Програма с лостове и успоредки !

20.07.10
11:22

Здравейте на всички. На 14 години съм, висок съм 170см. и тежа 55кг. Въпроса ми е такъв че ходя в една детска площадка и тренирам от, може би около 1 месец. Ходя там Понеделник, Сряда, Петък и Неделя. Четвъртък и Събота бягам около 2,5 км.
Изпълнявам една програма, но правя едно и също всяка тренировка и едно, че ми доскучава, пък и второ мисля че няма толкова голям ефект. Ям по 5,6 пъти на ден предимно месо, яйца, плодове, салати и се ограничавам от газираните напитки. Искам да попитам дали може да ми помогнете с изготвянето на нова програма. А ако ви трябва тази с която тренирам ще ви я дам:
0.Загрявка - 3 мин.
1. 1х10 - Лицеви опори
2. 3х6 - Набирания с надхват
3. 3х5 - Кофички
4. 3х5 Набирания със тесен подхват за бицепс
5. 3Х4 - Кофички
6. 2х10 - Повдиане на краката от вис
7. Коремни преси до отказ

АЧ

20.07.10
11:59

Изглежда ми доста лесна програмката, с малко натоварване, но ти си начинаещ до колкото видях. Ако искаш по-голям ефект тренирай разделно вече. Мога и да ди дам много яка програмка:

Понеделник - Набирания (под и над хват )
Вторник - Кофи и лицеви опори
Сряда - корем + тичане
Четвъртък - Набирания
Петък - Кофи и лицеви
Събота - корем + тичане

Прави повече повторения сериите около 4-5 серии по 10 повторенип г/д ще ти е добре. Успехи.

23.07.10
08:43

Попринцип целта ми е да качвам килограми, а това бягане не ми ли пречи за събирането на маса и има ли някакви претенции към храненето или да продължавам :)

Мнението беше редактирано от R.Mitev на 23.07.10 09:01.

23.07.10
12:35

Зависи за какво бягане става на въпрос... Късите спринтове (50-100 м) ще ти бъдат от полза за развиването на сила пък и защо не и  за маса.Помагат и за изграждането на коремните мускули ако се комбинира с добра диета...

АЧ

23.07.10
13:11

Човек, който тренира, в дни които тича, след тичането организма пуска един хормон. Този хормон му викат “хормон на растежа”, тоест ... мускулите растат.. Тичай най-добре 3 пъти в седмицата спринт.

23.07.10
14:22

ОК а със храненето как вървят нещата, по колко пъти на ден да се храня и на какво да наблягам, така че да започна да качвам, защото метаболизмът ми е слаб и се развивам бавно (В последните 3 месеца съм качил 4 кг. ;[ )

23.07.10
14:38

Много хора за една година не могат да качат толкова ,на мен ми се струва добър напредък за начинаещ и няма нужда да бързаш освен ,ако не искаш да омазниш .

23.07.10
14:43

Аз също тренирам на лостове, успоредки, халки и у дома. Честно да ти кажа с тая програма все едно си почиваш.
Споменатия хормон Соматотропин се отделя от Аденохипофизата и по-скоро е свързан с растежа на костите в случая. Какво ще рече слаб метаболизъм или имаш предвид бавен или прекалено бърз :?

23.07.10
14:48

По-добре забрави за фиксирани програми, когато тренираш само на лостове. Постави си някаква насоченост - силова, за издръжливост или някъде по средата. Общо взето гледай всяка тренировка да изпълняваш повече повторения за единица време. Това се постига със съкращаване не времето за почивка или повишаване броя на повторенията в серията. Също се стреми към упражнения, които са с неблагоприяно разпределение на тежестта (front lever for example). Такива упражнения се отразяват изключително добре на силата и разбиват мита, че на лостовете не можеш да направиш сила, каквато се прави във фитнеса. Може, и още как.

И все пак, ако искаш визуален ефект, и особено ако искаш бърз визуален ефект, яж мнооого.

23.07.10
14:49

Целта ми е да достигна 60 кг. Смисъл остават ми още 5 кг. И според мен си хапвам доста. По 4,5 пъти на ден, но докато качих тези 3 килограма ядох много яйца, за който и докато си помисля вече ми се гади. Хапвах по повече пиле но не мога да ям всеки ден. Просто нямам финансовата възможност. И въпросът ми беше, доло горе как да се побера в рамките между 5-8 лв. на ден, така че да ям храна от която няма да ми се надуе само корема след време, ами и като я сачетавам с тренировки да има някакъв резултат в килограмите.

23.07.10
14:55

Voyager е човека :) Ако хапваш повечко мазнини би трябвало да ти се забави метаболизма и да качиш килограми, гледай само да не преиграваш, чв ще станеш разплута поничка.

Мнението беше редактирано от bioDNA на 23.07.10 14:58.

23.07.10
15:05

ОК, Благодаря на всички за отговорите от които имах нужда.
Поздрави !

16.04.14
09:51

Здравейте. :) Момиче съм и решихме с моята приятелка да започнем тренировките чрез лостове. На 14 сме и двете. И някой от вас ще може ли да ни направи някаква програма? Благодаря предварително :)
P.s нещо от сорта на това какво трябва да ядем и колко пъти трябва да тренираме. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1