казано от Миsh0 на 30.06.10, 11:54:
kambeto, аре стига ръси бисери... Сигурно, ако хапне пилешко със зеленчуци и ако сложи 100гр овес преди трнировка - все едно си е теглил 1 шприц...... Гони те яко плацебо.... Или ако ядеш 2 пъти на ден може найстина да ти идва енергия след храненето...
Виж какво зависи от количеството приятел.И кой ти говори за овес тук?Не мисля ,че ръся бисери,давам пример с пилешко ,защото водещия на дневника не е на големи килограми и на него му трябва определно количество белтъчини ,а зеленчуците имат доста вода в тях ,комбинацията е убийствена ,и месото може да е всякакво телешко,конско,биволско ако искаш даже ...
30.06.10
20:44
Въпроса е , че твоя пример няма източник на енергия.Къде е ? Фибрите? Или протеина, възможно най-лошия енергиен източник за тялото ?
казано от RogerF на 30.06.10, 20:44:
Въпроса е , че твоя пример няма източник на енергия.Къде е ? Фибрите? Или протеина, възможно най-лошия енергиен източник за тялото ?
Мисля ,че разбирам малко повече от теб .За фибрите си има други храни.И защо да няма енергия това например.На него му трябват калории ,за да качи и протеини ,а фибри може да набави с други хранения да изяде нещо с повече ,задължително ли всяка храна трябва да има много ?От голямо значение вече е кога какво яде ,какво преди тренировката и какво след .Останалите хранения ,защо да не е едното от тях с това например ???
Мнението беше редактирано от Камен на 30.06.10 21:11.
30.06.10
21:07
Много си ограничен, дори не схващаш глупостите , които говориш.Върни се, прочети отново , прочети някоя книга за спортно хранене и тогава пиши.
Хаха май ти си ограничения .Дадох пример какво да яде ,когато не е ядене преди и след тренировка .Това е едно хранене за деня ,има още 5 за деня .Според повечето като “теб” еднообразието трябва да присъства явно.Не знам ,какво си чел ,но считам че съм доста по информиран от теб.Давам пример за калорично ястие ,което няма много мазнини,и изобщо не пречи да го яде докато си качва ММ.Плюс това ако разбираш от броене на калории и вещества в храните в това което съм написал ,ще вземеш да си затраеш.
А да и това е дневник ...не място където да критикуваш изразяващите мнение :) .
Мнението беше редактирано от Камен на 30.06.10 21:23.
30.06.10
21:24
Точно на мен не ми говори за храна!
Още първото ти изречение беше глупост.Някой да му обясни на този келеш за правилно хранене , съотношение на марконутриенти в храната и какво е източник на енергия за тялото, че нервите не са ми голямата сила ...
казано от RogerF на 30.06.10, 21:24:
Точно на мен не ми говори за храна!
Още първото ти изречение беше глупост.Някой да му обясни на този келеш за правилно хранене , съотношение на марконутриенти в храната и какво е източник на енергия за тялото, че нервите не са ми голямата сила ...
Абе не видя ли какво пиша ,да съм казвал “яж след тренировка това “или преди ...Това което написах може да се яде в останалото време.Прекрасно знам какво се яде преди-след тренировка .Ако не видя не съм конкретизирал кога го ям аз >: ! Тъкмо отварях сайта като видях темата и Миsh0 беше написал вече на Julius какво да увеличи и кога да вкара въглехидрати след тренировка ,за .Айде стига ми лази по нервите,оспамихме темата тук,Лека ти вечер между другото ...
Мнението беше редактирано от Камен на 30.06.10 21:37.
30.06.10
21:38
Месо + зеленчуци яката енергия, точно това каза ;)
Утре ще се занимавам с теб, сега имам по-важни неща от жалкото ти съществуване.
Аз оставам с впечатлението, че на Камбето почти всяко второ мнение му е некомпетентно. Не че аз съм много компетентен, но според мен, бърка съвсем базови неща и дава куп грешни съвети на тези, които тепърва влизат в залата.
И това за яката енергия го казах просто ей така ,някой хора ще си останат бавни за цял живот май ...
казано от alabalaa на 30.06.10, 21:43:
Аз оставам с впечатлението, че на Камбето почти всяко второ мнение му е некомпетентно. Не че аз съм много компетентен, но според мен, бърка съвсем базови неща и дава куп грешни съвети на тези, които тепърва влизат в залата.
На тези които тренират отскоро им трябва запознаване и свикване с тежестите,след което започва масата ,в началото тя идва ЧИСТО ,така че не е чак от такова значение хранителния режим,достатъчно е да няма хляб,сладки,шоколади,разни кренвирши и колбасчета и пържено според мен .Едно време и аз съм почвал.Ядях всичко без тези неща,до достигане оптималното тегло за ръста ,след това започнах да гледам какво ям .
Мнението беше редактирано от Камен на 30.06.10 22:03.
01.07.10
14:48
Пич, щи го обесня на кратко .. ти каза да яде месо с зеленчуци за супер, дупер, мега яката енергия. К’ва енергия от фибри и протеин бе?!
Енергията идва от ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ И МАЗНИНИТЕ.
Тренировъчен
1.20гр протеин, 120гр овес, 300гр пр.мл 2%,40гр сушени стафиди, 1 голяма праскова, ВИТАМИН
2.170гр пилешко, 100гр бял басмати ориз + зеленчуци малко 3 без 15
3.(45мин преди тренировката) 1 хап кре-алкалин, 20гр протеин, 100гр овес
-тренировка-
4.(веднага след нея) 1 хап кре-алкалин, 20гр протеин с 1 домашен компот с фрукоза
5.200гр заешко, 160гр извара, 200гр кис.мл., 2 филии ВИТА(80гр) (нямах 3 жалко)
6.200гр извара,50гр ядки
-тренировката-
лег- 4х8,8,6,6 @ 65кг (последната дроп серия 1х3 @ 60кг)
полулег с дъмбели- 4х9,9,7,7 @ 22.5кг (последната дроп серия 1х4 @ 15кг)
кофички-3х6 @ 15,15,10кг (последната дроп серия 1х4 СТ)
флайс на машина- 3х7 @ 60кг (последната дроп серия 1х4 @ 45кг)
бицепсово сгъване седнал (редуване)- 3х14,14(чиит последните 4), 14(чиит последните 4)
концентрично сгъване- 3х12 @ 10кг
бицепсово сгъване на скрипец на машина седнал- 3х12 @ 15кг
Бележник: Получих малко пари заради завършването си и си бях набелязал да го пробвам кре-алкалина и си го взех.
* Обаче се чудя какво точно трябва да очаквам и да усетя ?
* Изведнъж в някоя тренировка да ми се покачи силата или постепенно да увелича тежестите и повторенията ?
Добра тренировка се получи днес доволен съм. Понапомпах гърдите с дроп сериите, но след края на тренировката спаднаха, незнам дали е нормално това, същото важи и за бицепса. Използвах в различните серии от лега различна
ширина на хвата.
* Чудя се дали да не понамаля тежеста на полулега с дъбелите, за да вдигна повторенията, какво ще кажете ?
Пробвах днес смесица от компот с протеин,нестана, не пробвайте ! Храната днес според мен е добре, ако има критики,примам всякакви. :)
ПП. Измислих един бъзик със себе си:
-Julius, колко вдигаш от лежанка ?
—-100!
- Да бе, сериозно ?!
—-Да,ама само на коледа.
- Е’що само тогава ?
—-Щот’ тогава се случват чудеса. :D (пишете ме в бицерите, ще се радвам :D )
Мнението беше редактирано от Julius на 01.07.10 20:05.
01.07.10
20:06
Недей се бъзика така с Julius, че ще вземе да вдигне следващата коледа 100 кила ;)
Не намаляй тежестта на полулега,даже ако можеш я увеличи :).Не знам защо гледаш да правиш 8 повторения + на всяка серия.Аз като правя гърди гледам да правя 6-8 повторения.
След десетина дни трябва вече да усещаш кре-алкалина, т.е по-високи работни тежести, издръжливост и т.н. Храната е добре :)
казано от p17bull на 01.07.10, 14:48:
Пич, щи го обесня на кратко .. ти каза да яде месо с зеленчуци за супер, дупер, мега яката енергия. К’ва енергия от фибри и протеин бе?!
Енергията идва от ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ И МАЗНИНИТЕ.
Не видя ли поста горе ,просто го подметнах за енергията .Само като видя “мулти супер дупер ” да ми пишеш и може отиваш вените да махаш .Откакто тренирам съм качил 30кг чиста маса, та значи за да ги кача не съм знаел откаде идва енергията така ли а ?! Абе я не ме разсмивай бе ... :D.За последно спамя темата ,sorry за което .
Мнението беше редактирано от Камен на 01.07.10 20:35.
01.07.10
20:33
The subscriber of the post above is out of space , please dont answer his questions or you can face a severe brain damage and signs of imbecility.
Thank you for your cooperation and wish you a nice and friendly evening.
казано от RogerF на 01.07.10, 20:33:
The subscriber of the post above is out of space , please dont answer his questions or you can face a severe brain damage and signs of imbecility.
Thank you for your cooperation and wish you a nice and friendly evening.
Ти на мен няма да ми говориш кой е слабоумен и кой не е добре с мозъка.Ти май не си в час нещо,”благодариш ми за съдействието” :D .Всичките ли сте такива заядливи не знам ,между другото лека вечер и от мен RogerF.
01.07.10
20:45
Улучи момента да ми станеш приятелче ;)
казано от RogerF на 01.07.10, 20:45:
Улучи момента да ми станеш приятелче ;)
Колкото повече ,толкова по-добре .Това е добре и за теб ,приятелю. ;)
Мнението беше редактирано от Камен на 01.07.10 21:16.
Не Тренировъчен
- 1 хап кре-алкалин веднага след това 20мин въртенене колело и веднага след това 1.хранене
1.20гр протеин, 120гр овес, 300гр пр.мл 2%,40гр сушени стафиди, 1 голяма ябълка, ВИТАМИН
2.160гр месо (заешко предимно; пилешко), 200гр извара, 200гр кис.мл, 4 филии Вита пълн. (110гр)
3.20гр протеин, 120гр пр.мл, 100гр овес
4.200гр заешко и пилешко + тиквички
5.200гр извара, 50гр ядки
Бележник:
1.Дали ще има проблем ако сутрин след ставане си пия кре-алкалина и веднага след това малко кардио
(1 седмично, 20мин колело) и веднага след кардиото традиционната закуска 1. ?
2.Ще започна хаповете по 2 преди 2 след и 2 сутрин (нетренировъчен), какво ще кажете ?
3. Опитах метода табата клекове със собствено тегло. Правех всичко както трябва и я довърших.Само че
нито пот нио толкова голяма умора, ОБАЧЕ краката адски ме заболяха, като след клек с 80кг,
ова ли трябваше да очаквам ?
4. Храненето, ок ? :)
Табатата 20 сек максимален брой клекове, 10 сек почивка и така 4 минути нали ? Аз припаднах на втората минута, а след това се потих 1 час само като си седях пред компа, нещо не си направил като хората може би. Една дума- яйца ;)
korpusito-Прав си днеска г иима обаче ! :D
За табата аз от това което прочетох:
1. За двайсет секунди направете колкото може повече повторения.
2. Починете десет секунди
3. Повторете още седем пъти.
Това е! Готови сте за четири минути! А, какво е това по лицето ви? Подът. (накратко)
А за колко време съм бнаправил всички, това не погледнах. ( http://bgtrener.blog.bg/sport/2007/03/15/metodyt-tabata.51908 )
D3Co- Не мога да увелича тежеста,защото не правя правилно движенията.
ПП. Хора проблем ли е ако се храня 2 часа преди тренировката и после кре-алкалина го приемам 30мин преди тренировката без храна ? Или няма да има ефект ? Моля кажете, че днес ми етренировъчен ден :D
Мнението беше редактирано от Julius на 03.07.10 11:48.
Тренировъчен
1.20гр протеин, 120гр овес, 300гр пр.мл 2%,40гр сушени стафиди, 1 голяма праскова, ВИТАМИН
2.3 яйца, 100гр овес, 1 голяма праскова 2:00
3.(1 час преди трен.)160гр пилешко, 140гр овес, 150гр кис.мл
-тренировка-
4.(веднага след нея) 20гр протеин с фреш от ябълка и цвекло (ама колко е фреш, незнам)
5.(45мин по-късно) 60гр пилешко, 160гр извара, 150гр кис.мл,40гр кашкавал, малко гадна супа, 4 филии Вита пълн Вита (110гр),
6.200гр извара, 50гр ядки
Повдигане на лопатки от вис- 3х10 СТ
Набиране надхват-4х7,6,5,5
Гребане с дъмбел- 4х16,16,12,12 @ 22.5,22.5,25,25 (последните 2 дроп с 15кг по 5повт.)
Мъртва тяга- 4х6,6,5,5 @ 95,95,100,100
Гребане на долен скрипец с В-ръкохватка- 3х9,10,10 @ 40,35,35
Лег с тесен хват-3х10 @ 50кг
Дъмбел над глава (седнал)- 3х8 @ 22.5
Бутане на горен скрипец надолу- 3х15 @ 20кг
Бележник: Нямам мнение за тренировката, но доста се изморих. набиранията ми вървят все по зле и по-зле.
Помолих Vic да ми даде съвет при набиранията, та той ми каза за разтягането на лопатките преди
набиранията. каза също така, че в началото ще ми спаднат повторенията. Така и стана, но дано наистина
е само в началото, че така не са много.
Гребането с дъбел, много сила ми дойде от някъде, избухнах направо. Отдавна не се бях потял.
Докато правех 3тата серия капеше пот от лицето ми. Примъртвата тяга също успях да дигна малко кг.
100кг, добре, но последните 1-2 повторения маааалко изгърбвах гърба. За трицепса всичко както преди.
* Хора използвам ръкавици за колело, но пак м исе появиха мазоли, а нямам парички за хубави ръкавици.
Къжете някакъв крем ако знаете, за нещо против мазолите, че боли докато правя упражненията.
Мнението беше редактирано от Julius на 03.07.10 19:25.
Стискай зъби :).Няма оттърване от тея мазоли :).Моите са горе долу с големината на монета от 5 стотинки :).Като се къпя ги беля като омекне кожата,защото иначе стават все по твърди :).
Не Тренировъчен
-2хапа кре-алкалин
1.20гр протеин, 120гр овес, 300гр пр.мл 2%,40гр сушени стафиди, 1/4 голяма диня, ВИТАМИН
2.3 яйца, 100гр овес
3.1 бутче, 200гр картофи
4.300гр свинско с лук, 1/4 диня
5.200гр извара, 50гр ядки
бележник: предвит финансовите възможности сега ръкавиците Harbinger Pro, ще останат за коледа нова година вероятно :D
Да се похваля малко сега. Започнах работа в една кръчма като мияч, сервиъор, абе общо взето каквото се сетите за домакиня (ама в мъжки род). Заплащанета става на уборот, “днека има утре нема” :D . Та стискайте палци да успея (y)
Мнението беше редактирано от Julius на 04.07.10 20:53.
04.07.10
21:06
Тренирай без ръкавици. Не се бори с мазолите. Остави ги, нека те боли известно време. Рано или късно се свиква, а и ръцете стават по-груби, което според мен е яко. (wave)
казано от radostin radev на 04.07.10, 21:06:
Тренирай без ръкавици. Не се бори с мазолите. Остави ги, нека те боли известно време. Рано или късно се свиква, а и ръцете стават по-груби, което според мен е яко. (wave)
Абе да ама на 16 години да имаш мазоли с големината на стотинка,не е особено приятно :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 04.07.10 22:18.
Аз лично не виждам какво яко има в мазолите, ама знам ли, всеки го кефят различни неща ;)
Ръкавиците помагат, ама не напълно. Но поне ще избегнеш разраняването и кървенето, което би ти пречило на тренировките.
казано от Петко К на 04.07.10, 22:26:
Аз лично не виждам какво яко има в мазолите, ама знам ли, всеки го кефят различни неща ;)
Якото е едно - защитават ръцете, стоят си винаги там и когато решиш, можеш да “хванеш желязото”, без да са ти нужни някакви допълнителни приспособления като дамски ръкавички без пръсти или дунапренчета. :)
05.07.10
07:23
Моят съвет е да питаш дамите във форума какви ръце обичат да усещат по тялото си - те си падат по трениращи мъже, но ако повечето от тях не искат мазолести и груби ръце, то представи си извънфорумните жени какво ли харесват.
Иначе чорапогащниците не са скъпи, няма да ти е проблем да купуваш след всяко прокарване на мазолестата ти ръка по нежното бедро на партньорката...
казано от Boby_ на 05.07.10, 07:20:
Якото е едно - защитават ръцете, стоят си винаги там и когато решиш, можеш да “хванеш желязото”, без да са ти нужни някакви допълнителни приспособления като дамски ръкавички без пръсти или дунапренчета. :)
Това е мъртва кожа. Бели се и пада. Разраняват се и причинява болки, съответно отслабва хвата, което пречи на тренировките.
Колко често извън залата са налага да хващаш 150 кг желязо (или каквото и да е) или да извършваш физически труд? Хамалите с голи ръце ли работят?
казано от Петко К на 05.07.10, 07:30:
Това е мъртва кожа. Бели се и пада. Разраняват се и причинява болки, съответно отслабва хвата, което пречи на тренировките.
Тук можем доста да поспорим - аз съм си с мазолите от години и след първите 1-2 месеца тренировки никога не са се разранявали, нито пък ми пречат на хвата. Даже напротив. Кожата се бели и пада, но слой по слой, като тази отдолу вече е мъртва и доста дебела.
казано от Петко К на 05.07.10, 07:30:
Колко често извън залата са налага да хващаш 150 кг желязо (или каквото и да е) или да извършваш физически труд? Хамалите с голи ръце ли работят?
Виж за това си напълно прав. :)
Тренировъчен
1.20гр протеин, 120гр овес, 300гр пр.мл 2%,40гр сушени стафиди, 1/4 голяма диня, ВИТАМИН
2.180гр пилешко, 100гр овес
3.20гр протеин, 120гр овес,250гр кис.мл
-1хап кре-алкалин
-тренировка-
4.(веднага след нея) 20гр протеин с 3с.л мед и 1хап кре-алкалин
5.(45мин по-късно)200гр свинско, много тиквички, 50гр сирене,1 филия хляб Вита (толкова беше останало)
6.200гр извара,50гр ядки
бедрено разгъване- 15,15,20кг @ 15,15,13
клек (традиционнен)-80кг @ 9,8,8,8
беднрено сгване-10,15,15кг @ 16,12,12
раменни преси с дъмбели- 15,15,15кг @ 12,10,8 (последните в дроп серия с 10кг @ 4повт.)
разтваряне на флаис машина за задно рамо- 30кг @ 13,13,13 (последната дроп с 20кг @ 10повт)
повдигане на щанга напред- 10,15,15кг @ 15,12,12 9последната дроп с 10кг @ 10повт)
+ повдигане на крака от уред за кофички- 4х15 СТ
Повдигане на пръсци прав на машина- 25,25,35,35кг @ 16,15,12,12
коремни преси- 2х20 СТ
клатене настрани с дъмбел 1х30 @ 17.5кг
Бележник: Добра тренировка. Клекът в първата серия успях да вдигна с 1 повторение на 80кг.
Бедреното разгъване и сгъване вдигнах с 5кг.От раменните преси съм доста доволен,вдигнах и там кг с 2.5кг.
***На флаис машината нещо много ме съмнява дали го изпълнявам правилно. лактите когато се издърпа назад
тежеста назад ли да сочат или надолу ?
***Скоро ми свършва протеина та се чудя какъв да избера,Scitec или All the Whey а изолат ?
*** Ами аз лично преди доста пъти съм стигал до разкървавяване. Но не толкова малко сериозно, ами до такова ниво, че да спра серията,защото почва да щипе и кърви. Също така и ми се хлъзгат ръцете защото са корави.
Може да е готино за някои хора, но мен лично не ми харесва да прекратявам серията си от болка.
Момичетата на моите години преди като съм им (handshake) , са казвали “ааа, защо са ти такива ръцете”. явно и на тях о на мен не ми харесва. Все пак ще попитам някои момичета от форума. :)
Ще пробвам с варианта на korpusito,с донапренени кърпички, преди ми вършеше работа, предполагам и сега. Даже не се и хлъзгат толкова ръцете. :)
Мнението беше редактирано от Julius на 05.07.10 19:04.
В крайна сметка,вземи си едни ръкавици за 10-12 лв.Все ще те искарат година две.
В Карфур на спортния щанд видях едни доста удобни и изглеждаха стабилни за 12 лв,ако имаш път може да разгледаш.
При разгъването за задно рамо сатрай се да държиш ръцете перпендикулярни на торса без да отпускаш лактите надолу.
Само леко свий ръката в лактите да свалиш напрежението от ставите.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 05.07.10 20:24.
Не Тренировъчен
-2хапа кре-алкалин
1.20гр протеин, 120гр пълн.макарони, 300гр пр.мл 2%,40гр сушени стафиди, 1/4 голяма диня, ВИТАМИН
2.160гр пилешко, 100гр пълн.макарони, 100гр сирене, салата (1с.л оцет)
3.20гр протеин, 200гр кис.мл. 100гр пълн.макарони
4.80гр пилешко, 110гр свиснко, много зеленчуци
5.200гр извара, 5сл. домашно фъстъчено масло
Бележник: Решил съм сега да продължа с донапренените кърпички пък след това ще му мисля.
Днес добре се възстанових и много ми се тренираше, но утре е деня. :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46283/ <—- Едно мое произведение :D . А какво количество с.л домашно фъстъчено масло да слагам преди лягане ? :)