Помощ - не свалям килограми :(

23.06.10
13:15

Здравейте, много ми харесва сайта и изключително полезния форум към него.
Научих много полезни неща от тук и се опитвам да ги прилагам стриктно.
Но имам един голям проблем. Не свалям килограми!
Аз съм жена, на 31 год., 70 кг., 174 см. Искам да махна от себе си 10те килограма, който качих последните две години, след като спрях цигарите.
Ходя на фитнес от месец - три пъти в седмицата. Започвам тренировката в  06:30 и завършвам 8:00 с кардио 30 мин.
Опитвам се да спазвам ВМ-НВД от две седмици. Пия течен Л-карнитин сутрин в 06:00 и вечер преди лягане.
Чувствам се много добре от фитнеса и тялото ми започна да се променя, но кантара не мърда.
Помогнете моля. Освен да се стегна искам и да сваля не малко килограми.
Да не би да греша с храненето. Изчислих, че моето ОКБ е 1550 калории.

Храня се горе долу така:
06:30 - тренировка + кардио
08:10 - чаша фреш от два портокала
10:00 - филия пълно-зърнест хляб + едно яйце + сирене/кашкавал
12:00 - месо + салата + филия пълно-зърнест хляб
16:00 - 50гр. сурови ядки
20:00 - месо + салата

Май не мога добре да изчисля калориите. Помогнете!

23.06.10
13:25

От колко време си на диета? Все пак ефекта не става за 2 или 3 дена. Поне месец трябва да мине а и щом си почнала да се променяш към по-добре външно сама си прави извода :) Какво месо ядеш със салатите ?

23.06.10
13:26

Опитай да събереш по-голямата част от въглехидратите си в закуската.
Примерно 100гр овесени ядки сутрин с извара. Като това ще означава и да спреш хляба.
В 10 часа хапни 3-4 яйца без сирене, без кашкавал и без хляб. (можеш да си ги свариш или да ги изпържиш на тефлонов тиган).
И да добавиш извара пак, ако имаш място (знам, че бързо се засищате).

Преди тренировка нищо ли не ядеш ? Друг вариант за по-лека закуска е да я разделиш на 2. Преди тренировката сутринта хапваш половината закуска 1 час по-късно отиваш на фитнес и 1 час след тренировката - останалата част.
Опиши си по-детайлно тренировката.

23.06.10
14:05

На диета съм от две седмици.

Ами не, не ям преди тренировка. Просто нямам време. Ставам в 06:00 и в 06:30 съм в залата. А тренировката ми е тази: http://www.bb-team.org/workout/1323/

Чудя се дали е добра идея да хапна едно, две яйца към 06:10, но не мога да променя часа за трениране, защото после съм на работа и тичам към офиса :(

23.06.10
14:11

Най-често ям пилешко или риба тон със салатите. Забравих да кажа, че сутрин пия едно кафе с мляко и една лъжичка захар. А вечер обикновено пия по една чаша бяло вино.

A разликата в храненето преди започването на ‘диета’-та съществена ли е?

23.06.10
14:39

Преди да започна диетата в менюто ми много често присъстваха картофите и ориза, както и различни видове сосове.
Мисля, че има съществена разлика от сегашното ми меню.

23.06.10
14:58

Може 1-2 белтъка преди тренировка ако искаш към 6:10 както каза ти.

23.06.10
19:17

Ако имаш възможност сутрин на гладно прави само кардио 30 минути ,а тренировката с тежести я остави след обяд ,защото час и половина тренировка на гладно незнам как я караш.Другото което ми идва на ум е ,че може би храната ти е малко и имаш бавен метаболизъм - виж темата за въглехидратната ротация

казано от dimax_ на 23.06.10, 13:15:

Чувствам се много добре от фитнеса и тялото ми започна да се променя, но кантара не мърда.

Щом има разлика в огледалото за какво се притесняваш за килограмите ? По-малко мазнини и повече мм не е ли добър вариант за теб ?

23.06.10
20:32

Ти искаш всичко да стане много бързо, но не става така.
Пий кафето без захар и без мляко. Прави само кардио на гладно. Увеличи броя на хранения. Махни го този фреш. Не мисли, че с една диета всичко ще се оправи, даже напротив трябва коренно да се променят хранителните навици, а с диетата и това ранно ставане само се увеличава стреса. Увеличен стрес = увеличен кортизол и е нормално да се постигне обратен ефект. Дръпни вечерята още по-рано. Успех ти пожелавам и ТЪРПЕНИЕ!

24.06.10
05:51

За 2 седмици няма ли никакъв резултат - корекция в режима.

Мнението беше редактирано от emzo на 24.06.10 05:51.

24.06.10
07:08

Добре, ще махна захарта и млякото от кафето и ще се сбогувам с фреша.
Също така мисля да прибавя по два белтъка преди тренировка в тренировъчните дни
и още две тренировки (събота и неделя). Сега тренирам понеделник, сряда и петък.
А колкото до ранното ставане, това не ми е проблем. Свикнала съм, защото имам куче,
което обича да се разхожда минимум по един час сутрин и по един вечер :))

Ще пробвам две седмици така, да видим дали ще има резултати и ще пиша :)

Много Ви благодаря за съветите и подкрепата!

До скоро :)

24.06.10
18:59

Кафе без захар? Ако си на състезание по културизъм и трябва да се изчистиш примерно,айде,ама лъжичка захар в кафето за простосмъртните не е болка за умиране,стига да е една-две и да е кафява,в десетте милилитра мляко също няма проблем,стига глупости.

24.06.10
19:53

Не слушай дайуалкера - просто не е прочел темата. Преди кардио ако ще пиеш кафенце, нека е без захар да не дигне инсулина. Мисля, че това беше причината да не се пие кафето със захар преди кардио.

24.06.10
20:02

Правилно ! После, през деня си пий кафета със захар ако искаш, но преди кардио няма нужда, поради причините написани от колегата !

30.06.10
14:51

Искам да споделя, че съм свалила цели два килограма :)
Знам, че не е много, но пак е някакво начало...
изглежда наистина трябва да си дам малко повече време.

30.06.10
15:13

А как е външния вид, подобрява ли се?

01.07.10
10:12

Да, тялото ми започва да придобива конкретни форми, за което много се радвам :)
Чувствам се заредена с енергия и непрекъснато се пробвам да изпълнявам сериите
с по-тежки гирички. Много съм слаба в ръцете, но все пак има напредък - от 5кг вече съм на 15кг.
Когато тренирам за вътрешни и външни мускули на бедрата без проблем правя серии с по 50кг.
Във фитнес салона, където ходя има машина за коремни преси. Там сериите ги правя с 35кг.
Само напред и нагоре ;)
Когато има резултати, това ми дава стимул да продължавам....
Благодаря на всички за подкрепата :)

01.07.10
15:58

Е затова се опитваме да помогнем, кой колкото може :)

09.07.10
15:24

Днес си направих кръвни изследвания.
Оказа се, че организмът ми “яде” мускули.
Значи очевидно не се храня правилно.
Проблемът е, че мога да тренирам само сутрин от 06:30 до 08:00.
Тренировката ми, както вече казах, е около 40-50 мин. силова
и завършвам с 30мин. кардио.
Ям по два белтъка към 06:00 часа, но изглежда не се усвояват
достаъчно бързо. Следващата ми закуска е към 10:00.
Чудя се дали да не започна да пия протеин, преди и след тренировката.
Дайте някакъв съвет, моля!

09.07.10
15:41

какво значи,че организма ти яде мускули ??

09.07.10
17:35

Означава, че КК е 263.0 U/l от допустими стойности 170.
Лекарката ми обясни, че организмът ми разгражда мускулна маса.

Мнението беше редактирано от dimax_ на 09.07.10 17:38.

09.07.10
18:57

Нормално, при тоя глад.

Последното ти ядене е в 20:00…
Следват 12часа глад, по време на които ей така между другото правиш силова тренировка на гладно, комбинирана с кардио.
Още 2 часа глад и мизерно залъгване в 10:00.

Първо нормално ядене - в 12:00 (пак съмнително, без да знаем вида и количеството месо)

Май здравето не ти е приоритет?
Започни да се храниш нормално, че заедно с мускулите заминават и органи, и нещата стават трагични.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 09.07.10 18:58.

10.07.10
11:43

Закусвай както трябва. Приготвяй си нещо от предната вечер. малък сандвич с пълнозурнест хляб например, овесени ядки, или нещо подобно. Като не закусваш и тренираш на гладно си забавяш метаболизма. Така се хранят сумистите. Стават в 6, тренират 4 часа на гладно и след това се хранят много обилно. Заради стреса на който е подложено тялото при тренировката на гладно, метаболизма се приготвя за “война” и се забавя на макс за да издържи тялото по дълго. Ако закусваш, организма ще работи на други обороти. Естествено това е само част от проблема. Пии повече течности, пробвай различни методи на трениране и кардио.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1