казано от diva 97 на 19.07.10, 08:47:
...
3.Трябва ти глобална промяна, в мисленето, в целите, в храненето, в тренировките, в себеусещането. Не може да искаш да изглеждаш, като жена, а да правиш тяга със 100 кг. Тоест или гониш силови постижения или си финна и женствена. Знам че е малко грубо това изказване, но както и да го погледнеш е така.
...
Не желая да пълня дневничето със СПАМ, но в никакъв случай не мога да се съглася с горното твърдение. И преди съм писал в други теми, пак ще го напиша - жената може да бъде силна И женствена. Нима искаш да кажеш, че Вероника не изглежда като 100% жена, красива и с излъчване?!? Или пък за теб жена означава единствено skinny-fat вариациите, с които са пълни модните списания?
Не, не се опитвам да ти променям вкуса и възприятията. Просто твърдението, че сила и женственост са несъвместими е невярно.
казано от Венцеслава Атилова на 19.07.10, 08:57:
Майко мила, тази дума “женственост” вече направо ме кара да се опъпчвам. Ама да не почваме великия спор пак.
Докато не отидеш на доктор и не видиш точно какво ти е, всички мнения нямат кой знае какво значение....
Венци, тук мисля не става въпрос за “женственост”, а за това, което е очевидно че притеснява Вероника, както и за здравето и. Спор няма, доктор трябва да си даде мнението.
@Лимка - дори и да имате подобна структура (в което не съм убедена, поне по снимките ви, все пак може и да бъркам), това също не означава че нейното тяло реагира по същия начин както твоето на еднакво натоварване. Тук пак ендокринолог би се изказал по-намясто.
А това дали изглеежда добре на 80-85, мисля че е без значение, при положение че ТЯ не се чувства добре и здрава.
така.
какво НАПРАВИХ аз в последните 3 г.във формата ,в който тренира “В “сега ,бях качила 8 кила мускули и мас,бях 57 кила-не зная дали “женствена ” ,”мъжествена ” ,но не бях себе си.стартирах от 49 ,в момента съм 50 ,по силна и в кондиция от всякога.
1.обикнах себе си ,приех себе си.факт!
2.намалих ДРАСТИЧНО тренировките . спрях ИЗОБщО да мисля за тяло ,храна ,тежести ,кардио ,али-бали извън контекста на КОНКРЕТНА СПОРТНА ЦЕЛ!
3.спрях д а следя храната си и теглото си и мазнините си.ям ниско -въглехидратно ,достатъчно за да съм здрава и жизнена.
на твое място бих спряла да тренирам с тежести ,както и да инструкторствам за дълъг период. бих си нмерила забавен , нов и интересен спорт ,с обеми и интензивности ДАЛЕЧ от сегашните ти. Дълъг период значи поне година. Бих излязла от средата си ,бих преразгледала ВСЯКО вярване за себе си ,и за околните ми хора.
Няма да умреш ,ако не вдигаш 100 кила тяга ,и ако не получваш адмирации за това.Вечният ми въпрос , но :ЗАщО го правиш?защо? ако си честна пред себе си , ще намериш Отговора на този въпрос ,и автоматично-решението на “проблема “си.
успех ,мир и спокойствие ти желая. не крайности ,не “предизвикателства”.мир и обич!
(а ,нормално е да задържиш вода за тази една седмица-споко ,не е мас ,ще спадне)
казано от Vic на 19.07.10, 09:16:
казано от diva 97 на 19.07.10, 08:47:
...
3.Трябва ти глобална промяна, в мисленето, в целите, в храненето, в тренировките, в себеусещането. Не може да искаш да изглеждаш, като жена, а да правиш тяга със 100 кг. Тоест или гониш силови постижения или си финна и женствена. Знам че е малко грубо това изказване, но както и да го погледнеш е така.
...Не желая да пълня дневничето със СПАМ, но в никакъв случай не мога да се съглася с горното твърдение. И преди съм писал в други теми, пак ще го напиша - жената може да бъде силна И женствена. Нима искаш да кажеш, че Вероника не изглежда като 100% жена, красива и с излъчване?!? Или пък за теб жена означава единствено skinny-fat вариациите, с които са пълни модните списания?
Не, не се опитвам да ти променям вкуса и възприятията. Просто твърдението, че сила и женственост са несъвместими е невярно.
Да аз мисля, че Вероника в момента не изглежда толкова жена и толкова нежна, колкото би искала да бъде. Оттам и излъчването се губи. Когато не си себе си, както и Дени казва по-долу си личи отвсякъде. Сива си, смазана си, вриш отвътре и си личи отвън. Ако говорим за тип структура, която харесвам - да обичам скини фет вариациите, но харесвам и по-едри жени, които искат и им харесва да бъдат такива. Не това обаче иска Верка. Между сила и доказването й има разлика. Оттам е и противоречието с женственост.
С две думи не мисля, че тези цели, режим на тренировки и храна и на начин на живот / или по-скоро на неживот/ биха помогнали на Верника да намери себе си, колкото и да и се ще да чуе обратното. Но те затова са житейските уроци...
Човече, ти изглеждаш по-добре от мен на 85кг., при все, че съм момче (трениращо!) и килограмите ми не би трябвало да изглеждат фрапиращо.
Ех, вие жените... :) То е красиво, то е сладко, радва, ама все не се харесва. :)
Следя ти дневника само защото се видяхме на Славия и мисля, че си много готина, секси и имаш артистично излъчване. Гледай си положителните качества повече, недей да скромничиш - притежаваш ги. :) Няма нужда да слагаш розови очила. Сложи нормалните, че недовиждаш хубавото покрай теб и в самата теб.
Make up your mind - толкова ли е трудно да не се ангажираш и издребняваш с глупости? Да, за глупости се тревожиш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.07.10 20:47.
Е как няма да изглежда по-добре, като е доста по-висока ? няма място за сравнение.
И в крайна сметка, нещата за които се тревожи може хич да не са глупости!
Висока, висока, колко да е висока... 1-2 см над мен :) А аз на 85 кг. изглеждах дебелак ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.07.10 21:09.
казано от diva 97 на 19.07.10, 19:56:
Да аз мисля, че Вероника в момента не изглежда толкова жена и толкова нежна, колкото би искала да бъде. Оттам и излъчването се губи. Когато не си себе си, както и Дени казва по-долу си личи отвсякъде. Сива си, смазана си, вриш отвътре и си личи отвън. Ако говорим за тип структура, която харесвам - да обичам скини фет вариациите, но харесвам и по-едри жени, които искат и им харесва да бъдат такива. Не това обаче иска Верка. Между сила и доказването й има разлика. Оттам е и противоречието с женственост.
С две думи не мисля, че тези цели, режим на тренировки и храна и на начин на живот / или по-скоро на неживот/ биха помогнали на Верника да намери себе си, колкото и да и се ще да чуе обратното. Но те затова са житейските уроци...
Уфф... Как пък реши, че нейното е неживот?!? Защото е споделила, че има притеснения ли? Всеки има моменти на спад.
И дори да има моментна лоша форма, откъде-накъде ще я вкарваш допълнително в “програма”? Програма, толкова добре вкоренена в болшинството жени, благодарение на същите модни списания, чиито модели харесваш - жените трябвало да са по 40-45 кг, за да са харесвани, пълноценни, красиви и успешни... Дали (dull)? Я пак?
Да, Дени е права. Трябва да се обикнеш и приемеш. Дени го е постигнала, като е променила коренно тренировките и средата си. Това е бил нейния начин. Как стоят нещата с V? От писаното в дневника си мисля, че тя обича да тренира точно по начина, по който го прави. Харесва и работата си. Ако има нещо, което я прави нещастна, него трябва да промени. Това тя ще реши сама за себе си.
Ако V има здравословен проблем, първото нещо, което трябва да направи е да се настрои за оздравяване, да извика чувство на радост и щастие в себе си. А какво получава от коментари като твоя? Паника, стрес, депресия... които доказано разболяват тялото, не го правят по-силно.
Спирам да пиша по темата.
V, стискам ти палци да се успокоиш и нещата да се нормализират бързо и успешно!
И аз смятам че за жена и 85 кг изглежда много добре и съразмерно.Има добри пропорции,натрупаното е равномерно таза е сравнително тесен,раменете са широки.Просто структурата не е типично женска затова и не и личат килограмите.Но мисля че ако свали 10 кг ще е по добре.
казано от Vic на 20.07.10, 04:56:
казано от diva 97 на 19.07.10, 19:56:
С две думи не мисля, че тези цели, режим на тренировки и храна и на начин на живот / или по-скоро на неживот/ биха помогнали на Верника да намери себе си, колкото и да и се ще да чуе обратното. Но те затова са житейските уроци...Уфф... Как пък реши, че нейното е неживот?!? Защото е споделила, че има притеснения ли? Всеки има моменти на спад.
И дори да има моментна лоша форма, откъде-накъде ще я вкарваш допълнително в “програма”? Програма, толкова добре вкоренена в болшинството жени, благодарение на същите модни списания, чиито модели харесваш - жените трябвало да са по 40-45 кг, за да са харесвани, пълноценни, красиви и успешни... Дали (dull)? Я пак?
Да, Дени е права. Трябва да се обикнеш и приемеш. Дени го е постигнала, като е променила коренно тренировките и средата си. Това е бил нейния начин. Как стоят нещата с V? От писаното в дневника си мисля, че тя обича да тренира точно по начина, по който го прави. Харесва и работата си. Ако има нещо, което я прави нещастна, него трябва да промени. Това тя ще реши сама за себе си.
Ако V има здравословен проблем, първото нещо, което трябва да направи е да се настрои за оздравяване, да извика чувство на радост и щастие в себе си. А какво получава от коментари като твоя? Паника, стрес, депресия... които доказано разболяват тялото, не го правят по-силно.
Спирам да пиша по темата.
V, стискам ти палци да се успокоиш и нещата да се нормализират бързо и успешно!
VIC и аз пиша последен пост по темата, надявам се че Верка ще извлече това което и е полезно, а другото просто ще забрави че е прочела. Аз бих се радвала на подобен “спам”, дано тя няма нищо против.
Ти си прав за себе си от гледна точка на мъж най-вече. Нашата психика е доста по-различна и знам какво пиша. Едно е да обичаш да тренираш, друго е да изпадаш в депресия, че си починала от тренировки и то от част от тях за ден два. Едно е да обичаш работата си, а друго да не осъзнаваш че понякога тя те натоварва достатъчно, за да си дадеш почивка от други занимания, които черпят от енергията ти, която пък ти трябва освен за да вършиш същата тази обичана работа, но и да функционираш правилно. В такава програма се е вкарала Вероника, не я вкарвам аз. През тази програма сме преминали почти всички жени в този форум и като цяло. Това е разболяваща мозъка програма, както казваш паника, стрес, депресии и това е НЕживот. И да Верка трябва да работи върху пренаписването на програмата, както май Лазар беше казал, щото е най-малко мазохистично да правиш нещо, което ти вреди.
20.07.10
10:50
Здравейте!
Много се радвам, че толкова много хора са се включили по темата, защото наистина изпитвам нужда от обсъждане и от нови идеи. Да чуя още гледни точки и мнения къде може да е проблема.
Благодарение на доста мнения, мога да заявя, че НЕ работата и силовите тренировки ме натоварват. Аз си обичам работата и вярвате ли - именно през тези 2 часа на ден не мисля дори и 1% за килограмите си. Не смятам, че те ме натоварват, а напротив. Напоследък даже и сънищата си спомням и всичките са свързани с килограми. Вчера следобяд заспивах три пъти - и трите пъти се будих от кошмари.
Не се натоварвам от това, че вероятно съм стигнала до това състояние заради тежестите, защото дълбоко в себе си аз не съм убедена, че те стоят в основата. Защо? Та нали навсякъде се твърди, че тежкото трениране стимулира метаболизма и изгарянето на повече калории, ако е така, защо на практика се получава друго при мен? Тук се тормозя аз. Нима съм някакво чудо и нищо не му действа правилно?
И от 80 на 85 кг станах през последните 10 дни, в които не съм пипвала щанга?! Имам хиляди въпроси и не намирам отговорите им.
Но за това защо тренирам и как искам да изглеждам, съм 100% сигурна. И съдейки по някои постове не съм била разбрана правилно.
Тренирам точно по този начин, защото самите движения ми доставят удоволствие - да заключа при горно положение при тежка тяга, да клякам до долу; харесва ми да съм силна и да напредвам всеки път. Иска ми се да продължа да тренирам, защото до сега не съм качвала така мускул от друг вид физическо натоварване. Просто вярвах, че започвайки и с тези тренировки, освен покачване на сила и мускулна маса, ще съумея да стопя повече мазнини. То е ясно, че чисто качване на мускул при жена, без разни по-силни вещества си е трудна задача, да кажа невъзможна (особено при моя метаболизъм), но не съм подозирала, че освен че няма да сваля нито грам от предишните ми мазнини, ще кача още 5кг отгоре.
Ако съм 100% сигурна, че именно тежкото клякане и тяга ме довеждат до това ми състояние, ще ги спра. Защото желанието да съм с по-малко мазнини и да се харесвам е по-голямо.
И тук идва следващата тема - как искам да изглеждам. не, аз не искам да съм “женствена” по начина, който е всеобщо възприет, защото аз никога не съм била такава. Дори и на 65кг, аз си стоя едра. Не искам да съм кльощава (няма как да се случи). Искам да съм здрава, с изразени мускули и дори толкова, колкото имам сега, единственото което НЕ искам в сегашната си форма са мазнините. Това е. Не се притеснявам, че ще съм голяма, че гърбът ми стряска хората, но нека да не съм мазна.
Вие съдите по снимки, но аз виждам и усещам реално. Наистина в момента не изглеждам добре и благодарение че повечето е мускул, вероятно не си личи теглото от 85кг.. Висока съм 170, бедрото ми е огромно. Добре че и гърбът също.
Не исках да спирам с тежестите и да си давам почивка, но вероятно съм решила да се вслушам. Знаете ли, че всички около мен постоянно ми казват “спри ги тези тежести. те ти пречат, от тях качваш, заради тях нямаш цикъл - объркват ти хормоните”. не вярвам в това, но както често обичам да греша, реших все пак да опитам. Е , резултатът е, че ми е гузно и не виждам дори и капка подобрение.
Не мога да спра да съм инструктор. Първо - защото обожавам работата си, второ - защото съм щастлива, трето - защото правя немалко хора усмихнати, четвърто - не бих го направила заради шефката си, пето- не вярвам, че точно това ми пречи и на последно място - с парите от това нещо аз живея. Сама се издържам.
От 2 до 20 август няма да има аеробика, защото съм почивка.
Харесвам си живота, макар и да е скучен напоследък и единственото нещо, което ме прави нещастна е, че не се харесвам. Може би е суета, но не мога да се възприема така , след като знам как съм била.
ще видим какво ще каже лекарят.
Иначе: тази седмица реших да не ям толкова месо - да обърна нещата, ям големи салати, сирене извара, малко кисело мляко с овесени ядки, днес дори на обяд хапнах и хляб.
Тренировки: всеки ден 2 часа суха, а сутрин правим кросове, като комбинираме със скачане на въже и коремни преси. много е забавно - заедно с най-добрата ми приятелка, сутрин едвам ставаме, но по-късно сме щастливи и доволни :)
Мислех днес да се завърна в залата, но вчера паднах и коляното ми не е добре при пълно разгъване и сгъване.
Това е от мен за сега, още веднъж ви благодаря!
вероника ,в поста има няколко важни противоречия ,но сег нямам време.ще ти ги покажа на лични довечера.
все пак “та нали така се засилва метаболизма и се топят мазнини....”е ВЯРВАНЕ!
Веднъж един мъдър господин от същия този форум ми каза да спра да се опитвам да намирам отговорите на всичко. Разбира се, той ми показа очевидното, но ако не беше той нямаше да го видя, защото не там търсех тогава. Не възприех философията веднага, но изпатих от това и я разбрах. Прегърнах я и живота стана хубав. :)
Навсякъде се твърди че за да качваш тегло се правят тежки клек,лег и тяга.Е ти правиш точно това.Не мога да разбера ,правиш клек със 100 кг а после се оплакваш че бедрото ти е огромно ,ами няма как да е иначе.Съвета който аз мога да ти дам е да правиш 4 пъти бягане сутрин по 30 мин на гладно,това със сигурност ще те стопи но трябва време ,поне месец за да се види ефекта.А краката забрави да ги тренираш освен ако не искаш да станат още по големи.И тренирай цалото тяло на машини и с леки дъмбели с по 15 тина повторения.Естествено че имат влияние и хормоните,за да качваш така най вероятно имаш повишен тестостерон и нисък естроген,като излезнат резултатите сподели за да знаем какво става.
Не мисля, че това е съвета за нея. Тя харесва тялото си с мускулите по него и поясни, че представата й за “женственост” не е комерсиалната като тази от модните списания. Харесва тялото си с количеството мускули, просто не харесва мазнините. А точно за тях не съм сигурен, че тежките упаржнения са виновни. Може би са виновни за мускулната маса, но не и за мазнините.
казано от biker_boy на 21.07.10, 05:48:
Навсякъде се твърди че за да качваш тегло се правят тежки клек,лег и тяга.Е ти правиш точно това.Не мога да разбера ,правиш клек със 100 кг а после се оплакваш че бедрото ти е огромно ,ами няма как да е иначе
Глупости говориш, 100кг клек хич не са толкова много, за тях хич не е необходимо голямо бедро, нито пък тя тренира с цел мускулна маса, явно не си й виждал тренировките.
казано от ЛЮБИЯНКИЧ на 21.07.10, 12:57:
Навсякъде се твърди че за да качваш тегло се правят тежки клек,лег и тяга.Е ти правиш точно това.Не мога да разбера ,правиш клек със 100 кг а после се оплакваш че бедрото ти е огромно ,ами няма как да е иначе.Съвета който аз мога да ти дам е да правиш 4 пъти бягане сутрин по 30 мин на гладно,това със сигурност ще те стопи но трябва време ,поне месец за да се види ефекта.А краката забрави да ги тренираш освен ако не искаш да станат още по големи.И тренирай цалото тяло на машини и с леки дъмбели с по 15 тина повторения.Естествено че имат влияние и хормоните,за да качваш така най вероятно имаш повишен тестостерон и нисък естроген,като излезнат резултатите сподели за да знаем какво става.
Повече хора с подобно отношение по добре за спорта.
Ти ли си бре, - РикВернякойси ?!
казано от Madboy на 21.07.10, 12:08:
Навсякъде се твърди че за да качваш тегло се правят тежки клек,лег и тяга.Е ти правиш точно това.Не мога да разбера ,правиш клек със 100 кг а после се оплакваш че бедрото ти е огромно ,ами няма как да е иначе
Глупости говориш, 100кг клек хич не са толкова много, за тях хич не е необходимо голямо бедро, нито пък тя тренира с цел мускулна маса, явно не си й виждал тренировките.
И кое са глупости,100 кг клек в тренировки с 2-3 повторения не били много и то за жена а кое е много тогава?Всичките и тренировки са най вече от тяга,клек и лег в по 2-3 повторения и тежести с които половината мъже от форума не правят.С такива тренировки освен да се качва няма какво друго да стане.Освен това ако и без това има по високи мъжки и по ниски женски хормони така най вероятно още повече се засилва така.
казано от biker_boy на 21.07.10, 15:57:
Всичките и тренировки са най вече от тяга,клек и лег в по 2-3 повторения и тежести с които половината мъже от форума не правят.
Ааа, това не е от тежестите ами от мъжете :D Тежестите и са точно супер като за едно силно и голямо момиче. А и тя все пак каза, че не мускулите я притесняват, тогава може би имаш предвид, че с лег, клек и тяга се качват мазнини ли? Защото тя на качените мускули май им се радва доколкото разбрах дотук.
Проблемът на повечето от нас се корени в мислите ни. Вероника от теб зависи, дали ще промениш това, което не харесваш в себе си, но докато намериш ключът за постигане на това, може да се наложи да преминеш през много препядствия, които да те карат да мислиш че няма да успееш, но ти не им се давай, защото мислите стават неща.
Има много книги и сайтове свързани с НЛП, може да ги разгледаш, ако се интересуваш от такава литература.
Аз мисля, че не тренировките са причини за твоят проблем, а мислите :).
21.07.10
20:38
Със сигурност не с мисли съм стигнала до тук. И не съм си мислила “сега ще кача мазно от тези тренировки”, а точно обратното.
Да, харесвам мускулите си, да, радвам се че съм покачила значително мускулната си маса- нея не искам да я променям, дори бих я увеличила в ръцете. Искам тя да си проличи повече, а не да е скрита отдолу.
НЕ харесвам мазнината, която е 17кг по мен и искам нея да премахна.
От 2 седмици бягам минимум 4 пъти, сутрин и ефекта до сега е нулев. Ще продължа, защото ми харесва и се чувствам добре заради свежия въздух.
Това мислене..... Не мога да се настроя на + вълна
21.07.10
21:54
А за хапването нищо не каза . То с тренировки не стаа’ самоо . Храната , храната е важна . Тренировките само поддържат мускулите и горят НЯКОЯ друга бонус калория . Опиши 1 ден и колко често ядеш в големи количества или просто лоша храна .
как бягаш? колко време ,в какъв пртотокол ?
би трябвало да мръднеш малко надлу за 2 седмици.
абе ,я кажи как спиш-кога си лягаш ,добре ли си почиваш по време а сън
В ,нали не си очаквала че ще качиш10-15 кг само мускули.Понеже беше около 70 кг преди да почнеш с тея тренировки ,ами няма как да се качва само тегло без мазнини.Затова и аз не качвам,понеже не ми се занимава да кача 10 кг от които в най добрия случай 3-4 ще са мазно,и после да ги чистя.Сподели наистина как ти е храната ,по колко мин тичаш сутрин на гладно ли е и с какво темпо.Но все пак наистина от хормоните може да има голямо объркване на нещата.
22.07.10
07:58
Байкър бой - не те знам кой си и какъв си, ама си толкова далеч от истината, че дори не знам има ли смисъл да ти коментирам мненията.
Ми аз пък съм успявала едновременно да сваля мазно и да кача мускул, а сега да видим как ще коментираш. Никога не съм тренирала на машини, никога не съм правила нещо с розовите гири и много повторения и от повече от година съм на високомазнинно хранене.
А да забравих - и аз имам СПКЯ, и високи нива на тестостерон.
А да - и аз съм клякала с 90, и съм правила тяга 115. И преди да започна сериозно с кросфит бях на 3х5, а преди това на 5х5.
В момента се възстановявам след травма и съм + 3/4 кг от обикновено. Бедрото ми е 55 см. Висока съм 175. Не съм клякала отдавна, но предполагам, че 5ца на 70 кг едва ли ще е проблем.
Моля те, не говори глупости.
22.07.10
11:33
Да, именно защото съм следяла Венци преди време знам, че тя постигна това: качване на ММ и същевременно сваляне на мазнини. Видяла съм, че не е невъзможно.
Бягане - 4км, без почивка. Темпото все още не е достатъчно добро - бягаме за около 6мин на километър. Целта е да паднем към 5, 5:30. След това веднага 3 кръга от: 5 мин въже, 50 коремни преси. Като всеки път пресите са различни. Към 50 мин всичко.
Не е на гладно, защото се будя гладна и не мога да правя каквото и да било от нерви, че корема ми стърже. Съжалявам, но надали 100гр мляко и малко овес ще ми блокират разграждането на мазнини :)
Храна
Вчера:
-3 малки филии хляб с 50гр сирене
крос
-домат, краставица, чушка, кашкавал
-3 яйца, извара, домат, краставица, чушка и още от кашкавала(в два приема, за деня е към 200гр)
-няколко джанки
2 часа аеробика
-омлет, задушени зеленчуци
-100г извара с домат и 10гр масло
днес:
-има няма 2 лъжици мляко с овес, 2 лъжици сладко и 30гр шоколад
2 часа аеробика
-3 яйца, 50гр извара, някаква наденица и голяма салата (домат, краставица и чушка)
сигурно ще направим крос като се навали
за вечеря: извара и яйца
тази седмица експериментирам без месо.
до сега карах основно на пилешко и свинско, като понякога закуската ми беше мляко, редувах с яйца или пържоли.
СЪН: лягам към 23.30, спя д 7.20 или 08.00. Дълбок сън, не ставам дори и за тоалетна. НО се събуждам “насила” от алармата, а не от само себе си. Усещам, че бих могла да спя още и често ми се доспива следобед:)
22.07.10
11:54
можеше, но не съм преценила че 2 супени лъжици ще са проблема:)))) мойта приятелка например бяга на гладно; убийте ме- не мога, тялото ми изисква да яде след като отворя очи!:)
22.07.10
12:23
Шоколадче тук, овесче там, филийки хляб, туй онуй и те калориите се трупат (а да не говорим за въглехидратите).
Млечните пък са бъкани с лайна и са силно алергенни.
Аз бих казала да премахнеш млечни и зърнени и да минеш на много изчистено хранене - meats, nuts and seeds, veggies, some fruit. Палео тоест. ХУбаво е да инвестираш в органични храни, може и нещо от хормоните или е-тата на комерсиалните храни да предизвиква хормонални реакции в тялото ти.
И почвай меткони и комплекси.
казано от Венцеслава Атилова на 22.07.10, 12:23:
Шоколадче тук, овесче там, филийки хляб, туй онуй и те калориите се трупат (а да не говорим за въглехидратите).
Млечните пък са бъкани с лайна и са силно алергенни.
Аз бих казала да премахнеш млечни и зърнени и да минеш на много изчистено хранене - meats, nuts and seeds, veggies, some fruit. Палео тоест. ХУбаво е да инвестираш в органични храни, може и нещо от хормоните или е-тата на комерсиалните храни да предизвиква хормонални реакции в тялото ти.
И почвай меткони и комплекси.
Аре пак въглехидратите и калориите...
Наистина ли мислиш, че храната ( в т.ч. въгл.) е много за 80 кг 2-3 разово тренираща жена???
Ви, миличка, търсиш отговор от потребителите на форума, но в действителност отговора го знаеш само ти.
Някъде дълбоко в себе си.
Ние можем да ти повтаряме до припадък какво работи и/или не работи за нас, но твоето тяло си е твоето тяло. То ще реагира различно.
Можеш да пробваш някакво забавно, разнообразно трениране. Нещо различно от това, което правиш всеки ден. Нещо, което да усещаш повече като забава отколкото като тренировка. Мисля, че предложението на Венци за меткони и по-дълги кардио комплекси е много добро. Можеш да ходиш да тренираш и с групата на Раковски...
22.07.10
12:43
казано от veronique на 22.07.10, 11:33:
Да, именно защото съм следяла Венци преди време знам, че тя постигна това: качване на ММ и същевременно сваляне на мазнини. Видяла съм, че не е невъзможно.
Бягане - 4км, без почивка. Темпото все още не е достатъчно добро - бягаме за около 6мин на километър. Целта е да паднем към 5, 5:30. След това веднага 3 кръга от: 5 мин въже, 50 коремни преси. Като всеки път пресите са различни. Към 50 мин всичко.
Не е на гладно, защото се будя гладна и не мога да правя каквото и да било от нерви, че корема ми стърже. Съжалявам, но надали 100гр мляко и малко овес ще ми блокират разграждането на мазнини :)Храна
Вчера:
-3 малки филии хляб с 50гр сирене
крос
-домат, краставица, чушка, кашкавал
-3 яйца, извара, домат, краставица, чушка и още от кашкавала(в два приема, за деня е към 200гр)
-няколко джанки
2 часа аеробика
-омлет, задушени зеленчуци
-100г извара с домат и 10гр маслоднес:
-има няма 2 лъжици мляко с овес, 2 лъжици сладко и 30гр шоколад
2 часа аеробика
-3 яйца, 50гр извара, някаква наденица и голяма салата (домат, краставица и чушка)
сигурно ще направим крос като се навали
за вечеря: извара и яйцатази седмица експериментирам без месо.
до сега карах основно на пилешко и свинско, като понякога закуската ми беше мляко, редувах с яйца или пържоли.СЪН: лягам към 23.30, спя д 7.20 или 08.00. Дълбок сън, не ставам дори и за тоалетна. НО се събуждам “насила” от алармата, а не от само себе си. Усещам, че бих могла да спя още и често ми се доспива следобед:)
Това са повече от 400 гр концентрирани млечни на ден + яко яйца , наденици , разни сладки , шокколади . Е какво очакваш ?
+ това от тоя крос освен да огладняваш повече не виждам друг ефект . А , и да задържаш вода от толкова много кардио ...
От млечните да не говорим колко вода се задържа особено когато са с кофти произход ( кашкавалът е много shit ) . Едно палео наистина би задвижило нещата .
Аз, с риск да досадя, само бих потвърдила съвета на Венци и Fire. Щом има застой, нещо трябва да се промени. И когато тренировките са ОК, остава да погледнеш храната. Поне си заслужава да опиташ :-)
22.07.10
12:59
Lim, реално това е 70 килограмова жена с 15 кила мазнина. Мазнината няма нужда от подхранване.
Иначе не, ако количествата написани са достоверни не смятам, че тази храна е достатъчна. Често обаче се наблюдава при хората които пълнеят, че реалните количества храна са различни от това, което те си мислят че са. И това е съвсем несъзнателно в повечето случаи. Но пък оправдание за ядене на хляб, шоколад и овес не виждам. Тези неща не са подходящи за ядене ако ще се отслабва - и толкоз. 30 гр шоколад са си почти 200 кал (а сега гледам има и разни шоколади по 600 кал/100 гр...). СПКЯто неминуемо води до инсулинова резистентност, а с висок инсулин не вярвам да успее да свали освен ако не мине на чайчета и секс.
Та вдигайки си инсулина рано сутрин с въглехидрат, после пък и кортизола с дълго продължително бягане на полугладно.... избор на неподходящи храни, несъобразени количества, фрустрация (което води до повторно качване на кортизола) и ето те нещата лека полека се трупат.
Единственото което вярвам аз е в първият закон на Нютон - който гласи, че енергията не се губи. Ядеш ли повече дебелееш, не ядеш ли отслабваш.
Другото което си мисля е - не знам какво точно представлява сухата “водна аеробика”, но ми се струва, че не е кой знае колко енергоизразходваща и не би следвало да се брои за тренировка. Не знам обаче, тук стрелям слепешката.
И още нещо ми се върти из главата - може да си станала много метаболитно ефективна особено що се касае до тип тренировки които провеждаш дълго време. КОето значи че пък тялото ти не изразходва същото количество енергия за същите ежедневни задачи и тренировки .
Това се променя със стрес - меткони, интервали, подскоци, стълби, IF (intermittent fasting). Идвай на Раковски и без тва сме го обърнали на дебелариум ;)
Венци,
съгласна, че водната аеробика е...просто работа. За тялото тя е ежедневие...но е повече движение, отколкото седенето, нали?
Зная, че отявлено предпочиташ ВМ хранене пред въглехидратното, но...въгл съществуват в природата...картофи, царевица, киноа, ориз, ядки различни, плодове... И човешкото тяло е направено така, че да може да обработва и едното, и другото (в случай, че достъпът до храна е ограничен и то трябва да има варианти за оцеляване) Да, достъпът до възл е бил по-труден...трябва да ходиш, да обикаляш, да ги събираш и т.н., но ги е имало. Но пък и с мазнините и белтъчините е било същото. Проблемът ни е изобилието. И подобрителите. И консервантите. И хормоните. И пестицидите. А не въгл, мазнини или белт като такива.
Шоколадът колкото пречи, толкова и помога...200 кал на фона на 2000 за целия ден не е кой знае какво...10% джанк...не мисля, че е толкова много. А пък ти е вкусно и ти е гот. Щастлив си...може за няколко секунди, но понякога имаш нужда от това ‘щастие’
Сега..ясно е, че има въгл типове метаболизми и такива, дето не тачат мнг въгл. Вероника многократно е споменавала, че е фен на високо-мазнинното хранене и че в момента експериментира с храната.
Това, което аз имах предвид е, че тя има нужда от свобода. Не от още рестрикции, не от още забранени неща, не от още натягане какво може да помогне или ще навреди. Доказано е, че хората се и лекуват, и разболяват с мислите си. Едно такова ограничително мислене, според мен разболява, не лекува. И те отдалечава от това, от което наистина има нужда организмът ти. А, бога ми, той си казва от какво има нужда. Не вярвах, но повярвах.
Например: когато смятах калории и трябваше да ям вечеря в определна калорийна рамка и си я пресмятах, тази храна не ми стигаше. Будех се през нощта и ядях още. Почти насън. Абсолютно некотролируемо. Спрях да смятам калории, ядях толкова, колкото имам нужда и ми беш егот (често пъти много по-малко калории от предишните пресмятани), спрях да се будя през нощта. Е това не е ли от прекаленото премисляне и пресмятане?
Сега като направя много тежка вечерна тренировка и не ям достатъчно на вечеря, пак се будя през нощта. Що? Щото не ми стига нещо за възстановяване вероятно. Ама вече не е биг дийл и на другия ден не се чувстам толкова виновна, все едно съм убила човек. Щом съм яла, съм имала нужда. Толкова е естествено!
Мнението беше редактирано от Limka на 22.07.10 13:31.
казано от Венцеслава Атилова на 22.07.10, 12:59:
Другото което си мисля е - не знам какво точно представлява сухата “водна аеробика”, но ми се струва, че не е кой знае колко енергоизразходваща и не би следвало да се брои за тренировка. Не знам обаче, тук стрелям слепешката.
Тук мисля че си абсолюно права. Енергоразхода не би следвало да е голям, тъй като упражненията не са тежки, а когато липсва и водното съпротивление не си струва да се броят като някакво физическо натоварване.
Венци много ги разбираш нещата ама едно нещо щом работи при теб не значи че работи за всички.Както се вижда до тук на Вероника не и понася този режим.Другото нещо че с тоя овес и мляко,шоколад и сладко преди кардио все едно не правиш нищо.Ако искаш да сваляш наистина трябва да бягаш сутрин на гладно и след бягането също да забравиш за сладкото.Като ти се яде толкова изяж 3 белтъка ноо не и овес с мляко и сладко.Най малкото което ти трябва е да бягаш поне 10 мин за да разградиш приетата храна.И Венци ако всичко беше така просто,да изразходваш повече отколкото приемаш и да отслабваш всички хора щяха да са слаби.
22.07.10
14:44
Ето за това го обичам този форум и хубавите спорове.
А още по-интересното е че всеки дава себе си за пример, което пък никой не знае долколко е приложимо към битието на авторката.
Аз се ограничавам. И психически и физически. За мен лично е по-лесно да НЕ ям отколкото да ям 10%. А понякога може и точно тези 10% да са препъни камичето. Честно казано ако си дам зелена светлина на всички храни не мисля че ще се справя. А и НЕ мога да си дам зелена светлина по простата причина, че вече съм достатъчно образована и знам какво има в джънка и как ми се отразява. Все едно - абе тва ме убива/прави дебела/кара ме да се чувствам кофти, ама я да се натъпча. Това е когато съм спокойна, щастлива, не е умрял някой, всичките ми крайници са цели и здрави и като цяло нямам ОГРОМНИ проблеми.
Когато имам сериозен проблем - знаете какво става - зелена светлина и тотална деградация, което пък ме кара да се чувствам още по-зле физически. И да, мой личен проблем си е, че си успокоявам душата с лоша храна (или по-скоро си мисля, че я успокоявам).
Както и да е - въпросът е, че всеки трябва да си знае приоритетите - ето например - аз сега искам да олекна - при мен това става с палео, IF и меткони.
Ти искаш да си в мир със себе си - при теб това става с меки думи, любов и премахване на граници.
И като цяло твоята цел е къде къде по достойна от моята, но....
Това води до малко по-задълбочена филофофия - моята е не ми харесва да съм тежка, впускам се в рестрикция, твоята е - не ми харесват рестрикциите, ще се обичам такава каквато съм.
Ти не си готова да си “на диета”, аз пък не съм готова да съм тежка. И така - в крайна сметка важното е да правим това което ни кара да сме щастливи.
Знам колко плиткоумна и повърхностна цел е да нося определена визия, но мен лично ме товари и то изключително много когато съм нещо различно.
Тоест - мен ми е по-натоварено да не съм на рестрикция, отколкото да съм.
И така - Вероника просто трябва да избере - дали ще се обича с + кг, или ще се отслабва. Ако ще се отслабва - ще трябват рестрикции.
ПП - за метаболитните типове, въглехидратите, консервантите и изобилието съм 100% съгласна
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 22.07.10 14:50.
Венци, кефиш ме :-)
Чудесна дискусия се получи. И в крайна сметка - каквото и да си говорим, всичко е индивидуално.
Но обратно към фокуса на темата - момичето трябва да обмисли идеята да резне излишните (и според мен) храни. Там овес, мляко, шоколад... В този конкретен случай си е нужно, за да излезе от платото.
Мдам, така си е Венци...
Говорили сме си, че точно когато спрях да си поставям рестрикции, аз започнах да правя по-здравословни избори. И автоматично изчезна чувството за вина, когато веднъж-два пъти в седмицата пия бира или ям шоколад. Абе, вината е гаден съветник. И е безмислена. И май оттам идва целия проблем - че се чувстваме виновни, като ядем нещо, което класифицираме като джанк? Ама защо се чувстваме виновни? Ми щото е вредно и щото си разваляме формата? А дали пък това мислене не отключва нешо по веригата нататък?
Чертата:
- нито ти, нито аз сме си постигнали ТРАЙНО целите. Така че явно не можем да дадем най-добрия съвет - все пак още експериментираме, лутаме се. Можем само да говорим от позицията на своя ЕКСПЕРИМЕНТАТОРСКИ опит и да си настояваме за последната своя ‘мода’.
Живот и здраве, след година-две-пет, можем пак да си подискураме кой, как, защо и какво мисли по тези въпроси. От позицията на още опит и експерименти...а може би и малко мъдрост :)