28.06.10
13:37
Здравейте,
Понякога си мисля, че късметът просто не е на моя страна. Тъкмо започнах новата си програма и контузия в рамото ме вади от залата за около месец. Понеже не смятам цял месец да лежа на дивана, а и едва ли мога да стоя толкова време извън залата, ето какво реших да направя. Има една мускулна група, която вечно си остава пренебрегната. Това са краката. Смятам в този един месец сериозно да наблегна на тях и да наваксам максимално бързо изоставането им. Това е програмата, по която ще ги тренирам два пъти в седмицата:
1. Суперсерия: Бедрено разгъване + Лег-преса (1x20)
2. Бедрено сгъване (1x20)
3. Калф машина (1x20)
4. Повдигане на пръсти от лег-преса (1x20)
Моля за вашето мнение съвети по въпросната програма, както и за варианти, с които да разнообразявам защото както се сещате един месец само крака ще си е доста скучничко :)
що не пробваш суперсерията ти да е разгъване + сгъване? и като ще наблягаш на краката, как ще стане без да клякаш?
Включи и клек на машина,ако те притеснява контузията иначе.Трудно можеш да кажеш,че тренираш крака.
Братле, клякай с малки килограми постепенно ще увеличиш ще схванеш техниката - нямаш си и на представа как товари клека ;-)
казано от FRANKO1 на 28.06.10, 16:12:
що не пробваш суперсерията ти да е разгъване + сгъване? и като ще наблягаш на краката, как ще стане без да клякаш?
Мерси, ще опитам различни варианти на суперсерия. Всъщност точно за това реших да правя суперсерия тъй като няма как да стане с клековете. Едвам си мърдам ръката, не мога да си се представя със щанга на раменете.
до Biad_ и Rikoo,
Благодаря за съветите. Ясно е, че няма как да стане без клекове. Веднага след като почне да ми отшумява болката смятам да ги започна постепено.
Мнението беше редактирано от default на 29.06.10 08:08.
И полека, че клека е сериозна работа аз това лято имам проблем с гърдите и ще наблягам краката като теб - Сгъване,Разгъване ако има във фитнеса за адуктори клек и лег преса. Успех
29.06.10
09:16
Братле,на същото дередже съм.Контузия в рямото...още месец само крака.Моята тренировка е:
1.Клек
2.Напади + Екстензии
3.Задно бедро(който уред е свободен)
4/5 Калф машина/повдигане на пръсти(променям реда почти всеки път)
И да те питам-колко пъти седмично ги тренираш ?Аз сега като тренирам само краката,не мога да издържа седмица почивка.Тренирам ги на 4-5 дена.
казано от Erdo на 29.06.10, 09:16:
Братле,на същото дередже съм.Контузия в рямото...още месец само крака.Моята тренировка е:
1.Клек
2.Напади + Екстензии
3.Задно бедро(който уред е свободен)
4/5 Калф машина/повдигане на пръсти(променям реда почти всеки път)И да те питам-колко пъти седмично ги тренираш ?Аз сега като тренирам само краката,не мога да издържа седмица почивка.Тренирам ги на 4-5 дена.
За сега ги тренирам на 3-4 дена, вторник и събота. Тренирам ги по HIT метода. Т.е. по една работна серия до пълен отказ, като си подбирам тежестта така, че да мога да направя към 20 повторения. Постигна ли ги вдигам тежестта с 6-8% и така пак докато успея с 20те. След 3-4 седмица, ако всичко върви както трябва, тежестта ще се покачи с около 40%-50% от първоначалната, следователно тогава ще ми е нужно повече време за възтановяване и смятам да разредя тренировките до една на седмица. Успех, братле!
казано от Rikoo на 29.06.10, 09:03:
И полека, че клека е сериозна работа аз това лято имам проблем с гърдите и ще наблягам краката като теб - Сгъване,Разгъване ако има във фитнеса за адуктори клек и лег преса. Успех
Успех и на теб, и бързо възстановяване.
Мнението беше редактирано от default на 29.06.10 12:19.
29.06.10
13:51
Добре звучи :)
Успех ! И да се похвалиш после ;)