14.06.10
10:56
казано от Vic на 14.06.10, 07:00:
казано от Vladkopedia на 12.06.10, 19:47:
Реших да започна освен да чета за кросфит,и да понаправя някое комплексче...Да разбера от първа ръка как може нещо, толкова елементарно на пръв поглед да кара големи хора да страдат толкова с неособенно респектиращо килограми на лоста
(или дъмбела,или пудовката).Та избора ми се спря на Мечия комплекс.Предпазливо сложих 30 кила на лоста(колкото да не е просто лост),направих 5 серии,като от втората започнаха псувните и усиленото дишане.Размазах се,особено раменете тотално отказаха,защото за пръв път правя преден клек и май си държах лоста с ръце вместо да го поддържам на ключицата.И все пак НЕЧОВЕШКО натоварване.ПоЗдрави!
Добре дошъл, Владко!
Още с първия комплекс си скочил надълбоко. Всъщност, лек комплекс няма, сам ще се убедиш.
Като ми станеш съгражданин, можеш да се включваш в тренировките на открито събота или неделя. :coolsmile:
Здравей,Вик!
Много бих бил благодарен ако ми препоръчаш някой по-хммм...нетруден комплекс(’щото лесен,май наистина няма).Това естествено важи не само за Вик,всички препоръки са добре дошли и мисля,че на ЛС е по-добре за да не оспамваме темата.
Набелязал съм си Дет бай пулъпс,днес ще опитам да го направя,въпреки че нямам големи очакваня-набиранята никак не са ми силна страна,ноооо това в подходящата тема,че с тоя Оффтопик ще ми се карат :(
ПоЗдрави!
Vic: Преместих поста и отговора на Славко в общата тема.
Мнението беше редактирано от Vic на 14.06.10 13:05.
пробвай също 10 рунда от 10 кофички и 10 набирания...
10 рунда от 10 повт. мъртва тяга(60кг.) и 10 лицеви опори също е оферта...
Много бързо ще ти изтръпнат ръцете на death by pullups, ако си не свикнал да се набираш в серии...
Но и аз ще ти кажа, няма лесен комплекс, зависи как ще се раздадеш...дали ще търсиш време...НЕДЕЙ да се потрошваш от самото начало, контролирай си скоростта на комплексите, като видиш че нещата стават сериозни, отдръпни се, раздишай...а когато привикнеш и си готов да си засичаш времена, може да си търсиш лимита(и разбира се, да го преминеш)...
Успех!!!
казано от Vladkopedia на 14.06.10, 10:56:
...
Много бих бил благодарен ако ми препоръчаш някой по-хммм...нетруден комплекс(’щото лесен,май наистина няма...
Можеш да опиташ Cindy. Хубавото тук е, че нямаш движения с непозната техника, нямаш интервално ограничаване (т.е. сам регулираш ритъма) и можеш да усетиш натоварването.
Успех!
Май не е за отделна тема, така че тук - кажете моля ви филми за кросфит? Ако е възможно с линкове. Засега открих Every Secon Counts, обаче се тегли с такава скорост от the pirate bay, че сигурно ще го гледам след няколко месеца :)
казано от adichka на 16.06.10, 10:05:
Май не е за отделна тема, така че тук - кажете моля ви филми за кросфит? Ако е възможно с линкове. Засега открих Every Secon Counts, обаче се тегли с такава скорост от the pirate bay, че сигурно ще го гледам след няколко месеца :)
Имам го, мога да ти го пратя по скайп, минава за 40-50 мин. Моят е vic_karov.
Вик, благодаря много, но Лимчето вече ми го даде :)
Благодаря и на двама ви за отзивчивостта :) Нямам търпение да го видя довечера...
сега излиза една поредица...срещи с участниците в таз-годишните игри, които са се класирали...
какви мацки има...WoW…да не им попаднеш в комплексите:)))))
http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFit_2010SE_Mens.wmv
Ей това видео направо ме кара да изтръпвам... Много надъхващо!
оххх....мачкане до кръв бате Вики...много надъхва...е за тва ми е в кръвта кросфита..всеки път...всичко от себе си...
казано от Vic на 23.06.10, 15:31:
А това е дамския вариант на същите регионални квалификации. Яки мацки (и в двата смисъла)!
Видео !!!
Мнението беше редактирано от Vic на 24.06.10 09:59.
CrosFit Games 2010
The use of performance enhancing drugs is prohibited for Games competitors… There is a zero tolerance policy for offenders, and all competitors and team members are subject to testing…
http://games2010.crossfit.com/blog/2010/06/hugs-not-drugs,589/
Нямам търпение, дано направят филм и за тези игри.
Мнението беше редактирано от Vic на 25.06.10 16:08.
казано от Стели на 25.06.10, 18:17:
А има ли от миналата година ? Филм нещо ?
Още не е излязъл филма за 2009…
30.06.10
17:36
Преместено.
30.06.10
17:52
Предполагам е хубаво да кажеш, колко набирания и колко кофички можеш да правиш.
Можеш да си направиш сам комплекс според физическите възможности.
30.06.10
17:58
Не съм се пробвал на макс,но със сигурност ще мога да направя 20 набирания и 15 кофички
защо не заместиш кофичките с лицеви...пробвай да вкараш и малко клек със собствено тегло и ето ти един комплекс Синди...
5 набирания, 10 лицеви, 15 клека...по принцип е максимално рундове за 20мин., но ти опитай да врътнеш 5-6 кръга с възможно най-кратка почивка, за да си свериш малко часовника...как е издръжливостта, кога свършва въздуха...ако не си се занимавал преди с кросфит, това е ОК като за начало...и не се отказвай, ако усетиш една пареща болка и слабост след 4-5 рунд...натисни лекичко...
30.06.10
18:32
Изглежда тъп въпрос,но клек със собствено тегло какво означава? Да клякам просто така ?! Много ти благодаря Славко
30.06.10
17:10
Някой ще може ли да ми даде кросфит комплекс,който е само с лостове и успоредки? Стаж в залата 3 месеца (но мога да кажа че имам добра подготовка). На разположение имам и училищен двор,където мога да бягам :) . Благодаря предварително
казано от kpucko_$ на 30.06.10, 17:10:
Някой ще може ли да ми даде кросфит комплекс,който е само с лостове и успоредки? Стаж в залата 3 месеца (но мога да кажа че имам добра подготовка). На разположение имам и училищен двор,където мога да бягам :) . Благодаря предварително
Здрасти, kpucko_$!
Преместих въпроса ти и отговорите в основната тема за Кросфит.
Разгледай темата със списъка на комплексите http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39584/
Най-долу има линк, откъдето можеш да си дръпнеш pdf файл с много комплекси, за които не ти трябва оборудване или са нужни само лост и/или успоредка.
Успех!
http://pittnews.com/article/2010/06/29/new-weight-lifting-rule-pitt
е за това говоря...неправдата не е само в БГ...тенденциозно гонение срещу инако трениращите-тези, които излизаме от наложения фитнес стереотип при тренировките...с мен се случи преди 2 седмици-казах ми, че практикувам опасни за трениращите движения, даже съм учил и други да го правят...или по-скоро беше нещо от сорта “водят ти се по акъла”...което мен пък много ме радва...
Чувал съм от приятелите, с които се занимаваме с кросфит и функционално трениране и с които си станахме доста близки, че и в техните градове са имали препирни относно начина си на трениране...шумно било, странно било...ами-ДА, такова е...и работи, и те прави по-силен и няма нищо общо с стандартната ти тренировка(френско, скрипец, машина за задно рамо)...затова вместо да демагогстваш и заклеймяваш...ела, говори с мен, с нея, с който си избереш...опитай...и тогава бълвай тъпни...
Сега пък и чувам, че в Плевен на градския стадион не можело да се влиза да се тича..дори по пистата!!!...айде за тревата е разбираемо(всъщност е ли..????...нали тоя стадион е за спортуване бре мамка Ви)...не можело да се ходи в залата за щанги, ако не си от спортното, дори е така за съвет...за едни 20мин. някой дето разбира олимпийките лифтове(то в Плевен май са само двама и единия е на 70+), да те поизправи в някое движение...не можело...не било позволено...не било нормално... Е защо...аз искам да се науча, не мога всичко да научавам от интернет или от малкото ми срещи с малцината в БГ, които си имат представа от нещата...а да не говорим, че тези момчета и (две според мен) момичета са в голяма си част на знанията, които имат също самоуки и са инспирирани единственото от собственото си желание за самоусъвършеснтване по един нов вид методика...отношение към тялото, душата, ако “щете”...(тук не говоря за Милко и Галя...те са професионалисти)
И да- аз не съм професионалист(тренирал съм при такъв...един от най-признатите треньори по лека атлетика в БГ, каквото съм успял-съм взел от него), но не спирам да чета, интересувам, гледам, опитвам...ще го правя и занапред, това ми е пътя, знам го и съм щастлив от това...и гледайте да не попадате много на него, ако сте решили открито да обиждате, отричате или присмивате на това, което правя...защото тогава идва бурята Славко...урагана на емоциите ми няма да Ви харесат, когато са негативни...те отшумяват бързо, но пика им е страшен...
Не отричайте...това, което не познавате...не бъдете предубедени...или поне се опитайте бе мамка му
Мнението беше редактирано от slavko на 02.07.10 07:13.
казано от slavko на 02.07.10, 06:43:
...
Това, което казваш е така. Напълно съм съгласен.
Обаче конкретния повод, който те е провокирал да го напишеш поне според мен си е напълно резонно това, което е станало.
Panther CrossFit, a student group known for its high-intensity weight lifting and plyometric workouts, was banned from using the Bellefield Hall heavy-lifting gym after repeated “weight dropping” caused a meter-long crack in the ceiling of the Aerobics Room, located beneath the gym.
Не че са ги изгонили, заради начина им на трениране, ами заради това пусто тръшкане на тежки (и предимно не дотам) щанги. На гумиран под в някой гараж или мазе, или на някоя поляна - ОК (макар че, поне за мен да пускаш от високо 60-70-80 кила си е напълно безсмислено, дори да е в мазето с гумиран под и гумирани дискове, където аз тренирам), ама на място, което дори не е на първия етаж... еми нормално да ти кажа. Друг е въпроса вече какъв е този “heavy lifting gym” на 2рия етаж, ама човек трябва да се съобразява с даденостите.
Иначе това което казваш е съвсем така, просто за конкретния случай и аз да бях, и аз щях да им кажа да тренират другаде, след като се появяват щети. Иначе това, дето било “disturbing to others in the gym” това са американските глупости с правата, в това отношение по-безумна държава няма.
Мнението беше редактирано от G33K на 02.07.10 07:12.
казано от G33K на 02.07.10, 07:09:
... Друг е въпроса вече какъв е този “heavy lifting gym” на 2рия етаж, ама човек трябва да се съобразява с даденостите.
Иначе това което казваш е съвсем така, просто за конкретния случай и аз да бях, и аз щях да им кажа да тренират другаде.
Досега си говорих със Славко и се чудихме точно на този “heavy lifting gym” на 2рия етаж :D
Ясно е, че при пукнатина от 1 м (tmi) , ще спрат тренировките. Но да забранят повсеместно хвърлянето на щанги в целия кампус е леко прекалено.
То е ясно, че за тях е най-лесното да имат 20-тина машини и тихо и безопасно и най-вече безрезултатно да си помпят хорицата.
Пускал съм я и преди тази снимка, но в случая е много на място :D
Мнението беше редактирано от Vic на 02.07.10 07:18.
GEEK…аз принципно говоря, някъде има поражения по залите, някъде им пречи викането...за мен въпроса е принципен братле...
За Америка също съм съгласен...права, права, права..!!!
Но пък искам да ти кажа, че 100 пъти по-добре от тук...защото тук от криворазбрнана толерантност и псевдо демокрация се стигна до тотален разпад на ценностната система на обществото и до негативизъм, който с еразраства с всеки изминал ден, насаден от отчаянието на хората, но това са теми извън кросфита:)))
Само да от бележа, Southeast regionals за CFG 2010 са се провели в Джаксънвил, Флорида...и то букавално на метри от мястото, където аз живеех...еххххх...дееба...съдбата ми е казвала “Остани си Америка”...ама Славко-НЕ..аз съм идеалист. връщам се в БГ да работя за страната си и младите хора...:)))
е да са видиш сега...би ми казала тя:)))
Мен никак не ме учудва горната ситуация.Все пак човек трябва да се съобразява с околните и в случая с това че е на 2-рия етаж(което си е доста неудачно място за heavy lifting gym).
Напълно съм съгласен че в САЩ се прекалява с тези права,но пък в залите в които съм бил там е нямало много от нещата,които ме дразнят в нашите зали.Там всеки си тренира без да пречи на околните и не съм чул много викания и ненужно хвърляне на дъмбели от над 1 метър :)
А аз почти винаги съм си имал проблеми мойта зала заради това че тренирам предимно със свободни тежести.Ту някой назобен дойде да ми каже че няма смисъл от клек и тяга, ту няма достатъчно дискове (най-често когато аз и тренировъчният ми партньор правим тяга :D ),ту някой ми сгъва за бицепс в клетката, която е за клек и т.н. и т.н.
Аз гледам да не им обръщам внимание, но все пак е досадно да не можеш да си направиш спокойно тренировката.Какво ли не бих дал да тренирам в някоя истинска КросФит зала,но май доста ще трябва да чакам :(
Ти си от София...ще имаш тази възможност по-скоро, отколкото си очаквал..ВЕРВАЙ МИ... ;)
Благодарение на Ефо - CrossFit Games 2009 - the movies
Нямам търпение да го изтегля!!!
казано от Vic на 23.06.10, 15:31:
песента коя е знае ли някой?
04.07.10
17:09
Аз избягвам да правя кросфит комплекси в моя фитнес. Гледат ме като не нормален.Онзи ден правих суингове, един мислел че вдигам за рамо и ми вика да не съм се привеждал така ...
казано от Иван Шишманов на 04.07.10, 17:09:
Аз избягвам да правя кросфит комплекси в моя фитнес. Гледат ме като не нормален.Онзи ден правих суингове, един мислел че вдигам за рамо и ми вика да не съм се привеждал така ...
Tи ако гледаш другите кво говорят, незнам за какво тренираш. Във фитнеса голяма част от хората тренират некординирано, имаше един днес правише ебахти и простотиите. Правише една серия бицепс, една серия трицепс и редуваше - вярно може и да има такава тренировка и сега аз да излезна балъка ама..още не е станала известна :)
04.07.10
18:13
казано от Rikoo на 04.07.10, 17:35:
Правише една серия бицепс, една серия трицепс и редуваше - вярно може и да има такава тренировка и сега аз да излезна балъка ама..още не е станала известна :)
Говориш за тренировки на мускули антагонисти :).
Говорех за това, че трениращите особенно тия по напредналите със прахчетата и шприцовете не са много толерантни към различно трениращи.
приемаме ги такива каквито са...в моята зала има хора, които буквално се самоубиват...личен избор...:))))
казано от Rikoo на 04.07.10, 17:35:
Правише една серия бицепс, една серия трицепс и редуваше - вярно може и да има такава тренировка и сега аз да излезна балъка ама..още не е станала известна :)
Винаги така тренирам ръце и антагонисти по принцип. Стандартна тренировка, нищо интересно.
и след гадната контузия пак съм в играта да се пробвам с crossfit ... днес правих 100 лицеви...100клека...50 лицеви...50 клека .срещнах го някъде в тая тема като предложение за начинаещи... та всичкото това нещо за 8мин.16 секи 29 стотни ;д
лицевите без проблем но тези клекове...
http://live.crossfit.com/ - ако някой го е пропуснал и му е интересно. :)
btw какви коремни преси правят на този стадион, направи ми се уплаши окото..
Rikoo - голям бисер спусна :))))
Мнението беше редактирано от 6th на 17.07.10 20:09.
казано от vencito0o на 17.07.10, 20:29:
защо не тръгва видеото???
За да ти върви трябва да си качиш последната версия на Флаш-а. Под прозореца на видеото е даден линк.
А пък аз днеска си спретнах един импровизиран hill-run.Отидох да си налея няколко туби с минерална вода и като се върнах гледам че асансьора не работи и айде два пъти по 10 етажа с 40 кила на раменете.Стана яка тренировка :)