27.04.04
20:53
хубаво ли е 15мин. след тренировка да се консумира пшеничен зародиш смесен с кисело мляко или пшеничен зародиш смесен с прясно мляко и разбит банан...
Ok THANKS :)
Ami mnogo si e dobre p6eni4niq zarodi6, az si go piq s proteina vednaga sled trenirovka, nqkoi put i polovin-edin 4as predi neq, zavisi kak sum se hranil predi tova :)
30.04.04
12:40
От къде ги взимате тея зародиши, кълнове и т.н.т?
Да ти кажа аз лично си го купувам от Фантастико,той е в една зелена кутия от 200g и на нея пише ПШЕНИЧЕН-ЗАРОДИШ СТАБИЛИЗИРАН...
А да ви питам...аз тренирам 3 пъти в седмицата,как е по хубаво да се пие зародиша-само когато тренирам или през цялата седмица.БЛАГОДАРЯ...
Az go piq osnovno v dni na trenirovka, no nqma da ti navredi da go vzima6 i prez cqlata sedmica, no vse pak ne v ogromni koli4estva, 4e toi e s 45%vuglehidrati. Ina4e za men e 4udesen naturalen, hranitelen produkt :D
А този пшеничен зародиш май го има в различен вид...моят е много ситен,а мисля че съм виждал и на зърна,някой знае е ли каква е разликата или нещо се заблуждавам. :?
Po princip ako e paketiran e po-siten, moq e takuv, ama ako e suvsem sitno prahoobrazno moje da e p6eni4ni trici(sudurjanieto na hranit. ve6testva e podobno)
Аз си пия пшеничен зародиш с кисело мляко след тренировка и върви много добре. В други дни го пия, но в по-малки количества. Моят е дребен и има вкус на орехи или близък до него. От него добре се качва маса, а има и много витамини. Много добра “жива храна”. Незаменима за билдери.
А случайно да знаеш какъв е този ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ-СТАБИЛИЗИРАН той е ситен и има форма на много малки прозрачни листенца...той става ли за консумиране... :?
[quote author=“alex”]А случайно да знаеш какъв е този ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ-СТАБИЛИЗИРАН той е ситен и има форма на много малки прозрачни листенца...той става ли за консумиране... :?
Става, обаче има отвратителен вкус! С какво ли не го съчетавах и пак не можах да го консумирам тва нещо! Ако ти можеш - няма лошо!
Аз си зимам пшеничен зародиш в едни зелени кутиики и си е екстра.
Даже леко сладни като го сложа в киселото мляко :)
Но аз си го ям това нещо преди тренировка мисля, че е по-добре.
Зимайте си само, че обезмаслено кисело, за да не ви тежи :)
Da, psheni4niq zarodish prili4a na mnogo malki i tanki listenca. Spored tova, koeto mi opisvate tozi e sashtiq kato moq. Vkusa mi ponasq. Az go svarzvam s neshto podobno na orehi. Kakto kazah s kiselo mlqko varvi mnogo dobre. A pak dobavish li i miusli stava super. Tazi smes zasishta mnogo! S edna kupi4ka ot neq moga da karam cql den bez da ogladneq.
А по колко супени лъжици слагате пшеничен зародиш в купичка с кисело мляко,или пък с 0,7-0,8л. прясно мляко.За сега слагам около 4-5 супени лъжици,как мислите...много ли е...
Az po 3. s 4-5 mnogo tejko stava i mi e gadno. No ako ti haresva niama niakakuv problem.
Хубаво ли е примерно за едно ядене да се мешат хляб,яйце и сирене или пък хляб,салата и сирене или нещо такова :?
Alex, ne e nujno da se vglejda6 tolkova mnogo v kombinaciqta na hranite na tozi etap - dokolkoto pomnq trenira6 ot nqkolko meseca(popravi me ako burkam :wink: ) Prosto lapai zdravo, qj po-4esto i ne se ograni4avai. Dali 6te kombinira6 sireneto s hlqb i dali 6te qde6 salata s qicata, ot tova nqma da useti6 razlika. Nabivai qko 5-7 puti na den i da nqma6 griji :D
06.05.04
13:17
Всушайте се в съветите на Image. Трябва да знаете че след като опитах това разделно хранене мога да ям много повече. Потърсете из темите, но накратко - на отделно ядене приемате или само белтък, или само въглехидрати. Така храната ми се усвоява много по-бързо, не ми става тежко и мога да ям по повече!
А за пшеничения зародиш мога да кажа че е за хора които имат недостиг на витамини. На мен специално ми действа като ми задръства стомаха. Приемам го само докато чистя мазнини, защото ме засища за много дълго време, а аз си мисля че докато се качва маса трябва да се консумират храни които се усвояват по-бързо.
[quote author=“maxx_muscular”]Всушайте се в съветите на Image. Трябва да знаете че след като опитах това разделно хранене мога да ям много повече. Потърсете из темите, но накратко - на отделно ядене приемате или само белтък, или само въглехидрати. Така храната ми се усвоява много по-бързо, не ми става тежко и мога да ям по повече!
А за пшеничения зародиш мога да кажа че е за хора които имат недостиг на витамини. На мен специално ми действа като ми задръства стомаха. Приемам го само докато чистя мазнини, защото ме засища за много дълго време, а аз си мисля че докато се качва маса трябва да се консумират храни които се усвояват по-бързо.
Това означава ли че на на едно ядене ядеш само яйца или сирене или пък само пиле...т.к да ти кажа на мен едно пиле ще ми малко за да се наям...става въпрос ако го ям без нищо... :roll:
maxx_muscular tova s razdelnoto hranene e hubavo, oba4e s moite 7 hraneniq kak 6te stane, puk i pone polovinata den sum navun, kak 6te gi delq proteinia i vuglehidratite… :?: To 4e 6te se usvoqva po-lesno hranata e taka, ama mnogo trudna rabota e da se postigne. Nqma kak da se nahranq samo s beltu4ini naprimer nqkolko puti - mnogo pari trqbvat za taq rabota.
Какво ще кажете за този режим на ядене, като се стремя за маса.Сега съм точно 60кг., а искам да стана поне 65кг.
1 - 8.15ч 3 супени лъжици мюсли, 3 супени лъжици пшеничен зародиш и едно кисело мляко от 2%.Мешам ги и ги ям.
2 - от 9ч. до 12ч. ям плодове...
3 - 13ч. хапвам зърнен хляб бонус със сирене /4 филийки
4 - 15ч. 3 вафли от един вид, няма значение какви
5 - в периода м/у 17ч. и 18ч. правя тренировка
6 - 15мин. след нея около 0.7л. прясно мляко(3%) разбито с един банан и 3 супени лъжици пшеничен зародиш
7 - 1ч.-1.30ч след това вечерям, каквото има...
П.П - м/у 1 и 2 мога да вмъкна ядене на 50-100гр. соя или фъстъци...,това успях да съчетая като ядене, т.к. през повечето време съм навън :? а и средства...моля дайте мнения...
Alex kato cqlo hranitelnata ti dieta e dosta po-dobra ot tazi, deto izpolzva6e dopredi mesec. S ugovorkata, 4e nqma6 vuzmojnost za drugo, mislq 4e e dobre. No ne si lqgai ve4er bez da si populnil zapasite :wink: Soqta e idealna za celta, kakto i sireneto.Predi kaza, 4e moje6 da si vzima6 qica, sega za6to si gi izkliu4il? Imai pred vid, 4e sled kato ne priema6 meso 6te ti e po-trudno da nabavq6 neobhodimoto koli4estvo protein.
10.05.04
21:57
Всички пишете за пшеничен зародиш! А знае ли някой какво садържа и във какви проценти ?
Извинявай ако съм те заблудил...яйцата по някой път ги включвам за вечеря, както и месото...THANKS
До electric:
В 100гр. пшеничен зародиш има...
45% въглехидрати
35% белтъчини
10% мазнини
Витамини
А - 0,6 mg
B1 - 2.4mg
B2 - 1.5mg
B3 - 1.5mg
E - 30mg
PP - 9mg
Alex ако почна да се храня по твоята диета най-много да се смаля и да изчезна :) Че аз ядях повече преди да почна да тренирам.
Алекс, и на мен ми се струва, че хапваш малко. Вкарай малко повече месо или яйца. С тая диета не ми се вярва да качиш маса. Аз на 65 кг, като в момента правя релеф, ям доста повече.
Успех!!!
Добре съгласих се...а къде по точно да вкарам тези яйца или месо в режима си, т.к. гледам мин.1ч. да мине до следващото ядене :?
Много просто-ще ядеш повече на храненията.Това е моята лека диетка :D Давам ти я само за пример как да си разпределиш храненията.Базирана е изцяло на разделното хранене.
Хранене 1: 7 часа :сутрешна закуска : 200гр. овесени ядки, 200г. ориз, 5 филии пълнозърнест хляб, 3 банана ,малко шоколад
Хранене 2: 10:30 часа : закуска : 5 яйца
Хранене 3: 12:30 часа : обяд 200гр. пилешко 200гр. салата от зеленчуци
Хранене 4: 15 часа :предтренировъчно хранене: 1 компот
Хранене 5: 17 часа :следтренировъчно хранене 1-во : въглехидратна напитка-100 гр. мед
Хранене 6: 17:30 часа :следтренировъчно хранене 2-ро : 50гр. гейнер
Хранене 7: 19 часа : вечеря 500гр. телешки шол 200г. зеленчуци
Хранене 8: 23 часа :зареждане преди сън 40гр. протеин на прах(яйчно-млечен)
2,3 часа през нощта -1 литър кисело мляко
Трябва да благодаря на Image,той ме светна по някои въпроси за разделното хранене.
[quote author=“Problem?”]Хранене 1: 7 часа :сутрешна закуска : 200гр. овесени ядки, 200г. ориз, 5 филии пълнозърнест хляб, 3 банана ,малко шоколад.
Това наистина ли успяваш да го изядеш като хората! Или го тъпчеш в стомаха си и каквото стане! Ако успяваш - евала брато! Аз на половината ако намаля грамажите, пак ще се узоря!
Нямам никакъв проблем.Даже си ми е много вкусно.А за грамажите- не ги спазвам изобщо-те са ми като ориентир да не падам под тях>винаги приготвям по повече.Особено обяда и вечерята ям много повече.
Всичко зависи от нагласата :wink:
И да си подредиш храните така, че най-вкусните да са най-открая.
Pi4ove, ne 4etete li, 4e mom4eto nemoje da si pozvoli pove4e hrana ot tazi, koqto e napisal…preporu4vate mu nqkakvi proteini i geineri, mesa, deto qvno nqma kak da si gi kupi. Qsno e, 4e s tqh 6te se hrani po-dobre, no….Na bazata na tova, koeto e napisal mu daite ako iskate nqkakuv suvet. M/u drugoto alex sega se hrani po-dobre ot predi, 6toto togava ot 8 sutrinta do 12:30 q kara6e na malko plodove :) Taka, 4e sega e hapvaneto mu e po-dobro, no mom4eto nqma vuzmojnost da se harni taka, kakto bi iskal, zatova e izbroil takiva hrani i v takova koli4estvo…
Uspeh Alex :wink:
[quote author=“White”]Pi4ove, ne 4etete li, 4e mom4eto nemoje da si pozvoli pove4e hrana ot tazi, koqto e napisal…preporu4vate mu nqkakvi proteini i geineri, mesa, deto qvno nqma kak da si gi kupi. Qsno e, 4e s tqh 6te se hrani po-dobre, no….Na bazata na tova, koeto e napisal mu daite ako iskate nqkakuv suvet. M/u drugoto alex sega se hrani po-dobre ot predi, 6toto togava ot 8 sutrinta do 12:30 q kara6e na malko plodove :) Taka, 4e sega e hapvaneto mu e po-dobro, no mom4eto nqma vuzmojnost da se harni taka, kakto bi iskal, zatova e izbroil takiva hrani i v takova koli4estvo…
Uspeh Alex :wink:
Благодаря за подкрепата... :wink: , а и на всички др.
Na 4ovek koito e 60kg mu preporu4vate hranitelni rejimi!Vajnoto e da qde mnogo(mnogo po dobre e ot kolkoto da kara na mleko,banani i 4 filiiki zurnest hlqb).Qm kato lud kakvoto ima v nas i o6te do sega ne mi se lepi.Edinstveno gledam ve4erta malko da se ograni4avam na filiite hlqb ina4e dieta nqma smisul,osobeno kato alex trenira v tqh.Ni6to nqma da napravi s tova gladuvane.Po-dobre e da si qde,trenira,sportuva(futbol,basket,pluvane,ti4ane i dr.) puk da vidim efekta.Na tezi godini koito e toi(i az de) ne e vajno da e napompan,a da razte tqloto.
Qm kato lud kakvoto ima v nas i o6te do sega ne mi se lepi.
Това ти е проблема,че ядеш ‘каквото има’ :wink:
И не му казваме да не яде или да яде малко а да яде каквото трябва но повече.Всеки би трябвало да знае колко е важен хранителният режим,но ти явно оглавяваш “новото време” в бодибилдинга.
Успех! 8)
16.05.04
03:03
sega razbrah zas6to v bg niama golemi bodibilderi…
mi nikoi ne iade dostatu4no proteini,bes tiah kakvi rasteji o4akvate??????
dobri sa vuglehidratite,no i proteinite sa mnogo vajni,as naprimer zaedno s 6eikovete i hranata v periot na masa poglu6tam okolo 500gr proteini na den,vuglehidrati nezanm kolko to4nosa no ne sa malko,4eta 4E sled tren ne piete protein,samo s vugleh ne stava,nujen e burs vuglehidrat(banan+dekstroza+kreatin),sled 30 min okolo 100gr protein 6eik,posle purjola s salata.sutrin ne qadete qiaca,nujni sa zaedno s ovesenite qadki+proteinov 6eik pak,ima imnogo dr mnogo tunki ne6ta v programite za hranene.4ETETE I TURSETE SUVETI OT ISTINSKI KULTORISTI!!!!!
Добре момчета, а тези протеини мога ли да си ги намеря в магазини като фантастико, била или някакви др. Под каква форма са, как изглеждад, колко СТРУВАТ и какъв е точния грамаж, който мога да сложа в шейка 0.7л. от прясно мл., банан и пшеничен зародиш, който консумирам след тренировката.
ПП - Дайте подробно обяснение за тези протеини че не съм употребявал все още такива...Благодаря ви...
Lipidi,maznini,beltuci,vitamini i minerali,te sa nezamenimi za 4ove6koto tqlo.Ako ne qde6 hrani bogati na vuglehidrati nqma da ima ot kude da 4erpi6 energiq,puk bez energiq da vidim kakva masa 6te napravi6.I kak 4ovek 6te osvoi 500gr protein(pri polujenie i 4e qde),we i 100gr. sled trenirovka?!Gledah hranitelniq rejim na Jey Cutler i mu se subiraha okolo 350gr beltuci na den,a toi e nad 100kg i se zobi kato lud!Kvo mu govorite “da si kupi proteini” nqma li da e 100 puti po dobre da trenira v zala,za6toto v doma6ni usloviq nqma da napravi ni6to!!!
E povqrvai ako si nabavqh golqma 4ast ot beltucite 4rez hranitelni dobavki 6te ti izlezne dosta po-skupo ot tova da trenira6 v zala.A vtoroto e dosta po-vajno(osobeno kato iska6 masa),kogato ti se odade vuzmojnost ne se kolebai!