18.12.04
22:59
абе момчета да ви питам тоя тумбак( не е мазан!) кво се прави бе? немога да ям секи ден по малко и на често и понякога си се тъпча кажи речи, което се отразява на формата на корема. вярвам че схваштате какво имам пред вид. как може да се коригира това? само с коремни преси ли? аз правя някакви 1-2 пъти седмично колкото да има и дали стига това. ама се чудя защото гледам ги и култористите на състезание колкото и да им е добър корема в релакс си имат тумбак?! ако можете дайте съвет или мнение поне моля :)
За да се стегнеш и да премахнеш тумбака прави всеки ден по 2 серии коремни преси обаче до отказ дотогава докато корема започне да те боли много и не можеш да направиш повече повторения , прави така всеки ден защото 1-2 пъти са недостатъчни дори за поддържане на форма ,коремния мускул се напомпва много бързо но имного бързо спада , не е като останалите мускулни групи при корема се изисква постоянство , ако ти идва много първите 2 седмици са почиваи 2 пъти седмично а след като привикнеш само веднъж ако правиш така редовно 2 месеца ще има голям резултат
Поздрави и успех с пресите!!!!
19.12.04
15:21
и аз имам подобен проблем с корема
аз правя 3пати седмично преси
достатачно ли е ?
Правете по често ако няма резултат корема ще се стегне но правете различни упражнения за долната част и за горната.като правите свободно 30 вземете тежест и продължете няма начин да не се стегне.А колкото до плочките без диета (отрицателен калориен прием) забравете
И още един въпрос какво имате предвид под “разширен стомах”,аз знам че такива хора с РС им се яде постояно и нямат чувство за насищане но не е казано дали са с обемни шкембета.Друго е биреното коремче.
Поправете ме ако греша
Тук май се има предвид разширен “визуално” стомах (шкембенце), а не някаква диагноза. Поне аз така разбрах нещата :?
Думата (думите) са с двойно значение и не се знае кое е имал предвид noolo6 защото разширения стомах си е сериозно заболяване.
Но noolo6 ще уточни
Eдин съвет от мен, за да не ти се разширява корема, можеш да ползваш колан по време на тренировка (нормален или трибойски, няма значение). Жан Пиер Фукс го прави и казва, че има ефект, можеш да пробваш и ти :wink:
[quote author=“YODA”]Eдин съвет от мен, за да не ти се разширява корема, можеш да ползваш колан по време на тренировка (нормален или трибойски, няма значение). Жан Пиер Фукс го прави и казва, че има ефект, можеш да пробваш и ти :wink:
Това е новост за мен а и всички предполагам (мислил съм го) някой да е пробвал
Аз съм пробвал, описаното от Йода, при мен имаше ефект (като че ли). Но непрекъснатото ползване на колан има доста отрицателни страни (обсъждане е темата доста), затова по принцип не одобрявам идеята.
да бе наистина “разширен стомах” може да се разбира различно но и за това съм сложил и “?!” след това, защото не съм сигурен дали даже така се казва. А аз иначе имам пред вид издут корем( ако искате го наречете бирено коремче или отпуснат корем се тая мисля си че ме разбирате). и ме притеснява само това че даже и като ги гледам култористите на състезания дето са изчистени от всякаде и са с перфектна преса докато позират, на релакс пак са им такива тумбаците. и това ми беше интересно дали този проблем може да се коригира само с коремни преси или ще трябва и други тарикатлъци. ако някои знае може да каже до колко храна е приемливо да се приема на един път така че да не се стига то този проблем. аз съм чувал че до около 500 грама.
Смени си аватара че разваляш изгледа на форума в правилата пишеше размера на снимката мисля че беше 120х120 щото модераторите ще ти се карат като го видят
Само дадох идеята за колана, иначе и аз не бих я пробвал, защото мене започва да ме боли при повече носене!
И аз съм мислил върху това на исках да видя на практика има ли резултат с и без
15.03.05
12:28
относно коремните преси, бих казал че освен натоварване ти трябва и почивка. все пак единия от основните принципи на културизма е и адекватна почивка. доколкото знам корема си почива бързо, за един ден, така че според мен през ден да правиш преси е достатъчно. скоро бях чел в един пост, че корема трябва да се прави отделно, т.е. да имаш сили, а не в края на тежка тренировка. избери сам оптималния вариант.
относно храната - 500гр. е доста относително, по-скоро обема е от значение, и най-вече на теб даден обем как ти се отразява.
Това с колана е хитро!
Добре дошли във форума. Моля спазвайте правилата и пишете на кирилица! Преведох поста ви. При следващи нарушения ще следват санкции!
по-здрави
Емил
Относно колана,чувал съм, че има доста добър ефект,но все пак без диета и преси здраво, няма да стане. Но едно момче във залата ми се кълнеше, че два месеца със колан по време на тренировка/без кардио/, са му свалили 7 см от талията.Направо се зарибих да си купя.Коланът му е от материя наподобяваща неопрена на водолазите,не знам как се казва, но здраво изпотява,...но и освен това мисля, че е доста дискомфортно и сърби ...
23.03.05
21:27
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=48009#48009
Нужно е само постоянство и всичко ще си дойде на мястото .... Най-добре е според мен вдигатено на крака от вис.
Добре дошъл във форума!
Пиши на кирилица!
Спазвай правилата на форума!
Прочети същите тези правила!
29.03.05
23:09
Само да отбележа че един приятел се беше поожлякал малко в пресите и получи нещо като херния и му се измести пъпа с около 2-3 см ! Аз само така информативно ... 8)
31.03.05
18:09
Определено!
01.04.05
22:20
Ми 1-во—получи му се повреме на суперсерия и 2-ро ходи на лекар и те му казаха че е от претоварване!