19.06.10
09:45
Здравейте,имам малък проблем,широк съм в кръста на 16 г. съм.
Разбрах,че да не го разширя още трябва да не правя клекове и тяга,с една дума само трен. за гръб трябва да сменя и то с едно упр.
Гребане с щанга
Гребане с дъмбел
МЪРТВА ТЯГА - Тя трябва да изчезне вече завинаги от моят живот :(
Със кое упражнение да я заменя(да е най-вече за перките,и да е със свободни тежести защото на машини не тренирам,набирания правя но когато трен. нямам възможност,такаче и те отпадат)
Ще съм ви много благодарен :)
Извинявай, но за какво тренираш. Какво толкова като разшириш кръста, нали и гърба ще ти се разшири,после ако имаш мазно ще свалиш и ще се оформиш добре.Немога да ви разбера понякога.По темата - набирания също ще ти свършат работа.
казано от Rikoo на 19.06.10, 10:15:
Извинявай, но за какво тренираш. Какво толкова като разшириш кръста, нали и гърба ще ти се разшири,после ако имаш мазно ще свалиш и ще се оформиш добре.Немога да ви разбера понякога.По темата - набирания също ще ти свършат работа.
Човек не искам широк кръст,не ми е приятно,знаеш ли колко грозно става като сложиш по тесни дрехи?
Тренирам за релефно и добре оформено тяло,всичко ще ми е наред ако кръста ми не е такъв,комплексирам се от него.
Набиранията отпадат както споменах по горе защо.
Ясно ми е,че ми трябват широки рамене и гръб за да не изглеждам толкова зле,за раменете проблем нямам ама гърба не ми е мн широк.
Мнението беше редактирано от Hurricane на 19.06.10 10:24.
За да изглеждаш тънък в талията, трябва да свалиш килограми от нея. Може би е хормонално, но по думите ти натрупваш локално мазнини именно там. Свали мазнините, след което се стреми към X образна форма на тялото. Тоест, голям гръб и раменен пояс, както и крака. За целта не трябва да изключваш тягата. Напротив - да наблегнеш на нея, на клековете, набиранията и гребанията, както и на базовите упражнения за рамо и гърди. Не ти трябват машини.
Изобщо конкретна цел имаш ли? Май искаш просто да се “постегнеш” за лятото, макар това да не е цел. Първо трябва да имаш реална представа как изглеждаш и защо изглеждаш така. Какво искаш да промениш и какво да подобриш. Тогава вече, когато имаш структуриран конкретен въпрос, се върни с програмата си и ще помагаме с каквото можем.
п.п. Сега видях горния ти пост - ами, след като тренираш за релеф, как е диетата ти? Или дори по-назад да се върнем - какво разбираш под релеф? Нисък процент подкожни мазнини и видими коремни мускули ли? Ако да, постигнал ли си го? Ако не, тогава го направи и тогава виж дали кръста ще ти е широк. Макар да се имам за човек с богато въображение, не мога да си го представя. Ще пуснеш ли някоя снимка? Защото ако можеш да оправиш проблема, то той е където ти казах по-горе. Друга вероятност е да имаш такава костна система, че точно там да имаш проблеми, но тогава никое упражнение и диета не може да промени визията ти радикално.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.06.10 10:26.
казано от Thrashmetal на 19.06.10, 10:23:
За да изглеждаш тънък в талията, трябва да свалиш килограми от нея. Може би е хормонално, но по думите ти натрупваш локално мазнини именно там. Свали мазнините, след което се стреми към X образна форма на тялото. Тоест, голям гръб и раменен пояс, както и крака. За целта не трябва да изключваш тягата. Напротив - да наблегнеш на нея, на клековете, набиранията и гребанията, както и на базовите упражнения за рамо и гърди. Не ти трябват машини.
Изобщо конкретна цел имаш ли? Май искаш просто да се “постегнеш” за лятото, макар това да не е цел. Първо трябва да имаш реална представа как изглеждаш и защо изглеждаш така. Какво искаш да промениш и какво да подобриш. Тогава вече, когато имаш структуриран конкретен въпрос, се върни с програмата си и ще помагаме с каквото можем.
Моля да ме извините,аз не описах добре.
Аз съм слаб,нямам мазно в кръста,просто кокалът ми е такъв.
Не искам да се постегна за лятото,стягал съм се ве4е 2 години и съм добре в тези неща.
Сега за тягата,нямали да е по добре да я заменя с мечка?
Thrashmetal,Ами снимка нямам в момента,но тялото ми е доло горе ако се сещаш като на клинт истууд,слабичак така ама широк в кръста.
Клинт не е база за сравнение - какъвто ще да е той, е най-големия badass в историята на историята. Плюс това ако тялото ти е като неговото след две години тренировки - фитнеса не е спорта за теб. И както казах в предния си пост - ако проблема е в костната система, няма оправия. А и да се върнем на Клинт - неговото тяло ми се струва, че изглежда така, както казваш защото е лишено от мускулатура, която да създаде усещане за съразмерност. Пък и сега отворих негова снимка - дори не го виждам това, за което говориш. И пак казвам, че ми е трудно да си представя без да видя снимка чак толкова огромен кръст, че чак да се комплексираш от него.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.06.10 10:39.
19.06.10
10:38
Разшири се нагоре. Хубаво ще е да покажеш снимки.
Ама той кръста ми не е много много широк,да кажеше ехеееееееееее.... просто за килограмите ми е широк.
Иначе като се стегна във гръб се получава това “X” а аз искам да се получи това ” V ” .
А за Клинти пусни си филма “Бягство от Алкатраз” където го вкарват гол във затвора от началото,и ще разбереш за какво говоря.
И не съм съгласен че тялото на клинти е лишено от мускулатура ;)
cecowe,Затова пуснах темата,за да ми кажете как да се разширя,някое конкретно упр. аз все още се двоумя за Мечка :?
Ето снимка за какво точно говоря—-> http://www.arnadal.no/film/actors/images/eastwood_clint_training.jpg
19.06.10
11:35
Е че какво му има на кръста?