Програма за покачване на маса при човек с ектоморфна структура

15.07.10
14:28

На 17 години съм,178см висок,тежа 69кг.Вземам креатин,не спазвам строго определена диета.Гледам да хапвам по повечко и по-често.8 месеца стаж в залата.До сега съм тренирал с класическата програма за натрупване на маса (3пъти седмично).Ще съм Ви благодарен,ако ми препоръчате тренировъчна програма за бързо покачване на мускулна маса! :)

Темата беше редактирана от t_sh0w на 17.07.10 16:02.

15.07.10
15:05

Яко въглехидрати. Всякакви.

15.07.10
15:30

казано от Миsh0 на 15.07.10, 15:05:

Oт тях имам чувството,че се омазнявам :S

Мнението беше редактирано от t_sh0w на 15.07.10 15:31.

16.07.10
07:10

казано от t_sh0w на 15.07.10, 15:30:

казано от Миsh0 на 15.07.10, 15:05:

Oт тях имам чувството,че се омазнявам :S

значи не си екто, аз съм екто-мезо(като преобладава ектото) и ме изцепват и изсушават

17.07.10
16:02

ОК.Някой с предложения за тренировъчна програма ??

Тази класическа програма се казва така, защото е за победители в класическия културизъм, или е наистина класическа (т.е. 3 пъти седмично цялото тяло с няколко основни движения). Съдя по 8 месеца 2 залата, 178см и 69кг, затова питам. Да не се окаже, че е класическия сплит гърди с бицепс/гръб с трицепс и крака с рамо...

17.07.10
19:38

казано от Oranje на 17.07.10, 19:30:

Да не се окаже, че е класическия сплит гърди с бицепс/гръб с трицепс и крака с рамо...

Точно този сплит имах предвид,че досега съм бил с него и искам да сменя програмата с подходяща.

Както ти казах, тази програма е за качване на маса за класически културисти. Погледни в нета снимки от състезание по класически културизъм. Ако не изглеждаш като тях (е, не толкова релефен, разбира се) - значи ти е рано за такъв сплит. Начинаещите дърпат повече с програми за начинаещи, не за напреднали. Напредналите вече не могат да оттренират един мускул достатъчно и затова им се налага да разделят тренировката по дни (сплит). Ръстът и теглото ти говорят, че ти е рано за сплит. Но ако ти е обидно да тренираш като начинаещ - сплитни тялото на две и тренирай понеделник/четвъртък едната половина, а вторник/петък - другата.
Колкото до креатина - хубаво е да започнеш с моно, а мнозина си остават и на него само. Ако не ти действа, тогава търсиш други варианти. Или някоя рекламка те запали и не е моно?
Освен това ме съмняват и думите ти, че хапваш достатъчно, но това вече го коментираха...

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 17.07.10 19:46.

17.07.10
20:16

Да,използвам монохидрат.Доволен съм от него.Казвали са ми,че е хубаво да се сменя програмата през интервал от време.Мисля,че 8 месеца с тридневния класически сплит ми стигат.Имам чувството,че вече употребата на голямо количество въглехидрати ми се отразява на корема и паласките(кръста).Обмислям да почвам да тренирам 4 дни седмично.Освен ако някой не ми предложи нещо конкретно,по-ефективно ..

Мнението беше редактирано от t_sh0w на 17.07.10 20:18.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1