дневникът на Макси

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.06.10
19:34

Хахаха Макси страшна си :))) Поне изсипа ли половината вода?

28.06.10
19:36

Мммне, усетих се по едно време, ама го сварих така, после го изцедих с цедката. Ами щото правех и едни топки от вълна, може би и за това се разсеях.. Но поне едно е сигурно - свари се супер добре!

Мнението беше редактирано от maxxi на 28.06.10 19:37.

28.06.10
19:54

Поне не ти се налагало да добавяш вода като мен хиихи. Като е изцеден става много хубав един такъв сухичък мммм :) На теб ти е простено разсейването все пак имаш и малък дивак покрай теб

30.06.10
07:54

И такаааа- време е за равносметка - днес се навършват точно два месеца, откакто кракът вми стъпи за пърив път в залата.

началото        І- ви месец    ІІ- ри месец
Обиколка бедро      64см.          62см.          62см.
Талия                83см.          78см.            78см.
Ханш                  106см.          106см.?        104см.
Бицепс                32см.          32см.            30см.
Над коляно            46см.          44см.            43см.
прасец                                37см.            36см
Кг.                    70           70                 67кг.

Тези мерки са важни, но за мен лично по- важно е друго.
І. През тези два месеца осъзнах, че имам проблем с храната. И преди съм го знаела смътно, но сега ми се наложи да го приема.  Наложи ми се и да се храня, освен, че по- често, и по- кочествено.
ІІ. Промени ми се отношението към килограмите - все още се стряскам като са кача на кантар, но съм на път да се откажа от това упражнение.
ІІІ. Промени се отношението ми към мен самата. Някак си започна да ми доставя удоволствие да се грижа за себе си.

Предизвикателствата, които си поставям за следващия месец -

І. Да изключа напълно и безкомпромисно джънка. Все още доста се дъня с храната
ІІ. Да намаля времето на тренировките си
ІІІ. Амиии, май това е за сега. Да си поставяме реалистични цели, за да можем да ги изпълняваме.

И - малко снимчици

Мнението беше редактирано от maxxi на 30.06.10 08:11.

30.06.10
08:16

Извън темата - ще ми е интересно да се премеля другата седмица с метъра, тъй като сега съм пред цикъл, а това автоматично променя драстично мерките ми.

30.06.10
16:19

Ужас! Щом не коментирате снимките, значи не виждате никаква разлика... Всичко е само в моята глава....
Пък и да се самосъжаля ПМС- но - днес видях един познат, който не ме беше виждал доста отдавна и възкликна: “Леле! Колко си надебеляла!” А  пък аз как да му обясня, че всъщност съм отслабнала... Толкова ми стана гадно, че ми се прииска, ей така, да си погладувам, както си знам и да посмъкна три- четири килца ударно...
Защо хората винаги трябва да отбелязват, кагато някой е напълнял??? Аз никога не го правя, та нима съмият човек да не знае, че е напълнял...

30.06.10
16:24

Е, чак пък да няма разлика... На дясната се забелязва доста добре, че има напредък.

30.06.10
17:07

Макси на снимката в дясно краката ти изглеждат много по-добре :) Защо обръщаш внимание на такива приказки? Този твой познат има нужда от диоптър :) Горе главата! Пий чай от жълт кантарион да те по успокои малко. Мен ме хвърля на бял облак този чай преди ПМС. смааайл

30.06.10
17:24

О! Слава богу! Благодаря ви! Вашето мнение е по- важно за мен. Знам, че има още мнооого пот за се излее от мен, дакато постигна нещо по- значимо. Много бавно става, обаче, и на моменти това ме депресира яко...

30.06.10
17:35

казано от maxxi на 30.06.10, 17:24:

О! Слава богу! Благодаря ви! Вашето мнение е по- важно за мен. Знам, че има още мнооого пот за се излее от мен, дакато постигна нещо по- значимо. Много бавно става, обаче, и на моменти това ме депресира яко...

И аз се депресирвам,но хубавите неща стават бавно! Трябва да имаме търпение!

30.06.10
17:44

казано от Hiya на 30.06.10, 17:35:

казано от maxxi на 30.06.10, 17:24:

И аз се депресирвам,но хубавите неща стават бавно! Трябва да имаме търпение!

Абе, я аз да си наспамя дневника, Силве, ти сигурна ли си, че нещо някой от нашите родители не е съгрешил? С тия мерки, с тия настроения, някой път се плаша - все едно себе си гледам?!?

30.06.10
18:00

Макси, има разлика. Браво, точно така трябва да стават нещата: бавно и с желание. А не да се изцедиш с поредната гладодиета, да смъкнеш тройно повече килограми за същото време и после пак наново да си ги върнеш.
Това ти става начин на живот, ти си го видяла, хубаво е и продължаваш :)
Някой беше постнал тук тази статия и ми беше харесала.

30.06.10
18:10

Макси не се притеснявай мила няма никакви грешки! Лабилна женска психика,ПМС и много бушуващи хормони! Най-лошото е,че е почти всеки месец,но трябва да си намериш занимание в тези “тежки дни”.

Анелия аз я бях постнала тази статия. Честичко я чета и веднага превключвам на по-весела вълна.

30.06.10
18:15

Благодаря Нелка!
Тази статия я четох на стълбището преди няколко седмица - май две. Много смешно беше, защото нямах нет вкъщи, а на стълбището винаги има някаква свободна мрежа.

Силве, и на мен бързо ми минават гадните настроения. Първо много ми стана гадно, но после, погледнах се с какво бях облечена - с панталона от вечерта на завършването ми - тоест панталон от преди 12 години! Разбира се, не ми стои както тогава, н овсе пак ми става, нали?!?

Ей, добре, че ви има!

30.06.10
19:00

Макси, и от мен едно поздравление за постигнатите резултати! 2 месеца не са хич дълъг период от време, а ти имаш много добри разлики в обиколките!

Продължавай така и след следващите 2 летни месеца мисля, че ще ни смаеш :)

П.П. Това да те срещне някакъв си познат и да ти коментира точно килограмите ми се е случвало много пъти - нищо по-различно от простотия :) Smile!

30.06.10
19:06

Хайде да се отчета за днешния ден -
не тренировъчен
имах изпит, но не за това не ходих на тренировка, просто установих, че 5 пъти последователни, са ми много.
Та,
8.30 - две Вита, едната с маслинена паста, другата - с бекон
11.00 - шепа череши
12.00 - 150гр. пилешко месо
16.00 - три парченца - хапки - царевична питка
17.00 - кисело мляко с магданоз
20.45 - 150гр. свинско месо на скара и три печени чушки с магданоз, копър, чесън и зехтин
вода - 2литра

30.06.10
19:35

Между другото, разликата на снимите е повече от забележима :)
Keep up the good work!
(брях, аз на английски съм можела да пиша :lol:)

Хич не обръщай внимание на този твой познат, определено греши.
А 5 дни тренировки една след друга са си множко.

30.06.10
20:05

Резултатите са доста добри, продължавай все така и въобще да не те интересува какво казват другите. Важно е,че ти виждаш промяната, а след време и другите ще я видят.

Пет дни тренировки едно след друго са си много и според мен. Все пак трябва да имаш и време за възстановяване. Според мен упражненията са ти много, а някои от тях са безполезни и могат да бъдат заменение с други. Да не говорим, че е неправилно всеки ден да се тренират крака. Те все пак трябва да почиват от време на време. Сигурна ли си, че програмата на този инструктор е добра за теб :). Помисли върху това ;).

01.07.10
09:46

Благодаря ви за мненията, те наистина са важни за мен!

Карпи, точно днес говорих с инструктора за програмата. Ще карам още една седмица с тази, и по- другата седмица вече ще ми раздели упражненията и няма да правя всеки ден крака, а два, или три пъти в седмицата. Помолих го да ми вкючи и упражнение за кръста, защото ми е много слаб и никак не ме държи. Нямам търпение да я видя новата програма!

Днес никак не ми е ден - детето го местихме в нова детска градина за този месец и беше един рев - той реве вътре, аз отвън... Почувстах се все едно го изоставям, а и той така ревеше с протегнати ръчички... жално, жално...Загубих 60 лева, което е много странно, щото обикновено не губя нищо, но се успокоявам, че може да ги е намерих човек в нужда.
После си обърках програмата. Вместо рамене, правих гърди...
Абе.. хич не ми е ден нещо...

02.07.10
14:27

Здравейте сладурчета,
как сте в тоя дъждовен ден?
Да се отчета за днес -

8.00 - 1/2 грейпфрут, две пълнозърнести филийки с пастет от риба тон
9.00- тренировка

както в деня за гръб и рамо - да не я описвам цялата, че ми писна с тия един милион упражнения, пък и тя си е същата.

12.00 - три пълнозърнести с кашкавал и шунка
17.00 - ябълка, половин Верея 3% с магданоз

вода - до момента 2 литра.

Купих новата карта и влизам в третия месец. Хаха! Днес направих хубава тренировка, имах енергия и приключих много бързо. Инструкторът каза, че с новата програма вече ще приключвам за около час.
След вчерашните отрицателни емоции днес следобяд дори подремнах...

02.07.10
17:42

Искам да споделя една манджа - н езнам дали е фитнес, обаче стана страааашно вкусна.
Значи - продукти -
оризови спагети - 1 пакет
гъби около 50гр.
магданоз
една малка сметана на Данон
30гр. бекон
250гр. скариди
черен пипер
зехтин
лук

Сварих спагетите, после им довабих малко зехтин
После сварих в малко водичка лука, нарязан на дребно и гъбите /аз не пържа от мнооого време/, като водата почти извря добавих бекона, пипера, сметаната и го оставих малко да поври. Като се сгъсти, добавих магданоза. Скаридите сварих отделно, нарязах ги и ги прибавих към соса. Смесих го със спагетите и след 15 мин. нищо не остана в купата!

05.07.10
16:33

Събота и неделя минаха без тренировка. С храната се справих добре, но не помня точно какво беше, за това няма да описвам подробно. Добре, че поне днес помня какво съм яла  :)) хихи
та -
8.00 - три супени лъжици /сурови/ овесени ядки и 100гр. сирене
11.00- айрян
13.00- 50гр. свинско с бамбук и гъби, две филийки с пастет от риба
17.00 - морков, една воденичка
20.30 - планирам - свинска пържола на скара и салата домати, краставици

Тренировка - същата като миналата седмица за бицепс, трицепс, крака и корем. Да, знам, че не е много приятно така да я описвам, ама ми омръзна да описвам подробно едно и също. Чакам с БЕЗ търпение новата програма!

05.07.10
17:50

Макси много малко ядеш увеличи храната.

05.07.10
18:17

ъъъ? Кое да увелича? приемам предложения! Аз по принцип никога не съм яла много... даже на вечеря се насилвам да ям, хич не съм гладна...

06.07.10
10:33

казано от maxxi на 05.07.10, 18:17:

ъъъ? Кое да увелича? приемам предложения! Аз по принцип никога не съм яла много... даже на вечеря се насилвам да ям, хич не съм гладна...

Всичко увеличи. Гладуваш за твдите килограмир храната ти е малко. Виж дневника на Карпи там храната е 6+++ :)

Мнението беше редактирано от Hiya на 06.07.10 19:17.

06.07.10
14:05

Охх, ами като не съм гладна, как да ям повече...

Днес тренирах по новата програма и ми беше супеер! Само дето не запомних имената на упражненията...
Имах много сили и за кардиото!
Значи - това, което запомних беше, че пек декът ми го е заменил с флайс и днес беше тренировка за рамо и бицепс. Има две упражнения с щанга - едното от легнало положение на лежанката, другото от полу - легнало. Крив лост за бицепс и концентрично сгъване.
Също и вдигане на краката от вис за корем, на което аз издъхнах и най- многото, което направих, бяха 7 повторения в последната серия.
Чувствам се ужасяващо ужасно тромава... Тези килограми вече много ми тежат... Трябва да се махат.
Храната
8.00- 100гр. овесени ядки, 100 гр. сирене
11.00 - две вита със сирене екскузия и шунка, чаша таратор
някъде по средата между тия две храненея - топка сладолед Йогурт в пластмасова чашка
15.00 - овчарска салата
за вечеря предвиждам пилешки шишчета със салата от домати
водата ще мине 3литра

Мнението беше редактирано от maxxi на 06.07.10 14:06.

06.07.10
19:22

Яж на честичко поне през 3 часа и след като тялото ти привикне ще огладняваш когато наближи време за папкане:)

06.07.10
19:53

Макси, прочети тази статия - http://vencitu.blogspot.com/, мисля че е доста полезна.

06.07.10
20:38

казано от karpi на 06.07.10, 19:53:

Макси, прочети тази статия - http://vencitu.blogspot.com/, мисля че е доста полезна.

Даам всичко е вярно. Май е време да си сменя залата,там няма треньор,а нещо като рецепционист.

07.07.10
05:25

Да, статията наистина е хубава!
Моят треньор не тренира на уреди. Тренировката му е предимно клякания, кофички, лицеви, набирания и разни такива. Аз всъщност много си го харесвам, обяснява ми подробно и с търпение. Внимателен е и следи да изпълнявам технически правилно упражненията. Не мога да коментирам програмата му, защото нямам достатъчно опит, но ще й дам шанс - новата програма е за 24 тренировки. Като цяло, нямам и много избор, другата зала, в която мога да тренирам с треньор, не ми вдъхва особено доверие. Да не говорим, че като видях техния треньор и се изплаших - целият е татуиран и с обеци където се сетите.
Между другото, днес съм на гинеколог и ще се пазаря да намери друг начин да ми лещува кистите, а не с противозачатъчни. Все имам чувството, че това раздуване може и на това да се дължи, от части, де.

Карпи, Силве, много ви благодаря за подкрепата! Ако не беше този форум, отдавна щях да съм отслабнала 10кила с някоя “чудотворна” диета.

07.07.10
19:57

казано от Hiya на 06.07.10, 20:38:

Даам всичко е вярно. Май е време да си сменя залата,там няма треньор,а нещо като рецепционист.

Мен ако ме питаш вече куцо и съкато става инструктор...нищо не ме учудва.

Макси искам да те поздравя и аз за резултатите! Вижда се огромен напредък, продължавай все така ние сме с теб ;)

08.07.10
05:27

казано от libra на 07.07.10, 19:57:

казано от Hiya на 06.07.10, 20:38:

Мен ако ме питаш вече куцо и съкато става инструктор...нищо не ме учудва.

Макси искам да те поздравя и аз за резултатите! Вижда се огромен напредък, продължавай все така ние сме с теб ;)

Благодаря ти, Либра!

Вчера ходих на гинеколог и тя направо ме разби... То трябвало да се почива на 6 месеца, а аз не съм почивала... Спря ми ги за три месеца, според нея кг. са се натрупали от хормоните, пък да видим...Дано не се “окистя” през тия три месеца, че ще стане весело...
Храната щ описвам после.

08.07.10
06:12

Макси, привет :)

При мен винаги след спиране на хормоналните препарати 2-3 кг. просто “изтичат” и то за броени дни. Сигурна съм, че и ти ще се почувстваш по-лека.
Пиши в следващите дни как се чувстваш! За мен ще е интересно да обменим опит.
Поздрави :)

08.07.10
07:29

Макси радвам се,че всичко е наред при теб! Сега е момента да си вкараш храната в ред. В тази 3 месечна почивка можеш да свалиш много килца! Действай :)

08.07.10
09:54

Здравейте Атом, Силве,
ами ще споделя като ми дойде, обикновено тогава спихвам като балон. При мен ситуацията е много сложна, защото ако не пия хапчета, пукам кисти, които това, че са болезнени е най- малкият проблем. През 2002 едвам ми спасиха живота от една такава, а през 2006 - имам операция,така се беше завъртяла, че се беше усукала около тръбата и беше изяла почти целия ляв яйчник. Като го родих ситния, имаше период на затишие и после пак - всеки месец пуках. Та, сега ще си потреперя три месеца. Освен това, като не пия хапчета, цикълът ми съвсем забравя да идва и пак ставам 100 кила. Аз съм сложен медицински случай! Хехехе!

Пък, Силве, с тая храна вече ми омръзна! Не мога да налучкам правия път... А вечер така не ми се яде....

08.07.10
10:08

Днешната тренировка много ми хареса. Макар да се чувствах вече поуморена - 4-ти пореден ден. Ще почивам следващите три дни.
15.00 мин. вело
лег преса -                    3х12 с 20кг.
бедрено сгъване -              3х18 с 5кг. - зависнах си на тия пет кила тука и не мърдам. Пък и ми е тежко на всичкото отгоре
бедрено разгъване -            3х15 - 10кг.
аддуктор сгъване -            3х20 - 15кг.
аддуктор разгъване -          3х20 - 15кг.
глутеус машина -              3х20 + 3х20 - 25!кг!
раменни преси с гирички -      3х12 с 2кг.
повдигане на гирички встрани - 3х12 с 3кг.
обратен пек бек                3х12 с 5кг.
повдигане на краката от лежанка - 3х10
повдигане на краката от вис - моля, не се смейте - 3х6
повдигане до изправен седеж - 3х 30

И като яхнах велото - щях да излетя!
Първо 10 мин. карах кростренажора, де, но ми прищрака коляното и го смених с велото

08.07.10
12:08

Наистина ситуацията при теб е сложна. Колко време ги пи хапчетата? На мен докторът ми каза,че на 6месеца е хубаво да се прави почивка от минимум 1месец и после пак ако искам. На мен също ми се появяват кисти когато си поискат аз затова ги пия тези хапчета. Виж първият месец как ще си,храни се хубаво и сама ще прецениш дали да ги почваш или не,а и ако се появят пак кистите... искаш не искаш...по-добре отколкото да те режат.
С това не ми се яде вечер няма нищо да направиш Макси. Можеш,но не искаш. Не се оправдавай като малко дете. Винаги има начин.
Ето един график ставаш рано по принцип и знам,че можеш. Стягай се. Храната, ти ще си прецениш какво,но гледай да няма плодове вечерта и яж преди да си легнеш.
1.8.00
2.11.00
3.14.00
4.17.00
5.20.00
6.23.00

08.07.10
12:59

ами, да, Силве, аз горе- долу гледам първото ядене да ми е там някъде- 8.00 - 8.30л Като се върна от тренировка, сега свършвам по- бързо, към 11.00 - плод - вчера ядох 1/2 грейпфрут. После към 13.00 - ядохме навън, после към 17.00 - айрян, 20.00 - снежанка, домати и краставици, шунка, само към 23.00 - не ям обикновено, щото съм вече в леглото.
Ще пробвам, аз още се лутам и не мога да реша дали НДВ или въглехидратно редуване или РДВ...
Като цяло гледам да спазвам НДВ.
Днес -

8.00- три Вита с бри
11.00 - 1/2 грейпфрут
13.00 - пица с пълнозърнесто тесто, шунка, чушка, кашкавал и домати
17.00 - кисело мляко с магданоз
20.00 - още не знам, но ще е някакво месо със салата

08.07.10
14:16

Според мен въглехидратната ротация е добре :) Хем няма да ти се яде сладичко :)

09.07.10
08:12

Здравей Макси, чета аз от известно време тренировките ти и все си мисля да напиша, че някои упражнения които правиш може да ги махнеш, ама се въздържам, но днес не издържах. Като начало е по-добре да не ходиш всеки ден, защото си с много малък стаж и е добре 1 ден да тренираш и 1 да почиваш. Например: Понеделник, Сряда и Петък - тренировки в залата, а другите почиваш или пък си правиш едно кардио в къщи - май имаше колело ако не се лъжа. В тази тренировка, която си описала аз бих махнала - аддуктор сгъване и разгъване-  за мен това упражнение е безмислено и губи време. Вместо него бих правила клек да кажем - с дъмбел. Този обратен пек дек също бих го махнала и щях да намаля упражненията за корем до 1 или Ето как бих  структурирала тренировката:
Начало - 5 мин. колело и малко стречинг
1. Клек с дъмбел
2. Лег преса
3. Бедрено сгъване
4. Бедрено разгъване
5. Глутеус машина
6. Раменни преси
7. Повдигане на гирички встрани
8. Повдигане на краката от вис
В края - 20 или 30 мин. кардио интервално по възможност.

Мисля че, такъв тип тренировка е по подходяща. Знам че си имаш инструктор, но все пак. Аз даже бих правила само крака без рамо.

Мнението беше редактирано от T-X на 09.07.10 08:13.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1