02.04.05
10:07
Въпросът ми е свързан главно с упражненията и тяхната интензивност.Всеки път когато ходя на Фитнес(4 пъти на седмица) гледам да натоварвам мускулната група която тренирам максимално,чак на другия ден да имам мускулна треска и да ме боли,ама много:)Гледам да правя така с всички мускули,но само при гърдите не успявам,иначе бицепс,трицепс и др.доста си ме болят след като съм ги тренирал.Въпреки това нямам проблеми с тренировките(след 1 ден почивка леката болка в бицепса не ми пречи на лежанката или при упражненията за гръб)Искам да попитам дали е добре това което правя или да не ги натоварвам толкова.Обаче ако не ме болят имам чувството че тренировката не е била пълноценна.
Подозирам, не съм 101% сигурен, но мисля, че правиш огромна грашка!!!
Мускулна треска, малка, по скоро като напрежение в мускула е едно. А мускулна от зверско претрениране, съвсем друго!
При това твоето мускула ПРЕТРЕНИРА и не може да расте и да се развива, просто се съсипваш за нищо, 0-лев ефект.
Другите да видим какво ще ти кажат...
02.04.05
12:07
Трябва да си коригираш броя на повторенията,броя на сериите и т.н. Попрочети в forum-a има доста теми по тоя въпрос.
Аз пък имам само в гърдите мускулна треска след тренировка!!!
здр. орица от скоро съм в този спорт и не съм голям специалист,но съм сигласен с tpd това което правиш е грешка.незнам защо ти требва след тренировка да да имаш жестока мускулна треска????
значи да не пускам нова тема ,тука питам .
МУСКУЛНАТА ТРЕСКА КРИТЕРИЙ ЛИ Е ЗА ДОБРА ТРЕНИРОВКА.
защото на последен правя според мен добри тренировки а на другиа ден нищо не ме боли :shock:
Не е критерии, единтвено ако е зверска (държи по една седмица), значи има нещо нередно. Важни са резултатите :wink:
[quote author=“Mussolini”]значи да не пускам нова тема ,тука питам .
МУСКУЛНАТА ТРЕСКА КРИТЕРИЙ ЛИ Е ЗА ДОБРА ТРЕНИРОВКА.
защото на последен правя според мен добри тренировки а на другиа ден нищо не ме боли :shock:
Така и трябва да е. Аз мисля, че неко напреженийце да чувстваш, евентуално лека мускулна е ок. Но да те гърчи мускула в ежадневието поради зверско на товарване е много ГРЕШНО.
Така че, обмисли си пак стила на трениране. ДА не се скапеш нещо... :wink:
Уау. Това ВСЕКИ път да имаш мускулна треска, не е на добре пич. За това има програми за начинаещи средно напреднали и напреднали, за начинаещите, просто караш мускула да свиква с напрежения по определено време, и там сериите не са до отказ, за да нямаш мускулна треска, и чак тогава след около 1 месец с програма за начинаещи, мускулите ти като свикнат с редовно натоварване, тогава можеш да си позволиш серии до отказ, и тогава вече трудно ше имаш такива мускулни трески. С други думи: не прави така, не е добре.