Бъркоч от орехи, сусамов тахан и мед

06.06.10
15:22

Обичам да забърквам разни неща... Та, необходими продукти и средства:
1.Колкото ви душа иска орехи (според настроението/хрнителния режим)
2.Сусамов тахан
3.Мед
4.Кафемелачка, блендер или нещо подобно.

Идеята е следната - взимате примерно 50-100грама орехи и ги смилате образно казано на прах. Сипвате в чаша. Добавяте толкова сусамов тахан, колкото сместа да стане хомогенна смес (1 чаена лъжичка на 50гр орехи е ОК). След това добавяте 1 кафяна/чаена лъжичка мед и бъркате.
Това е.

Идеално ми идва за преди тренировка, особено, ако орехите са 100гр + 2 чаени лъжици тахан. Енергията е на прилично ниво.

Темата беше редактирана от Стоянчо на 06.06.10 15:23.

06.06.10
15:58

Добави още 2-3 вида ядки и някой сушен плод или пресни.Опрделено ще стане още по добре :).

06.06.10
16:27

казано от Biad__ на 06.06.10, 15:58:

Добави още 2-3 вида ядки и някой сушен плод или пресни.Опрделено ще стане още по добре :).

Добавял съм бадеми и кашу, но по мой вкус без тях бе по-добре. :)

06.06.10
19:59

Ще го пробвам,мед и орихи си правя ама без сусама

09.06.10
09:32

казано от e_s_n на 09.06.10, 08:53:

Сусамово масло, фъстъчено масло и мед :lol:
Зимно угаждане, но прекалено много калории..

За ниско въглехидратна е идеално! Мадът е 1 чаена лъжица. Говорим за преди тренировка все пак да има енергия.

10.06.10
13:00

И канела....мммм идеалка:)

11.06.10
18:05

Само като прочетох думата бъркоч и се отказах.

28.06.10
22:19

Чудя се тази смес ако леко се запече, дали няма да стане нещо подобно на корни, но по вкусно и здравословно

29.06.10
18:17

казано от IvanIvanich на 11.06.10, 18:05:

Само като прочетох думата бъркоч и се отказах.

Аз пък точно щото е бъркоч ще го пробвам (chuckle)

Иначе, относно термичната обработка, не съм много ЗА - предполагам, че част от ненаситените полезни мазнини могат да се прецакат и да станат наситени.

Мнението беше редактирано от Atom на 29.06.10 18:18.

29.06.10
19:15

Печено едва ли ще е хубаво,аз го смесвам и го оставям за половин час в хладилника да се стегне малко,адски вкусно е!

23.11.10
08:28

по-добре не го печете.
При нагряване над 47 градуса, медът губи свойствата си, ензимите му се изпаряват

23.11.10
10:11

казано от IvanIvanich на 11.06.10, 18:05:

Само като прочетох думата бъркоч и се отказах.

Голямо щастие! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1