04.07.10
12:26
Първи ден / Гърди , Трицепс
Втори ден / Крака , Бицепс , Корем
Трети почивка
Четвърти ден / Гръб , Трапец и Рамо
Пети ден / Крака , Корем
Шести и Седми почивка .
До сега тренирах кръгово както го наричате и имам ефект като качих близо 5 кг , сега вече съм 71 кг , а съм висок 1,77 .
Приоритет са ми краката , задължително искам да ги тренирам 2 пъти през седмицата , имам нужда от маса и оформяне там .
Другите вървят добре , но не съм сигурен в правилната подредба и дали ще имат нужната почивка за да растат , а да не ги пренатоварвам ? Корема също е бирено , затова трябва да е 2 пъти :D
Целта ми е още към 4-5 кг .
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:10.
Мускулът расте в период на почивка. Прочети малко и ще видиш. След като краката са ти приоритет ги прави в началото на седмицата или след почивен ден. Няма смисъл да правиш крака веднага след тренировъчен ден с голяма мускулна група. Отдели ги. Не прави бицепс във втория ден. Бицепса го прави примерно с гърба. При рамото можеш да увеличиш обема и да го сложиш в отделен ден с трапеца.
С правене на корем няма да го оформиш. Диета и кардио ти трябва.
Дърпащи и бутащи упражнения в една тренировка е кофти.
Ето пример (само пример):
1. Крака
2. Гърди/Трицепс
3. Крака
4. Гръб/Бицепс
5. Рамо/Трапец
6, 7. Почивка
казано от LDoeN на 04.07.10, 13:37:
Мускулът расте в период на почивка. Прочети малко и ще видиш. След като краката са ти приоритет ги прави в началото на седмицата или след почивен ден. Няма смисъл да правиш крака веднага след тренировъчен ден с голяма мускулна група. Отдели ги. Не прави бицепс във втория ден. Бицепса го прави примерно с гърба. При рамото можеш да увеличиш обема и да го сложиш в отделен ден с трапеца.
С правене на корем няма да го оформиш. Диета и кардио ти трябва.
Дърпащи и бутащи упражнения в една тренировка е кофти.Ето пример (само пример):
1. Крака
2. Гърди/Трицепс
3. Крака
4. Гръб/Бицепс
5. Рамо/Трапец
6, 7. Почивка
Не мога да разбера , защо да няма смисъл да правя крака след голяма мускулна група ? Смисъл , нали точно тогава давам нужната почивка нагоре , а тренирам долна част на тялото :D
Бицепса ми е труден като правя с гръб , затова си мислих да го отделя и да го правя отделно , но ще пробвам отново ако някой няма други предложения . И опитвам се опитвам да се придържам към 4 тренировки през седмицата , 5 ще са ми множко .
Ако правя кардио в края на седмицата като 5 -та тренировка дали ще изгоря напредъка през седмицата и да си тъпча на едно място ?!