05.07.10
16:11
Здравейте, на 20г. съм и от 2-3 седмици тренирам. Нямам за цел да трупам сериозна мускулатора, а по-скоро да изчистя мазнини, да стегна и да кача малко разбира се. Висок съм 183, 70кг. не приемам никакви добавки, тренирам пон, сряда и петък като правя по 2 базови упражнения за всички мускулни групи. Въпросът ми- да продължавам ли така да тренирам или ще е по-добре да разделя тренировките и в отделните дни да тренирам определени групи с повечко натоварване?
08.07.10
14:25
Продължавай така поне 3 месеца.
Благодаря за отговора, притеснява ме това, че тренирайки по този начин се натоварвам доста и се налага да правя много от упражненията със смешни тежести, което не знам до колко е ефективно...
09.07.10
09:55
Малките групи (бицепс, трицепс, прасец, предмишница, дори и рамото е тук) по-добре с по 1 упражнение, а може и без да ги натоварваш директно отначалото. Базовите упражнения за големите групи вършат тази работа ;)
Формулирал си 3 цели и нито една от тях не включва ‘изпълнение на упражненията с максимално големи килограми’. Пък и ‘смешни’ тежести няма, не се притеснявай. Особено при начинаещите.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.07.10 09:55.