06.06.10
15:22
Обичам да забърквам разни неща... Та, необходими продукти и средства:
1.Колкото ви душа иска орехи (според настроението/хрнителния режим)
2.Сусамов тахан
3.Мед
4.Кафемелачка, блендер или нещо подобно.
Идеята е следната - взимате примерно 50-100грама орехи и ги смилате образно казано на прах. Сипвате в чаша. Добавяте толкова сусамов тахан, колкото сместа да стане хомогенна смес (1 чаена лъжичка на 50гр орехи е ОК). След това добавяте 1 кафяна/чаена лъжичка мед и бъркате.
Това е.
Идеално ми идва за преди тренировка, особено, ако орехите са 100гр + 2 чаени лъжици тахан. Енергията е на прилично ниво.
Темата беше редактирана от Стоянчо на 06.06.10 15:23.
Добави още 2-3 вида ядки и някой сушен плод или пресни.Опрделено ще стане още по добре :).
казано от Biad__ на 06.06.10, 15:58:
Добави още 2-3 вида ядки и някой сушен плод или пресни.Опрделено ще стане още по добре :).
Добавял съм бадеми и кашу, но по мой вкус без тях бе по-добре. :)
казано от e_s_n на 09.06.10, 08:53:
Сусамово масло, фъстъчено масло и мед :lol:
Зимно угаждане, но прекалено много калории..
За ниско въглехидратна е идеално! Мадът е 1 чаена лъжица. Говорим за преди тренировка все пак да има енергия.
11.06.10
18:05
Само като прочетох думата бъркоч и се отказах.
Чудя се тази смес ако леко се запече, дали няма да стане нещо подобно на корни, но по вкусно и здравословно
казано от IvanIvanich на 11.06.10, 18:05:
Само като прочетох думата бъркоч и се отказах.
Аз пък точно щото е бъркоч ще го пробвам (chuckle)
Иначе, относно термичната обработка, не съм много ЗА - предполагам, че част от ненаситените полезни мазнини могат да се прецакат и да станат наситени.
Мнението беше редактирано от Atom на 29.06.10 18:18.
Печено едва ли ще е хубаво,аз го смесвам и го оставям за половин час в хладилника да се стегне малко,адски вкусно е!
по-добре не го печете.
При нагряване над 47 градуса, медът губи свойствата си, ензимите му се изпаряват