НВД

Прескочи до:

20.03.05
20:24

някои мойе ли да ми каже сас НВДкакжо да ям вечерта  без месо

20.03.05
20:55

Сирене, извара и кашкавал предполагам.

Мързи ли те да търсиш?

http://bb-team.org/nutrition/000176.php

21.03.05
10:47

А и яйчица може...

21.03.05
18:47

сиренето и кашкавала нямат ли мазнини

21.03.05
18:55

мале, брат, ти изобщо не си си помръднал гъза да прочетеш

Яж мазнини за да гориш мазнини - това е основния принцип на НВД.

21.03.05
19:28

[quote author=“Pepper”]мале, брат, ти изобщо не си си помръднал гъза да прочетеш

Ти яж сирене и кашкавал и да те видим колко ще гориш :lol: .

Здравейте! Чета статиите на сайта и мненията по форума относно НВД и при мен възниква следния практичен въпрос:
Ако е необходимо на ден един трениращ мъж да приема около 3гр. белтък за килограм , то при тегло от 100кг това би означавало 300гр. белтък. Гледам хранителната таблица поместена на сайта и излиза, че ако човек яде по 1кг. пилешко месо на ден това ще покрие около 2/3 от бълтъчния минимум и ~2/3 от калорийните нужди. Ако се изчислят разходите за храна на ден, то те биха се доближили до 10лв. Интересно ми е дали аз се заблуждавам някъде или наистина разходите са толкова големи. Предполагам, че при НВД не могат да се използват “протеините в кутия”, поради наличието на въглехидрати в тях. Като цяло с темата целя и да разбера приблизително какви средства практически са необходими на ден за правилното спазване на диетата.
Благодаря.

21.03.05
21:39

[quote author=”Чукундур”][quote author=“Pepper”]мале, брат, ти изобщо не си си помръднал гъза да прочетеш

Ти яж сирене и кашкавал и да те видим колко ще гориш :lol: .

“Последното хранене за деня е белтъчно преобладаващо, като се предпочита в състава му да са комбинирани повече от 1 вид белтъци (месни и млечни или яйчни и млечни и др.) в комбинация с малко мазнини.”

Това е цитат от сайта в чийто форум пишеш. Към 18,00 часа да си хапне кашкавал, пък към 22,00 на яйца.

Дай по добра идея.

21.03.05
23:08

[quote author=“v_sokolov”]Здравейте! Чета статиите на сайта и мненията по форума относно НВД и при мен възниква следния практичен въпрос:
Ако е необходимо на ден един трениращ мъж да приема около 3гр. белтък за килограм , то при тегло от 100кг това би означавало 300гр. белтък. Гледам хранителната таблица поместена на сайта и излиза, че ако човек яде по 1кг. пилешко месо на ден това ще покрие около 2/3 от бълтъчния минимум и ~2/3 от калорийните нужди. Ако се изчислят разходите за храна на ден, то те биха се доближили до 10лв. Интересно ми е дали аз се заблуждавам някъде или наистина разходите са толкова големи. Предполагам, че при НВД не могат да се използват “протеините в кутия”, поради наличието на въглехидрати в тях. Като цяло с темата целя и да разбера приблизително какви средства практически са необходими на ден за правилното спазване на диетата.
Благодаря.

3 грама са много за повечето хора, 2 са по - оптимален вариант. Освен това, според мен, а и на други места съм срещал това, тези 2 грама са на чистото ти тегло, тоест, теглото без мазнини. И така си е логично - ако двама души са с еднакво количество мускулна маса, но единия тежи 10 кила повече, за сметка на мазнините, то какъв е смисъла да приема повече протеин?
За сметките не се заблуждаваш ;) Качествената храна е скъпа! 10 лева на ден е напълно нормална сума за храна, а ако се храниш и навън, по заведенията, както ми се случва често, то сумата скача още. Естествено, не всеки може да си я позволи. Може да се мине и с по - малко, ако правилно си направиш сметките.
А за протеините на прах не си прав - напълно реално е да се включват в храната. В тях няма въглехидрати (освен в гейнерите).

22.03.05
10:20

И според мен, за да гориш мазнини, трябва да приемаш такива. Е, не да се оливаш, но си трябва.

22.03.05
11:30

Да но значението е огромно, мазнините от какви източници са. А съм много далече от мисълта, че може да се направи качествена диета с животински мазнини и лактоза. При НВД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се приемат мазнини но ненаситени. Примерно ленено олио, сусам, фъстъци и т.н.

22.03.05
11:33

Е така де, ама защо да не яде сиренце човечеца? :)

22.03.05
11:34

ХАХАХ това са някакви модифицирани НВД-та, защото истинското позволява всякакви мазнини да се ядът

22.03.05
12:51

[quote author=“emil_mlo”]ХАХАХ това са някакви модифицирани НВД-та, защото истинското позволява всякакви мазнини да се ядът

Абе то позволява ама в някакви граници нали?Защото в 100 гр сирене има кам 35 гр лоши мазнини,а в кашкавала има още повече,и в яицата не са малко,и какво се получава че докато се усетиш и стават 100 гр мазнини на ден че и повече.Аз сега сам на Нвд,тежа 90кг и приемам по около 100 гр мазнини на де.Според мене са ми много но поради финансови причини не мога да ги намаля.Таи че по умерено и с мазнините.Не случаино састезателите ядат пилешки гарди а не цели яица или свинско месо или бутчета.

22.03.05
14:52

[quote author=”^Rokera^”][quote author=“emil_mlo”]ХАХАХ това са някакви модифицирани НВД-та, защото истинското позволява всякакви мазнини да се ядът

Абе то позволява ама в някакви граници нали?Защото в 100 гр сирене има кам 35 гр лоши мазнини,а в кашкавала има още повече,и в яицата не са малко,и какво се получава че докато се усетиш и стават 100 гр мазнини на ден че и повече.Аз сега сам на Нвд,тежа 90кг и приемам по около 100 гр мазнини на де.Според мене са ми много но поради финансови причини не мога да ги намаля.Таи че по умерено и с мазнините.Не случаино састезателите ядат пилешки гарди а не цели яица или свинско месо или бутчета.

Не са много. Специално за 90 килограмов атлет на НВД, 130на грама мазнини, 230на белтъчини и 100на грама въглехидрати са оптималното съотношение за сваляне.

22.03.05
18:47

За да се опитам да намеря допирната точка между различните мнения, бих изказал мнението си че при НВД всички мазнини са позволени, но трябва все пак да гледаме максимална част от тях да са ненаситени.
100 гр. мазнини на ден не са толкова много защо се притеснявате? Направете си изследвания на холестерола за всеки случай, но за повечето /не казвам всички!/ хора 100 гр. мазнини, разумно разпределени между наситени, поли и моно ненаситени не би трябвало да са проблем, още повече че се предполага че са съчетани и с повечко кардио.

22.03.05
22:52

Все пак не забравяйте, че човек се ражда и първите 1-3 години кара на мляко, няма адапдирано /изкуствено/ мляко, което да замести кърмата. Млякото, сиренето, кашкавала, яйцата, свинското са националната храна на българина. Не е изключено генетично да сме обвързани с тях. Никога не бих ги изключил от диетата си.
Лещата и боба също, но те не пасват с НВД.

22.03.05
23:01

Според мен лещата или боба много повече пасват на една НВД, от колкото млечните продукти (като изключим обезмаслената извара). И аз по принцип не можех да живея без мляко, но ако искаш да сваляш няма как!

23.03.05
00:19

[quote author=“Pepper”]Все пак не забравяйте, че човек се ражда и първите 1-3 години кара на мляко, няма адапдирано /изкуствено/ мляко, което да замести кърмата. Млякото, сиренето, кашкавала, яйцата, свинското са националната храна на българина. Не е изключено генетично да сме обвързани с тях. Никога не бих ги изключил от диетата си.
Лещата и боба също, но те не пасват с НВД.

Мисля, че човек губеше способността си да разгражда лактозата в млякото след като бъде отбит от кърмата. Бебетата ютилизират млякото по много по-добър начин от възсрастните хора.

23.03.05
08:56

Да спомена, че след няколкомесечно приемане на 100-130 гр мазнини (по-голямата част животински) имах прекрасна кръвна картина.

23.03.05
10:47

[quote author=“Martin”]Да спомена, че след няколкомесечно приемане на 100-130 гр мазнини (по-голямата част животински) имах прекрасна кръвна картина.

Смятам, че целта НВД е ефективното изчистване на натрупаните подкожни мазнини, а не прекрасна кръвна картина, добър тонус и т.н. Което както казах по горе не би било толква ефективно при използването на наситени мазнини. Все пак говорим за НВД, а не за кетодиета. Разликата от 100г. до 0г. въглехидрат на ден огромна в случая.

23.03.05
12:55

Просто за вредата от консумацията на мазнини искам да дам инфо. Иначе е ясно.

RA

29.03.05
21:24

ами аз искам да почвам НВД например от 1. Април и в момента съм в адапционен режим , значи продуктите които мога да ям са : ядки , яйца , месо , риба , мляко , сирене , кашкавал , извара ... гледах рецептите ама съм в шок , аз от тея продукти мога да си направя само бъркани яйца , рибата и месото не мога да си позволя да ям по няколко пъти на ден и нз с какво да го комбинирам , само сутрин съм що годе добре , че овесените ядки със сирене ми идва добре , а като ям по 3-4-5 яйца на ден и вечер ми иде да си издрайфам всичко  :roll: кажете моля , какво друго може да се сготви и да влиза в НВД-то , др което искам да питам към салатите какви подправки мога да слагам , чая мога ли да го пия със захар ...

29.03.05
21:50

Аз не бих слагал захар.
Зелени чушки пълнени със сирене е едно от любимите ми бързи ястия.
Салата от домати /може и краставици/ с настъргано сирене и кашкавал. Яйцата можеш да си ги слагаш в салата от марули, така наречената Великденска салата. Аз си ползвам олио без никви притеснения.

RA

29.03.05
21:56

ами чушки ( пипер ) още няма или ако има ще е много скъпп , а доматите са от оранжерии и са пълни с нитрати , а и те са скъпички , все пак ще почвам сериозно от 1 април нвд и според този сезон какво мога да ям , зелените салати са що годе ефтини , а и пишеше че зеленолистните зеленчуци са за предпочитане

30.03.05
09:40

Зелена салатка с варени яйчица ми едно от любимите НВД “ястия”  :)

30.03.05
10:05

хмм,можеш да си правиш :
За десерт : кисело мляко+сметана+кокосови стърготини! вкусно е! :)
По принцип можеш да ядеш зелен боб,ядки....гъби ....
:) надявам се,че ти бях полезна

30.03.05
15:36

Aз си бъркам кисело мляко със всякакви боклуци- степчета (става като плодово), кокос, канела, ванилия и с 2-3 подсладителчета става като крем, никак не е зле. Изварата ми е задължителна, защото не съм много фен на месото, ако ти е много гнусна добавяй й разни подправки сол или 50-50 със сирене или кашкавал.
Имам въпрос (са се сетих) какво ще кажете за киселите краставички и печени чушки от буркан, аз много ги обичам, а и сега зеленчуците са фрашкани с боклуци...и предпочитам бурканните, но не съм много сигурна дали съм права.

30.03.05
15:43

Истинската диета НВД, за която си режат главата повечето медици и професори и др. е с първоначален период от една година и чак след това се нарича НВД. Включва максимално 100 грама въглехидрати, които са много даже според повечето лекари и др. Такива въртения на въглехидрати и подобни нямат общо с тази диета, както и захарите и плодовете нямат. Източника на мазнини не е само растителен, а всичко до, което можеш да се докопаш, като сланина, сиране, кашкаваш и т.н.! Ако нямате предвит това НВД, вече е няква фитнес модефикация, която е трудно да се нарече НВД! Според мен на това НВД, нито качествен релеф може да се направи, нито да се качва само чиста мускулна маса!
по-здрави

30.03.05
15:45

Е те тези в бурканите и тези от пазара идват от едно и също място. Освен ако нитратите не “изчезват” в буркана, което ме съмнява :D Абе не е толкова черен дяволът, предпочитам пресните.

30.03.05
15:48

[quote author=“Martin”]Е те тези в бурканите и тези от пазара идват от едно и също място. Освен ако нитратите не “изчезват” в буркана, което ме съмнява :D Абе не е толкова черен дяволът, предпочитам пресните.

Е тва ме разби, но в каква насока го казваш всъщност?
по-здрави

30.03.05
15:52

[quote author=“Kaia”]Aз си бъркам кисело мляко със всякакви боклуци- степчета (става като плодово), кокос, канела, ванилия и с 2-3 подсладителчета става като крем, никак не е зле. Изварата ми е задължителна, защото не съм много фен на месото, ако ти е много гнусна добавяй й разни подправки сол или 50-50 със сирене или кашкавал.
Имам въпрос (са се сетих) какво ще кажете за киселите краставички и печени чушки от буркан, аз много ги обичам, а и сега зеленчуците са фрашкани с боклуци...и предпочитам бурканните, но не съм много сигурна дали съм права.

Ей в тая насока  :lol:

30.03.05
16:38

[quote author=“Martin”][quote author=“Kaia”]Aз си бъркам кисело мляко със всякакви боклуци- степчета (става като плодово), кокос, канела, ванилия и с 2-3 подсладителчета става като крем, никак не е зле. Изварата ми е задължителна, защото не съм много фен на месото, ако ти е много гнусна добавяй й разни подправки сол или 50-50 със сирене или кашкавал.

Ей в тая насока  :lol:

:lol: , пич тъкмо се чудех дали да бръкна 2 лъжици течен шоколад със следобедното кафе, ма тва напълно ме отказа, 10х

30.03.05
18:20

пост1: тва с чу6ките е гадно

кисело мляко с 30 гр протеин и овесени  ядки става МНОГО ЯКА закуска осбено за нвд

Моля не пускай два поста един след друг!
Емил

30.03.05
18:58

[quote author=“emil_mutanta”]Източника на мазнини не е само растителен, а всичко до, което можеш да се докопаш, като сланина, сиране, кашкаваш и т.н.! Ако нямате предвит това НВД, вече е няква фитнес модефикация, която е трудно да се нарече НВД!

Доколкото съм чел, по въпроса при положение, че не приемаш никакви въглехидрати т.е. да клонят към 0, можеш да ядеш каквито и колкото си искаш мазнини, те не би трябвало да се усвоят от организма поради липсата на въглехидрати (до колкото знам това спада към кетонните диети, а не НВД). Т.е. има пряка връзка между количеството поети въглехидрати и усвояването на мазнините. Никога не съм го пробвал дали работи и ако работи до каква степен. Но ако това е така почти всички млечни продукти съдържат лактоза (въглехидрат) и мазнините би трябвало да се усвоят и то доста добре. А тук вече имаме леко лоша комбинация от лактоза (бърз въглехидрат) и наситени мазнини (така наричаните лоши). Не бих искал да натрапвам мнение, просто изказвам факти на базата на изследвания, може и да са погрешни (съжалявам, че не мога да дам източника, вече не си спомням). А пък не искам да ескпериментирам и баз това не обичам мазни храни (препочитам ВВД с много сладко  :lol: ).

30.03.05
19:23

Ами моето инфо е от хора с медицинско образование, които се занимават с НВД в България. И аз не смятам, че този режим може да работи за добър релеф и съм абсолютно на твоето мнение!
по-здрави

31.03.05
09:15

Бе кой говори за такива крайности (0 гр въглехидрати), това не е НВД, а БЕЗ ВД  :D

RA

31.03.05
10:56

а да питам по-конкретно за рибата , каква може да се яде и как да се приготвя ?

31.03.05
11:01

Всякаква. За готвенето не ме питай :D

RA

02.04.05
18:31

ами от когато съм почнал това НВД имам малко проблем с ходенето до тоалетна  :oops:
днес например менюто ми беше : в 8:00 овесени ядки със малко сирене ; 13:30 час след тренировка чиния таратор с малко зелене салата и пилешки гърди , в 16:30 70-80 грама орехи и стафиди и за вечеря смятам да повторя обяда ... това добро меню ли е за НВД  :roll:

05.04.05
12:20

[quote author=“Radioactive”]ами от когато съм почнал това НВД имам малко проблем с ходенето до тоалетна  :oops:
днес например менюто ми беше : в 8:00 овесени ядки със малко сирене ; 13:30 час след тренировка чиния таратор с малко зелене салата и пилешки гърди , в 16:30 70-80 грама орехи и стафиди и за вечеря смятам да повторя обяда ... това добро меню ли е за НВД  :roll:

Недостатъчно ми се струва, но зависи от личните данни и целите. А ти не си си ги написал :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1