01.07.10
07:08
Здравейте!
Малко се изгубих.. :) Все едно..
Въпросът ми е следния: Какви упражнения ще ми препоръчате за развиване на рамената? Тренирам вкъщи - имам пружини, гири, имам възможност да ходя и на лостове. Като се погледна - виждам, че раменете ми изостават. Натоварвам ги с какви ли не упражнения с уредите, които имам + повдигане на ръце, различни видове лицеви...Трябва ми обаче нещо, което силно да набляга на раменете. Знам че висенето на хълки помага много, но нямам тази възможност. Чакам компетентни предложения.
Благодаря! :)
Е, щом имаш дъмбели (ако под гири визираш разглобяеми дъмбели), не виждам проблем да тренираш раменете.
1.Раменни преси/Арнолд преси, W-преси
2.Разтваряне встрани
3.Разтваряне за задно рамо
4.Хеликоптер също става с дъмбели, стига да имаш повече на брой малки дискове, защото големите пречат.
Ако говорим за 4-5кг гирични, те няма да са достатъчни. При това положение, лицевите ще ти развиват предното рамо предимно, но за останалите части си трябва конкретно натоварване.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.07.10 12:33.
Гирите са ми едната 3, а другата - 4кг. Обикновено ги вдигам заедно. Но се замислям за шишета с вода. Кои от следните упражнения могат да се изпълняват с шишета ?
Благодаря!
1,5 литър вода определено е по-леко от 3 килограма гира :Д А пък 5 лита как ще ги държиш незнам.
02.07.10
10:06
Преси от стойка на ръце и от челна стойка. Ако си още слаб - започни само със поддържане на стойка на ръце.
Пък после може да сложиш някакви разтваряния настрани и назад с гирите или тубите, ако държиш да имаш билдерски елемент в тренировката.