06.07.10
11:54
Рамото ми изостана.В профил изглежда добре но отпред изглежда малко.Тренирам от 5месеца 178см 81 кг 16год.Тренировката ми за рамо в момнта е
1преси-4по8
2разтваряне в страни с дъмбел-4по8
3арнолд преси-4по8
Тренирам рамото в един ден с трицепса!Задно рамо тренирам с гръб!
храната
1.пържола,2яйца,3 филии хляб,кесело мляко
2.3кюфтета,кисело мляко,3филии хляб
3.пържола,2 яйца,3сандвича с кашкавал
4.кисело млако,риба,3филии хлаб
5.4яйца,3филии хляб,кисело мляко
Яйцата ги ям цели!
До сега не съм имал никога мусколна треска в рамото?
Някакви идеи как да кача на рамо?
Темата беше редактирана от PULLUP на 06.07.10 12:14.
06.07.10
12:57
Може да пуснеш една специализация.Но по-добре изчакай малко,стреми се да покачиш тежестта на раменните преси.На мен рамената ми изоставаха,но постепенно се развиха и те.
Пресите с щанга зад врат ги правя с 40кг, а с дъмбели ги правя с 18ки.
Ами като цяло се замислям дали да не почна 5X5.Само че на мен целта ми е маса а 5по5 е за сила.Също 5по5 подходяща ли е за моя 5 месечен стаж и дали ще дръпна или по дбре да си остана на сегашната ми
1.гърди,бицепс
2.гръб,трапец задно,рамо
3.рамо,трецепс
Очаквам съвети от хора като Оранже,Петко,Франко.. мерси
Мнението беше редактирано от PULLUP на 06.07.10 13:52.
Батка ако можеш почвай пресите с рамо отпред а не зад врат защото аз свикнах да ги правя зад врат и сега ме е страх да вдигна килограмите защото зад врат контузиите стават много лесно а и на твое мяста бих сменил 1 от упражненията с някое което да товари ефективно и задното рамо.
06.07.10
18:07
С 5х5 ще качиш и маса, стига да ти е добро храненето.
Хубаво е да дадеш повече инфо - как са ти разпределени тренировките и почивните дни, какво правиш за останалите групи (където рамото също участва), защо си се спрял точно на 8 повторения за рамото...
Не съм Петко, Оранье или Франко, но ще дам мнение. Ще кажа от опит каквото съм научил.
Първо, вдигни работните килограми. На раменните преси хората просто не си дават зор, защото им идва като асистиращо упражнение, а то си е базово. За целта го прави пред гърди, защото аз имах гаден неуспех да кача силата правейки го зад врат. Отвратителен дискомфорт в рамената, по-рисково е, а ако знам нещо, то е, че кръста и рамената си като очите трябва да пазиш. Със силата ще дойде и масата. А и силата на пресите пред гърди ще ти дадат малко бонус и за лега.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.07.10 18:44.
Знам че от 5по5 ще кача и маса.Но аз неискам да качвам маса покрай силата а искам да тренирам основно за маса на 100%.За 10по10 нямам стаж нали?
В момента транирам...
Понеделник-Гърди,Бицепс Сряда-гръб,трапец,задно рамо Петък-Рамо,Трицепс
1.горен лег-4по8 1набиране-4по8 1преси-4по8
2.лег-4по8 2тяга-4по8 2разтваряне-4по8
3.флайс-4по8 3гребане с дъмбел-4по8 3арнолд преси-4по8
4кофи-4по8 4долен скрипец-4по8 1лег тесен хват-4по8
1.бицепсово с лост-3по8 1трапец с щанга-4по10-15 2френско-4по8
2скотово-3по8 2задно рамо-4по8 3кофи-4по8
До скоро тренирах и крака ама бутовите мн лесно растат,такъв ми е гена и за сега съм ги спрял за през лятото.
Не винаги ги прая 4по8,ако по време на серията усетя че мога още прая и по 10.Като цяло тренирам винаги до отказ.Иначе ми е някво тъпо.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 06.07.10 18:58.
Ами как няма да расте, имаш поне 7-8 упражнения за рамо през цялата седмица. Съобразявай се с това, че половината ти тренировка за гръб тренира задното рамо доста добре, а кофичките и лежанките - предното рамо. Нищо чудно да претренираш без дори да се усетиш. Аз чак сега ти видях храната. Ако киселите млека са 400-500гр. горе долу добре, но пак въглехидратите са ти малко.
Въобще проблема ти е класически. Много сериозно си разгледай програмата, извади ненужните упражнения. Много от тях се припокриват едно с друго. И си оправи храненето. Тогава, когато го направиш и си тренирал няколко седмици (че дори месеци) и пак нямаш резултати, вече сигурно
п.п. Имай в предвид това, че рамената трудно растат по принцип. Рядкост са генетично предразположените към големи рамена хора.
edit: В известна степен съм на мнение, че със силата идва и масата. А и тренировки за маса, тренировки за релеф, тренировки за сила... Избий си го от главата. Ако ядеш като хората и тренираш по каквато си щеш програма, стига да е с умна подредба на упражнения, почивки и прочее, ще имаш резултати.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.07.10 19:04.
Това как ви се струва?Клека сам го преместил накрая,защото краката не са ми приоритет.
Понеделник:
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Клек 5x5 (еднаква тежест)
Френско-3по10
Сряда:
Набиране 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест)
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xБВ се правят само 3x5)
Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5
Бицепсово с щанга 3по10
Петък:
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон)(еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия)
Кофи тесен хват 3по10
07.07.10
08:07
Според мен е генетичен мускул на който хранителни и тренировчни програми влияят само косвено
казано от PULLUP на 07.07.10, 09:01:
По принцип съм широк в рамената,но нямам много месо по тях.
и аз имам същият проблем.. нещо не ми вървят само задното рамо ми вързи д/г , затова ги оставих да ги тренирам последни в седмицата... и се надявам да ги подобря ;)
07.07.10
09:31
Няма нужда от арнолд пресите при положение че правиш раменни преси с щанга,може и това да ти е проблема.Прави рамото пред врат ,а не отзад и се стреми да покачиш работната тежест,тренирай ги с тежко и за 2-ро упр разтваряне встрани например и толкова 3-4 серии.Храни се здраво и ще дръпнат.При мен раменете дръпнаха най-много от тежките раменни преси с щанга пред врат,зад врат просто не ми позволява голяма тежест и може би има по-добър оформящ характер,но за обем в раменете това е истината.