Вашите предложения за форума

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.06.10
08:33

Здравейте!

Възможно ли е оптимизиране на търсачката, така, че да могат да се откриват постове в дневниците по ключови думи? И то да се откриват точно постовете, които ги съдържат, а не да се налага да изчета цял дневник, за да стигна до конкретното мнение?

29.06.10
08:52

Гледайки темата за НСА в друг раздел, ми идва на ума раздел “други спортове”, макар да си мисля, че такъв вече е имало и очевидно не е провървял.

29.06.10
08:52

Смених няколко доставчика през последните години, на работа разполагам също с различни доставчици и ми прави впечатление, че достъпа до форума не е от най-бързите.

Разпъването от години мрънкам, че е задължително, но е по-добре да е по избора на потребителя.
В момента тези кръгчета (странични фон) ме омагьосва.

Като цяло минаха много години, откакто е актуален сегашния дизайн и ми е отвратителен и не мога да свикна.

Добрия стар гохард ми е в пъти по-приятен.

Мнението беше редактирано от emzo на 29.06.10 08:55.

29.06.10
09:56

казано от D3BEP на 29.06.10, 08:19:

Боби, поздравления за поста, има интересни идеи и предложения. Не знам доколк овсичките ни отговарят, но точно това е духа.
Само по въпроса за стила и фона не съм съвсем на същото мнение.

Ако всички бяхме на едно мнение, животът нямаше да е интересен. :)

Сетих се и за още нещо, което ще е приятно - да има страинца със статистика за форума. Най-популярни теми, най-популярни раздели, такива с най-много мнения, най-дълго активни потребители, потребители с най-много мнения и с най-много теми - ей такива неща.

казано от D3BEP на 29.06.10, 08:19:

казано от Ради Хаджирадев на 28.06.10, 22:28:

Бутон за виждане на резултатите в анкетите. Така е неудобно и понякога те въпрепятства да гласуваш.

Хм, това е все едно да имаш бутон като ходиш на избори за да видиш коя партия води преди да си пуснеш бюлетина.
Хихихи.
Въпрос на вкус, знам че в много форуми го има, но мисля, че той прави анкетите необективни.
Разновидност му е бутон “промяна на вота” и става нещо като “Сблъсък”.
ПО скоро си мисля ние да с идобавяме в анкетата отговор “виж резултатите” за тези, които няма да гласуват, а искат да видят как върви анкетата. Иначе другото.. Малко изкривява вота. Не е нещо кой знае какво, но лично аз си мсиля че повече пречи. Който има нужда да види болшинството преди да изрази мнение... по хубаво да не гласува.
Нищо лично, но анкетата е отражение на лично мнение...

Много си прав и съм на същото мнение за конформизма. Затова и сложих думата “понякога”. Давам ти конкретен пример:
Анкета - От кой от двата продукта сте по-доволни? Отговори: Х, У.
За какво ми е тази анкета като не мога да видя резултата, без да гласувам, а как да гласувам като не съм пробвал нито продукта Х, нито продукта У.
Друг случай със същия пример: Видял съм анкетата, харесал съм си едното, купил съм го и съм го пробвал. След 1 месец искам вече да гласувам, защото знам кое от двете предпочитам и т.н. (да, мога да постна мнение, ама тогава самата анкета си губи смисъла). Ако вече съм “гласувал” с опцията “искам да видя резултатите”, то аз вече нямам право да дам (обективния си) глас.

———————-

ЕДИТ: Сетих се и за още нещо. Даже като пуснахте платформата бях пуснал отделна тема.

Известяването по e-mail не ми харесва по начина, по който е сега. На пхпББ получваш е-мейл и не ти спами, докато не си отвориш линка с темата. Като се получи ново съобщение, което не си виждал пак ти праща писмо. Сега като се абонирам за някоя тема и не вляза 3 дена, после имам 15 е-мейла, което си е чист СПАМ.

П.П. Добре, че е gmail да си ги групира, че иначе лошо :D

———————-

ЕДИТ 2: сега като си гледам поста там, където е цитата имам scrollbar? Явно е някакъв бъг с word wrap-а.. При multiqoute сигурно пак ще се получи, обаче тогава вече ще е страшна картинка :o

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 29.06.10 10:25.

29.06.10
11:38

Ами примерно нещо като раздел за важните теми. Примерно имаше теми във форума за “протеин при начинаещи”,”всичко за креатина”,”НВД-всичко за нея”, така ще се избегнат еднотипните върпси от сорта “как да прия протеина..”. :)

Раздел “най-доброто от bb-team”?
Би могло, макар че важните теми.... Имало е такива дето с години пазихме и филтрирахме, и накрая ги изтрихме... Важни, синтезирани, отгоре на раздела, що е то протеин, кой какъв е, как се пие.... И всеки с пуска пак нова тема. Триеш, триеш... не става....
Сега с подобна функция е често дискутираното, ама пак кой ли го чете???

Но няма да е лошо да си направим в отдела най - дискутираното раздел тип златен фонд, с тема където поребителите да предлагат теми за раздела.
Нека Митко се изкаже, но лично според мен няма да е загуба.

29.06.10
12:54

Имаше един код за 2-ри прозорец, който се отваря автоматично, след като се влезе в сайта/форума. Може да се направи така, че да се отваря такъв прозорец, който да съдържа важните теми, така повечето от потребителите ще видят първо там.

29.06.10
13:12

казано от fam0us на 29.06.10, 12:54:

Имаше един код за 2-ри прозорец, който се отваря автоматично, след като се влезе в сайта/форума. Може да се направи така, че да се отваря такъв прозорец, който да съдържа важните теми, така повечето от потребителите ще видят първо там.

Отварянето на popup прозорци според мен е кофти идея - повечето потребители си ги блокират по дифолт, да не говорим, че новите браузъри не ги пускат и трябва изрично да се позволи отварянето им.

29.06.10
13:17

Просто давам предложение ;)

ПИ

29.06.10
13:23

Всеки потребител да може да си избере кои раздели/подраздели да му излизат. Един вид да ги изключва.

казано от p17bull на 29.06.10, 13:23:

Всеки потребител да може да си избере кои раздели/подраздели да му излизат. Един вид да ги изключва.

Би било удобно, да - заглавията на разделите представляват падащи менюта, съдържащи подразделите им. Така всеки ще вижда само онези части на форума, които го интересуват пряко и ще бъде по-прегледно.

Pop-up-прозорците са много практични за известяване при получаване на лично съобщение. Така известието се набива моментално в очите на получателя и може би ще се поспестят мнения от рода на “Имаш ЛС”. Колкото до блокировките на pop-up-прозорчетата - ами браузърът може да се настрои така, че да прави изключение за този сайт, нали?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.06.10 13:29.

29.06.10
16:53

Ако не е предложено да споделя:много дразнещо,е когато кликна върху някой линк и и той се отворя на текущият прозорец на който е самият линк,а не на нов и винаги трябва да давама open link in new tab,та предложението ми е това да става автоматично.
Твърдо съм против рейтинги и VIP истории на потрбители,теми раздели  и тн.

29.06.10
17:04

казано от p17bull на 29.06.10, 13:23:

То и сега може http://www.bb-team.org/forums/viewcategory/3/ .

Ще е удобно, ако линкът към съответната тема на началната страница на форума не води към първото мнение на последната страница на темата, а към последното мнение в нея.

29.06.10
21:04

Съгласен съм с Кольо. Рейтинг на мнения без възможност за негативен вот. Ако не си съгласен - пишеш защо и какво би трябвало да се промени според теб и това е.

30.06.10
19:01

Не съм си играл и не знам точно как се променят готовите скинове за форум, но имам една идея. В един друг форум има бар в горния десен ъгъл с “отговори на МОИТЕ публикации” и е удобно да видя дали някой е писал след мен, вместо да ровя из разделите, защото често забравям къде точно какво ми е направило впечатление и съм отговорил. Имате опция да ми прати е-майл , ама е дразнещо, защото понякога темите се разгръщат супер много и пощата се затлачва от пост риплей.

Ето затова ви говоря http://kachi-snimka.info/images/bfi1277923804f.JPG

А проблемът на изданието е по-скоро, че се поизчерпа откъм теми и откъм потребители, на които им се води някаква дискусия. Практиката на повечето е да се изтропат в някой раздел “Искам 40 ръка” и ние отговаряме, а той дори няма да го прочете после, понеже е забравил.

За съжаление по мое мнение нещата ще живнат, ако изданието кривне към малко по-отдалечени от спорта теми. Иначе мнооооого рядко (сами виждате) има нещо , в/у което да се гради смислена дискусия...

Ако добавите и теми за стероиди (което ще противоречи на концепцията ви) ще има повече интерес, определено.
Ако добавите повече теми за медицина и лекарства също ще повишите интереса, макар и с малко.

Разбира се тези изложени идеи въобще не пасват на моментния форум и в никакъв случай не препоръчвам добавянето им, а по-скоро изказвам мнение какво ще повиши интереса.

01.07.10
07:02

Аз да запитам за отметка, която да забранява емотикони в постовете.

Това с линк на отговорите на моите публикации е добра идея. Подкрепям.

По предложението за Златен Фонд или Най-доброто от бб-тийм не виждам особен смисъл, защото това е функция на сайта - там където са статиите. И освен ревютата на продукти писани от потребителите не виждам тема, която би могла да попадне в тази категория. Да има 2-3 важни теми за хранителните режими, травми и контузии и май се изчерпаха потенциалните теми.

казано от velislavs на 01.07.10, 07:02:

По предложението за Златен Фонд или Най-доброто от бб-тийм не виждам особен смисъл, защото това е функция на сайта - там където са статиите. И освен ревютата на продукти писани от потребителите не виждам тема, която би могла да попадне в тази категория. Да има 2-3 важни теми за хранителните режими, травми и контузии и май се изчерпаха потенциалните теми.

“Млад” си още, колега, има доста сериозни теми от миналото, както и теми, които няма да намерят място в сайта.
Принципно проблемът с тоя тип раздели не е в това, че няма какво да се напише , а в това, че няма кой да ги чете... Стоят си.
От друга страна те са като отворена книга и не е нужно непременно да са с милиони читатели. Няколко да прочетат повечко неща , стига.
Та от тая гледна точка... Иначе теми... даже повече ще забравим, отколкото ще сложим в тоя раздел. ВЪпросът е някой да се сети да го чете. Естествено, че няма да са всички. Затова гледам да видим, ще има ли интерес.... Това да се направи раздела и да му се вкарат теми е малкия кахър.
Тъкм озатова предлагам ако има интерес да има и потребителско участие, да се предлагат теми и прочие....

01.07.10
10:03

казано от D3BEP на 01.07.10, 07:58:

Принципно проблемът с тоя тип раздели не е в това, че няма какво да се напише , а в това, че няма кой да ги чете... Стоят си.
От друга страна те са като отворена книга и не е нужно непременно да са с милиони читатели. Няколко да прочетат повечко неща...

Такива раздели и теми могат да служат и за препращане при поредния въпрос, който е дъвкан стократно из форума, вместо питащите да се изпращат към търсачката или просто на майната си. :) Има смисъл според мен.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.07.10 10:03.

ПИ

01.07.10
14:50

Всяка пусната тема да се одобрява от модератор?
Но май ще трябват повече модератори.

казано от p17bull на 01.07.10, 14:50:

Това пък какъв смисъл има ??

Идеята е безумна (безкрайно забавяне на форума, модове 24/7 няма и т.н.) .. абсурдно е..

ПИ

01.07.10
14:59

казано от Ради Хаджирадев на 01.07.10, 14:54:

Това пък какъв смисъл има ??

Идеята е безумна (безкрайно забавяне на форума, модове 24/7 няма и т.н.) .. абсурдно е..

С цел, че вече има форум в който е така, и няма никакви безмислени теми.

п.п Пример: искам 40 см раакаа дайте мнениа плсплс
Искам коремни мусколи

Мнението беше редактирано от Питбула на 01.07.10 15:00.

01.07.10
15:36

bb-team е страхотно място с компетентни потребители (или поне голяма част от тях) и модератори, продължаващо да се развива издание. Определено най-доброто място в България за щанги (под общ знаменател слагам кросфит, бодибилдинг, трибой (гохард) и т.н.), но е малко твърде амбициозно да гони t-muscle.com.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.07.10 15:37.

01.07.10
15:55

Може да се сложи “key” преди да се пусне нова тема. Под “key” имам впредвид кода, който трябва да въведеш като в ББ.КОМ. Ако не друго - поне ще намали маааааааааааааааааалко малоумните теми. Има вариант да се сложи такъв код преди пускането изобщо на нов пост, но това е нож с две остриета - или ще намали спама, или ще възпрепядства потребителите да отговарят(дано адекватно :D ) поради чиста форма мързел(заради тренировките де :D ).

Мнението беше редактирано от Владимир на 01.07.10 15:55.

02.07.10
11:48

Такааа... Ограничаване на мненията на вносителите до техните теми или до темите свързани с дозировката/комбинирането на дадени продукти.
Пример: Някой пуска тема “Как да пия този креатин”-вносителя отговаря
Пример 2 : Някой пуска тема “Препоръчайте изгоден протеин”- тук вече минимум трима вносители почват да се надцакват един друг и да твърдят , че техния е по-по-най. Мисля, че това трябва да бъде ограничено, че става един бит пазар и дразни страничните потребители.

казано от korpusito на 02.07.10, 11:48:

Пример 2 : Някой пуска тема “Препоръчайте изгоден протеин”- тук вече минимум трима вносители почват да се надцакват един друг и да твърдят , че техния е по-по-най. Мисля, че това трябва да бъде ограничено, че става един бит пазар и дразни страничните потребители.

Проблемът (според мен) не е в надцакването, а в това, че не всички четящи знаят кои козове са по-силни при конкретния анонс. Казано с други думи - не е лошо вносителите да посочват предимства на този или онзи продукт, не всеки, обаче, може да прецени до колко дадена характеристика на продукта Х е предимство и до колко - фактор без значение.

Въпросът ми не е точно по темата, но каква функционалност има опцията за приятели във форума?

За одобряването на всяка тема... Излишно, трудоемко и дразнещо потребителите упражнение. И с одобрение теми на незнаещи потребители пак ще пускаме, а темите които няма да пускаме, и сега ги трием ако ги открием. Най много да поживеят некой час.
По добре така, отколкото за всяко мнение да чакаш и да не знаеш кой преди теб и кой след теб какво е писал.
Плюс това форумът е имал и по - силни години, в момента е петък на обяд, лятото, мъртво време и има 400 посетители. А е имало и много повече. Става безмислена играчка, ще отблъсне посетителите. Да са 5-10 мнения на ден, ок...

За вносителите... Стар проблем за съжаление. Мисля, че се поукротиха нещата, но вероятно пак има...
Съгласете се, няма как на вносител да дадем по - малки права от на потребител. Ше кажем, ааа, ти си вносител, край, нидей пиши! Нямаш право на мнение!
Отделно че много вносители станаха вносители, а иначе си бяха хора със знания и опит в бранша...
Можем и им създаваме специални рекламни акаунти, но не можем да им забраним да си имат и “човешки” акаунт. И пак се случва.
Единственото, коеот съм казал и казвам винаги: До култура е. Ако толкоз не могат да се “сдържат” от “продажбата”, да пишат лично на засегнатият човек, да не тормозят и дразнят форума, то им се отразява негативно и на рекламата...

02.07.10
12:52

Първо - структурата е добре поне за мен, всяко премисляне и структуриране на информацията е стъпка напред, а мисля, че внимателно сте премислили предложената структура. Относно визията на изданието и аз мисля, че е много приятна и удобна за работа. Не пречи на четенето и тн - перфектно си е.

Знам, че става дума за форума, но реших да вметна един ред за fitness-spots, понеже според мен е безкрайно удобно и може да се превърне в много добра услуга.
Преди няколко седмици писах на формата за обратна връзка, но така и не получих отговор. Имам изготвен прототип, който от списък (какъвто е fitness-spots в момента) визуализира съдържанието върху карта, като може да се филтрират точките по тип и прочее.
Понеже не ми се дъмпи листа на ръка, реших пак да попитам - искате ли да работим заедно, като просто ми предоставите данните в по-удобен за обработка формат?
При желание мога да пусна и едно демо ...

Поздрави,
Иван

@Иван Божанов, би ли изпратил имейл до editorial [ at ] bb-team.org, за да коментираме предложението ти и да запазим темата само за форума?

02.07.10
20:21

Нещо, което ме дразни е, че когато съм писал в дадена тема и след това има отговори не мога да намеря тази тема или по-скоро супер трудно става това.
Може например да се направи така: да ми се появява звездичка или друг знак /червена стрелка и т.н.),с който се упоменава , че има пуснато мнение от мен самия, а не да търся като луд 2 часа и пак да не намеря в коя тема съм писал.
Все пак мисля, не всеки помни в коя тема е писал и в коя не.

03.07.10
08:26

Темата се намира лесно,като прегледаш собствения си профил. Леко неудобно е,ако си прегледал всички теми в някой раздел да се връщаш назад към основната страница на форума. Може подобно на един ученически форум Teen Problem net да се сложат под темата линкове към форума и раздела,два такива. И се избира единия според това къде искаш да отидеш. Но и в тоя вид пак е добре. Темата е за предложения по форума. Иначе за сайта бих предложил 2-3 дребни неща за по-добра функционалност. Например някакъв калкулатор за изчисляване на хранителния режим: калории,общо количество протеини,въглехидрати и мазнини. Според попълнените в тоя калкулатор физически данни: тегло. активност и прочее. Таблицата за хранителните вещества би могла да бъде по-подвижна вместо статична. Тъй че като кликнеш отгоре в нея примерно на белтъчини, веществата се подреждат автоматично по количеството си на протеин отгоре надолу. Същото ще стане като кликнеш за въглехидрати,мазнини, съдържанието на някой витамин и т.н. Би могло към всяка тена за упражнение да се прибави една картинка на тяло и означение с червено на кои мускулни групи въздейства основно това упражнение. Подобно като в някои книги и върху опаковките на дъмбелите. Ще бъде полезно за начинаещите и среднонапредналите. Ноо това е за сайта,а не за форума разбира се.

Мнението беше редактирано от Миро на 03.07.10 08:28.

04.07.10
01:47

аз лично подкрепям идеята за повече модератори, защото във форума е пълно с теми със заглавия от рода на “Колко?”, “как?”, “къде”, “протеин”, “след тренировка” и прочие...

05.07.10
22:13

Аз имам едно предложение за една дребна и маловажна подробност.Когато се пише мнение, отмеката “Извести ме за мнения по темата”, ако може да се направи да е празна и, когато потребителят желае, да си я слага.Проверявам си често E-mail-а и отначало нямах навика да я махам.Пълнеше се с писма и беше неприятно да ги трия :).
Edit : Сега се поразрових и видях, че може да се махне от опциите на профила това :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 05.07.10 22:16.

казано от Миро на 03.07.10, 08:26:

Темата се намира лесно,като прегледаш собствения си профил. Леко неудобно е,ако си прегледал всички теми в някой раздел да се връщаш назад към основната страница на форума. Може подобно на един ученически форум Teen Problem net да се сложат под темата линкове към форума и раздела,два такива. И се избира единия според това къде искаш да отидеш.

Миро, ако те разбирам правилно, горе над разделите има с дребен шрифт такива линкове.home>едикой си раздел>едикой си подраздел>тема. Всяко надписче е линк. Дали ще е отгоре или отдолу, според мен няма значение, а отгоре е по - лесно за манипулиране. Натискаш като приключиш бутона Home, екрана ти се мести горе и си избираш раздела.
Ако е долу, ще става вероятно и с End…

аз лично подкрепям идеята за повече модератори, защото във форума е пълно с теми със заглавия от рода на “Колко?”, “как?”, “къде”, “протеин”, “след тренировка” и прочие...

И какво ще се постигне в тоя случай? Смея да отбележа че търпимостта към неточните заглавия и толерантността и към потребители, които не са много добре с формулировките е политика на форума, а не некадърност на модераторите. Поправяли сме ги. И? И постовете ли да формулираме ние?

Edit : Сега се поразрових и видях, че може да се махне от опциите на профила това

Тъкмо това писах, н оси ме изпреварил, колега.... Това подразбиране си си го чекнал в акаунта, аз нямам такова.

ПП. Във връзка с предния си пост предлагам мултицитат. Да маркираш постовете на няколко потребителя, който да бъдат обозначени с цитат като техни, а не аккто съм направил сега ,само единият пост да е с ясен произход.

06.07.10
12:58

Мен лично малко ме дразни това, че като отворя нечий дневник излиза първото нещо, което човекът е писал. Тъй като има дневници, които са ми доста интересни и следя би ми било по- приятно да отида директно на последния пост.

06.07.10
14:20

Бих искал линковете да се отварят в отделни прозорци, защото по инерция ги затварям :) и мисля че и другите потребители са така :)

казано от Тишо на 06.07.10, 14:20:

Бих искал линковете да се отварят в отделни прозорци, защото по инерция ги затварям :)

Това вероятно можеш да настроиш и в браузъра...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.10 14:24.

06.07.10
16:07

Нещо решихте ли или само си предлагаме ;D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1