задно рамо

31.03.05
19:03

Кажете кога и как тренирате задно рамо - с кои други мускулни групи, какви упражнения правите, колко серии и повторения.
Питам защото моето задно рамо изостава, сега го тренирам в деня за рамо, доскоро го правех в деня за гръб, май няма голяма разлика.
Правя само едно упражнение - разтваряне на дъбели настрани от наведено положение, страх ме е да правя повече упражнения за да не го претренирам, какво мислите?

31.03.05
19:08

за мен най-доброто упражнение за задно рамо са раменните преси зад врат.
а вече колко серии и постворения си е индивидуално.
http://www.bb-team.org/exercise/000074.php

31.03.05
19:09

[quote author=“eftimov”]за мен най-доброто упражнение за задно рамо са раменните преси зад врат.

Само дето при тях задното рамо не се товари изобщо ;)

31.03.05
19:12

Аз също правя задното рамо след гърба. по принцип правя 2 серии по около 10 повторения, но много често правя по 3 серии. И аз много години нямах никакъв прогрес на рамото и особено на задното. В казармата ми се наложи да ползвам дикове вместо дъмбели, защото нямаше и познай какво. От тогава правя само така и рамото всеки път направо ще се пръсне. Може и ти да експеримантираш, не точно с дискове, но някои хора имат нужда от малко нестандартни движения за да имат прогрес.

31.03.05
19:13

аз не разделям рамото в различни дни, чел сам че е грешно за задно рамо на обратен пек-дек мн добре ми деиства!

31.03.05
19:27

[quote author=”Петко К”][quote author=“eftimov”]за мен най-доброто упражнение за задно рамо са раменните преси зад врат.

Само дето при тях задното рамо не се товари изобщо ;)

http://bodybuilding.com/fun/exercises.php?Name=Standing+Barbell+Press+Behind+Neck

Main Muscle Worked: Shoulders

чак пък изобщо...

31.03.05
19:41

Ти написа, че това е най - доброто упражнение за задно рамо, а при какъвто и да е вид раменни преси, основното натоварване се пада на предната и средната глава, а задната има само стабилизираща функция. Задното рамо по функция е по - близо до гърба - отвежда ръката назад (т.е., участва активно при гребните движения, а не при бутащите).

31.03.05
20:46

[quote author=”Петко К”]Ти написа, че това е най - доброто упражнение за задно рамо, а при какъвто и да е вид раменни преси, основното натоварване се пада на предната и средната глава, а задната има само стабилизираща функция. Задното рамо по функция е по - близо до гърба - отвежда ръката назад (т.е., участва активно при гребните движения, а не при бутащите).

еми моя грешка значи. :)

31.03.05
23:50

Задно рамо се прави или когато се тренира рамото изобщо или с гръб се комбинира

01.04.05
10:36

[quote author=“eftimov”]за мен най-доброто упражнение за задно рамо са раменните преси зад врат.

Аз до вчера мислих също,че тва е за задно рамо и правих само него добрече един в залата ме просветли и после като се замислих се осетих,че това натоварва предно и средно рамо!!!

01.04.05
11:14

Има доста упражнения за задно рамо,но това едва ли е преси с щанга зад врат.Може да започнеш не го като базово и след това вместо разтваряне от наклон да го направиш от полулег.Така насочваш работата още повече към задното рамо без да използваш други мускули.Много добро според мене е и разтваряне на скрипец пред глава,може и обратен пек-дек.Има избор.Лично аз ситренирам задното рамо в деня за рамене но това си е личен избор

01.04.05
12:33

[quote author=”Миле”]Много добро според мене е и разтваряне на скрипец пред глава,може и обратен пек-дек.

Не разполагам с машина за обратен пек-дек, какво е разтваряне на скрипец пред глава.

01.04.05
12:54

аз пък повдигам щанга зад гръб и съм доста доволен от резултатите 8)

За задно рамо специално правя само едно упражнение: Взимаш два дъмбела, леко присвиваш ръцете в лактите, малко се навеждаш и вдигаш гирите нагоре като в горна позиция лактите са на нивото на раменете и са присвити на 90 градуса. Упражнението е базово, надявам се си се сетил за кое става дума, че не го обясних добре.
1 загряваща серия
1 нормална
2 пирамидални(drop) серии

Много добър ефект има  :wink:

01.04.05
13:20

братле мога да ти кажа само една програма за рамо която може да ти помогне тя представлява :
1 упражнение :предно рамо с дъмбел
2 упражнение :средно рамо с дъмбел
3 упражнение :странично рамо с диск
4 упражнение :задно рамо с диск
5 упражнение :трапец

това е батка ако не ти деиства кофти аз така качих яко

01.04.05
17:50

[quote author=“Pars”][quote author=”Миле”]Много добро според мене е и разтваряне на скрипец пред глава,може и обратен пек-дек.

Не разполагам с машина за обратен пек-дек, какво е разтваряне на скрипец пред глава.

Значи ако има в залата обикновен пек-дек сядаш с лице към облегалката и слактите действаш.На порталния скрипец хващаш ръкохватките и ги кръстосваш пред главата леко наведен започваш да разгъваш като водят лактите и събираш на височината на челото

02.04.05
20:10

muskulibg.com/fitness/teglene%20zad%20tqloto%20za%20zadno%20ramo.jpg

muskulibg.com/fitness/raztwarqne%20ot%20polu%20leg%20za%20zadno%20ramo.jpg

Кое е по-добро от двете???
Моля не давайте директно изображения.
Mr_Muskul

02.04.05
20:18

[quote author=“freakster”]аз пък повдигам щанга зад гръб и съм доста доволен от резултатите 8)

Такмо щях да го предложа и аз това упр., а му викам “чешане на задник” от др. месец го почвам вместо разтварянето на гири от наклон и ще видя какви са резултатите. Иначе аз лично съм най-доволен от рамото си любима моя група и винаги правя упр. за предната, среднат и задната част +преса с щанга

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1