Изпълнение на Мъртва тяга

28.03.05
15:22

http://spidersport.com/dead-lift.php -За всички,които не им е много ясно ;)
Понеже четох много за това страхотно упражнение много се интересувах търсех в интернет и намерих това ...
Та иам и един въпрос вчера за пръв правих Мъртва до сега правех гребания,лодки,но реших че дойде времето ...
Значи дигах правилно с не много голяма тежест :).
Въпроса ми е нормално ли е да имам Мускулна на Мускулите покрей кръста и Дългите Гръбни (до гръбнака),имам и треска отзаде на бедреният мускул.

28.03.05
16:07

Ами нормално е мъртвата тяга удря и мускулите на задното бедро,особено ако си я правил с прави крака

28.03.05
16:40

Нормално е, особенно ако не си свивал достатъчно краката. При стандартната тяга трябва да свиеш доста краката при всяко повторение (да приклекнеш). Ако си държал краката почти изправени, на практика си правил тяга с прави крака, която удря силно задното бедро.

28.03.05
17:19

[quote author=”Петко К”]Нормално е, особенно ако не си свивал достатъчно краката. При стандартната тяга трябва да свиеш доста краката при всяко повторение (да приклекнеш). Ако си държал краката почти изправени, на практика си правил тяга с прави крака, която удря силно задното бедро.

Ами уж свивах ;)
Упражнението е любимото ми много добре натоварва цялото тяло ;)
Бихте ли сподели ли вие коя правите ...И защо ;)

28.03.05
17:54

Аз правя и двете. С прави бедра го правя в деня за бедра за да натоварвам задната част, а със свити го правя за кръста заедно с гърба. По принцип това е едно от най-тежките движения и затова лесно можеш да претренираш, дори и за загрявка гледам да не правя повече от 10 повторения. А в основната серия (която е само една), когато правя кръст гледам да направя към 4 повторения. Колкото и прадоксално да звучи по-лесно е да претренираш когато го направиш с по-малки килограми и повече повторения от колкото обратното. Но пък от друга страна гледам не правя по-малко от 4 с големи тежести, защото това упражнение крие доста рискове от травми.

28.03.05
20:51

Така е, и аз повече от 5 повторения не съм правил на тягата. Пък и при по - малко повторения е по - лесно да следиш и спазваш техниката.

28.03.05
22:14

[quote author=”Петко К”]Така е, и аз повече от 5 повторения не съм правил на тягата. Пък и при по - малко повторения е по - лесно да следиш и спазваш техниката.

Значи може от там да ми е дошла умората
Правих с малка тежест правилно 15 повт. 3 серии
На 15-тата усещах лека умора в гърба за това тогава спирах ..Какво мислите да кача кг и да прая по малко или да запазя кг но пак да прая 7-8повт

28.03.05
22:24

При това движение за мен и толкова повторения са много. Ако можеш да сложиш повече килограми и да намалиш повторенията запазвайки формата ще е добре. Защото здравето (без травми в случая) е по-важно дори и от претренирането.

29.03.05
08:56

Правя класическия вариант със свити крака. По колко повторерния е добре да се прави е различно за всеки. Праивл съм от 1 до 20, най-добре ми се отразяват 12ките. В момента правя тройки.

29.03.05
12:24

[quote author=“Martin”]Правя класическия вариант със свити крака. По колко повторерния е добре да се прави е различно за всеки. Праивл съм от 1 до 20, най-добре ми се отразяват 12ките. В момента правя тройки.

Значи до кога да я прая докато усетя болка в гърба или 10 и край незнам кажете да си знам ;).Мисля че ако кача 5-10 кг по бързо ще усетя умората може би към 8-10 ..

29.03.05
12:31

Що трябва да усещаш болки в гърба, тягата си е като другите упражнения. Вдигаш и като ти стане тежко, преставаш. Най-добре си подбери някаква тежест, запланувай някакви повторения и действай. Като ги направиш, ще усетиш дали можеш още и в такъв случай на следващия път качи тежестта и отново прави предния брой повторения. И така докато прогресираш бързо. След това започваш или по схеми или с еднакъв брой повторения и тежести, докато не ти стане леко, ако ще и след година да е. Варианти да искаш...
Поздрави

29.03.05
12:59

Мерси ..
Аз не исках да кажа болка ами просто усещах леко схващане ;)

02.04.05
20:47

A с какъв хват е по-добре да се прави със смесен или с прониран и каква е разликата? Гледам на снимките, че всички го правят със смесен хват, а аз го правя с прониран.

02.04.05
21:44

смесения хват е по-силен и позволява да дърпаш по-големи тежести без фитили, до момента в който не почнеш да качваш толково кг, че да усещаш че трудно задържаш лоста, няма проблеми да си го правиш в надхват.

03.04.05
09:40

Ами да аз го правя в смесен ;)
Искам да кажа че вчера правих тяга и днеска нямам мускулна пък правех със 10 кг отгоре от 50 на 62-3

06.04.05
01:24

Хора едно на раазбрах как да натоваря само кръста без бедрата... И без това задника ми много порастна напоследък.... Пък аз си мислех че с изправени крака натовара кръста повече.... Е никой не е защитен от грешки...

06.04.05
02:06

Краката и задника се товарят винаги. Ако е със свити крака, участват квадрицепсите, ако е с прави - задното бедро. Тягата не е упражнение само за определена мускулна група ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1