03.07.10
18:06
На 16 години съм,175 вис. 78 кг. стаж 9 месеца без прекъсване
От 7 месеца тренирам по този тридневен сплит
понедилник:гърди/бицепс
сряда:гръб/трицепс
петък:крака/рамо
Въпросът ми е мога ли да премина на този четиридневен
понеделник:гърди/предно и средно рамо
сряда:гръб/задно рамо
петък:бицепс/трицепс
събота:крака
Храната е ОК,възстановявам се сравнително бързо :)
Поздрави! :)
Темата беше редактирана от anton1o на 03.07.10 18:12.
04.07.10
06:13
ако има прогрес не сменяй нищо
казано от Miro Gi4ev на 04.07.10, 06:13:
ако има прогрес не сменяй нищо
Мдам. Ако виждаш, че 1-2 месеца няма резултати сменяй. Отделен е въпроса защо въобще си почнал на този 3 дневен сплит, но явно е модно..
След него по-добре мини на двуднвевен сплит - горна част, долна част,а след това може да пробваш 5х5.
Да така е, но искам малко разнообразие освен в упражненията и натоварването.Прогрес винаги ще има, ако имаш хъс и воля за растеж. :)
=> на двудневен няма как да мина, просто ми се отдава вдигането на железата и с кеф ходя да тренирам
Мнението беше редактирано от anton1o на 04.07.10 07:23.
Много добра причина да не минаваш на двудневен сплит,предполагам си мислиш,че се тренира само 2 пъти. :D
казано от Андриан К на 04.07.10, 08:42:
Много добра причина да не минаваш на двудневен сплит,предполагам си мислиш,че се тренира само 2 пъти. :D
Да, така предполагам...но въпросът ми е съвсем друг :)
Ако нещо работи, не се пипа. Ако продължаваш да прогресираш с програмата си, продължавай по нея. Ако си в застой, първо пробвай за кратко да правиш суперсерии, дроп серии и прочее, ако пак не стават нещата, провери си яденето, ако и то и тренировките са добре, тогава сменяй програмата. Но двудневен сплит не означава две тренировки седмично, а означава от 3 до 4 тренировки в седмицата, просто имаш само две различни тренировки, в зависимост от програмата - бутащи/дърпащи, горна част/долна част и т.н.