Извара Olympus

Прескочи до:

23.05.10
08:01

Пикадили също

12.06.10
05:45

В пикадили във Велико Търново дали има малки разфасовки? В метро имаше само кофи от 5кг.

12.06.10
07:14

В метро Варна има Олимпус извара обезмаслена,във вакуум опаковка 1 кг на цена 2,30 кг.

23.06.10
09:01

Испратих едно съобщение в което попитах, дали изварата има растителни мазнини и дали тази в кофичката е еднаква с насипната ето и отговорат им:

Здравейте,
И двете разфасовки са натурални продукти, без добавени растителни мазнини, без сухо мляко и без консеранти.

Състав:
Nutritional Value per 100 g

Energy…………………...:    177 Kcal / 740 Kj  
Protein………………..….:    14 g        
Carbohydrate…………....:    4 g        
Fat………………………:    >5 g

Само не разбрах, дали тази от кофичката е еднаква сс тази насипната, според вас ?  (wasntme)

23.06.10
09:10

казано от Julius на 23.06.10, 09:01:

Испратих едно съобщение в което попитах, дали изварата има растителни мазнини и дали тази в кофичката е еднаква с насипната ето и отговорат им:

Здравейте,
И двете разфасовки са натурални продукти, без добавени растителни мазнини, без сухо мляко и без консеранти.

Състав:

Energy…………………...:    177 Kcal / 740 Kj  
Fat………………………:    >5 g

Само не разбрах, дали тази от кофичката е еднаква сс тази насипната, според вас ?  (wasntme)

Тази от кофичката си е кашкавалена...тази насипната не е ли от сирене?

23.06.10
10:02

Тази от кофичката си е кашкавалена...тази насипната не е ли от сирене?

Да ти кажа чесно и аз вече незнам. Защо не попиташ и ти да видим, на теб какво ще ти отговорят, дали на всеки различно. На Мирослав92 му бяха дали друга хранителна стойност. Та би ли попитала и ти дали тази в кофичката е кашкаалена и дали тази насипната е от сирене ? Не само, че ще помогнеш на мен, но и ще ни стане ясно на всички.
Btw Имам толкова питания за тази извара, защото ми е любимата. :) Сайтът на извара олимпус

Мнението беше редактирано от Julius на 23.06.10 10:03.

23.06.10
13:41

Julius, виж на мен какво ми отговориха :)

“Здравейте,
И двете разфасовки са натурални продукти, без добавени растителни мазнини, без сухо мляко и без консеранти и да, кашкавалени са.
Приложено ще намерите и сертификат на продукта.

Състав:

Energy…………………...:    177 Kcal / 489 Kj  
Fat………………………:    >5 g”

23.06.10
14:04

казано от libra на 23.06.10, 13:41:

Julius, виж на мен какво ми отговориха :)

“Здравейте,
И двете разфасовки са натурални продукти, без добавени растителни мазнини, без сухо мляко и без консеранти и да, кашкавалени са.
Приложено ще намерите и сертификат на продукта.

Състав:

Energy…………………...:    177 Kcal / 489 Kj  
Fat………………………:    >5 g”

Мерси , libra ,жалко изгорях кашкавалени са, ти би ли продължила да я консумираш ?  :x
btw. един полезен съвет как да избираме изварата, доста търсих :)

Как да разпознаем качествения продукт?

Цветът й е бял, с кремав, но не и със синкав оттенък. Вкусът й не бива да киселее, а да е естествено сладък. Консистенцията й трябва да е еднородна и леко маслена. Ако се разсипва
истинската извара стои на бучки и се рони, но не се слепва. Съхранява се при температура до +8°С не повече от 72 часа в хладилник, в стъклен съд, в който са сложени 2-3 бучки захар.

Мнението беше редактирано от Julius на 23.06.10 14:17.

23.06.10
14:56

казано от Julius на 23.06.10, 14:04:

Мерси , libra ,жалко изгорях кашкавалени са, ти би ли продължила да я консумираш ?  :x

Аз не я консумирам, защото ми е солена, а не защото е кашкавалена. Теб какво те притеснява във факта, че е кашкавалена?

ПИ

23.06.10
15:13

Пича нещо се е бъгнал и като погълне повече мазнини откача. Психически, не физически. ;д Изпада в някаква депресия. :D

Шегичка Julius. :)

23.06.10
17:25

Вижте ми снимката в дневника на последната страница и ще разберете,защо от всяка храна ме е страх  :x, даже там съм малко поотслабнал..
Притесняваме, че има повече въглехидрати и мазнини сравнение с нормалната и по-малко протеин съдържа.

Мнението беше редактирано от Julius на 23.06.10 17:26.

ПИ

23.06.10
17:30

казано от Julius на 23.06.10, 17:25:

Вижте ми снимката в дневника на последната страница и ще разберете,защо от всяка храна ме е страх  :x, даже там съм малко поотслабнал..
Притесняваме, че има повече въглехидрати и мазнини сравнение с нормалната и по-малко протеин съдържа.

Пич, скиф ся. Ти си в пълно АНОРЕКСИЧНО състояние. Е*и и майката на плочките. Качи кила. Изобщо не личи, че тренираш.
Не трябва да те е страх толкова от дебелеенето, все ще се усетиш ако отново започнеш да ставаш така, не мислиш ли??

п.п Нямам за цел да те обиждам, просто много си се наплашил.

Мнението беше редактирано от Питбула на 23.06.10 17:31.

23.06.10
18:06

казано от Julius на 23.06.10, 17:25:

Ей, стягай се! Как може да те притесняват тези 4гр въглехидрати, ти да не би да я ядеш тонове от извара на ден!?!? Така като гледам ядеш има няма около 300гр на ден.. Ако ти е вкусна яж си я и не го мисли толкова!

13.06.11
16:43

Вярно темата не е мърдала от година но все пак днеска видях тази извара в  метро.Изгодна ми се струва а и информацията
тука е адски полезна.Нека някой друг ако знае състава на някой друга извара да даде инфо.Аз в момента взимам от една насипна
и уж обезмаслена,но какво поглъщам не знам.Със сигурност ще пробвам olympus,но някой ако има по-добра оферта с щогоде изяснен състав нека сподели.

14.06.11
13:48

ЖОСИ Здравейте! Общата е масленост е 0.5%, протеини 12%, водно с-ние: max.80%.
това ми отговориха жоси

25.06.11
17:45

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.11 17:53.

08.10.11
17:58

Здравейте, всички. И Аз “пия” извара по един или два пъти на ден, в зависимост дали ми е тренировъчен ден и режима ми за хранене през деня. Рядко ми се случва да го пия по три пъти на ден. Един от приемите е точно преди лягане и преди да си измия зъбите. :) Обикновено е по 150гр. “сухо вещество” смесено с 10-15 гр. 90% соев изолат (последния не е задилжителен всеки път).
Изварата или сместа със соевия изолат ги слагам в един буркан или голяма дълбока чаша, наливам вода около 200-250 мл и го разбивам с пасатора. :) И така го пия. Понякога го увкосявам с някакво степче (половин пакетче, но не всички са подходящи за увкосяване!) или с на детето подсладеното какао. :) Една не пълна супена лъжица стига. Така го измислих с тази извара и соевия изолат като бях студент и така си отиде през годините. Пие се и се “поглъща” по-бързо, инъче яденето ми е гадно и не мога да ям извара. Но я пия без проблем, с или без подсладители. Досадата е в миенето после на приборите... хе-хе
Инъче консумирам на “Жоси” и е добре. Консумирам и Олимпус понякога. Това е от мен. Дано помогн на някого да приема по приятно и бързо извара. :) Ако има някой като мен да сподели. :)

Мнението беше редактирано от Svetlio Nik на 08.10.11 17:59.

09.10.11
19:08

казано от Svetlio Nik на 08.10.11, 17:58:

Здравейте, всички. И Аз “пия” извара по един или два пъти на ден, в зависимост дали ми е тренировъчен ден и режима ми за хранене през деня. Рядко ми се случва да го пия по три пъти на ден. Един от приемите е точно преди лягане и преди да си измия зъбите. :) Обикновено е по 150гр. “сухо вещество” смесено с 10-15 гр. 90% соев изолат (последния не е задилжителен всеки път).
Изварата или сместа със соевия изолат ги слагам в един буркан или голяма дълбока чаша, наливам вода около 200-250 мл и го разбивам с пасатора. :) И така го пия. Понякога го увкосявам с някакво степче (половин пакетче, но не всички са подходящи за увкосяване!) или с на детето подсладеното какао. :) Една не пълна супена лъжица стига. Така го измислих с тази извара и соевия изолат като бях студент и така си отиде през годините. Пие се и се “поглъща” по-бързо, инъче яденето ми е гадно и не мога да ям извара. Но я пия без проблем, с или без подсладители. Досадата е в миенето после на приборите... хе-хе
Инъче консумирам на “Жоси” и е добре. Консумирам и Олимпус понякога. Това е от мен. Дано помогн на някого да приема по приятно и бързо извара. :) Ако има някой като мен да сподели. :)

Един въпрос встрани от темата - ЗАВЪРШИ ЛИ?

Мнението беше редактирано от FaceOff на 09.10.11 19:24.

22.10.11
22:36

FaceOff като ти е трудно да четеш или скучно не го прави. Няма нужда то такива коментари. :) Само знай, че всичкия успех по света няма значение в какво начинание се посига с четене и знание. Успех в твоите начинания. :)

14.01.12
22:35

Ето и аз какво намерих окончателно според мен, но не знам за коя извара е

Калории: 117kcaл
Въглехидрати: 4г
Протеин: 14гр
Мазнини: 5гр

11.02.12
15:11

Днес си купих от уж ‘обезмаслената’ извара на Олимпус и какво да видя - на етика от Кауфлад пише МИНИМУМ 7% мазнини.
Ивинявам се, ама .... обезмасленето.

11.02.12
15:27

Минимум 7% в сухото в-во.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1