Не качваш ли и килограми,щом ядеш повече?
Мнението беше редактирано от D3Co на 12.07.10 17:25.
казано от D3Co на 12.07.10, 17:24:
Не качваш ли и килограми щом ядеш повече?
Хех, не, аз не ям какво да е:)
Пък и кой е казал, че ям повече ? :D Чат-Пат ако вкарам някоя диетка лека, толкос.
А и отпаднаха някои нерви покрай изпитите, и сега е по-лесно да се тренира спокойно.
П.С. Напоследък ям по 3 пъти на ден, защото често ставам след 13 часа...
Мнението беше редактирано от Madboy на 12.07.10 17:41.
вървиш по пътя...лега ти скочи приятно...остави засега малко единиците...90% за 3-4 пъти...кофички не правиш нещо...
От кой понеделник щеше да започваш трибойска програма или се отказа от тази работа?
13.07.10
09:16
Madboy,тъй като гониш трибойско постижение се чудех дали учиш техника.
В силовия трибой ама НИКОЙ не го интересува колко си силен.Важно е единствено колко килограми се зачетат като вдигнати,ако ме разбираш. :)
казано от DeadManWalking на 13.07.10, 09:16:
Madboy,тъй като гониш трибойско постижение се чудех дали учиш техника.
В силовия трибой ама НИКОЙ не го интересува колко си силен.Важно е единствено колко килограми се зачетат като вдигнати,ако ме разбираш. :)
Хех, повярвай, има кой да ме учи на техниката. И няма такова нещо “Никой не го интересува колко си силен”
Аз се старая да си вдигам по IPF, Вие си вдигайте както искате, клякайте до никъде и тн. (Не говоря конкретно за теб, те другите ще си се припознаят)
А и ако се беше разчел, аз вече минах през едно такова състезание ;)
А ако питаш дали я усъвършенствам - старая се, във всяка тренировка:)
Shemata - Програмата може да се каже, че почна, но искам хубаво да ми се възстановят еректорите, преди да започна пак на мах:)
Мнението беше редактирано от Madboy на 13.07.10 11:29.
това със силата и нямането на значение и аз не го разбрах...то не е ли функция едното на другото...това, което имаш в себе си, с това което ще се получи на scoring sheet..и знаеш ли Dead man…ама то1но в силовия трибой има значение колко си силен...в щангите да речем има СТРАШНО Голямо значение, техниката, взривността, координацията...а в трибоя си е груба сила и как да кажа...майсторски да чийтнеш, без да ти броят фал...особено на лежанката как се сгъват не ми е ясно...:)))
А на техника наистина има хора около лапето, които да помагат(помагаме)...
Респект за него, че се е захванал с такова начинание силовия трибой и да ти кажа, доста добре му се получават нещата...намери си средата в Свищов(от където тръгна всичко), а мисля че и в Плевен има с какво да допринесем за развитието му...
Желание, Воля, Търпение...това е...и все по-малко нерви из форумоите ей лапе...ВСЕКИ си върви пътя...
13.07.10
15:21
Нали правите разлика между физическа сила и резултат ?
Не може да сложиш някой на лежанка и той да вдига на границата на възможностите си.Просто се иска вработване ,практика,нервните пътища да се оптимизират,едно-друго.
И това върви със заучаване не на “правилна”,нямах това предвид.Имах предвид “ефективна” техника,която включва неща от позиция на тялото,та чак до психическа нагласа с едничката цел да се вдигнат повече килограми.
Няма значение силата в смисъл,че и да си много корав,вдигаш ли отпуснат и нестабилен ще си осакатиш опита и половината усилия отиват на вятъра.
Лесно мога да направя разлика от 15 кг на лежанка,чисто и просто като променям позицията и амплитудата на вдигане.
При клек е въпрос малко на лични предпочитания,както и на структура,развитието на отделните мускулни групи...но пък при тягата пак има един резерв,дето иска точна техника,за да се изстиска.
EDIT: Ето,намерих нещо подобно в ютуб.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.07.10 15:25.
казано от DeadManWalking на 13.07.10, 15:21:
Нали правите разлика между физическа сила и резултат ?
...
@DeadManWalking: Така както детайлно и внимателно си го обяснил, съм съгласен с почти всяка дума. :) А този пич в клипчето в края го показва много нагледно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.07.10 15:59.
Дейв Тейт из дъ мен! Има и още няколко подобни клипчета, в които обяснява пак за лежанката. На мен ми отне известно време докато свикна с тази техника, а и килограмите малко паднаха, но вече нещата си дойдоха на мястото.
DeadManWalking
Къде видя, че вдигам нестабилно и тн, че тръгна и с клипчета да ми обясняваш ?! :D Въобще - наясно ли си с всички правила на вдигане ?!
Сега пак ще излезе, че съм голям РъБ, ама нито ме знаеш аз как вдигам, нито нищо...
Да кажем, че тренирам с трибоец, който съм убеден, че разбира от трибой колкото всички пишещи в дневника, че и малко отгоре (;
От тук - Само Славко ме е виждал как вдигам, и мисля, че лоша дума не би казал, особено пък за лег-а (;
Мнението беше редактирано от Madboy на 13.07.10 16:38.
13/07/2010.
Тяга.
5@60, 5@100, 5@120, 3@130, 1@140 (Без фитили, колани и т.н., преди един месец изпусках 130 ;) )
Лег - Леко, колкото да си работя новата техника 5х5@60кг
Скотово 6@ 17,27,37,42.
Работа по силата на хвата - 15мин.
Мобилност рамене 10 мин.
По между другото, малко стойки на ръце.
Мнението беше редактирано от Madboy на 13.07.10 16:47.
Сашко, а стига...Dead Man е разумен момък и не вярвам да иска да води безпредметни и нескончаеми спорове...да, техника, ефективност, сила...всичко това е амалгама, няма приоритет..ВСИЧКО Е...и трябва да се гради синхронно...
Ето аз съм привърженик на Full Range of Motion…и по презумция трябва да отрека трибоя с неговите супер ограничени амплитуди на движение...еми-ДА, ама не...харесва ми спорта, практикува се от силни мъже, които не се бъзикат, като тренират...
Прекалено много обсъждаме, не до там сложни неща...ние не сме ядрени физици...
14.07.10
03:29
:D Аз за добро го казах,просто да се уверя.Би ми тежало на съвестта да не се обадя и после ,когато се усетиш да е вече късно.Именно,защото не си писал нищо за начина си на вдигане,а той е почти толкова важен,колкото редовните тренировки.
Славко,я ми кажи един прост спринт защо се изучава толкова..то и той не е сложен.Хвърлянето на диск или тласкането на гюле какво толкова е,просто мяташ и буташ. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 14.07.10 03:33.
Знаеш ли май френд...тук малко ще наспамя...така си мислех аз, като почнах...просто треньора ми беше такъв-трябва да си як, с големи крака, лежанка и Т”ВА Е...колко са 100м., ще ги изкараш на мускули...крив, стегнат, тромав...ама на вид много як...е така си бягах бая време...и...11сек., е такива женски бягания..:))
Друго стана вече като се върнах в Плевен и почнах при Светослав Топузов(ГОЛЯМ човек)...той ме погледа известно време, поговорихме и каза ДОБРЕ-всичко това го забравяш и почваме наново...наистина не успях да проумея колко много техника и специфика могат да се съберат в някакви си 10-11сек. Докато разбрах и вече бях доста пораснал...да не говорим за скоковете колко теоретично трябва да си подготвен...а за хвърлянията се отнася абсолютно същото...все пак Плевен си има традиции във хвърлянията...бая копия и гюлета съм измятал и аз...:)))
Има си някои специфики на физиологията ни, които обвързани със спорта трябва просто да ги разбираш и знаеш, за да можеш да приложиш и използваш...Затова елитните треньори в леката атлетика(въпреки че спринта и хвърлянията аз ги отнасям към тежката)...се броят на пръсти....горко им на лапенцата дето сега изскачат по стадионите....Защо мислиш, че атлетите ни-елит, среден ешалон са нон-стоп контузени...сбъркана методика...много мога да пиша, но Сашето ще се разсърди...може би в друга тема...
Обадиха ми се, че ми е дошъл магнезия.
Ако хлапето пред блока гръмне още 2 пиратки, ше му гръмна 16 000 шамара :D
Сън 6 часа, толкос... :X
14/07/2010г.
Лег 5@60, 5@80, 3@90
Клек 6@60, 5@80 3х3@100.
Лег-преса. 8@80, 8@150, 8@200, 12@230 .
Молитва - 4х12@40кг
Вдигане на крака от вис 3@12
5хHSPU
Бележка: Нещо не ми беше ден за клек, не можах да си натаманя щангата на мен. Но пък и кофтито ядене последните 2дни си казва думата...
П.С. ИМАМ МАГНЕЗИЙЙЙЙ :)))))))))))))))
Мнението беше редактирано от Madboy на 14.07.10 16:30.
15/07/2010г.
Тяга
10@40, 4@60, 3@80, 3@100, 3@120, 4@135 P.R.!
Гребане с лост - надхват 4х8@60кг
Гребане с дъмбел - 8@17, 8@22, 8@32
Набирания - тесен надхват 3х6
” Молитва ” 20@30, 20@35, 15@42, 10@50 .
Крака от вис 3х12
Мнението беше редактирано от Madboy на 15.07.10 16:40.
казано от Madboy на 16.07.10, 15:55:
Днес го пиша почивен!
С Овес, картофи, пилешко, и пуешко филе :D
И заешко, и много бисквитки :D
17/07/2010г.
Лег 20@20, 6@70, 8@80, 3@90 Тук затвърждавам P.R. като предният път ми помогнаха да я извадя, този път без “партньор”
Лег-Дъмбели 3х6@32 + загрявка на 17кг.
Сгъване с крив лост - 8@32, 6@37, 5@42
Чуково 3 серии, в серия 2х8 повторения с 12 и 6кг на ръка.
Молитва 3х20@35кг
Крака от вис 3х10.
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.07.10 17:47.
Аз в залата може да не се контузя, но в кухнята сигурно...
Снощи изядох почти цяло пиле, с картофи... Днес както може би се сещате си го върнах, (по... върнах)
И на доктор ходих, за някаква инжекция там... Ама така е ... Многото протеини може да ти затрият главата :D
Той Славко си ми каза, че съм като кофа... ама кой да слуша :@
20/07/2010г.
Клек 20@20, 12@40, 8@60, 5@80, 5@100, 4@110, 2@120, Поочти 2@125, 1@130 (С малко помощ) ,2х5@90кг
Лег - 20@20, 12@60, 6@80
Малко учене на ренегадско гребане с гирички 8кг.
Напади 3х.. @30кг.
1х10 набирания тесен надхват.
Малко разтягане и толкос.
130кг. клек - хубав опит...със злоба..техниката се подобрява...
над пластичността ще се работи обаче...
тялото ти се промени доста от както се запознахме...добре добре...
като цяло, малко стабилност ти трябва и издръжливост...спука гумите на некво смешни напади...:)
p.s.после побяга ли на пътеката или ската...признай си:)
Ахаха, не съм бягал, на въже скачах малко, малко с въжето да си разтегна раменете, 1 серия набирания преди това, и толкос :)
казано от slavko на 20.07.10, 19:29:
...спука гумите на некво смешни напади...:)
Абе изобщо не са смешни нападите след клек. :) Аз залитам като пиян обикновено, като ги правя.
Боби. с има-няма 30кила са смешни...е освен, ако не правиш 60-70 повторения в серия...:)
Тяга - 20@20, 8@60, 8@80, 8@100, 6@120, 3@140, 1@150 P.R. (Без фитили и т.н.)
Набирания - 5@10 . ( с различни хватове)
Малко изометричен клек.
Лег 10@60, 10@60, 20@60 :D (20@bw) P.R.
Малко разтягане и това беше. Доволен !!!
Мнението беше редактирано от Madboy на 21.07.10 16:30.
Утре ми идва новото въже, и само ще скачам - ако става за скачане, че последното беше адският шит.
Ако и това е гадно, ще си скачам с виртуално някакво (tmi)
То хубаво, но аз искам с дръжки в които да се върти въжето, прежулва ми пръстите, абе - далеч по-гот е с подобно въже, а дано случа този път :)
Аз съм си свикнал с кабела, накрая има по 1 възелче и си го въртиш вътре в ръката :)
Загрявка - 45 кофички.
Бицепс Крив лост 6@17,27,37,42кг
Лег-тесен хват 3х10@60кг
Разгъване на скрипец с V Ръкохватка 3х10@35,47,50кг
Чукуво 2х6 суперсерия с 12,10,6 кг - лудница :D
Разгъване с диск 10 кг над глава за трицепс 3х12.
Малко набирания.
МНОГО ВЪЖЕ! Новото въже е пълна лудница :D :D :D Дълго ми е, и нямаше как да го скъся на място, но пак беше лудница ! :D
П.С. Малко ми остана да си изплюя белия дроб :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 22.07.10 16:37.
22.07.10
16:37
За протокола - не съм скачал с нещо по-удобно от телефонен кабел. (sun)
От къде го измисли това жулене по ръцете - не знам... е, честито въженце! 8-)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.07.10 16:38.