Упражнения за долната част на коремните мускули

12.04.04
23:47

Здравейте,
може ли някой да ми каже упражнения, които да са специялно за долната част на коремните мускули?
За предпочитане е да могат да се изпълняват при домашни условия  :D

Благодаря ви предварително!

12.04.04
23:53

Така...
Не можеш да тренираш САМО долната част на корема - мускула работо като едно цяло. Въпреки това има упражнения, които товарят повече горната или долната части.
Въпреки това има упражнения, които товарят повече горната или долната части.За долната част това са вдигане на краката от лег и обратните коремни преси. Ако имаш наблизо лост за набирания, може да правиш и вдигане на раката от вид. При изпълнението на упражненията, наблегни на контракцията на коремните мускули иначе рискуваш да натовариш повече сгъвачите на бедрата, от което няма смисъл.
Успех !!!

13.04.04
12:44

Ами и при мене долната част не е добре имога да ти кажа че най-ефективно е повдигане на краката от вис.Много са добри и обратните коремни преси ,а истават за в кьщи,Сьщо така и повдигане на краката от края на лежанка/в твоя случай става и от стол/.Трябва оба че да се изпьлняват правилно за да се товарят коремните мускули,а не крьста и флексорите на краката :wink:

EN

13.04.04
23:02

Значи за долната част на корема, ВДИГАНЕ НА КРАКА ОТ ВИС или ОТ ЛЕГ, обаче се опитай да ги вдигаш прави, по добре е и има по голямо натоварване, ако не можеш да ги вдигаш прави сгъни ги, но изнеси крака от коляното надолу колкото се може по напред (все едно се стремиш да го изправиш)...

Тези упражнения помагат, но са кофти за изпълнение... Друго - КАРДИО...

EL

02.05.04
12:20

Упражнението “вдигане на краката от вис.” е много добро, но препоръчвам ти за по-голям ефект, когато го правиш, когато си вдигнал краката напред ,задръж за 2-3 секунди и бавно ги спусни.  Наистина има голям ефект !

BA

02.05.04
22:14

Напълно подкрепям колегите за вдигането на краката от вис и от лег. Но бих добавил, че много по-важно е бягането. Аз имах доста виснала долна част на корема и я стопих най-вече с бягане. И гледай да е в сутришните часове и на гладно за максимален ефект.
А другия начин, който ще ти предложа е след тренировка 20минути кардио( въртене на колело ). Пробвай различни методи. Аз в момента всяка сутрин правя коремни преси, след всяка тренировка кардио 20 мин., а когато нямам тренировка правя крос - 6км.

Ти избираш по кой от методите ще процедираш аз мога да ти пожелая само Успех !!! ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1