18.04.10
18:09
Какво ще кажете за тази извара. Имам да свалям килограми,спазвам по някакъв начин НВД така като гледам е добра на вкус отскоро е взимам. Искам да си кажете мнението.http://www.tyrbul.bg/olympus/cheese_curd.html
Темата беше редактирана от thndr на 18.04.10 18:11.
Тази извара 1 път бяхъ си я купих ,беше добра на вкус но излиза скъпичка.Има насипна извара на Олимпус която е 2,9 до 3,20лв/кг. и на вкус е добра и смятам ,че е най-качествената която съм ял до сега
Какво ще кажете за тази извара. Имам да свалям килограми,спазвам по някакъв начин НВД така като гледам е добра на вкус отскоро е взимам. Искам да си кажете мнението.http://www.tyrbul.bg/olympus/cheese_curd.html
Казвам си мнението, че изварата за НВД, пък и за каквото и да е не би присъствала в хранителен режим ;)
Не се подлъгвайте по високото и съдържание на протеин. За сметка на това има останали минуси които натежават, в полза на това да отсъства.
19.04.10
16:04
Казвам си мнението, че изварата за НВД, пък и за каквото и да е не би присъствала в хранителен режим ;)
Не се подлъгвайте по високото и съдържание на протеин. За сметка на това има останали минуси които натежават, в полза на това да отсъства.
Тук не съм съгласен... Изварата има всички полезни качества на сиренето, без да съдържа неговото количество мазнини. Така,че какаво и има, че да не участва в каквато и да е диета ? Аз лично постоянно ям точно от тази извара на Олимпус и съм много доволен. Вкусът и е ВКУС... Обезмаслена е, което я прави добра и за НВД, и за всички останали диети! Единственият недостатък е, (не знам дали е такъв) че трябва да се яде с доста течности тъй като си е извара, и трудно минава през гърлото, щом ги няма тея течности. :)
Да вярно е скъпичка наистина :) Аз лично слагам чубричка и забърквам със лъжичката и така. А нямам голям проблем да е консумирам но така и така пия по 6-7 литра вода ^^
Абе к’ва вода, к’ви 5 лева?! Аз мога да изям една кофичка извара, без глътка вода :) .
Изварата на Олимпус е много добра. Тя е сред фаворитите ми.
Не се подлъгвайте по високото и съдържание на протеин. За сметка на това има останали минуси които натежават, в полза на това да отсъства.Тук не съм съгласен... Изварата има всички полезни качества на сиренето, без да съдържа неговото количество мазнини. Така,че какаво и има, че да не участва в каквато и да е диета ? Аз лично постоянно ям точно от тази извара на Олимпус и съм много доволен. Вкусът и е ВКУС... Обезмаслена е, което я прави добра и за НВД, и за всички останали диети! Единственият недостатък е, (не знам дали е такъв) че трябва да се яде с доста течности тъй като си е извара, и трудно минава през гърлото, щом ги няма тея течности. :)
Изварата е чист боклук, буквално това е боклука от продукцията на млечните. Ако искаш да я консумираш - твоя воля. Тези стойности които ги пишат по таблиците, хич не са верни.
Искаш да кажеш че изварата превъзхожда сиренето ... ?
Ти може много неща да ядеш, и да останеш доволен, нормално е. Храната е източник на всичко за тялото, няма как да не останеш доволен.
По-лошо от изварата е обезмаслена извара.
26.04.10
13:59
:D TONU ти въобще май не си запознат със същността на изварата...Единственият минус може да е вкусът, който не винаги е добър (зависи от марката най-вече). Поинтересувай се малко повече и тогава отново драсни някой ред ;)
03.05.10
17:03
Преди няколко дни писах на Олимпус и те ми пратиха това. Пише протеин 18 гр. но аз си смятам по 15 когато я хапвам.
03.05.10
19:54
И изварата и сиренето на тази марка е ТОП качество.
Днес си взех сиренце от Кауфланд на 7лв/кг като питах преди това, кое от всички сирена е с най-ниска масленост.
На Олимпус сиренето е с 20% мазнини и има страхотен вкус, което ме устройва.
Въпреки, че чистя и съм на НВД, не виждам проблем да си ям сирене и кисело мляко всеки ден.
04.05.10
15:26
@korpusito - точно в Кауфланд е Олипмуса.
05.05.10
11:52
korpusito - Ако имате и Пикадили в квартала ще можеш от там да си я купиш, само че е по-скъпа (3.20/Кг) от Каъфландската (2.90 а понякога е 2.20/кг). Алекс още не съм пробвал сиренето на Олимпус поради бюджетни причини, но съм сигурен, че ще е супер
ПО-ЗДРАВИ !
14.05.10
18:17
Давам поредното положително мнение за изварата на Olympus!
Излапах 2 кофички в изминалите дни. Вкусна е, определено, извара рядко ми е харесвала толкова.
ОК, не е точно обезмаслена в моите очи, но и не съдържа фатално големи количества мазнини.
Препоръчвам!
P.S. Странно разминаване между данните, които показва Miroslav92 и опаковката (съответно - сайта). Просто за протокола.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.05.10 18:25.
@Кольо Пияндето ,тези стойности които си дал са за тази: http://www.tyrbul.bg/olympus/cheese_curd.html ,а Miroslav92 е питал/дал стойностите за насипната извара Олимпус ако не се лъжа
В момента обезмаслената извара олимпус в Кауфланд е намалена на 1,90лв/кг. до 16.05 включително
Мнението беше редактирано от k1r1I на 14.05.10 18:29.
15.05.10
12:38
@Кольо Пияндето ,тези стойности които си дал са за тази: http://www.tyrbul.bg/olympus/cheese_curd.html ,а Miroslav92 е питал/дал стойностите за насипната извара Олимпус ако не се лъжа
Да, възможно е разминаването да идва от там... което пък поставя въпроса защо има разлика.
За мен е логично да се продава един и същ продукт, но в единия случай с опаковка, а в другия - без нея.
Както и да е... тази извара е вкусна!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.10 14:08.
Здравейте,
зарибихте ме, и аз днес ще си купя да пробвам въпросната извара :)
От 6-7 месеца ям тази извара,най-вкусната която съм хапвал.Единственият минус е,че се яде малко трудно.
17.05.10
06:13
Аз пуснах запитване до Олипус относно насипната обезмаслена извара, а не тази която е опакована. От там идва разликата...
Оня ден я пробвах и ми се стори много гадна, суха и преседлива.
Насипните обикновено са такива, мисля, че просто съдържат по-малко вода от пакетираните. Аз и добавям малко водичка, магданоз, чесън и понякога съвсем малко пилешки бульон ... като я гарнирам и с един домат става нещо невероятно :) Изварата за мен е един от най-чистите източници на качествен белтък. На ден си хапвам минимум 300 гр.
19.05.10
15:39
Оня ден я пробвах и ми се стори много гадна, суха и преседлива.
Насипните обикновено са такива, мисля, че просто съдържат по-малко вода от пакетираните. Аз и добавям малко водичка, магданоз, чесън и понякога съвсем малко пилешки бульон ... като я гарнирам и с един домат става нещо невероятно :) Изварата за мен е един от най-чистите източници на качествен белтък. На ден си хапвам минимум 300 гр.
Аз на ден си хапвам поне по 600 грама и предпочитам да е по сужа, защото колкото по малко вода има толкова повече протеин ще има в нея на 100 грама и от там идва и евтинийката на изварата. Суха или не извара си ч хапвам с едно дъъъълго чайче.
Незнам защо ви е суха насипната извара Олимпус.При мен е обратното на Дядо либен изварата ми е суха и не ми харесва а кг. и е 5-6лв
19.05.10
15:57
Онзи ден като бяхме на Metro взехме такива списания,но чак като се прибрахме в къщи ги разгледах и видях,че предлагат такава извара Olympus 5 kg за 2.23 с ДДС.Дали си заслужава,защото цената ми се вижда много ниска за толкова голямо количество?
Онзи ден като бяхме на Metro взехме такива списания,но чак като се прибрахме в къщи ги разгледах и видях,че предлагат такава извара Olympus 5 kg за 2.23 с ДДС.Дали си заслужава,защото цената ми се вижда много ниска за толкова голямо количество?
ЕМи в Кауфланд е 2.9лв. когато не е в промоция.Ако вземеш тези 5кг. трябва да ги изядеш за 10-тина дни ,че ще се развали-предполагам
19.05.10
17:29
Има доста голяма разлика във вкуса на насипната и тази опакована в кофички. В кофичките е много по-вкусна, но и 2 пъти по-скъпа.
Другото удобство е , че не се разваля бързо, както насипната.
20.05.10
15:24
ЕМи в Кауфланд е 2.9лв. когато не е в промоция.Ако вземеш тези 5кг. трябва да ги изядеш за 10-тина дни ,че ще се развали-предполагам
Сега като се замислих се отказах да давам 11-12лева за тази 5-килограмова извара.По-добре да си взимам по 1кг и като я изям да си купувам пак.
20.05.10
17:53
Тази извара на Olympуs не е ли много солена или се бъркам..?
Солена е за хора, които по принцип се хранят на границата на безсолното.
Аз съм такъв, ям практически с ултра-минимални количества сол. Вероятно и ти си като мен...
Тази извара на Olympуs не е ли много солена или се бъркам..?
Солена е за хора, които по принцип се хранят на границата на безсолното.
Аз съм такъв, ям практически с ултра-минимални количества сол. Вероятно и ти си като мен...
Даааа, точно. Много рядко употребявам.
А и до колкото си спомням в кауфланд на витрините са и заболи една табела “продукт с растителни мазнини”...
20.05.10
18:46
А и до колкото си спомням в кауфланд на витрините са и заболи една табела “продукт с растителни мазнини”...
Хммм... сигурна ли си? Не ми харесва това, ако е истина...
Хммм... сигурна ли си? Не ми харесва това, ако е истина...
Да, на насипната така пише...утре пак ще проверя, но съм почти 99%, че я водят продукт с растителни мазнини.
От 8-9 месеца да има най-много 6 вечери в които да съм пропуснал да хапна извара Олимпус , даже се чудих дали не е гадна като качество и състав понеже вкуса и е много по-приемлив от останалите марки които съм опитвал.
Libra може етикетчето да се е отнасяло за друга извара .Аз досега в Кауфланда при нас не съм видял да пише растителни мазнини.Само 1-2 пъти имаше кашкавалена извара която беше на цена 3.20 ама вече я няма.
Libra може етикетчето да се е отнасяло за друга извара .Аз досега в Кауфланда при нас не съм видял да пише растителни мазнини.Само 1-2 пъти имаше кашкавалена извара която беше на цена 3.20 ама вече я няма.
Утре ще проверя за по-сигурно и ще пиша. За тази кашкавалената, която е в кофичката знам че няма, но за другата...
21.05.10
09:56
Утре ще проверя за по-сигурно и ще пиша. За тази кашкавалената, която е в кофичката знам че няма, но за другата...
Аз всеки ден си купувам точно насипна и мога да те уверя, че определено не е с такава табелка...
Прави сте, днес като отидох нямаше такава “табелка”.... обаче си спомням, че преди съм я виждала... както и да е :)
22.05.10
07:56
Каде мога да я намеря била,пени маркет ?
22.05.10
08:35
КЪде мога да я намеря била,пени маркет ?
Продава се в Billa, Kaufland и ХИТ.