Дневникът на V :]

Прескочи до:

16.06.10
09:18

казано от veronique на 16.06.10, 08:41:

тоест качила съм 4кг активно, 7кг мазно... Много шокиращо, обаче не се предавам. И продължавам да не вярвам, че тежкото трениране е в ОСНОВАТА на проблема ми.

Вярваш, не вярваш.... те нещата не опират само до вяра ;) А къде виждаш проблем всъщност и кое те шокира толкова?
Както тренираш и се храниш, такъв е и резултата.
Тренираш тежко, ставаш по-силна, храниш се добре - тялото ти отговаря с покачване на теглото. От десетилетия това е стандартната схема за покачване на тегло и повечето мъже биха се радвали на 4 кг мускули за 9 месеца :)

Петко, проблема ми е, че освен тежките тренировки съм включила и кардио, занимавам се и с аеробика. В момента не смятам калории, но като си правя равносметка на храненето най-често е около 1600-1800, много рядко 2000ккал. Миналото лято свалях при над 2000, а тренирах и по-малко.
Сега: закусвам с мляко и овесени ядки, или само яйца. През деня си нося месо - кюфтета, които аз си правя от свинско и телешко, или пилешки/свински пържоли. Общо взето редувам. Много салати. Вечер извара. междинни - ядки (макс 50гр и то през 2 дни), плодове (1-2 ябълки) през ден-два също. не пия газирано, не ям хляб/за месец се случи точно 3 пъти/, сладкото ми е до минимум (2-3 пъти за месец). Някак си убиийте ме, но не виждам проблем в храната, съчетана с толкова движение.
Забравих да кажа, че ходя и пеша - по час и половина на ден. 2-3 пъти седмично бягам. Чудя се дори дали да не си взема въже?!
Въпреки това, не успявам да изчистя мазнини. Аз се радвам за качените мускули, но ми се искаше да съм свалила от предишните 10кила мазно, а не да качвам нови:)
Проблемът според мен се крие в СПКЯ и обърканите ми хормони (за да качвам толкова мазно)

16.06.10
10:29

казано от veronique на 16.06.10, 09:30:

Петко, проблема ми е, че освен тежките тренировки съм включила и кардио, занимавам се и с аеробика. В момента не смятам калории, но като си правя равносметка на храненето най-често е около 1600-1800, много рядко 2000ккал. Миналото лято свалях при над 2000, а тренирах и по-малко.

От личен опит мога да ти кажа че: разностранно (пре)трениране + малко храна качва килограми.Малко е против законите на физиката ама е така на праКТИКА.Дали е във връзка със старвейшън моуд или нещо друго не знам-просто ти учиш тялото ти как да икономисва,а не как да харчи  ;-)  при мен ситуацията беше такава:ядях към 1600 калории  (с малко въглехидрат )на ден+15-20 км бягане ,две кръгови тренировки/седмица и допълнително ОФП всеки втори ден.Познай какво се случи-за три седмици качих 0.5 кило и се чувствах мазна.  после понеже имах състезание трябваше да намаля тренировките за да се подготвя и  реших че не трябва да гладувам ядях към 2000 с повече въглехидрат+тренирах по 10-12 км.резултат: свалих 2 кила за 2 седмици.

Според мен трябва малко да намалиш натоварването,особено това което не ти е основно(в твоя случай кардио-то не винаги гори мазнини,понякога на практика се получава обратното и да не ги мислиш тия калории/съоттношения а по скоро чиста храна+ядеш само кат0 огладнееш(дори ако е само 3 пъти на ден,не се насилвай като не си гладна,защото уж е хубаво да се яде 5 пъти)+спираш да ядеш когато си все още леко гладна(За мен лично това работи последно време ).Успех с тежкото трениране-кефи се на резулаттаите си и не ги мисли килата ,сигурна съм че ще постигнеш целите си :-)

16.06.10
10:48

V, мила, тренираш адски адски адски много и ядеш адски адски адски малко за това движение и кг си.
Мирясай. Намали темпото. Откога не си имала почивка (= поне седмица, в която НЕ тренираш. Нищо не тренираш.). Добре е да имаш такава на 2-3 месеца. Или пък всеки месец по 4-5 дни.
Тялото ти е адски стресирано, толкова стресирано от малко храна и много ТЕЖКИ тренировки, че разбира се, че няма да си даде нито грам сланина или мускул. Напротив, ще иска да си трупне още, щото току виж ти хрумнало да се движиш още (да си купиш въженце, например).
Какво искаш да стане? Да ти даде сигнал със сериозна травма или болест или анемия, за да се поспреш??? Това, че нямаш цикъл е сигнал - че в момента престресираното ти тяло не може да отгледа плод. Че как да отгледа? То само себе си не знае как да съхрани, пък каму-ли плод?

16.06.10
11:58

Проблемът според мен се крие в СПКЯ и обърканите ми хормони (за да качвам толкова мазно)

Ха, от това ти е! При мен е същото и аз съм със СПКЯ и се боря нон стоп. Тъй че спри с чуденето, ясно е от къде иде... :(

Мнението беше редактирано от libra на 16.06.10 11:59.

16.06.10
19:08

казано от Limka на 16.06.10, 10:48:

(да си купиш въженце, например).

Тя всъщност май си купи :D

17.06.10
06:46

казано от libra на 16.06.10, 11:58:

Ха, от това ти е! При мен е същото и аз съм със СПКЯ и се боря нон стоп. Тъй че спри с чуденето, ясно е от къде иде... :(

По-скоро от това в комбинация с претрениране. Още по-зле става, направо срив отвсякъде. Не е само в СПКЯ проблема. Напротив против СПКЯ трябва здрав имунитет и мноого ниски нива на стрес, заради кортизола, а НЕ повече тренировки. Той пречи на нормалните нива на половите хормони, които пък пукат кистите. Да не говорим, че с всекидневно трениране циркулиращите мазнотии просто няма как да се изхвърлят, те просто се разхождат нагоре -надолу. Подкрепям Лим, че ти трябва почивка. МИНИМУМ седмица

17.06.10
10:17

И аз това ти казах Рони, много тренировки. Пробвай за 1 месец да намалиш силовите и да видиш ефект дали ще има :)

17.06.10
10:44

Достатъчно е да си направиш 1-2 седмици  deload
Примерно да тренираш с 30-40% от тежестите ти.

Мнението беше редактирано от Madboy на 17.06.10 10:44.

17.06.10
10:52

По-скоро с 30-40% от обема, а тежестите да си стоят същите.

17.06.10
10:56

Ами той обема й като цяло не е толкова голям.

20.06.10
08:52

Благодаря за мненията.
Упорито отказвам да приема, че претренирам. По-скоро бих увеличила яденето, от колкото да си дам такива почивки, които според мен точно сега не са ми нужни.
Но ето - тази седмица имам само 2 силови, вторник-сряда-петък-събота-неделя - тотална почивка.
Утре имам интересна среща - консултация. После ще умувам още..:)

(ПП: Вероника съм хаха)

Мнението беше редактирано от bacarkata на 20.06.10 10:49.

22.06.10
05:33

Правила ли си хормонални изследвания скоро? На щитовидната и на половите хормони? Ако искаш още едно мнение - консултирай се с някой добър гинеколог - ендокринолог. Моя позната наскоро свали повече от 14кг. след едно лекарство, изписано от гинеколог - ендокринолог. Има една много добра в Шейново. Ако искаш - ще ти дам координати на лична.

Изследвала съм, да. На щитовидната са ОК, но при половите LH и FSH не са в добро съотношение. Следващата стъпка е точно такава - гинеколог-ендокринолог. Чакам да ми дадат координатите на един лекар, но ще съм ти благодарна и на теб:)
Лекарства (от традиционната медицина) няма да пия, но поне да чуя още едно мнение.

21.06.10
клек 1х1-90,100, неуспешен на 110 (не ми беше ден), 1х2-90
лег 1х2-40 3х2-45
тяга 1х3-90 1х2-100 3х2-110
вертикален скрипец, бицепс и трицепс, суингове
+ 1 суха, 1 водна

22.06.10
тежести 127
изхвърляне, тласкане. страх ме е от тежестите на изхвърлянето...
преден клек на 50кг 3х5
-> скрипец
лежанка 3х5-40кг
ходещи напади 4х6 на крак с 2х15кг дъмбели
3 кръга от 5 бърпитам 15 боксинг джъмпс, 10 суинга с една ръка 16кг
1 водна, 3 сухи аеробики

23.06.10
3х3
клек 90кг, лег 1х3-45кг, 1х2-45кг, 1х3-40кг
тяга 3х3-100кг
вертикален скрипец, бицепс, трижепс
ВЪЖЕ (уча се)
3 сухи аеробики

24.06.10 - 2 сухи

25.06.10
тежести 129
4х6
клек 80кг, лег 40кг, тяга 90кг
хоризонтален скрипец и мечка 3х6-45кг + 3х10-15кг
бицепс с лост + кофички на две пейки
раменна преса с дъмбели 9,11 кг
опити за набиране(неуспешни)
ВЪЖЕ (към 60мин, с прекъсвания разбира се.забавно е и съм смешна:))
1 водна, 2 сухи аеробики

26.06.10
09:11

казано от veronique на 16.06.10, 08:41:

тоест качила съм 4кг активно, 7кг мазно... Много шокиращо, обаче не се предавам. И продължавам да не вярвам, че тежкото трениране е в ОСНОВАТА на проблема ми.

Като се погледнеш в огледалото виждаш ли точно изразено място където са отишли повече от тези 4 килограма? Също така не виждам от какво си недоволна. Това постижение е мечта на много трениращи хора.

Мнението беше редактирано от Fallen на 26.06.10 09:11.

да, повече в краката и ръце от активното. а мазното - по корема.
и нещо съм била объркала сметките. всъщност съм качила не 7, а 5кг мазнини. недоволна съм, защото вече имам цели 17кг мазно по себе си:)

26.06.10
10:35

Аааа, виждам думичката въже - само така:)))
И кви са тези неуспешни на 110 клек ? Утре 112!!! :P
Напред(;

Не знам: ) Нещо не си повярвах. Другия път трябва 115 да са, та да си успокоя психиката :)

тази седмица малко падна силата, не можах да дръпна 120 тяга. и клек същата история.
3 силови, 2 водни, 10 сухи; 2 кроса

много гаден период като цяло
и това с позитивното мислене не го вярвам ГРАМ! като ти се случват тъпи неща, ходи мисли позитивно

03.07.10
09:42

казано от veronique на 02.07.10, 21:54:

много гаден период като цяло
и това с позитивното мислене не го вярвам ГРАМ! като ти се случват тъпи неща, ходи мисли позитивно

Че то ако ти се случват само “хубави” неща, за какво ти е положително мислене? ;) Доста често тъпо, хубаво, добро, лошо са просто “етикети”, които слагаме на нещата, т.е., зависят единствено от нашето възприятие за ситуацията. 
Щом искаш да ти се случват хубави неща - направи ги да се случват. За целта ти трябва увереност в себе си. Ако мислиш, че няма да успееш, най-вероятно няма да успееш, или ако стане, ще е чиста случайност и резултата няма да е какъвто искаш.
Ето тук на помощ идва “положителното” мислене. Това не значи да си сложиш розовите очила и да се заблуждаваш, че всичко е супер.
Това значи, да прецениш моментната ситуация и да вземеш решение на база на това какво искаш да се случи или да се промени. И действаш с твърдата увереност, че ще успееш.

05.07.10
09:23

Така е, като ти се случват лоши неща е трудно да мислиш позитивно. Намери си едно хубаво нещо /все пак не може да няма нито едно/ и си завърти мислите около него. Може пък да стане!

“И това ще мине”

06.07.10
06:39

Почети малко Луиз Хей или Лиз Бурбо и ... може би ще видиш нещата от друг ъгъл....

разгледах тези авторки и заглавията ми допадат. ще се постарая в най-скоро време да ги намеря. точно сега пари излишни няма.

за добро (надявам се) или за лошо, последните 2 седмици не са типичните ми.
миналата имах 3 силови, а тази (до сега) - едва 2 (това не ми се е случвало от 6-7-9 месеца). не съм влизала във водата от 10тина дни - което пък ми се е случвало за 3 години веднъж и то докато бях на море :) но просто взимам такива часове, в които идват големи групи и е невъзможно.
може пък изведнъж да ми дойде пауъра от тази ‘почивка’

за тази седмица - 11 сухи аеробики, 2 силови тренировки: в дната 4х6, съответно клек на 85кг, лег на 40кг, тяга на 100кг (доволна съм). Другата тренировка беше за горна част плюс лег преса, където мога да се похваля, че 4х10 на 150кг не ги усещам.
имаше един крос и 2 пъти скачане на въже:)

И днес почивка :)

Има нещо хубаво в цялата работа, понаякнала съм в ръце и гръб. Но на фона на мазните корем и паласки щастието ми не е голямо:))))

1
2
3
4

5

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.07.10 19:00.

10.07.10
19:07

Олее много добре. Браво! Не се шашкай продължавай в същият дух!

10.07.10
19:24

Невероятно тяло :) Искам всички жени да са като теб :) Позрдавления.

Сигурно няма да повярвате. И аз все още не мога, но май съм прекалила, щом на моменти и черен дроб ме боля.

та
понеделник, вторник, сряда, четвъртък - всеки ден по един крос + 2 сухи аеробики
днес - час и половина водна, час суха

от миналия четвъртък не съм хващала щанги.. искрено се надявам като се завърна да не съм отишла назад с постиженията

16.07.10
11:03

казано от veronique на 16.07.10, 11:00:

искрено се надявам като се завърна да не съм отишла назад с постиженията

Рони, не се притеснявай няма да си..важното е да си здрава!! Почини малко, възстанови и после те искаме обратно заредена с нови сили ;)

Поздрави!

Здрава определено не съм. Нещо странно се случва в тялото ми и мисля, че е далеч от психиката.
+5 килограма съм. Как, защо и от къде  - не знам!
Имаше теории, че претренирам и за това трупам - ето, дадох си почивка. Разбира се, не изключих напълно натоварването, но тренирах сигурно с 60-70% по-малко. Много кардио. Храната - ок.
Чувствам се като от книга на Стивън Кинг. Има една “Проклятието” - един циганин изрича клетва ‘По-слаб’, след която потърпевшият започва да слабее с по 5-10кг буквално за часове. Сигурно на мен някой ми е казал “по-дебел”.
Както и да е, не знам как ще тренирам, мисля да си почна чат-пат щанги, да си поддържам. Ще правя кросове, днес имаше колело.
Истината е, че нямам желание и при всяка стъпка усещайки килограмите (о, да 85кг ги усещам, нищо че повечето е мускул”) ми се реве.
На 9.08 съм на лекар - гинеколог-ендокринолог. Едвам се вредих за час. След това ще се умува отново.
Не съм вярвала, че ще се стигне някога до тук. А така добре бях тръгнала....

18.07.10
12:32

А ти какво очакваше да постигнеш с тренировките, които описваш в дневника си? 1-2 страници назад Петко К ти го е казал вече: това е изпитана формула за качване на  кг. Още повече при твоето лично тегло подобен вид натоварване с нищо не допринася за понижаването му. И не мисли че седмица - две почивка ще поправят всичко като с магическа пръчица. Според мен освен ендокринолог, ти трябва радикална промяна в тренировките и храненето. Пожелавам ти качването на кг да не се дължи на здравословни проблеми и да успееш да откриеш правилната (лично за теб) посока. :)

19.07.10
06:31

Верка, според мен започваш правилно - гинеколог-ендокринолог.
Тренировките едва ли са повлияли кой знае как, мисля, че леко преувеличавате значението им....проблемът не е в мускулите, а в това върху тях.
Вероника, слънце, не се тормози, аз мисля, че трябва да обърнеш внимание на емиционалното си състояние, колкото повече го мислиш и се тормозиш, толкова по - трудно ще станат нещата. Знам, че е лесно да се каже и трудно - да се направи. След посещението при лекаря и съпътстващите изследвания съсредоточи вниманието си върху нещата едно по едно, в реда на тяхната важност - 1. Здраве; 2. Външен вид.
Ти си страхотна и на 80 и на 85 кг., да знаеш, изхвърли го тоя кантар.

19.07.10
06:36

казано от inis9 на 19.07.10, 06:31:

...
Ти си страхотна и на 80 и на 85 кг., да знаеш, изхвърли го тоя кантар.

х 2 !!

Нещата ще се наредят, ще видиш  :)

19.07.10
07:42

Ви, не се тормози мила. Колкото повече си мислиш колко си дебела, толкова повече подсъзнанието ти чува “голяма, дебела, нехубава, нехаресвана, необичана, отвратителна”. И трупа в тая насока.
Като се гледаш в огледалото виждай нещата, които харесваш...тия, които не ги харесваш ги остави да кротуват.
Страхотна си, независимо колко кг си!

19.07.10
08:47

Освен, че се присъединявам към горните постове ще споделя някои неща, препатени и проверени.

1.Не знам дали осъзнаваш, че в стресовата ситуация в която си се поставила от известно време насам, хормоните които се отделят могат да те направят не 85, ами и 100 кг буквално за часове. Кортизолът е разрушително нещо, когато е в повече и присъства постоянно.
2.Ако недай Боже имаш ендокринни проблеми, те вероятно са в следствие на горното, а не обратното.
3.Трябва ти глобална промяна, в мисленето, в целите, в храненето, в тренировките, в себеусещането. Не може да искаш да изглеждаш, като жена, а да правиш тяга със 100 кг. Тоест или гониш силови постижения или си финна и женствена. Знам че е малко грубо това изказване, но както и да го погледнеш е така.
4.Препоръчвам ти книга - “Женски тела, женска мъдрост”- много отговори има там.
5.Сигурна съм, че на 90 % от времето мислиш, колко си тежка, къде си сбъркала и т.н. Замести поне половината от времето, за да мислиш че всъщност си неповторима и имаш много повече положителни качества отколкото кусури.
6.Излизай с приятели, прави си разходки, почивай-много, почивай

Успех мила, ще се справиш. Просто ти трябва промяна.

fire.is.my.nature

19.07.10
08:50

казано от veronique на 18.07.10, 10:31:

Здрава определено не съм. Нещо странно се случва в тялото ми и мисля, че е далеч от психиката.
+5 килограма съм. Как, защо и от къде  - не знам!
Имаше теории, че претренирам и за това трупам - ето, дадох си почивка. Разбира се, не изключих напълно натоварването, но тренирах сигурно с 60-70% по-малко. Много кардио. Храната - ок.
Чувствам се като от книга на Стивън Кинг. Има една “Проклятието” - един циганин изрича клетва ‘По-слаб’, след която потърпевшият започва да слабее с по 5-10кг буквално за часове. Сигурно на мен някой ми е казал “по-дебел”.
Както и да е, не знам как ще тренирам, мисля да си почна чат-пат щанги, да си поддържам. Ще правя кросове, днес имаше колело.
Истината е, че нямам желание и при всяка стъпка усещайки килограмите (о, да 85кг ги усещам, нищо че повечето е мускул”) ми се реве.
На 9.08 съм на лекар - гинеколог-ендокринолог. Едвам се вредих за час. След това ще се умува отново.
Не съм вярвала, че ще се стигне някога до тук. А така добре бях тръгнала....

Съгласна съм с Маргаритка .
Верче , за всичко си има причина . Просто понякога човек толкова свиква с нещата ,които прави , че му е трдно да забележи очевидното . Не е проклятие ,нито магия . Тия нечовешки щанги с нечовешко кардио със сигурност са подплътени от силен апетит . То тялото не е глупаво - за да клякаш със 100+ кг и да тренираш по 50 пъти седмично МНОГО ЯСНО , че ще иска още и още калории . А пък и като не му даваш почивка още по-зле . Това здравословно ли е ?

Просто получаваш толкова , колкото даваш .
Ако искаш балансирано тяло - ще трябва да се научиш на баланс . Много по-лесно е в крайностите ...

Надявам се да нямаш проблеми с ( или поне да не си си усложнила ) хормоналното състояние . Успех на прегледа !

fire.is.my.nature

19.07.10
08:54

казано от Limka на 19.07.10, 07:42:

Ви, не се тормози мила. Колкото повече си мислиш колко си дебела, толкова повече подсъзнанието ти чува “голяма, дебела, нехубава, нехаресвана, необичана, отвратителна”. И трупа в тая насока.
Като се гледаш в огледалото виждай нещата, които харесваш...тия, които не ги харесваш ги остави да кротуват.
Страхотна си, независимо колко кг си!

Верка наистина е страхотна , но в случая мисля , че е нужно да се потормози , за да не си навлече жестоки здравословни проблеми и емоционален срив . Дива също много добре го е казала !

Майко мила, тази дума “женственост” вече направо ме кара да се опъпчвам. Ама да не почваме великия спор пак.

Докато не отидеш на доктор и не видиш точно какво ти е, всички мнения нямат кой знае какво значение....

19.07.10
09:00

казано от fire.is.my.nature на 19.07.10, 08:54:

Верка наистина е страхотна , но в случая мисля , че е нужно да се потормози , за да не си навлече жестоки здравословни проблеми и емоционален срив . Дива също много добре го е казала !

Позволи ми да не съм съгласна с теб.
Не желая да правя дискусия от това, но...някои неща просто не се регулират от храненето и тренировките, а от това какво мислиш.
С подобна на нейната структура съм (и с доста сходен начин на мислене), през последните 2 г. промених уникално много начина си на трениране, хранене и въобще живот, без това да се отрази драстично на начина, по който изглеждам.
Определено мисля, че някои неща се дължат на липса на себе-приемане, себе-обичане и подхранване с негативни мисли и чувство на вина.
И определено мисля (ВЕЧЕ), че първо трябва да се поработи в тази насока. Или поне паралелно.

Мнението беше редактирано от Limka на 19.07.10 09:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1