24.06.10
13:50
180см 83кг 20год. стаж в залата -2 години с прекъсвания 2-3 месеца лятото.. та на въпроса:
11:00 овсени ядки със стафиди и парченца сушени плодове
11;30 тренировка + кардио след нея + доза Nectar веднага след кардиото
13;30 7 белтъка + 1-2 жълтъка, Или 200-300 гр пилешко. + салата
16;00 като горното само че вместо салата вкарвам някви 50-100 гр ядки шамфъстък(чел съм че заедно с бадемите са най добре за нвд)
18;30-19:00 7 белтъка + 1-2ж + салата(понякога пропускам че ме домързява :)) )
преди лягане доза протеин
преди половин година горе-долу се шашнах от трицифрено число на кантара и спрях всичко със захар,сокове,алкохол(пия само вино много рядко)бях хляб,абе изобщо всичко за което чуя повече от 2 мнения че е повърня :) и смъкнах до 85..преди 1-2 седмици почнах на горепосочения “режим”(никога не спазвам стриктни режими) и съм смъкнал 1-2 кила но ефекта в огледалото е по-осезаем.:)
та да попитаммм- имам още малко мазнини по корема и краката,мислите ли че ще успея да ги изчистя за 2-3 месеца с такъв-нетолкова стриктно изчислен откъм калории и грамажи режим? :)
тренирам в залата когато не се чуствам уморен,правя каквото ми се прави(стига да не се повтарят мускулните групи нуждаещи се от почивка) и гледам да сменям упражненията..кардио почти всеки ден-имам вело в нас ;)
ще се радвам на критика и съвети,мерси предварително
Какво ти НВД, твойто си е Дюкан. Къде са ти мазнините ? А и протеина е малко. Преди лягане суроватка не ти трябва.
24.06.10
22:55
Защо да не му трябва преди лягане протеин??? Ако пък си взима Казеин, какво лошо има.
Защо да не му трябва преди лягане протеин??? Ако пък си взима Казеин, какво лошо има.
Той е написал протеин, което ме навява , че е суроватка, която е безмислена в тая фаза на деня ;)
ok,ще вкарам и някой пълнозърнест сандвич с извара до 16;00 и ще гледам да ям фибри почти на всяко хранене.
а да попитам тъй като домашните ми яйца са на свършване,а на купешките не ми вдъхват особено доверие,ще заменя белтъците с консерви риба тон в собствен сос, но не съм сигурен че ще успявам да си набява 240-260 гр. протеин само с нея и извара..та на въпроса мога ли да си пия протеиновия шейк(+50-100гр сурови бадеми) по-начесто и в какви количества,като заместител на хранения? за др добавки в момента нямам средства,протеин обаче бол :)
Не е много далавера да заместваш хранене с протеин както и да го погледнеш. Добавки ти не трябват, инвестирай в месо и яйца.
Увеличи и въглехидратите!!!!! Карай ги като за РБД....
аз точно от това се притеснявах-да не прекаля с пълнозърнестия хляб и с въглехидрати от ориз и картофи,за да не заприлича на РБД,а ти ми препоръчваш това ^_^ дали ще чистя?.. и ще се радвам ако ми обясните защо не е “оферта” да заменям ядене с протеин и сурови ядки.., не че оспорвам просто ми е чудно не съм от най големите специалисти относно добавки и тнт :)
Ако погледнеш, на тубата на протеина пише: Не замества разнообразното хранене. Не знам и какъв пиеш , но суроватъчния се усвоява за около 30-40 минути, докато месото потиска катаболните процеси за поне 2-3 часа. От друга страна и финансово не е изгодно, но ти си преценяваш. Аз лично не те съветвам да увеличаваш въглените.
а какво ме съветваш?- да вдигна мазнините и калориите? примерно, вечер и следобяд мога да си правя пилешко с гъби и сметана..или без гъбите? от къде да набавям мазнините предимно? освен зехтин,олио и ядки..
И аз при НВД–то имам голям проблем с набавянето на мазнините(знам ,че съм просто.............ама само за фъстъците се сещам :D )
а какво ме съветваш?- да вдигна мазнините и калориите? примерно, вечер и следобяд мога да си правя пилешко с гъби и сметана..или без гъбите? от къде да набавям мазнините предимно? освен зехтин,олио и ядки..
Почни да ядеш свинско, шопска със сирене и зехтин всеки ден, ядки, маслини, масло, сметана, ленено семе и т.н
Мазнините са най-лесните за набавяне според мен :)
Най-лесния начин за добавяне на мазнини е маслото - в него освен мазнини и вода, друго няма.
Аз пилешко филе без 50 грама масло не мога да преглътна.
Синьо сирене с 50-60% масленост също е добра добавка към яйца или пиле.
Свинското също има прекрасно количество мазнини, а качеството му много над пилешкото от магазина.
Олио недей да консумираш. Фъстъците също не са най-удачния избор - за целта има орехи, бадеми, лешници...
* Имаш домашни яйца и ядеш 1 жълтък на 7 белтъка? 2-3 пъти дневно? Изхвърляш 10 до 15 домашни жълтъка на ден?
МОЛЯ ТЕ, ВРАЗУМИ СЕ!
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 26.06.10 17:25.
оок rebuild на диетата ^^
след ставане- протеинов шейк
20-30мин. по-късно- закуска овесени трици около 100 гр с кисело мляко елена2% +ябълка или грейпфрут
2 хапа fyre-> фитнес+15-20 мин кардио с HIIT елементи+протеин след тва
30-60 мин след. трен омлет(5бел.+2 жъл.(освен ако не са домашни,вразумих се^^))+50-100грама кашкавал +салата със зехтин,
ИЛИ месо
следобед- 100гр. бадеми+някаква рецепта с извара
вечеря- 1-2 консерви риба тон в собствен сос с зелена салата с варени белтъци и маслини най често.
не смятам точно калориите грам по грам,просто гледам да не ям много на един път,не мисля че надвишавам калорийния лимит че да трупам мазно:)
ако имате някакви препоръки към гореспоменатото-темата е отворена :)
28.06.10
17:01
Овесените трици не са много подходящи в такива количества, ще се продрискаш :D. Замести ги с овесени ядки и ако толкова ти харесват тези трици можеш да добавиш малко(20 грама например). Така като гледам тренировката ти е преди или около обяд и според мен спокойно можеш да прибавиш малко въглехидрати след нея за сметка на кашкавала(или поне на част от него). И все пак гледай да имаш поне 1-2 хранения с месо на ден :)
п.с. 100 грама бадеми са много за 1 хранене. Направи ги 50 грама и увеличи количеството на изварата (200-250 грама)
Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 28.06.10 17:03.
мерси за съветите ! особено за тоя с триците :)) !! от 3-4 дена съм редовен посетител в тоалетната..бях се наплашил че е от протеина..ще знам:)) ами..от какво др освен от овесени ядки? пълнозърнест хляб? 2-3 филии на ден няма ли да ме дърпат назад?
Мнението беше редактирано от jahRule на 28.06.10 22:04.
29.06.10
06:01
Най-добре от кафяв ориз, може и пълнозърнест хляб, но гледай да е качествен (Вита например). Не мисля, че ако 2-те филии са в следтренировъчното хранене ще те “дръпнат” назад, напротив. :)