12.07.10
15:20
Здравейте, тренирал съм горе долу 3 години, не сам манияк на тема финтес но сам редовен, изпълнявам си програмата, но от няколко месеца не виждам никакъв напредък в бицепса,при тренировка за ръце хващам мускулна треска само на трицепса и той си расте но бицепса никакъв го няма така че реших да пробвам със суперсерии. Във форума видях примерна тренировка
сгъване с прав лост / френско разгъване с EZ
скотово сгъване с дъмбел / разгъване с дъмбел над глава
сгъване на макара / пресдаун .... аз мисля да правя концентрично/ kickback
тук се започва с бицепс, попадал съм и на други примерни тренировки в които се почва с трицепса. Искам да знам как е по правилно,и колко да почивам между суперсериите и ако имате някакви други предложения за капризния бицепс може да ги драснете :)
По принцип се почва с трицепса, защото е по-голяма мускулна група, но щом сега имаш за приоритет бицепса- може да почваш с него. При суперсерии нямаш нужда от почивка, освен ако тази интензивност не ти идва прекалено много. За още по-интензивна тренировка може да добавиш дроп серии. Иначе тоя кикбек малко смешно упражнение е за мен, струва си да го включваш в супер серия с някое друго по-сериозно трицепс упражнение, или поне го прави на макара
12.07.10
16:11
добре мерси :) само че аз тренирам в домашни условия и разполагам само с лежанка, скотова пейка и там гири и щанги. както и да е, ще се правя. Ама иначе за почивката имам предвид нали правя примерно 10 повторения с правия лост после веднага зимам квирия и правя 10 повторения френско .. и тогава колко почивка да правя преди следващото. по принцип почивката ми е 2 мин. дали става и за суперсериите или трябва повече
точно за суперсериите почивка не ти трябва- докато правиш трицепса, през това време бицепсът почива и обратното. Но ако тази интензивност ти идва прекалено много почивай по минута, всичко зависи от целите и кондицията ти
12.07.10
16:59
добре мерси :) ще видим петъка :D
Лично аз не виждам смисъл в суперсерии за различни мускулни групи. След като мускула си почива тренирайки другия, това не повишава интензивността на тренировката и не стимулира мускула да расте повече. Освен ако не си решил да си тренираш сърцето. За мен суперсерия е изолиращо (едноставно) + комплексно (многоставно) упражнение за една и съща мускулна група. Например: сгъване със щанга за бицепс + набирания с тесен подхват или пресдаун за трицепс + кофички. Ако нямаш възможност да се набираш или да правиш кофички в домашни условия, прави ги на най близките лостове.
Суперсерии са си точно комбинирането на антагонистите. Смисъл има и той е в по-доброто възстановяване на мускулите. Това позволява по-големи работни тежести (по-висока интензивност). Също така, увеличава се плътността на тренировката.
14.07.10
08:55
казано от Петко К на 14.07.10, 08:30:
Суперсерии са си точно комбинирането на антагонистите.
Ако държиш да е точно-това са комбинирани серии.А суперсериии са изказаните от default.Но доста хора не са наясно с наименованията.
Да, виждам, че доста хора НЕ СА наясно с много неща, но това не им пречи да дават съвети.
14.07.10
10:24
.
Мнението беше редактирано от dieseldriven на 14.07.10 10:27.
14.07.10
19:16
аха.. (y) ами тея суперсерии или комбинирани или там както им викате колко време да ги правя или през месец два по една такава тренировка колкото да преодолявам застоя
От къде на къде бицепса ще изостава? Поради каква причина би се получил този ефект? :)
Да, това е ясно, въпроса ми беше друг. Каква би била причината бицепса да изостава от трицепса, ако се правят суперсерии за ръце?
16.07.10
12:05
Балгодатря че обръщате внимание на темата. Както казвате, суперсериите за антагонисти както в този случай сигурно няма да помогнат на бицепса ми да се развива по добре. Аз постоянно сменям упражненията за бицепс (до колкото е възможно с това което разполагам) и решението ми да прибегна към тренировка със суперсерии е просто за да направя нещо ново и да разбера повече за тоя начин на трениране за да го прилагам при нужда. Аз си знам че няма да постигна кой знае колко, така че и да няма особен ефект .. карай .. здраве да е :)
май никой не каза колко време мога да ги правя и през какъв период от време мога да ги включвам.
Мнението беше редактирано от stranger на 16.07.10 12:07.
16.07.10
15:16
OK мерси :p
Не би ли могъл да пробва метода 21.На мен ми помогна да преодолея застоя,като аз го правех 1 месец, общо 4 тренировки.Като две серии 21 + 3х8 от др упражнение за бицепс.В това ми се състоеше тренировката.
16.07.10
19:28
ами.. да хубаво ще е да пробвам ама .. аз се пак съм пълен аматьор и най много да се осакатя :D ако схвана техниката ще го включа в няколко тренировки (y)
16.07.10
21:52
Голяма мания са тия ръце. Бре бре.
казано от vando123 на 16.07.10, 19:28:
ами.. да хубаво ще е да пробвам ама .. аз се пак съм пълен аматьор и най много да се осакатя :D ако схвана техниката ще го включа в няколко тренировки (y)
21 все още не ти трябва. Щом сам казваш, че си начинаещ, по-добре го пусни в действие при истински застои.
казано от cecowe на 16.07.10, 21:52:
Голяма мания са тия ръце. Бре бре.
Вярно е. Другото са гърдите.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.07.10 09:11.
17.07.10
10:00
е не точно начинаещ... аз съм тренирал няколко години по нормални 3 или 4 дневни програми, ама просто не съм се консултирал с инструктор и не съм сигурен как се изпълняват такива сложни упражнения.. накратко може да се каже че имам стаж но нямам нужните знания.. когато започнах да тренирам в 6 клас обиколката на бицепса ми беше 26 см. :D ... до 8-ми 9-ти достигна до 35 (ама през тва време нямах никакво обурудване, само 2 гири и правих супер идиотски тренировки .. незнам и аз как съм постигнал и толкова :D ) от тогава насам по разни програми блъскам и едвам достигнах до 38, 39 обиколка макс и до там.... тва е накратко ... Затова сега се насочвам към такива методи :) Ако подейства, екстра , ако не подейства, здраве да е ;)
02.08.10
13:30
е*ал сам му майката от нищо няма файда.. явно когато човек е генетичен боклук нищо не може да му помогне.. :)
от колко време не си качвал общо тегло? ако скоро не си мръднал нагоре с килограмите, няма как да качиш маса в ръцете и никакви тренировки няма да ти помогнат.
Като тренираш в домашни условия намери лостове и действай там. Според мен си в застой поради 2 причини:
1. Хранене
2. Еднообразни упражнения
02.08.10
20:38
ами то добра идея за лостовете ама аз съм на 4 дневна програма и г/д прилични тренировки там по 5, 6 упражнения .. както ако хода на фитнес.. и кога да хода по лостове успоредки и такива.. така няма ли да си прецаквам въстановяването... на лост хода само когато права гръб, като първо упражнение.
Мнението беше редактирано от stranger на 02.08.10 20:40.
мини на 2 дни лост и 2 дни упражнения у вас.
Можеш примерно така да ги разделиш:
1. Крака, рамо (домашно)
2. Гърди, Гръб (лостове)
3. Ръце, крака (домашно)
4. Гръб, Гърди (лостове)
03.08.10
10:21
може и друга да е причината според мен.. четвъртък правя рамена а петък трицепс и бицепс.. ама петъка имам мускулна треска на рамената и като правя упражненията за бицепс и осещам мн силно парене в рамената и така като че ли те се натоварват повече от бицепса.
Настоящата ми програма е:
понеделник - гръб,задно рамо и трапец
вторник - гърди и корем
сряда - почивка
четвъртък - рамена и крака
петък - трицепс, бицепс и предмишница
искам да питам дали ще е удачно да правя ръцете преди рамената и краката.. примерно четвъртък ръце, петък почивка а събота рамо и крака ?!?
Мнението беше редактирано от stranger на 08.08.10 09:03.
26.08.10
18:46
не мисля че е проблем но и програмата която си описал е добра ... няма значение при супер сериите с кое почваш когато ги тренираш отделно тогава има приоритетна мускулна група... има и логика че като направиш бицепс се влива кръв за трицепса като го направиш 2ри... както ти е удобно така почвай
27.08.10
12:58
Не мога да се оплача от липса на съвети, благодаря ви за което :) ама то проблемите край нямат... от тренировка за ръце на другия ден ме хваща страшна мускулна треска на рамената (само там) ... По програма на следващия ден трябва да правя рамо и крака..уж правя упражненията както трябва, без cheeting 3 упр по 3 серии за трицепс и бицепс.. немога да си го обясня ако имате идея защо става така, и изобщо това проблем ли е , кажете :X
казано от vando123 на 03.08.10, 10:21:
може и друга да е причината според мен.. четвъртък правя рамена а петък трицепс и бицепс.. ама петъка имам мускулна треска на рамената и като правя упражненията за бицепс и осещам мн силно парене в рамената и така като че ли те се натоварват повече от бицепса.
Настоящата ми програма е:понеделник - гръб,задно рамо и трапец
вторник - гърди и корем
сряда - почивка
четвъртък - рамена и крака
петък - трицепс, бицепс и предмишницаискам да питам дали ще е удачно да правя ръцете преди рамената и краката.. примерно четвъртък ръце, петък почивка а събота рамо и крака ?!?
Бях точно на тази програма 2 месеца и всичко си вървеше както трябва, нормално е рамената да имат мускулна треска в деня за ръце, но чак пък да ти парят? Явно не изпълняваш правилно упражненията за ръце, но може и да ги преместиш в Четвъртък
27.08.10
17:17
казано от vando123 на 27.08.10, 12:58:
Не мога да се оплача от липса на съвети, благодаря ви за което :) ама то проблемите край нямат... от тренировка за ръце на другия ден ме хваща страшна мускулна треска на рамената (само там) ... По програма на следващия ден трябва да правя рамо и крака..уж правя упражненията както трябва, без cheeting 3 упр по 3 серии за трицепс и бицепс.. немога да си го обясня ако имате идея защо става така, и изобщо това проблем ли е , кажете :X
структурата ти е такава че колкото и правилно да го правиш рамото търпи натоварване ако си решил да тренираш на 4дена мисля че това може да е решение
1.гърди + предно рамо + средно рамо
2.гръб + задно рамо + трапец
3.крака + прасци + корем
4.трицепс + бицепс
тук раменете и ръцете имат поне 48часа почивка един от друг
1.гърди
2.гръб
3.крака + рамена + трапец
4.трицепс + бицепс
сменяш тренировките за ръце и крака + рамена ... ако пак имаш треска на рамената и неможеш да тренираш добре ръцете пробвай по първия вариант :) ПО ЗДРАВИ
27.08.10
17:48
Истината е да качваш килограми и аз мрънках,че нямам ръце ,ама като качих 4-5 кила и хоп 2 санта на ръцете .Хората са го казали 1 сант=2,5 килограма Ако качваш, кг ,но не и на ръцете значи ги претренираш Аз примерно си разбивам бицарата с 5 тежки серии 6-8 повторения щанга и малко чуково 1-2 серии колкото да има нищо и за предмишницата, а трицепса 3 серии кофички с тежест и 5-6 серии с въженце на скрипеца( не за др ами ‘щото ми е кеф)
27.08.10
19:21
ммм да, тая програма дето kristiancho я каза ми харесва (y) И тва за килограмите си е така, зимата качих малко ама корема стана като надута гайда :D .. 1 сант на ръката / 8 санта на корема :X такова е, кво да се прави :D