Обща консултация

29.06.10
11:32

Здравейте,
като за начало искам да се извиня ако не публикувам темата в подходящия раздел, това е първото ми мнение тук.
В момента нямам възможност да ходя на фитнес, макар че го планирам в близкото бъдеще и се опитвам да се постегна малко. Висок съм 182 см и тежа около 62 кг. Целта ми е да покача малко маса и да се пооформя. Храня се предимно с яйца, защото четох, че са богати на протеини, а са ми много необходими. Всеки ден ходя на лостове и правя на серия по около 10-15, а вкъщи имам гири 5кг, слаби са, но...

Въпросът ми е, на правилен път ли съм с яйцата и лостовете? Правя също и лицеви опори... И трябва ли дапочивам поне през ден? Знам, че когато почиват мускилите растат, но все пак на лостовете, с гирите и лицевите едва ли се натоварвам толкова. Имам чувството, че ако изпусна един ден въобще ще се изгуби ефекта.

Благодаря предварително за отговорите на начинаещите ми въпроси.

АЧ

29.06.10
13:27

И на лостовете също се натоварва много. Тренирай поне 4-5 пъти разделно ако искаш маса ( 1 ден набирания 2 ден кофи и лицеви и така а не на веднъж ) :)

29.06.10
17:43

Благодаря за мнението. Много хора ми казаха, че първите три седмици трениране се прави всичко на едно, но не съм сигурен дали е вярно. Максимум до една седмица ще почна и фитнес. Старая се да ям както съветват по 4-5 пъти на ден, предимно яйца. Чел съм, че и ядки и такива неща помагат, но...

АЧ

29.06.10
18:43

Ген ;)

29.06.10
18:59

Трябва да тренираш всички мускули 1-2 месеца да може да влезнат в кондиция за следващите натоварвания и цялото тяло да е готово - не става току така ;)

29.06.10
19:19

казано от Rikoo на 29.06.10, 18:59:

Трябва да тренираш всички мускули 1-2 месеца да може да влезнат в кондиция за следващите натоварвания и цялото тяло да е готово - не става току така ;)

Разбира се, но нали все отнякъде трябва да се почне. Искаш да кажеш да тренирам на лостовете 1 месец и тогава да тръгна на фитнес?? А за почивките бихте ли ме посъветвали? Познавам хора с големи постигнати резултати ностоп блъскане освен Неделя, но доколкото знам не е много здравословно?

Мнението беше редактирано от technopolic на 29.06.10 19:23.

АЧ

29.06.10
19:23

Е събота и неделя почивай

29.06.10
20:10

Като за начало имай 3 или 4 дена почивка 2 са малко.

29.06.10
20:32

казано от Rikoo на 29.06.10, 20:10:

Като за начало имай 3 или 4 дена почивка 2 са малко.

Мдам, предполагам, че е по добре 2 дена тренирам и един почивам отколкото 1 тренирам и 3 почивам...

АЧ

29.06.10
21:00

Аз така тренирах преди - 1-ви ден набирания, 2-ри ден кофи и 3-ти почивка и пак наново така 1 месец

29.06.10
21:11

Преди да започнеш да тренираш сериозно фитнес или културизъм, съвсем сериозно те съветвам да вземеш книга, посветена на фитнеса и културизма, да я прочетеш, да я научиш и стъпил на тази основа да продължиш да четеш и тренираш. Разбира се това е само ако искаш да се занимаваш сериозно, а не само за лятото и разбира се ако искаш да знаеш какво правиш.
С уважение.

09.07.10
11:32

Преди седмица започнах и фитнеса. В началото както е редно правя всичко в една тренировка - гръб, трицепс, бицепс, гърди и рамо. Почивах в четвъртък (вчера) и мисля и в Неделя. Разбрах, че ако почивам малко вместо да качвам маса ще смъквам още повече, вярно ли е това? А и колко време да я карам на общо? Казвам три седмици, но можело и да се съкрати периода? Между дургото тренировката продължава около 45 минути, но имам чувството, че е малко и не се натоварвам достатъчно? Вярно, че в началото не е хубаво многото товарене, но мускулната треска не ме е обзела много...

Мнението беше редактирано от technopolic на 09.07.10 11:35.

09.07.10
11:44

казано от Камен Илиев на 29.06.10, 21:11:

Преди да започнеш да тренираш сериозно фитнес или културизъм, съвсем сериозно те съветвам да вземеш книга, посветена на фитнеса и културизма, да я прочетеш, да я научиш и стъпил на тази основа да продължиш да четеш и тренираш. Разбира се това е само ако искаш да се занимаваш сериозно, а не само за лятото и разбира се ако искаш да знаеш какво правиш.
С уважение.

Well said.

10.07.10
10:11

Няма информация по темата: колко пъти тренираш, по каква програма, какво точно правиш и по колко серии и повторения. И затова едва ли някой ще ти даде желаната “обща консултация”

10.07.10
11:40

Мисля, че съм отговорил на въпросите - от една седмица тренирам всичко на едно докато свикнат мускулите. Правя по десет повторения в серия и средно около 5-6 серии.

24.07.10
08:48

Имам още един въпрос, който се поражда от избора ми на протеин, макар че някои казват, че от него няма ефект и да почвам креатин + глутамин. 50 на 50 (с 50% въглехидрати и 50% протеин) към кой вид спада - казеиновите?

GO

24.07.10
09:45

Чакай-чакай,ти от протеина какъв ефект искаш да имаш?
И т’ва фифти-фифти за кое имаш предвид,че нещо не схванах?!

24.07.10
09:48

Освен за възстановяване и за маса, както и за междухраненията. Иначе така уж се водел самия протеин - с 50 процента въглехидрати и 50 процента протеин, така ми го обясниха в залата.

24.07.10
11:11

И какво стана? Още ли търсиш програма или караш на кръговата?

24.07.10
11:34

Две седмици карах обща, а вече втора седмица карам на следната програма:

Пон: Гръб и корем
Вторник: Гърди
Сряда: Ръце
Четвъртък: крака
Петък: Рамо, трапец и корем

24.07.10
11:55

казано от technopolic на 24.07.10, 11:34:

Две седмици карах обща, а вече втора седмица карам на следната програма:

Пон: Гръб и корем
Вторник: Гърди
Сряда: Ръце
Четвъртък: крака
Петък: Рамо, трапец и корем

а защо не почнеш така:
Понеделник: тренировка
Вторник: тренировка
Сряда: почивка
Четвъртък: тренировка
Петък:тренировка
Събота: почивка
Неделя: почивка

Яж повече яйца,варен ориз,печени картофи,пилешко,сирене,извара. Яйцата ако не ти е гадно ги пий сурови,много по-добре е отколкото сварени и примерно ако ядеш днес 4 яйца им яж само белтъка и само на 1 максимум 2 жълтъка. В началото според мен трябва да направиш поне 3-4 месеца (може и 2-3) стаж във фитнеса и тогава да си вземеш добавки... Можеш и сега,но ефекта ще е по-малък. Мисля,че добре ще ти дойде генър за маса + креатинче (общо около 40 лева на месец излиза) и аминокиселини можеш да вземеш... Това е от мен. Надявам се да съм ти бил полезен. : )

ПП- ако искаш да качваш чисто след тренировка прави 20 мин. кардио ;)

24.07.10
12:08

Благодаря за отговора, но ако правя кардио нямали да топя доста и да пречи на качването? А и защо толкова пречат жълтъците?

24.07.10
12:25

казано от technopolic на 24.07.10, 12:08:

Благодаря за отговора, но ако правя кардио нямали да топя доста и да пречи на качването? А и защо толкова пречат жълтъците?

Не знам,само така съм чувал за жълтъците. Аз казвамо ако искаш да качваш чисто и имаш мазнини да правиш кардио,а отностно протеина си вземи някой американски например за 80 лева ако е да е поне 2,5кг.

24.07.10
12:36

казано от Enew на 24.07.10, 11:55:

йцата ако не ти е гадно ги пий сурови,много по-добре е отколкото сварени и примерно ако ядеш днес 4 яйца им яж само белтъка и само на 1 максимум 2 жълтъка.

някой те е излъгал мноооого брутално

24.07.10
13:00

казано от tra^la^la на 24.07.10, 12:36:

казано от Enew на 24.07.10, 11:55:

йцата ако не ти е гадно ги пий сурови,много по-добре е отколкото сварени и примерно ако ядеш днес 4 яйца им яж само белтъка и само на 1 максимум 2 жълтъка.

някой те е излъгал мноооого брутално

х2. Най-много някоя болест да си докара ако ги пий сурвои деба тъпаците..

24.07.10
13:58

Видити ли защо ни тряа да съ читие по някфи си форуми саму, защоту можи да научиш нящу мноу нову за тяаа йцата дйе. :) :) :)

24.07.10
19:32

Освен тренировките хранителния режим е много важен.Яж овесени ядки, хляб, макарони, спагети, ориз като източник на въглехидрат.Яйца, месо, млечни продукти като източник на протеин.В яйцата има и добро количество мазнини, също така в сиренето, кашкавала.Яж ядки по 100-150гр дневно, в тях се съдържат ненаситени мазнини, по-лесно усвоими от организма.Купи си протеин изолат, пий го след тренировка.Наблегни на въглехидратите по 300-400грама, дори 500 дневно, протеин 100-150 грама от животински произход, другото мазнини.Ако не знаеш как се изчисляват тия неща ето ти таблица http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz0rNgyok8S

25.07.10
10:32

Благодаря на всички отзовали се, но бих искал също така да Ви попитам дали в по-горе показаната програма кога е най-удачно (и въобще удачно ли е) да вкарам още веднъж ръце или гърди?

GO

25.07.10
11:29

Когато качваш е по-важна храната и спането отколкото честотата на тренировките. ;)

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 25.07.10 11:30.

26.07.10
17:17

Така, след кратка конскултация с инструктора разбрах, че този 50 на 50 протеин е яйчен, но още съм пред дилема да взема или не? Знам, че ще помогне и за масата покрай добър хранителен режим, но суроватка или яйчен според вас?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1