мнение НВД и за режим като цяло

24.06.10
13:50

180см 83кг 20год. стаж в залата -2 години с прекъсвания 2-3 месеца лятото.. та на въпроса:
11:00 овсени ядки със стафиди и парченца сушени плодове
11;30 тренировка + кардио след нея + доза Nectar веднага след кардиото
13;30 7 белтъка + 1-2 жълтъка, Или 200-300 гр пилешко.    + салата
16;00 като горното само че вместо салата вкарвам някви 50-100 гр ядки шамфъстък(чел съм че заедно с бадемите са най добре за нвд)
18;30-19:00 7 белтъка + 1-2ж + салата(понякога пропускам че ме домързява :)) )
преди лягане доза протеин

преди половин година горе-долу се шашнах от трицифрено число на кантара и спрях всичко със захар,сокове,алкохол(пия само вино много рядко)бях хляб,абе изобщо всичко за което чуя повече от 2 мнения че е повърня :) и смъкнах до 85..преди 1-2 седмици почнах на горепосочения “режим”(никога не спазвам стриктни режими) и съм смъкнал 1-2 кила но ефекта в огледалото е по-осезаем.:)
та да попитаммм- имам още малко мазнини по корема и краката,мислите ли че ще успея да ги изчистя за 2-3 месеца с такъв-нетолкова стриктно изчислен откъм калории и грамажи режим? :)
тренирам в залата когато не се чуствам уморен,правя каквото ми се прави(стига да не се повтарят мускулните групи нуждаещи се от почивка) и гледам да сменям упражненията..кардио почти всеки ден-имам вело в нас ;)
ще се радвам на критика и съвети,мерси предварително

24.06.10
14:35

Какво ти НВД, твойто си е Дюкан. Къде са ти мазнините ? А и протеина е малко. Преди лягане суроватка не ти трябва.

SS

24.06.10
22:55

Защо да не му трябва преди лягане протеин???  Ако пък си взима Казеин, какво лошо има.

25.06.10
05:46

Изобщо не е задължителен. Никога не съм пил казеин.

25.06.10
09:59

казано от sstuci на 24.06.10, 22:55:

Защо да не му трябва преди лягане протеин???  Ако пък си взима Казеин, какво лошо има.

Той е написал протеин, което ме навява , че е суроватка, която е безмислена в тая фаза на деня ;)

26.06.10
00:14

ok,ще вкарам и някой пълнозърнест сандвич с извара до 16;00 и ще гледам да ям фибри почти на всяко хранене.
а да попитам тъй като домашните ми яйца са на свършване,а на купешките не ми вдъхват особено доверие,ще заменя белтъците с консерви риба тон в собствен сос, но не съм сигурен че ще успявам да си набява 240-260 гр. протеин само с нея и извара..та на въпроса мога ли да си пия протеиновия шейк(+50-100гр сурови бадеми) по-начесто и в какви количества,като заместител на хранения? за др добавки в момента нямам средства,протеин обаче бол :)

26.06.10
09:13

Не е много далавера да заместваш хранене с протеин както и да го погледнеш. Добавки ти не трябват, инвестирай в месо и яйца.

26.06.10
10:08

Увеличи и въглехидратите!!!!! Карай ги като за РБД....

26.06.10
12:56

казано от Миsh0 на 26.06.10, 10:08:

Увеличи и въглехидратите!!!!! Карай ги като за РБД....

аз точно от това се притеснявах-да не прекаля с пълнозърнестия хляб и с въглехидрати от ориз и картофи,за да не заприлича на РБД,а ти ми препоръчваш това ^_^ дали ще чистя?.. и ще се радвам ако ми обясните защо не е “оферта” да заменям ядене с протеин и сурови ядки.., не че оспорвам просто ми е чудно не съм от най големите специалисти относно добавки и тнт :)

26.06.10
13:18

Ако погледнеш, на тубата на протеина пише: Не замества разнообразното хранене. Не знам и какъв пиеш , но суроватъчния се усвоява за около 30-40 минути, докато месото потиска катаболните процеси за поне 2-3 часа. От друга страна и финансово не е изгодно, но ти си преценяваш. Аз лично не те съветвам да увеличаваш въглените.

26.06.10
14:08

а какво ме съветваш?- да вдигна мазнините и калориите? примерно, вечер и следобяд мога да си правя пилешко с гъби и сметана..или без гъбите? от къде да набавям мазнините предимно? освен зехтин,олио и ядки..

26.06.10
14:25

И аз при НВД–то имам голям проблем  с набавянето на мазнините(знам ,че съм просто.............ама само за фъстъците се сещам :D )

26.06.10
14:57

казано от jahRule на 26.06.10, 14:08:

а какво ме съветваш?- да вдигна мазнините и калориите? примерно, вечер и следобяд мога да си правя пилешко с гъби и сметана..или без гъбите? от къде да набавям мазнините предимно? освен зехтин,олио и ядки..

Почни да ядеш свинско, шопска със сирене и зехтин всеки ден, ядки, маслини, масло, сметана, ленено семе и т.н
Мазнините са най-лесните за набавяне според мен :)

26.06.10
17:24

Най-лесния начин за добавяне на мазнини е маслото - в него освен мазнини и вода, друго няма.
Аз пилешко филе без 50 грама масло не мога да преглътна.
Синьо сирене с 50-60% масленост също е добра добавка към яйца или пиле.

Свинското също има прекрасно количество мазнини, а качеството му много над пилешкото от магазина.

Олио недей да консумираш.  Фъстъците също не са най-удачния избор - за целта има орехи, бадеми, лешници...

* Имаш домашни яйца и ядеш 1 жълтък на 7 белтъка? 2-3 пъти дневно? Изхвърляш 10 до 15 домашни жълтъка на ден?
МОЛЯ ТЕ, ВРАЗУМИ СЕ!

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 26.06.10 17:25.

28.06.10
14:04

оок rebuild на диетата ^^
след ставане- протеинов шейк
20-30мин. по-късно-  закуска овесени трици около 100 гр с кисело мляко елена2% +ябълка или грейпфрут
2 хапа fyre-> фитнес+15-20 мин кардио с HIIT елементи+протеин след тва
30-60 мин след. трен омлет(5бел.+2 жъл.(освен ако не са домашни,вразумих се^^))+50-100грама кашкавал +салата със зехтин,
ИЛИ месо
следобед- 100гр. бадеми+някаква рецепта с извара
вечеря- 1-2 консерви риба тон в собствен сос с зелена салата с варени белтъци и маслини най често.

не смятам точно калориите грам по грам,просто гледам да не ям много на един път,не мисля че надвишавам калорийния лимит че да трупам мазно:)
ако имате някакви препоръки към гореспоменатото-темата е отворена :)

Овесените трици не са много подходящи в такива количества, ще се продрискаш :D. Замести ги с овесени ядки и ако толкова ти харесват тези трици можеш да добавиш малко(20 грама например). Така като гледам тренировката ти е преди или около обяд и според мен спокойно можеш да прибавиш малко въглехидрати след нея за сметка на кашкавала(или поне на част от него). И все пак гледай да имаш поне 1-2 хранения с месо на ден :)

п.с. 100 грама бадеми са много за 1 хранене. Направи ги 50 грама и увеличи количеството на изварата (200-250 грама)

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 28.06.10 17:03.

28.06.10
21:47

мерси за съветите ! особено за тоя с триците :)) !! от 3-4 дена съм редовен посетител в тоалетната..бях се наплашил че е от протеина..ще знам:)) ами..от какво др освен от овесени ядки? пълнозърнест хляб? 2-3 филии на ден няма ли да ме дърпат назад?

Мнението беше редактирано от jahRule на 28.06.10 22:04.

Най-добре от кафяв ориз, може и пълнозърнест хляб, но гледай да е качествен (Вита например). Не мисля, че ако 2-те филии са в следтренировъчното хранене ще те “дръпнат” назад, напротив. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1