15.07.10
06:48
На 15 съм
Близо до нас има площадка с успоредка, лост и шведска стена
Не искам да ходя на фитнес, може ли да направя хубаво атлетично тяло само с тея “уреди”, тичане и разни упражнения вкъщи хах
Не искам да съм огромен и мускулест, искам да имам хубаво оформено и атлетично тяло.
И симетрично, в смисъл не краката да са ми кльощави, а на горе да имам огромен гръб, гърди и т.н., не ми харесва..
Като цяло физиката ми е едра и съм по-набит някак си. Имам малко коремче, крака и т.н. И не знам, първо трябва ли да отслабна или..нз.
Харесват ми телата на плувците, ама няма къде да плувам в нашия град.
Та, възможно ли е и какво трябва да правя.
Не искам добавки и такива неща. Абе само с правилно хранене и упражнения..
Темата беше редактирана от Портокала на 15.07.10 06:56.
15.07.10
07:04
Като оранжев на оранжев ти отговарям: ДА, напълно възможно е без каквито и да е било добавки и само на лостове, земя, шведска стена и успоредка да направиш атлетично тяло. Просто излез извън стереотипа на билдерите, които си мислят, че на лостовете може само да се набираш в 2-3 различни хвата и да правиш помпички. Само помпичките са поне десетина варианта...
Как точно ще изглежда тялото ти зависи и от самата структура, от която не може да избягаш. Ако имаш широк ханш няма как да го смалиш и т.н. Но всяка рамка може да бъде доведена до хармоничния атлетизъм, към който, изглежда, двамата с теб се стремим.
Колкото до добавките:
- в зависимост от храната може да имаш нужда (след време, когато имаш по-голяма мускулна маса) да вземаш протеин;
- лостовете са изискващи към ставите и сухожилията, добре е да се взема рибено масло/глюкозамин, но това също ще е на по-късен етап;
- от време на време цикли с креатин за повече сила също не е лош избор, много гимнастици го правят;
- един витаминен и минерален комплекс не е никак излишен, но това пак зависи от храненето ти.
Не може ли без добавки?
Edit: Oф, да, ти си казал..
Благодаря за поста. :)
Мнението беше редактирано от Портокала на 15.07.10 07:17.
15.07.10
07:13
Още в първото изречение съм казал, че може без :)
15.07.10
07:50
Аз..... не сьм голям фен на лостовете,но и според мене е напьлно вьзможна и постижима целта ти.. Сигурно си гледал клипчета на hannibal for king (много надьхващи са) ако не си побьрзай .. тоя е най-големия :д
казано от environment на 15.07.10, 07:50:
Аз..... не сьм голям фен на лостовете,но и според мене е напьлно вьзможна и постижима целта ти.. Сигурно си гледал клипчета на hannibal for king (много надьхващи са) ако не си побьрзай .. тоя е най-големия :д
Успех това да е само с лостовете.
15.07.10
11:26
И генетика също. Напълно съм съгласен за лостовете.
15.07.10
13:52
аз не сьм казал че това което е постигнал е само с лостове... ;)
казано от environment на 15.07.10, 13:52:
аз не сьм казал че това което е постигнал е само с лостове... ;)
Да, ама това момче да не вземе да си помисли, че е само с лостове. Като види, че няма да има същия резултат и да се откаже ;) .
15.07.10
15:20
Мога да ти дам моята програмка, имам ефект с нея.
Понеделник - Набирания + корем
Вторник - Кофи и лицеви
Сряда - корем
Четвъртък - Набирания
Петък - Кофи и лицеви
Събота - корем
казано от achkos на 15.07.10, 15:20:
Мога да ти дам моята програмка, имам ефект с нея.
Понеделник - Набирания + корем
Вторник - Кофи и лицеви
Сряда - корем
Четвъртък - Набирания
Петък - Кофи и лицеви
Събота - корем
Супер. :)
А как трябва да се храня, примерно нвд ли да спазвам или пък обратното, хах
Изцяло новак съм, съжалявам за глупавите въпроси..
Целите си ги казах..
174см. / 70кг. г/д
Мнението беше редактирано от Портокала на 15.07.10 18:24.
Потърси в интернет “building the gymnastic body”. С набирания и кофи ще стигнеш само до едно ниво. То и Oranje ти го каза това :)
Този сайт също дава подобни упражнения само дето си е доста advanced :)
http://www.beastskills.com/tutorials.htm
16.07.10
06:11
И аз не съм фен на фитнеса. На лостовете ще имаш хубаво атлетично тяло и яка сила ;) Успех
казано от Rikoo на 15.07.10, 10:22:
Да,само лостове.18 години го прави това,какъв очакваш да е?Много ясно,че ще е нацепен и силен.Дори във двд-то му казва,че само на лостове е тренирал.
казано от Андриан К на 16.07.10, 06:18:
казано от Rikoo на 15.07.10, 10:22:
Да,само лостове.18 години го прави това,какъв очакваш да е?Много ясно,че ще е нацепен и силен.Дори във двд-то му казва,че само на лостове е тренирал.
Но пък за зоба и дума не е казал ;)
18.02.11
13:05
izvinete bihte li pomognali i na men na 12 godni sym teja 52 kg visok sym 1.50 i iskam da napravq tqlo na plyvec no nqmam dostatachno vreme blizo do men ima lost za nabirane i sobstvenoto mi teglo nishto drygo i iskam da popitam kakvi trenirovki trqbva da pravq i s kakvo da se hranq