Нискокалорични рецепти (период на релеф)

Прескочи до:

26.04.09
11:27

От 34 дни съм на диета, свалил съм 12 кила. Ето и няколко от рецептите:

Крем с извара:
400 грама извара, 6 таблетки подсладител “Kendy” (аспартам) една добре напълнена супена лъжица какао, може и по-маслено да е, моето е 20%, важен е ароматът, а калориите не са чак толкова. Ползвам извара “Родопея”, на нея пише само 57 килокалории на 100 грама, предполагам, че повечето са протеини. Подсладителят може и да се увеличи малко, но не бива да се забравя, че максималното количество одобрено за използване в ЕС е 40 мг/кг за ден, тоест 8 пъти повече от захарина. На практика подсладителят е безвреден, а и е с най-добър вкус. Може да се направи на шейк, но по-добър вариан според мен е да се разбърка без изобщо да се добавя вода (аспартамите се разтварят само в половин лъжица вода), най-добре става с пасатор, но понеже нямам ползвам кухненския робот с ножовете, че в каната не става. Когато сместа е идеално разбита става хомогенна, повече прилича на маслен крем, отколкото на извара и едва ли някой би се досетил, че се прави от извара. Няма никакви бучки, има равномерен светлокафяв цвят и според мен е много вкусно.

Омлет с извара: Правя омлет от 2 яйца с минимално количество мазнинина, като ги посолявам колкото е необходимо. Когато се изпържи от едната страна го обръщам на другата и изсипвам отгоре изварата предварително смесена със соев сос или други подправки (например червен пипер). Прегъвам наполовина и когато едната половина се изпече (тъй като почти не е останала мазнина) обръщам омлета да се доизпече и другата.

fire.is.my.nature

26.04.09
15:08

12 кила ???? Това си е рекорд :) Браво

26.04.09
17:58

Доста са, предвид това, че на Великден 3 дни ядох почти нормално.

Ето и няколко други рецепти:
Домат с извара: Това се приготвя лесно, взема се един домат, издълбава се и се пълни с подсолена извара. Подправки се добавят по желание. Вътрешната част се изяжда.

Скумрия: Винаги пържа скумрията в минимално количество мазнина, само колкото да намажа леко тигана. Чистя скумрията, отделям двете филета, така се получават 3 парчета заедно със средната част, в която са повечето кости. Добре е да постои поне 10-15 минути посолена, преди да се изпържи.

16.03.10
11:42

Пиле с мед и горчица:
1. 3-4 броя пилешки гърди
2. 2 супени лъжици мед
3. около 50 грама горчица
4. чесън на прах
5. 1 супена лъжица “Пикантина”

правите смес от изброените съставки и овалвате пилешкото филе в сместа. след това оставяте за 1 час в хладилник да поеме съставките.
включвате скарата изпичате добре, получава се лека жълтеникава коричка от съставките. според мен това е нещо наистина вкусно !!!!!

19.06.10
14:39

50-100г Извара
1/2 кофичка кисело мляко
поръсвате с малко нескуик
Пасирате малко и Бон апери =)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1