16.06.10
13:21
Как точно се прилага метода 21? Защото не намерих много за него. Мерси предварително.
Темата беше редактирана от kocko на 16.06.10 13:23.
Сгъваш с лост/дъмбели като първите седем повторения правиш само долната амплитуда на движението (от долу докато ръцете ти сключат 90 градусов ъгъл), след това 7 повторения горната амплитуда (от 90 градусов ъгъл до брадата) и накрая 7 повторения цялото движение в пълната му амплитуда от долу до горе.
П.П Дано разбереш нещо :D
16.06.10
13:30
казано от korpusito на 16.06.10, 13:27:
Сгъваш с лост/дъмбели като първите седем повторения правиш само долната амплитуда на движението (от долу докато ръцете ти сключат 90 градусов ъгъл), след това 7 повторения горната амплитуда (от 90 градусов ъгъл до брадата) и накрая 7 повторения цялото движение в пълната му амплитуда от долу до горе.
А как се прилага? Това не си обяснил! :lol:
Прилага се когато дойде реда на бицепса в тренировката. Това е...
Дали ще има ефект зависи от цялостна ти тренировъчна програма, хранителен режим и т.н Иначе самото упражнение си е добро и можеш да го включваш през няколко тренировки.
защо през няколко тренировки.
Мнението беше редактирано от kocko на 16.06.10 13:54.
16.06.10
13:58
21 е метод и може да се прилага при доста упражнения.Предполагам,че питаш за това за бицепс,при сгъване с щанга-може да го включиш в тренировката си,но не за постоянно.Да кажем за месец,за да излезеш от застоя иначе ще претренираш.
Aз го правех преди само с лоста, след като свърша с ръцете.Тогава и лоста ми се струваше адски тежък.
Отличен метод.
казано от emzo на 16.06.10, 14:01:
Aз го правех преди само с лоста, след като свърша с ръцете.Тогава и лоста ми се струваше адски тежък.
Отличен метод.
Особено ако говорим за олимпийски и е в края на тренировката.
казано от az100yan на 16.06.10, 13:58:
Да кажем за месец,за да излезеш от застоя иначе ще претренираш.
Не, че ще претренира, но няма да извлича особена полза. Аз съм го ползвал може би половин година и не съм усетил претрениране, по-скоро липса на полза. След това започнах да го включвам на 2-3 месеца и се получаваше по-добре.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.06.10 14:53.
21 е метод и може да се прилага при доста упражнения.Предполагам,че питаш за това за бицепс,при сгъване с щанга-може да го включиш в тренировката си,но не за постоянно.Да кажем за месец,за да излезеш от застоя иначе ще претренираш.
Аз даже не мога да си го представя освен за бицепс, дай акъл :)
казано от korpusito на 16.06.10, 14:51:
Аз даже не мога да си го представя освен за бицепс, дай акъл :)
За трицепс - на скрипеца :) Готино е.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.06.10 14:54.
16.06.10
15:01
Iron Freak го беше правил и за гърди на леженката,но това си беше някакъв негов опит.Иначе може да се използва и за френско,дори за пек-дек и т.н.
Ей верно бе, ще пробвам за трицепса :) За лежанка и аз си мислех, но ще трябва голям дилоуд да се направи.
А това 21 само 1 серия ли се прави ?
Добре де при мен като бицепса въобще не е мръднал и със см. ако почна това упражнение и го правя 1-2 месеца дали ще имам полза от него и ще почне да ми се развива бицепса или .. ?
Благодаря ви
Никой не може да ти отговори на тези въпроси, защото зависят от куп независещи от нас фактори! Опитваш и сам установяваш. Ако храната и възстановяването не е на ниво и да се скъсаш от 21, денонощно да бъхташ, файда няма да има отсега мога да ти кажа.
Ами ако се изпълняват и 21-те в пълна амплитуда не 1вата 7ца до половината, 2рата до другата половина, 3тата пълна.
Ще има ли ефект?
Аз примерно немога да си представя как ще стане на горен скрипец за трицепс.
Че тогава се получава нормална серия от 21 повторения, а смисъла не е в това.