Дневникът на inis9 (Финал за 2010)

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.06.10
13:53

(sun) Пак съм аз...

Тренировка:

1. Набирания подхват 4, 4, 3, 3 +
2. Кофички 3 х 10;

Това предизвикателство тип кросфит:

3. Тяга - 6 х 10 с 60 кг. за 8,50 мин.;
Хват - първата серия и половина с надхват, после започна да ми се изплъзва щангата и минах на смесен. Голямо бързане му ударих!
След нея ми прилоша, зави ми се свят ииии имах нужда от няколко минути, за да се оправя....

4. Zercher клек - 4 х 8 с 40; 45; 45; 45 кг.;
5. Добро утро  - 3 х 8 с 35 кг. +
6. Молитва - 3 х 10 с 40; 45; 50 кг.;
7. Суинг - 3 х 10 с 20 кг. диск, първата серия с две ръце, другите - с една.

Мислех и кардио, но нямах грам сила, грам...
Всичко 60 мин.

Айде лека на вас, аз отивам да готвя телешко с моркови  (sun)

Мнението беше редактирано от Инис на 20.06.10 14:20.

20.06.10
21:52

казано от inis9 на 08.06.10, 19:00:

Ами да, има нещо такова за еднообразието....

Когато 1 нещо работи, не го пипай! ;)

21.06.10
09:54

Вече не знам какво работи и какво не....
Трябва да помисля за програма, която да следвам - с акцент глутеуси, задно бедро и корем.

От вчерашната тренировка имам яка МТ на еректорите, задните бедра и д-то...дано до утре съм по - добре, че тренировка ме чака!

21.06.10
12:48

Привет Инис ! Гледам че пиеш Файър - усещаш ли подтискане на апетита или няма влияние върху него ? Аз мисля също да го започвам, но имам леки колебания ... а дали влияе на контрацепртивни хапчета - моят лекар не знае, ъф корс ? Уф, голяма мислене му удрям.

21.06.10
12:59

Здравей, mexxx,
нямам никаква представа за контрацептивите. Файърът е уж на билкова основа, но аз пък не съм специалист и по билките, та...
Не зная дали някой във форума би знаел, евентуално Као /Хелтстор/, но той пък не е гинеколог :lol:
И все пак е работа най - вече на лекаря, според мен. Би могла да потърсиш мнение и на друг лекар...

Апетита - да, подтиска го. Това няма да ти е проблем.

22.06.10
09:44

Опа, хайде още една тренировка в архива:

Започнах с 1 и 1/2 набиране надхват, колкото да си разваля настроението....

1. Лицеви опори - 4 х 10 +
2. Сумо тяга с 40 кг. - 4 х 10;
Идеята бше да се запозная с натоварването при ето това комплексче тип кросфит...е, запознах се. Жесток отказ на четвъртата десятка лицеви, трицепсът ми стана на камък, спрях да го усещам и паднах директно на петото повторение....раздишах секунда и направих още пет, колкото да довърша серията...Времето ми беше под 4-ри минути за тия серии. Ще стане, значи, по - натам.

Ще трябва малко да наблегна на лицевите. Иначе съм доволна, понеже първите три серии не ги накъсвах. И после ще се пробвам на комплекса ...

3. Гребане на машина с 25 кг. - 4 х 8 +
4. Напади с 40 кг. - 4 х 6;
5. Клек (широк) с 50 кг. - 4 х 10 +
6. Молитва - 4 х 10 с 45; 50; 50; 55 кг;
7. Наклони встрани с 20 кг. дъмбел - 3 х 5.

Клекът беше максимално широк, за сметка на това не чак толкова дълбок, защото започвам да нарушавам изпълнението. Така ще клякам засега.
Молитвата беше доста трудна на 55 кг....но не и невъзможна.

Всичко 50 мин.

Това е, че сега ходя в залата до нас и после пътувам до работа...налага се да бързам, а и както съм увеличила обема, и за това време, работните ми кг са паднали драстично...ама аз да хипертрофирам, пък силата е налице, даже може още да се качи, без да си го поставям за цел...

Мнението беше редактирано от Инис на 22.06.10 09:45.

22.06.10
10:46

първи опит..ГУД...като не ти понася така, пробвай да раздишваш между рундовете, та дори и между упражненията...накрая като видиш часовника може и да се изненадаш...натягането в началото на макс е кофти идея...имаш 10 кръга все пак..!!!

23.06.10
06:46

Славко, абсолютно си прав. Наистина се натегнах и отначало си помислих, че 10 серии лицеви ще изкарам....иначе за умора не става въпрос, но така лупнах на пода, все едно някой ме удари с чук..хихи

Болят ме раменете, и то доста. Мисля, че е от лицевите вчера....
Баси, правя, каквото правя и само раменете го отнасят....че и растат.

Днес - плуване. Пак с дъсчца, пак с коланче...хихи, но намаляваме тухличките.
Учих се да стоя просто във водата и се получава, макар че към 15-тата - 20-тата секунда започвам да потъвам все по - надолу и все по - надолу.
Аз съм оптимист и ми е много кеф, тренерът също се радва.
Страхотно е да спортуваш. Няма такова усещане.

П.П. Довечера съм на танци :)
Ще се размажа :))))))))

Мнението беше редактирано от Инис на 23.06.10 07:31.

23.06.10
08:10

О и е страхотен оптимизма който бълва от теб....заразителен... (hug)

23.06.10
19:01

Хе, мерси, Гаги...между другото някъде бях чула, че песимистът в България = добре информиран оптимист...:)

Тъй...танци - танци, ама раменете са много зле...едва си вдигам ръцете, а утре съм на тренировка и не знам как ще крепя щангата на раменете. Ще мисля някакви алтернативи с дъмбели, ако и утре е така зле положението. Не е МТ или поне не само. А да видим.
Мислех да обръщам утре, да клякам, какво ли не....е, ще я карам бабешката :lol:

24.06.10
07:00

Добро утро,
днес - тренировка:

1. Набирания - редувани със сериите на клека и доброто утро:
2 надхват + 3 подхват - 3 серии;
1 надхват + 3 подхват - 3 серии;

2. Клек с 60 кг. - 4 х 10;
Мноооого доволна и от набиранията и от клека....на клек ще пробвам десятка на 65 кг. следващия път - тези 4-ри серии почти не ме затрудниха....четвъртата беше с малко раздишване на последните 4-5 повторения.
За набиранията....екстра, двойки надхват.....и то толкова серийки....ще стане човек от мен!

3. Добро утро - 1 х 8 с 35 кг., 3 х 10 с 30 кг.;
Нещо си усетих кръста слаб, а и бързах, затова намалих....
+

4. Ренегатско с 15 кг. - 3 х 5;

5. Молитва с 50 кг. - 3 х 10;
+

6. Zercher клек с 40 кг. - 3 х 8.

Всичко 50 мин.

Мнението беше редактирано от Инис на 24.06.10 07:01.

24.06.10
09:24

Здрасти, Поли!

Я да те зарибя с един френски клек (Pierre Roy squat):

http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=179442&id=143128042207&ref=pb

Пробвах го, доста добро натоварване, като му схванеш техниката.

24.06.10
09:31

Ей, здрасти, Вик!
Страхотна идея, много благодаря!
Грабна ме и непременно това ще e новият гвоздей в програмата ми, снимките ме впечатлиха. : ))))))

Мнението беше редактирано от Инис на 24.06.10 09:36.

25.06.10
07:08

Добро утро,
днес - плуване.
Т.е. не съвсем....прогресирам, днес се плациках без коланче, естествено - с дъсчица. Хубавото е, че се задържам в правилна позиция и на повърхността, както трябва; лошото е, че ми коства доста усилия, повече от преди (заради липсата на коланче). Понеже все още не се отпускам достатъчно....учих се да стоя във водата и пак се получава, по - добре от миналия път. Ама пак си потъвам след известно време....проклетото дишане...И все пак съм доволна, де, ще стане. По принцип е трябвало малко по - рано да се науча да плувам, а не да чакам да наближа трийсетте, ама какво да направиш....просто ще отнеме повечко време да съборя психологическите бариери, които ме карат да се чувствам на гости във водата.

Вчера пък, докато си подреждах файловете на компютъра, попаднах на мои снимки по бански от миналата година. Бях останала с впечатлението, че преди съм изглеждала по - добре от сега (бях и на по - нисък % мазнини)....ами не е вярно.
Просто сега се заглеждам повече в подробностите и съм по - взискателна към себе си. Фокусирам се върху детайлите и губя представа за цялостната картина. Да, д-то има нужда от хипертрофия (която ще му осигуря), но нямам грам видим целулит....
Вярно е, че аз никога не съм имала много, до към 25-тата ми годишнина пък изобщо нямах, после понапълнях малко и се появи и целулитът. Сега изобщо нямам - точно както преди.

Днес в съблекалнята влезе една жена с видимо наднормено тегло. Ей Богу, почувствах се повече от щастлива, че съм в собствената си кожа с всичките си физически недостатъци!

Спирам да се заглеждам в себе си - както, така...

25.06.10
07:29

Много се радвам, че не си от ония девойчета, които се мерят по 10-ина пъти на ден и всяко грамче нагоре е някакъв нервен и физически срив, едва ли не...ето..”пак съм дебела”...и айде мега диети с по една ябълка и 3 солети на ден...
Приемаш се такава каквато си, и правиш всичко по силите си да се усъвършенстваш...трениране с тежести, плуване...и всичко друго, с което се занимаваш...
Наистина няма да е лошо, ако поглеждаш огледалото от време на време...чак пък такива изказвания...”ами каквото е-такова”...не ти ги препоръчвам..такова е, каквото Ти, Аз, Ние си го правим...ние изглеждаме по начина, който изгледжадме заради това, което правим и в зависимост колко даваме от себе си...оставим ли се по течението, почваме да търсим оправдания...ами работата, гаджето..ала-бала...ааа да...и любимото ми-ГЕН...е аз нямам ген...всичко сам съм си направил.
No excuses…

25.06.10
19:02

Хе, Славко, “каквото е - такова” изобщо не е негативно в случая. .. Аз не се оставям по течението определено, поне се опитвам, де. Много си прав, че в това, което прави, човек трябва да влага сърце, иначе нищо не става....

Днес - едни от най - хубавите танци в цялата ми кариера...Старшият хореограф го нямаше, а заместничката му е страхотна танцьорка и няма умора. Отделно и друг акордеонист дойде, който изобщо не умее да свири бавно... Три часа се размазвах от кеф и си тръгнах в супер настроение, доста уморена, но в еуфория... Невероятно.
Днес вкарах и доста въглени - след плуването, а и преди танците...иначе можеше и да не издържа докрай, а сега нямах никакви проблеми.
Може и да не отслабна, защото не съм никак стриктна в храната, а пък Файъра забравям да го пия на общо основание, ама....наистина ли искам да свалям....ще остана без дупе. Мисля да си продължавам само с хипертрофирането на краката и д-то.....ако се харесам към края на годината, може да поизчистя по - амбицирано.

25.06.10
19:34

inis, неуморима си :) много си зареждаща:) бравос

26.06.10
14:11

Фани, мерси, чак неуморима не съм, ама се старая да стана! :)

Днес - жестока тренировка, яката работа. Кеф отвсякъде, вижте  защо:

1. Тяга:
1 х 3 с 70 кг.;
1 х 2 с 90 кг.;
1 х 1 със 105 кг.;
1 х 0 със 110 кг. :(
Трябваше да пробвам единицата директно на 110, защото 105-цата ми изпи всичката сила.
Много се изкефих, това ми е новият макс. Техника - като за макс....т.е. не най - добрата.
Изобщо нямах намерение да правя единици, но имаше една неразтоварена щанга и аз се поблазних :)

2. Сумо тяга със 70 кг. - 3 х 5;
Смесен хват, хич не ми се занимаваше с надхват...;

3. Набирания - 1 1/2 надхват (да си разваля настроението) + 7-8 серии х 3 набирания подхват, разхвърляни между останалите серии. Едната серия беше с 4-ри набирания;

4. Клек:

1 х 5 с 80 кг.;
1 х 10 със 70 кг.;

Бум отвсякъде при клека....новото ми най - добро постижение...досега имах само двойка на 80 кг., а десятка на 70 не съм правила също. Техника и дълбочина на клека - перфектни;

Имах си партньор, той ме пази. В замяна аз му коригирах техниката на клек и напади, а и доста си поговорихме за фитнес...ако не беше той, хич нямаше и да се пробвам на тия кг....Абе, супер просто, като го засека него в залата, все се хвърлям на по - тежко.  Но и доста време заминава в приказки;

5. Обръщане с клек с 40 кг. - 3 х 5;
6. Експлозивен Zercher клек с 30 кг. - 3 х 10 - бях наистина доста уморена, особено кръстът ми и затова с 30 кг.....и все пак го усетих в д-то и корема;
+ 7. Pierre Roy клек с 30 кг. - 3 х 6 - за  техника го правих, но ще трябва още да погледам изпълнения....

И една десятка кофички там някъде....от гевезлък.

Общо 60 мин.

Много ми вървеше :)

Мнението беше редактирано от Инис на 26.06.10 16:05.

хихихихи ;) а така, момиче. бре много сила тоя сезон

27.06.10
04:45

казано от veronique на 26.06.10, 16:13:

хихихихи ;) а така, момиче. бре много сила тоя сезон

x2 Супер постижения Поли, браво за което! :)

27.06.10
09:45

казано от inis9 на 26.06.10, 14:11:

1 х 5 с 80 кг.;
1 х 10 със 70 кг.

Eйййй това е... а аз се боря да направя 2 на 70кг хахахаха :) Браво inis9, още повече ме мотивираш!

27.06.10
10:23

Мерси, девойки :)
Доволна бях и аз, още повече, че клекът беше след тягата и след три серии сумо тяга.  Изобщо не очаквах, силата си расте доволно. След 2-3 месеца ще пробвам единица на 100 кг., даже мисля, че и сега няма да ми се опре.

Либра, мила, ти си по-лека с 10-12 кг. от мен, нормално е да имаш малко по-лек клек. Не видях откога точно тренираш, но това също е фактор.

Мисля, че увеличеният обем напоследък също много ми помага. При обикновени обстоятелства никога не бих опитала макс на тяга и като трето упражнение качване на кг на клек, но сега просто се чувствам във форма!
Клекът ми странно доближава тягата и ще я изпревари в близко бъдеще.

Резултат от вчерашната тренировка - силна мускулна на еректорите. Само на тях.
Днес ще почивам, а утре ще спретна един по - голям обем на краката и д-то.

Мнението беше редактирано от Инис на 27.06.10 10:24.

28.06.10
07:22

Здравейте,
днес - тренировка. На бегом :)

1. Набирания - разхвърляни между останалите серии:
1 x 5 (2 надхват + 3 подхват);
2 х 4 подхват;
3 х 3 подхват;

2. Подскоци на лежанка 3 х 10 - много е ниска лежанката.....;
3. Zercher клек с 45 кг. - 3 х 10 +
4. Ренегатско с 15 кг. - 3 х 5 - време е да качвам тук, не го усещам;
5. Суинг с 15 кг. диск с една ръка - 6 х 20 - смяна на ръката на всеки 10 повторения +
6. Добро утро с 35 кг. - 3 х 8 +
7. Молитва с 50 кг. - 3 х 10.

Суингът ми взе здравето, доброто утро - тоже, понеже мускулната на еректорите още ме държи....Мислех да правя напади вместо 6 серии суинг, но ме болят раменете от клека оня ден и реших да не сипвам сол в раната...пък и да видя как ми се отразяват повечко суингове...Затова и клека го ставих на 45…следващият път на 50.

Всичко 50 мин. Стопих си лагерите от бързане....

Хайде, хубав ден на вас и на мен!

Мнението беше редактирано от Инис на 28.06.10 10:08.

28.06.10
08:45

Леле клек с 80кг тяга с 105кг,молитва с 50кг, браво наистина  (nod)

28.06.10
17:09

Мерси, Julius.
Ей, един мъж да ме оцени, па макар и виртуално :lol:

Майтапа настрана, но виж каква разлика - на мен ми трябваше около година за тези резултати, а ти ги имаш само след 3-4 месеца сериозни тренировки. Я си представи къде ще си след година, да речем :)))
Хайде, по-здрави!

28.06.10
18:51

Какво представляват тези подскоци на лежанка? Нима ти дават да скачаш от земата в/у лежанката с обувки?

28.06.10
18:59

Инис каква е тази молитва? Чичко гугъл нищо не показва? Някакъв вид клек ще е то,но какъв?
Какво стана с Файърчето всърши ли го?

28.06.10
19:03

@alabala,
Ммм, технологията е следната:
- задължително фитнесът да е празен;
- да има фитнес постелка;
- да събуеш обувките.

Има всъщност хора, които тренират боси, но аз не съм от тях.

Като излезем извън чисто техническите подробности, подскоците на пейка са най - обикновени, без засилка и с меко, пружиниращо приземяване, коленете не се събират. Когато пейката е ниска, ефектът не е така добър.
Не са нещо, което обичайно правя, но за загрявка са идеални.

@Hiya, молитвата е изолиращо за корем. Търся разнообразие, тъй като корема го тренирам малко насила...

Мнението беше редактирано от Инис на 28.06.10 19:10.

28.06.10
19:06

казано от Hiya на 28.06.10, 18:59:

Инис каква е тази молитва? Чичко гугъл нищо не показва? Някакъв вид клек ще е то,но какъв?
Какво стана с Файърчето всърши ли го?

Niya, ето ти линк към молитвата или другото му име е привеждане на скрипец.
http://www.bb-team.org/exercise/1187/#axzz0sAxLscFI

Инес, браво за клека, много си добра. Като чета за постиженията ви за клек в главата ми все се върти мисълта за една програмка за сила, ама да видиме. Всичко с времето си ;).
Може ли да споделиш, дали при приема на Фаяр усещаш загряване на тялото?
По-здрави!

28.06.10
19:17

Ами не съм го свършила, Hiya…забравям да го пия. Сещам се само сутрин, понеже гълтам и рибено масло и не пропускам. И после забравям да го пия. Нищо не направих тази година с чистенето, но вътрешно се птказах да свалям, защото пак започвам да приличам на щиглец - тоя път на щиглец с огромни рамене :))))
Файърът загрява, Карпи, но само докато трае адапатационния период - поне при мен така беше. После нищо не усещаш - нито краш, нито енергия - аз и миналата година бях така с него. Просто все едно го няма. В края на първата седмица би трябвало да спреш да го усещаш.

Мнението беше редактирано от Инис на 28.06.10 19:19.

28.06.10
19:19

Благодаря ви момичета задължително ще пробвам. :)

28.06.10
19:38

В залта която тренирам има специално столче за коремни преси с тежести и ми се струва,че са почти едни и същи.

28.06.10
19:44

Ами виж тези тренажори.

И тренажорите, и молитвата изолират коремните мускули. Принципът е един и същ, общо взето....

Мнението беше редактирано от Инис на 28.06.10 19:52.

28.06.10
19:49

Да точно ей такова нещо запомних името за друг път ще знам. Аз правя един път седмично на него коремни,ако правя 3 пъти проблем ли ще е?

28.06.10
19:56

Това не са най - добрите упражнения за корем така или иначе - тренажорите и молитвата. На мен тази статия за коремните мускули ми е любима и няма нещо в нея, с което да не съм съгласна.

По - добре би било да включиш планк / ренегатско, обратни коремни, повдигане на краката от вис / лакътна опора, а също и едно мое любимо упражнение, до което все не успявам да стигна - knees to elbows - от вис повдигаш коленете, докато опрат в лактите. Трудно е доста и най - добре, ако не използваш инерцията. Нещо такова:

Мнението беше редактирано от Инис на 28.06.10 19:58.

28.06.10
20:18

Благодаря за статията! При мен нещата стоят така,че трябва предварително да пиша какво да правя на тренировка иначе забравям и в такъв случай правя каквото ми дойде на ум. Сега ще ги запиша пак отново всичките и ще ги пробвам в най-скоро време.
А това упражнение ще ми много трудно да го направя,но ще опитам.

30.06.10
19:38

Опс, хайде и аз.
Днес - танци. Уморителни си бяха....
Храна - нула. Цял ден съм на един овес сутринта, няколко джанки и не знам дали имаше 50 гр. руло “Стефани”. Поне беше домашно и много вкусно.
Вода - по - голяма нула. Не знам дали услях да изпия 1,5 л. за целия ден...
Сега започвам да наваксвам.

30.06.10
20:08

И аз често си забравям упражненията, явно не съм бил единствения, затова си нося едно листче  :D
Има едно уредче, не мога да мусе сетя името обаче. Преставлява еедно колеце с което се таркаляшнапред, назад. Усещането е невероятно, лично мен по 10 повторения и макс 3 серии ме натоварв много, а го изпълнявам по най-лесният начин.
Ако имате опитайте, много е практично, но натоварва и до известна степен кръста :)

30.06.10
20:25

Да, въпросният ab wheel - “колелце” е много добро за корема. В залата при нас няма и аз се чудя дали да си взема за вкъщи. И аз съм го правила по най - лесния начин - от колене, с най - добро постижение 20 бр. в една серия без отказ и един полууспешен опит с цяло тяло. Успешен, защото застанах хоризонтално, неуспешен - защото не можах да се изправя и забих нос в земята, всъщност брадичка.
Натоварва кръста, когато не съумееш да поддържаш стегнати мускулите на корема и отнемаш част от напрежението върху тях за негова сметка (на кръста).
И аз съм му голям фен по принцип, даже ако правех ab wheel, нямаше и да правя други упражнения за корем.

Мнението беше редактирано от Инис на 01.07.10 14:46.

01.07.10
06:59

А добро и весело утро,
днес - тренировка:

1. Набирания подхват:
3 х 5
2 х 4
+

2. Клек:
1 х 10 с 60 кг.;
2 х 10 с 65 кг.;
1 х 10 с 60 кг.;

3. Напади с 40 кг. - 3 х 5 +
4. Knees to elbows - 3 х 6;

5. Добро утро:
1 х 8 с 35 кг.;
3 х 10 с 30 кг.;
+

6. Молитва с 50 кг. - 3 х 10.

Всичко 50 мин. Не съм вярвала, че мога да правя такива компактни тренировки...

Супер, набиранията напредват, няма махове с крака, няма нищо. Много съм доволна, отпускам до долу и използвам еластичния момент, нали така беше....Ама четворките си бяха трудни, особено втората;

Клек - доволна съм и там, втората серия на 65 беше трудничка и затова намалих после. Следващия път ще правя 15 повторения на 50 кг.;
Напади - мъчат ме, както винаги, и съм доволна, когато свърша с тях;

Knees to elbows - бях си забравила ръкавиците и ми се появиха мазолите още при набиранията. Следващия път ще мъча по 8-10 в серия...макар че сега третата ми беше трудничка;
Добро утро - дотежаха ми 35 кг. и затова свалих и направих още една серийка.

Хайде, успешен ден!

Мнението беше редактирано от Инис на 01.07.10 07:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1