18.07.10
08:29
Вчера го почнах и днес ми се ходи по малка нужда доста често! Нормално ли е това?! Благодаря Ви!
Ако е наистина много често, намали за ден-два дозата на 1/2 примерно, а вода си пий, колкото ти се пие.
Изнервеност, тремори ?
Сега като се замисля и аз като го пиех много често ходих по малка нужда , но не се бях замислял че може да е от огънчето ... според мен няма какво да се притесняваш аз просто приемах повече вода и всичко беше ок :)
Изнервеност нямам, а тремори не знам какво е :)
Благодаря Ви за мненията!
Добре ли е да ям сутрин овесени ядки докато пазя диета за отслабване и пия fyre?
Овесени ядки, малко мляко лъжикча мед, мъничко ябълка..... мале отивам да хапна :) Много е хубаво няма проблем. Млякото е богато на мазнини и не прекалявай, предполагам и с меда няма да прекалиш, това ядене много засища такаче не се притеснявай че ще изядеш много.
Имам следния въпрос:
Взех си някакви витамини от аптеката, и на опаковката пише че една таблетка садържа 8 kcal (килокалории предполагам), което се развнява на 8000 cal, а навсякъде пише, че на ден ми трябват ориентировъчно 2500 калории. От къде идва това разминаване, едва ли в една таблетка витамини има 3 пъти повече калории отколкото ми трябват на ден...
казано от peshosh на 18.07.10, 18:03:
Имам следния въпрос:
Взех си някакви витамини от аптеката, и на опаковката пише че една таблетка садържа 8 kcal (килокалории предполагам), което се развнява на 8000 cal, а навсякъде пише, че на ден ми трябват ориентировъчно 2500 калории. От къде идва това разминаване, едва ли в една таблетка витамини има 3 пъти повече калории отколкото ми трябват на ден...
8 калории са не 8000. И нали знаеш, че за да има добър ефект от бърнера трябва отлична диета.
Еми да..
Аз не знам моята колко е отлична ама прочетох, че при много хора имала ефект.
Казва се протеинова диета на Пиер Дюкан...
Какво мислите за нея? Да я сменям ли докато съм още в началото?
Дюкяна става... ако я спазваш като хората е добра. Но има и много други варианти, поразтърси се.
казано от peshosh на 18.07.10, 19:17:
Еми да..
Аз не знам моята колко е отлична ама прочетох, че при много хора имала ефект.
Казва се протеинова диета на Пиер Дюкан...
Какво мислите за нея? Да я сменям ли докато съм още в началото?
Защо не пробваш НВД :) ...прочети за нея има много писано аз останах доволен от нея ! :P
18.07.10
21:21
Aко си на Дюкан, ТРЯБВА да пиеш поне 3,5-4 литра вода на ден. Това е тежка протеинова диета и има невероятни резултати, стига да я спазваш и да пиеш много вода. Ако не пиеш вода, след 3-4 дни ще спреш да сваляш, но това ще ти е най-малкият проблем ...
Редакция : Забравих да кажа - не съм напълно сигурен, че приемането на бърнър е добра идея в съчетание с тази диета. Може да е малко наивно, но като цяло тази диета поставя организма ти в уникален стрес и да го натоварваш допълнително с бърнър е рисково. Ти си преценяваш, но го имай предвид.
Мнението беше редактирано от Кому е нужно на 18.07.10 21:23.
18.07.10
22:55
Всяко нещо си има 2 страни - както монетата ;) Да, не е най-полезното нещо, което можеш да направиш, но ако го правиш както трябва - има ефекти. Всеки сам си преценява дали режимът, който спазва е умен или глупав - всеки си има глава на раменете, за да прецени “+”-вете и “-”-сите :) Така че - колегата да прецени дали да продължава, но ако го направи - задължително внимателно ;)
Нали знаете че тази диета беше отхвърлена защото водела до сумати и болести по тялото, лично познавам 3-ма човека които си съсипаха бъбреците след нея, от там незнам си до както води, а и толкова рязкото сваляне на килограми води до много отпуснати кожи които неможеш “збра” после.
казано от Кому е нужно на 18.07.10, 21:21:
Aко си на Дюкан, ТРЯБВА да пиеш поне 3,5-4 литра вода на ден. Това е тежка протеинова диета и има невероятни резултати, стига да я спазваш и да пиеш много вода. Ако не пиеш вода, след 3-4 дни ще спреш да сваляш, но това ще ти е най-малкият проблем ...
Невероятните резултати са факт - бързо отслабване в началото и като я приключиш още по-бързо връщаш всичко с лихвите. А да и се чувстваш като парцал и шанса да те хване някакво грипно вирусче е доста голям.
Определено, я зарязвам и минавам на ниско въглехидратна, че се наплаших от мненията ви. А и наистина се чувствам като парцал, но го отдавах на синтракса... явно не е само от него...
Само че при тази ниско въглехидратна не знам какво и по колко да ям...
Нещо като протеиновата само, че зеленчуци са позволено постоянно, и може тук таме нещо въглехидратно по малко така ли?!
казано от velislavs на 19.07.10, 08:25:
Виж тази тема:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
То па тоя писал темата ... мани го ..... нищо не става от него
:D
19.07.10
10:44
Добре, добре...
Аз като я правих си постигнах добри резултати, не си съсипах бъбреците, а съм върнал едва 30% от изгубеното и то след като 1 месец след като я спрях пак се тъпчех почти неконтролирано и още 2 месеца по-контролирано, но не ограничавам какво ям(само като количество) - сладолед, сладко и тестени. Ясно е, че НЕ симпатизирате на тая диета, но поне не пишете фантасмагории. А я спрях не защото нямаше резултати, а защото тотална липса на тестено/сладко не мога да спазвам, както е предписано.
Аз я пробвах преди 1 година и нещо и “ефектите” съм ги написал по-горе. Доста приятели я пробваха и при тях резултатите бяха почти същите. Поинтересувай се малко от хранене и ще ти стане ясно какво причинява на тялото и органите тъпченето само с протеин, липсата на въглехидрати ( в това число зеленчуци и плодове ) и мазнини.
Никой не отрича, че се свалят килограми с тази диета, но е много далече от здравословното такова.
не знам какво толкова го хвалите тоя Дюкян - това е отдавна известната и използвана кето-диета. не бих я препоръчал на непрофесионалист - ако някой ще се явява на състезание и/или ще влиза в категория - добре, но иначе е самоубииство. не мога да отрека обаче, че е ефективна докато я спазваш - след това си е наука да запазиш постигнатото.
19.07.10
13:30
казано от velislavs на 19.07.10, 11:00:
Аз я пробвах преди 1 година и нещо и “ефектите” съм ги написал по-горе. Доста приятели я пробваха и при тях резултатите бяха почти същите. Поинтересувай се малко от хранене и ще ти стане ясно какво причинява на тялото и органите тъпченето само с протеин, липсата на въглехидрати ( в това число зеленчуци и плодове ) и мазнини.
Никой не отрича, че се свалят килограми с тази диета, но е много далече от здравословното такова.
Много добре знам какво причинява, преди да я почна съм чел доста, включително и доста английски източници, защото понякога българските не са особено богати на полезна информация. Причинява силна кетоза, силно-стресово състояние за организма. Да, може да скапе бъбреците(и черният дроб също, в някои случаи). Ако обаче си здрав(тоест нямаш проблеми по принцип с бъбреци/черен дроб) и пиеш достатъчно вода, за да може да чистиш достатъчно бързо натрупаните отрови не е непосилно. А колкото до факта, че се чувстваш парцал - аз пък за 3те седмици, които я правих се чувствах прекрасно, имах повече енергия, а за “грипчета” не съм й помислял даже ;)
ВСЯКА диета може да причини проблеми(айде не всяка, но почти ...), ако се не се прави добре или от хора, които имат противопоказания да я правят.
А иначе факта, че казваш “липса на въглехидрати(в това число зеленчуци и плодове)” говори, че явно си правил някоя вариация. Да, има “протеинови периоди”, но това са 1вите няколко дни(до 5, повече от това е безсмислено, защото ефектите на ударното сваляне спират, а и наистина е противопоказно), а след това има ротация “дни с въглехидрат”, “дни само протеин”. И под въглехидрат става дума за зеленчуци точно.
Като цяло спора е глупав...и аз казах, че не е най-полезната диета(особено при неправилно изпълнение), но има и по-вредни вероятно. Но като гледам - важното е да я дамгосаме и да шашардисаме човека, че едва ли не е направил еквивалент на тъпчене с отрова...
Има и т.нар. скрити заболявания, които се отключват с Дюкян и подобни. Аз лично бях на НВД до миналата сряда (едно просто НВД) и бях на лекар тогава. Откриха ми адски високо ниво на Т3 и Т4 и много ниско на TSH. И кво се получи от НВД... докарах си хипертиреодизъм. Засега съм на фаза изследвания, но ще видим какво ще стане. Винаги да подчертая съм имал бавен до умерен метаболизъм и не съм бил никога слаб!
Не съм много наясно с Дюканчо, но май първите няколко седмици, не се ядат и салати.
Това при Кето диетата не знам да го има .
19.07.10
17:37
Първите няколко дни(между 1 и 5) - само протеин.
След това редуване на протеин и зеленчуци със само протеин(има варианти 5/5, 4/3, 5/2 и т.н.). 5/5 е най-тежкият вариант. Така че салатки се ядат достатъчно.
Сега се сетих как една позната ми разправя, че приятели и не и обръщал внимание, бил каталясал вечер и веднага заспивал, а дори не спортувал. :D
Това си е изтезание за организма !
Явно не си чел достатъчно. Щеше да попаднеш на Бари Сиърс и “Зоната” човека не е просто доктор, а доктор награден с нобелова награда за откриването на ключовите хормони “айказаноиди”, които играят много важна роля за постигане на хормонален баланс на биохимично ниво. И режима е нещо средно между НВД и РБД.
А твърдението ти, че си се чувствал чудесно без въглехидрати и мазнини дори и само за 5 дни не мисля да го коментирам.
По повод това, което пробвах от Дюкан беше 5 дни протеини 5 дни протеини и зеленчуци, 5 дни протеини и 5 дни протеини и зеленчуци, но по средата на 3-тата седмица я зарязах въпреки, че бях свалил 6кг.
Мнението беше редактирано от velislavs на 19.07.10 19:43.
19.07.10
21:22
Тоест искаш да ми кажеш, че не съм се чувствал чудесно?!?! :D Е, порция смях преди лягане винаги е полезна(включително и за коремната мускулатура ;) )
Аз пробвах същото - 5/5 с 5 дни стартов период на протеини. Както казах - единствената причина да спра е просто “любовта” ми към сладко/тестени ;) Иначе енергия си имах много и като цяло никакви болежки/оплаквания ;) Но не бих се учудил сега да се окаже, че съм бил болен/контузен и т.н. без даже да знам. Дано ме просветлиш.
А че не съм чел достатъчно - предполагам, не мога да изчета всичко ;) Честито на Бари Сиърс за Нобеловата ;)
Мисля че темата конструктивно приключи някъде около сравненията на диетата с отрова. Не-конструктивно можем да продължим и до Коледа.
Явно факта, че диетата може да се отрази по различен начин на различни хора не може да се възприеме лесно. Ама то и водата е отровна, особено в големи количества ;) Внимавайте да не се отровите :)
Не схвана намека. Както и да е..
Лична препоръка: поинтересувай се малко от повече от един хранителен режим и ги пробвай. Тогава може да даваш крайни коментари.
Искам да питам нещо защото съм малко притеснен. Минах на нисковъглехидратна диета, и земам файър вече 4ти ден. Тази сутрин след като го взех на гладно преди тренировка (въртя на велоаргометър 25-30 минс), и на 20тата минута малко ми прилоша, слязох от колелото и продължи да ми е лошо. Беше ми слабо и се чувствах все едно ми е паднало кръвното, но после като хапнах и ми се пооправи. Това защото се натоварвам толкова на гладно ли се случи, или може да е от синтракса, или комбинация от двете и как да го избегна? Благодаря Ви!
п.п. Как е най-добре да вземам синтракса? Аз го вземам 1 таблетка сутрин преди трен и по 1 преди всячко хранене (4 хранения на ден) - общо 5 таблетки на ден
edit: Исках да кажа капсули
Мнението беше редактирано от peshosh на 20.07.10 07:42.
Пил ли си досега такива продукти ?
За да не ти прилошава го пий след лека закуска.
Въпрос на дни е да привикнеш, а може и да не привикнеш.
Също ако си приемал по 300-400гр въглехидрати и изведнъж ги орежеш на 80-100 е нормално да ти прилошава, да си отпаднал и т.н.
Опиши си вчерашното хранене и физическа активност (ако си имал тренировка). Няма как да познаем какво си ял или не си ял.
На мен ми прилича на над 12 часа между последната вечеря и закуската.
Ами вчера ядох на закуска овесени ядки с нискомаслено кисело мляко и една ябълка (ябълката беше защото се наплаших от мненията за протеиновата диета). На обяд ядох пилешко бутче с ориз (пак защото се филмирах, а и защото предните два дена нали бях на протеиновата и се чувствах мн зле, реших да хапна нещо по стабилно за да ми светне малко). След обед ядох само зеленчуци, а вечерта към 8 риба на скара едно варено яйце и лека салатка от домати краставици и лук. И да наистина межди вчерашната вечеря и закуската днес бячха минали към 12 и половина часа. Наистина преди да почна бърнър и диета приемах мн мазнини и въглехидрати, особено тесто ядях бая... сладко не толкова. Кажете как да процедирам с файъра и диетата моля ви, че да смъквам безопасно здравословно и постепено! Искам да смъкна към 10-12 кила за 2-3 месеца да речем, но и по-малко да са пак е файда стига да не вредя на здравето си! Благодаря Ви отново!
п.п. Кога и по колко да въртя на велото?
Мнението беше редактирано от peshosh на 20.07.10 09:02.
Аз май видях проблема. Казва, че го е купил преди 4 дена е вече е на 5 хапа.Почва се от 2 .. Освен това яденето ти ми се вижда мако, колко килограма си.
95 кг съм в момента, нормалните са ми около 80-85 (толкова бях преди да надебелея преди около 2 години)
Кажете ми кога и по колко да го вземам и по-колко да ям защото въобще нямам идея, всеки казва различно...
Прочети форума..за хранене трябваше предварително да знаеш всичко, преди да си закупиш бърнер. Бърнера по принцип на него пише как да се взима ама характерното за бърнерите, е че се прави следната схема:
Ден 1-2-3-4 - Сутрин 1 хап, 4-6 часа по-късно 1 хап на гладно, но ако имаш такива замайвания може да послушаш Стоянчо и да пиеш след ядене
Ден 5-6-7-8 - Сутрин 2 хапа, 4-6 часа по-късно 1 хап
Ден 9-10-11-12 - Сутрин 1 хап, 4-6 часа по-късно 2 хапа пак на гладно..или след хапване
Ден 13-14-15..и така докато не спреш да усещаш и 2х2 хапа сутрин и следобед можеш да минеш на 3х2
Бърнер попринцип на гладно пише, че е по-добре да се взимат