19.06.10
22:24
Здравейте!Нов съм във форума и в залата.Ходя на фитнес от 15 дни, като до сега общо взето свиквах с уредите .Висок съм 185 ,78килограма ,на 18 години .Четох други програми от форума ама нещо не намирам точно това което искам.Целта ми е да си развия предимно гърба и ръцете .Някой може ли да ми препоръча програма.Рано ли е за хранителен режим.Благодаря на всички предварително :)
20.06.10
03:28
Тренирай всички мускули и гърба и ръцете ще се развият най-добре. И никога не е рано за хранителен режим.
20.06.10
07:25
Тренирай като всички начинаещи всички мускулни групи заедно 2 упражнения за големите 1 упражнение за малките МГ :) между другото само да добавя,че за голям гръб ще трябва да наблягаш малко и на клековете :)
20.06.10
07:36
казано от Denis22 на 20.06.10, 07:25:
Тренирай като всички начинаещи всички мускулни групи заедно 2 упражнения за големите 1 упражнение за малките МГ :) между другото само да добавя,че за голям гръб ще трябва да наблягаш малко и на клековете :)
100% съгласен и с двете неща.
Голям и хубав гръб без клек или тяга е почти невъзможно. Но ако си падаш по гръб тип ‘летяща катерица изглед отгоре’, или държиш да ти е тънък като хвърчило - стой далече от клека и особено от тягата.
За грьб по добро от набираниа няма и ако не можеш да се набиаш ето ти пьрвата цел успех. :D
20.06.10
10:25
казано от entwickler на 20.06.10, 03:28:
Тренирай всички мускули и гърба и ръцете ще се развият най-добре. И никога не е рано за хранителен режим.
x2
Благодаря на отговорите до тук! :) Иначе не мога да се набирам :( Вчера забравих да кажа ,че лявата ми е доста по-слаба от дясната -как може бързо да се изравнят . А за хранителния режим ,както казах искам да кача мускулна маса ,но нищо не разбирам.Някой може ли да даде съвет или е строго индивидуално.
набирай се - в началото с помощ, след това с по 1-2 и така вдигай бройката. ако искаш да изравниш двете страни, тренирай с дъмбели - със силната правиш толкова повторения, колкото можеш със слабата - постепенно ще се изравнят. храненето - няколко основни неща - старай се да приемаш около 2гр/кг лично тегло белтъчини; въглехидратите да са с нисък гликемичен индекс (спираш сладкото и тестените изделия); мазнините да са от ядки, риба, зехтин и тнт.
останалото е четене, желание и търпение
успех
Знам ,че мястото не е тук обаче няма смисъл да правя нова тема .Упражнението Придърпване на вертикален скрипец го изпълнявам с широк хват пред гърди и зад врат.Сега гледах клипчето тук и видях ,че се изпълнява като се накланяш назад ,а аз го правя като съм си изправил грба и седя на 1 място грешно ли е .И имам втори въпрос-има ли упражнения които изправят стойката понеже някой път седя доста прегърбен .
Упражненията за гръб ще ти изправят стойката,щото затягат и засилват гръбните мускули.И за скрипеца пред гърди по-добре така да правиш отколкото като някои да лягаш хоризонтално.Това не е изпълнение според мен.Трябва просто в края на движението да изпъчиш гърдите и извиеш леко назад гърба в горната част,без да лягаш назад.
Благодаря ,на всички до тук :) .Нормално ли е да изпитвам болка в лявото рамо при каквото и да е упражнение като права с повече кила -чувствам все едно права упражнение за рамо :s .Вторият ми въпрос е колко упражнения да права на група -1ден права гръб -трицепс,2ри гърди -бицепс.3тия кардио и рамо