Опа, хайде един, типичен петъчен луд и напрегнат ден....
Бях на косъм да си разваля доброто настроение, но все пак удържах фронта, макар че закъснях за танци.
И все пак беше готино...да не казвам голяма дума, но вените на ръцете започват пак да се виждат, не само по време на тренировка. Поне такава е тенденцията.
Утре ме чака един много уплътнен ден - до ранния следобяд имам неотложен ангажимент, в 16,00 ч. имам уговорка с една мацка да я уча на тяга и клек, в 18,00 ч. имам среща, а от 20,00 съм на кръчма - за специалисти, разбира се. Пак ще вдигнем градуса....И шофьорка си имам, така че ще обърна нещо малко....
Отсега усещам, че в неделя ще имам сили само да лежа и да ям.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.07.10 18:58.
казано от inis9 на 02.07.10, 18:57:
Опа, хайде един, типичен петъчен луд и напрегнат ден....
...да не казвам голяма дума, но вените на ръцете започват пак да се виждат, не само по време на тренировка. Поне такава е тенденцията.
Хайде, чакаме да видим вените ;), кога ще качиш някоя снимка.
Ще е, Карпи, като изскочат като хората. Не е най - красивото нещо на света.
Тренировка:
Залата беше пълна. Концентрацията ми не беше съвсем на ниво.
1. Набирания подхват - 3 х 5 - по-зле от миналия път, петите повторения с мах. Ама то всеки ден не е Великден. +
2. Клек:
1 х 15 с 50 кг.;
1 х 10 с 60 кг,;
1 х 5 със 70 кг.;
1 х 5 със 75 кг.;
3 х 5 с 65 кг.;
2 х 5 с 60 кг.;
+
3. Knees to elbows - 3 х 8;
Преден клек с 50 кг. - 1 х 5;
Тук един пич правеше с мен, но почивките му бяха доста дълги, и на мен ми омръзна да го чакам и да му разтоварвам щангата. А как клякаше...като първия човек, даже гледаше телевизия....Хем ми стана смешно, хем се ядосах леко;
4. Zercher клек:
1 х 8 с 30 кг.;
1 х 5 с 50 кг.;
2 х 5 с 45 кг.;
+
5. Молитва:
2 х 10 с 50 кг.;
1 х 10 с 55 кг.
Всичко 60 мин.
Едва се прибрах от залата, леко, леко.... краката са ....уморени, да кажем. Как ще играя довечера, хич не знам.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.07.10 15:32.
ab wheel, dragon flags, weightened planks и приключваме с core strenght-а...:)))
Мда, все хубави упражнения. Флагът не е за мен на този етап.
Вчера - мноооого танци, 2 малки + страхотно изкарване.
Нямах проблем с танцуването, дори нямам мускулна треска. Интересно колко трябва да клякам, за да натоваря краката прилично! Очевидно 88 клека с тежест не стигат.....
Днес почивам, реанимирам и ей такива хубави работи..А-а-а, и ям!
Абе, то аз неделята, та и понеделника почивах.
Леко ме приболяваше кръстът, а пък аз само клякам напоследък и реших да му осигуря още един ден почивка.
Днес тренирах, набързо.
Тренировка:
1. Набирания подхват 3 х 5 - и днес не беше Великден, на вторите две серии последните повторения с мах; +
2. Клек с 40 кг., 100 повторения, за 8 мин. и няколко секунди от тази тема:
Разбивка:
1 х 20; 1 х 12; 1 х 8; 1 х 20; 1 х 40 - като четирийската беше с раздишвания на около 10 повторения. Просто времето ми напредна и трябваше да побързам. Доволна съм все пак, щангата не я усетих, в смисъл да имам нужда да я оставям. Първите две серии класически клек, после се изхитрих и кляках широко. Като свърших със стоте повторения, едва се държах на краката си :D
3. Добро утро:
1 х 8 с 35 кг.;
4 х 8 с 30 кг.;
+
4. Молитва с 50 кг.:
2 х 10; 1 х 20.
Ами това беше.....общо 40 мин.
Мнението беше редактирано от Инис на 06.07.10 06:55.
Опа, хайде и аз да се впиша, че току - виж сте ме забравили.
Вчера - танци.
Днес - тренировка. Много бърза...
1. Набиране подхват: 4 х 5, четвъртата серия в края на тренировката, а първите три - редувани с:
2. Сумо тяга - 5 х 6 със 70; 70; 65; 65; 65 кг., надхват +
3. Ренегатско на пейка с 10 кг. - 3 х 5;
4. Zercher клек - 3 х 6 с 45; 50; 50 кг. +
5. Повдигане на крака от лакътна опора - 3 х 10.
Всичко 35 мин. Е, поне се пораздвижих.
След 100-те клека онзи ден имах съвсем лека мускулна треска.....
Ренегатското ми е леко с 10 кг....като че ли. Стабилна съм много на пейката.
Zercher клек - трябва да се отделят ръцете от тялото и се усеща много в корема, гърба и д-то. Самото клякане не е никакъв проблем, но всичко останало е адски натоварващо.
От повдигането от лакътна опора ме заболяха раменете. Трябваше да си правя knees to elbows.
Въобще на мен нищо не ми действа както трябва (grin)
Хайде, хубав ден на вас и на мен!
Мнението беше редактирано от Инис на 08.07.10 07:24.
Не си единствената, спокойно. И аз когато правя традиционните коремни преси ме болят краката :D
Мнението беше редактирано от Julius на 08.07.10 13:00.
Хи, Юлиус, така ме успокои, че днес / тази вечер направих доста добра тренировка.
1. Набиране подхват:
1 х 7 - но първото с подскок, за да се хвана за лоста...а не ми се губеше сила, и без това е кът, първо да увисна и после да се набирам. Но пък останах очарована - досега 7, та и 6 набирания в серия нямам!;
2 х 5; 3 х 3 и в края на тренировката 1 х 5 - последното със зор :))))
Всичките разхвърляни в тренировката;
+
2. Клек:
1 х 10 с 50 кг.;
3 х 5 със 76 кг.;
3 х 10 с 60 кг.;
+
3. Обратни коремни с 5 кг. - 3 х 10;
+
4. Хиперекстензии - 4 х 15, първата серия с 5 кг. и реших, че няма разлика +/- 5 кг...;
+
5. Наклони встрани с щанга 26 кг. - 3 х 10 (по 5 на страна).
Всичко 60 мин.
Супер доволна от набиранията - само първата серия беше на по - висок лост, където се наложи да подскоча, другите серии си бяха на уред;
Клек - един пич ме пази на трите тежки серии - имаше защо, чувствах се слаба някак и все бях пред отказ. Но направих добър обем и пак съм доволна. Отдавна не бях правила три тежки серии;
Хиперекстензии - залата, в която обикновено ходя, беше затворена в 21,00 ч. вечерта, така че се озовах във “Флайса”, а там изобщо няма място около стойката за клек...така че замених доброто утро, което иначе щях да правя.
Мнението беше редактирано от Инис на 12.07.10 06:54.
Инес, да не си изоставила дневника или тренировките ;). Хайде завръщай се вече, че не са много хората, които тренират, като теб и имат толкова добри силови резултати. Харесва ми да чета дневника, защото предизвикваш с написаното.
Браво за набиранията. Много радваш с ината си.
казано от inis9 на 11.07.10, 19:51:
така че се озовах във “Флайса”, а там изобщо няма място около стойката за клек...така че замених доброто утро, което иначе щях да правя.
Флайса в Хаджи Димитър?
Яяяяя, какъв хубав дневник! Супер надъхващо! :-) За набиранията и тежестите с които клякаш - респект! Направо се почувствах като първолак - има още много овес да ям :-D
Опа, добър вечер :)
Карпи, мерси. Радвам се, че мислиш така.
Гипс, мерси и на теб. Последното нещо, което може да се каже за мен, е, че съм инат....амбициозна съм, поне по отношение на набиранията. Имам прогрес, къде повече, къде по - малко...не всеки път успявам да направя достатъчно. А “Флайсът” е в Надежда.
Innocence, с теб си приличаме поне по едно нещо - и на мен ми върви горната половина...:lol:
За тази седмица имам само 2 репетиции...не вярвах, че точно аз ще го кажа, но бях толкова ангажирана в работата, че не си и помислях да закъснявам, както обикновено, и да си правя сутрешните тренировки. А вечер...само като си го представя и желанието ми за тренировка изчезва - фитнесът фраш, викове, крясъци и жега....че там има два вентилатора, климатик - не.
Отделно кръстът напоследък не ми е стабилен, поприболява ме. Пък аз нали все клякам и мисля, че една седмица без натоварване ще му се отрази добре. Пък и на мен - последно почивах от тренировки август миналата година и напоследък не съм доволна от резултатите си.
Храната - изобщо не я мисля, в резултат на което е добра. Не винаги е чиста, чат - пат хапна някоя бисквитка.
Реших, че е безпредметно да свалям килограми, които после ще си върна в момента, в който започна да ям и тренирам нормално.
В момента съм в баланс - не качам и не свалям, а държа едно 1700 - 2000 кал. Като начин на живот ми се струва приемливо, сила и енергия имам.
Не искам повече през живота си да държа отрицателни калории, искам все като сега да съм сита и да не качвам мас. А ям и въглехидрати - основно до следобяд - но си има и овес, и хляб с масло - моя фаворит. Плодове почти не ям, ям си обичайните за мен неща - месо, зеленчуци и много млечни, без извара....и хляб по мъничко. И други вкусни неща.
Когато не се фокусирам излишно върху нещата, те се получават по - лесно. Доскоро все мислех, че трябва да свалям и все си хапвах по някой джънк. Сега не се вманиачавам и всичко си върви добре, мисля.
Ще тренирам в неделя, нетърпелива съм. Тренира ми се :)
Мнението беше редактирано от Инис на 16.07.10 21:07.
О,Поли това с отрицателните калории не си го пожелавам и аз :D Зор видях,......тялото само показва от какво и как има нужда.
Така е, Гаги :)
Вчера, 18.07., тренировка с mbarton:
1. Набирания подхват: 5, 4 и 1/2 (уж пет, ама с такива махове, че....), 4, 4, 3, 3 +
2. Клек с 60 кг. - 1 х 6; 3 х 10 - никаква сила, много тежеше;
3. Zercher клек с 50 кг. - 3 х 5 - тежеше още повече +
4. Сумо тяга - 3 х 6 с 60; 60; 65 кг. - и това ми тежеше +
5. Пул тру - 6 х 10 с 40; 50; 60; 60; 60; 60 кг. +
6. Knees to elbows - 3 х 6.
Зле на всичко. Уж почивах една седмица и мислех, че трябва да изненадам и себе си, особено с набиранията и клека, ама цък. Не ми беше ден. Пул тру-то ми хареса, даже може и седем серии да съм направила, не шест.
Вечерта - репетиция 2 часа, заради фестивала.
Днес се чувствам добре, имам лека мускулна на гърдите само, от knees to elbows.
Успешен ден на вас и на мен!
казано от inis9 на 19.07.10, 06:40:
Така е, Гаги :)
5. Пул тру - 6 х 10 с 40; 50; 60; 60; 60; 60 кг. +
6. Knees to elbows - 3 х 6.Зле на всичко. Уж почивах една седмица и мислех, че трябва да изненадам и себе си, особено с набиранията и клека, ама цък. Не ми беше ден.
Успешен ден на вас и на мен!
Здравей Инес, може ли да дадеш линкове за 5 и 6 упражнение от тренировката ти, че не съм ги чувала и ще ми е интересно да видя за какво става дума.
Следващият път ще се справиш по-добре, макар че и тези работни тежести не са малко, но ти най-добре си знаеш.
Поздрави!
Здрасти, Kарпи,
ето пул тру:
ето и knees to elbows:
Мнението беше редактирано от Инис на 19.07.10 07:27.
Здравей iris, на мен пък почти всеки път след като се завърна от кратка почивка, започвам със спад във тренировката. Но съм забелязал, че после си възвръщам силите и понякога надминавям очакванията си. Дано и с теб така.
Колъо, прави едно подобно урпажнение на Pull Through , но хваща голям диск и го рамята от долу до горе малко над нивото на очита. Пробвах го и аз и доста ми хареса. Можеш да опиташ :)
Knees to elbows, за коя част на корема е ? Изглежда доста трудно, но ще опитам и аз, интерено упражнение е.
Поздрави :)
казано от Julius на 19.07.10, 12:28:
Здравей iris, на мен пък почти всеки път след като се завърна от кратка почивка, започвам със спад във тренировката. Но съм забелязал, че после си възвръщам силите и понякога надминавям очакванията си. Дано и с теб така.
Колъо, прави едно подобно урпажнение на Pull Through , но хваща голям диск и го рамята от долу до горе малко над нивото на очита. Пробвах го и аз и доста ми хареса. Можеш да опиташ :)
Knees to elbows, за коя част на корема е ? Изглежда доста трудно, но ще опитам и аз, интерено упражнение е.
Поздрави :)
Здравей, Юлиус,
надявам се да си прав, ще проверя съвсем скоро :))))
Кольо прави суинг, ето виж:
Много добро упражнение също, и аз го правя. Може и с пудовка, и с диск - важното е да ти удобно за хващане, иначе ако го изтървеш :lol:
Може и с една и с две ръце също. Може да изхвърляш до раменете, а може и до над главата.
Knees to elbows натоварва особено долната част на корема. По принцип е редно да се прави в малко повече бройки, отколкото аз го правя и с минимизиране на инерцията.
Уф, днес беше един ден, прибирайки се, ми се щеше просто да си остана в къщи и да се самосъжалявам....Обаче реших, че така ще стане по - лошо и в 20,30 бях в залата : )))
S_L, тренирали сме по едно и също време.
Една от най - интересните ми тренировки, не заради тренировката, а заради обстоятелствата.
Тренировка:
1. Клек:
1 х 5 с 60 кг.;
3 х 5 със 75 кг.;
3 х 10 с 60 кг.;
2. Напади - 3 х 5 с 40 кг. +
3. Ренегатско - 3 х 5 с 15 кг. - все се каня да взема седемнайските, ама защо не ги взимам..;
4. Обръщане с клек - 3 х 5 с 40 кг.;
5. Zercher клек - 3 х 5 с 50 кг.;
6. Добро утро - 2 х 8 с 35 кг.; 2 х 10 с 30 кг.
Общ обем - 80 клека....не е зле.
Всичко ок. 70 мин.
Та: помолих един пич да ме пази на тежките серии клек и се заговорихме. Знаеше доста за многоставните упражнения, за тренировките изобщо, имена на упражнения....мина ми през ум, че е някой съфорумец....покрай него се заговорих с един истински трибоец. За пръв път видях на живо тяга с 290 кг.....Човекът е на видима възраст около 50-те и правеше само тяга. Попитах го защо се огъва повечко назад като прави със 160 кг., а той каза, че му е леко и че на тежките серии не се огъва (dull) ! Така си и беше, следих го :))))))) Техниката му беше перфектна (учудващо, а хихи) и от следващия път съм се амбицирала да започна и аз тяга като неговата...в смисъл, при него синхронът беше перфектен...много, много добро решение беше да тренирам тази вечер.
Мнението беше редактирано от Инис на 20.07.10 19:50.
Значи и аз се угъвам, защото м ие леко :D (бъзикам се)
А той с колан ли беше ? :)
Естествено, че затова се огъваш хихи, ние трибойци ли сме или.....
Да, с колан някакъв беше под тениската и с фитили.
Каза, че коланът му служи да му затопля кръста, че след 30 години трениране го приболявали малко ставите, иначе при правилно изпълнение на тягата изобщо не се натоварвал кръстът и нямало нужда от колан. Факт!
Опа, хей ме на : ))))
В сряда и четвъртък (т.е. вчера и онзи ден) - репетиции.
Днес - тренировка:
1. Набирания подхват: 5; 5; 4; 3 +
2. Zercher клек с 45 кг. - 3 х 8;
3. Напади - 1 серия с дъмбели 15 и 12,5 кг., за да установя, че е доста трудно за ръцете и
1 х 5 с 40 кг.;
6 х 5 с 35 кг. +
4. Негативни набирания широк надхват - 3 х 5;
5. Напречна лежанка с дъмбел 12,5 кг. - 3 х 6 +
6. Суинг с 1 ръка с 15 кг. диск - 3 х 20 (по 10 на ръка).
Всичко 35 мин. Голямо бързане. Изглежда лесно, но аз буквално летях през сериите....на мен не ми е...хихи
Набирания - зле, голяма умора за бицепса, има нещо, което ми се изплъзва, някак не успявам да ангажирам гърба достатъчно;
Напади - с 40 кг. буквално ми се схващат ръцете и раменете, затова опитах отначало с дъмбели, но не беше по - добре. С 35 кг. нямам този проблем, но ми е леко...затова повечко серии.
Довечера - репетиция :)
Тази седмица си напазарувах в понеделник за работата и сега поприключих със запасите. Равносметката за 5 работни дни - закуска, обяд и чат-пат следобедно хапване:
1100 гр. хляб, половината царевичен уж;
250 гр. масло,
5 домата;
200 гр. лютеница;
350 гр. сирене;
150 гр. кашкавал;
4 кофички кисело мляко.
Да се има предвид, че за 5 дни съм вечеряла не повече от 3 пъти по малко и безвъглехидратно почти. Е, имаше и 2-3 праскови.
Абе и бира имаше 1-2 пъти....не е добре.
Едно 2000 + кал има...
Вкусно беше :))))))
А, то нямало месо и яйца в това седмично меню..хм, не са ми липсвали.
И посля се чудя защо една МТ ме държи по 3-4 дни....
Мнението беше редактирано от Инис на 23.07.10 11:08.
А ей тъй ми се отразява яденето на 1 кило хляб за 5 дни...
Няма майтап, внушителна съм си, тук не се вижда, акцентът е само ръце, но имам една снимка, на която съм точно като бикоборец....абе кой каквото не иска, това му се пада :D
Ма няма какво да се направи....
Мнението беше редактирано от Инис на 23.07.10 20:37.
24.07.10
03:45
От къде го взимаш тоя хляб, че искам и аз такъв...
Аз виждам само хубави хубави вени и мускули, ни знам ко сЪ оплакваш
казано от inis9 на 23.07.10, 20:34:
А ей тъй ми се отразява яденето на 1 кило хляб за 5 дни...
Няма майтап, внушителна съм си, тук не се вижда, акцентът е само ръце, но имам една снимка, на която съм точно като бикоборец....абе кой каквото не иска, това му се пада :D
Ма няма какво да се направи....
Много добре, оформена ръка. Доста девойки могат да си мечтаят за такава и ще трябва да се поизпотят и потрудят много, за да я оформят така.
ПП - и пусни тая снимка и ние да видиме, дали наистина си като БИКОБОРЕЦ :D .
Точно от вас не съм очаквала друг коментар, от една партия сме....
Истината е, че не си намирам подходящи дрехи.
На тази ми визия нищо, освен спортни дрехи, не стои добре....
Качвам я снимката с уговорката, че ще си направя и в цял ръст, на тази изглеждам твърде широка някак, а не съм. По - скоро съм слаба и висока с огромни рамене. И заради тоя релеф изглеждат още по - големи.
Сега е моментът да уточня, че раменете са ми 112-113, аз все мислех, че са 106, но съм мерила грешно май.
На фона на 90 см ханш и 90 см гръдна обиколка си е доста....
Мисля, че начинът по който изглеждам в горната половина, кара много момичета да не пристъпват във фитнес залата.
Оня ден чух коментар по свой адрес: “Тая много яка, бе!” от една девойка....Вярно, че във фитнес форум трябва да се кефя на тия резултати, ама.....
Облека ли потник, съм като ходеща (анти)реклама на женския бодибилдинг.
Важното е на теб да ти харесва. Екстра си, верно, засрамваш повечето момчета от форума с тези рамене( в добрия смисъл, не че са ти огромни), ма кво да праиш :D
Мнението беше редактирано от alabalaa на 24.07.10 11:58.
Еххх...пак с тези ОГРОМНИ рамене :D Къде ги виждаш не ми е ясно. По-добре ли щеше да изглеждаш, ако раменете ти бяха по-тесни от таза? Не знам какво и защо си си втълпила, но раменете ти изглеждат точно както трябва да изглеждат при тренираща жена. :)
казано от Margaritka на 24.07.10, 11:53:
... раменете ти изглеждат точно както трябва да изглеждат при тренираща жена. :)
Абсолютно съгласен с Margaritka! (y)
Мнението беше редактирано от Vic на 24.07.10 11:59.
Здравейте,
приключвам с раменете, зная, че става досадно да се дъвче едно и също. Сега наблягам на долната половина, поне да подплатя д-то. Каквото - такова.
Имаше 2 неща в залата, които ми развалиха тренировката и тя надскочи 2 часа...първото е, че се засякох с един познат, когото учих да прави тяга.....второто е, че едно момче си извади рамото. Аз се озовах в ролята на милосърдна сестра и докато дойдат да го вземат, му придържах ръката. Честно, отначало ми прилоша, после се съвзех, нямаше как.....още ми е свит стомахът.
Та - тренировка:
1. Лег:
1 х 12 с 20 кг.;
1 х 7 с 30 кг.;
1 х 4 с 40 кг.;
1 х 5 с 45 кг.;
1 х 1 с 50 кг.;
1 х 1 с 55 кг.;
1 х 5 с 45 кг.;
Моят познат ме пази на лежанката...като се засечем с него в залата, все правя рекорди :D
Нямаше да успея на 60 кг....виж, ако бях скочила директно на 60, щеше да стане, но 55-ицата ме измъчи и просто нямах шанс за повече...
2. Тяга:
1 х 6 с 60 кг.;
1 х 5 със 70 кг.;
1 х 5 с 80 кг.;
2 х 5 с 90 кг.;
Супер, досега не бях правила петички на 90 кг., само тройки...изненадах се от себе си чак :D
Стимул ми беше възрастният трибоец, с когото пак се засякохме и който правеше с малко повече от мен тяга - с 260 кг....;
По тая причина много се старах за техниката....
Хват - на 80 и 90 кг. смесен, без смяна. Леките серийки - с надхват.
3. Zercher клек - 4 х 10 с 50; 45; 45; 40 кг.;
4. Добро утро -
1 х 8 с 35 кг.; 1 х 7 с 35 кг. (тук голямо разкъсване на тренировката, не довърших серията);
1 x 8 с 35 кг.;
2 х 10 с 30 кг.; +
5. Молитва - 3 х 10 с 50; 55; 55 кг.
И това е....засега.
Мнението беше редактирано от Инис на 25.07.10 17:03.
Тягата с 60 - от лекичките викаш.. Майкоооууууу :-) Кога ли ще стигна до 60..
Madboy, мерси, ама точно ти яко ме комплексираш :D….че сме на едно тегло, но твоите постижения са бая по - напред....яко мускул :)
Да, да, ясно за тестостерона и мъжките силови постижения спрямо женските. Ще четем за теб някой ден, отсега имаш клек и тяга х 2 на собствено тегло, че и отгоре.
Мартинка, ще стигнеш, че и задминеш. На мен тягата ми си стои там от доста време.
Тъй и тъй пиша, направих си 200 гр. кафяв ориз...месеци наред стоя в шкафа и реших да го употребя. Сготвих го с домати и маслини....не ми се сърдете, любители на кафявия ориз, но по - неприятно нещо не бях вкусвала от известно време....отделих си едни 50 гр. за импровизирано мляко с ориз. За утре...
Ще го ям, де...ама толкова ще му бъде.
хахаха, какво откровение :-) Според мен има нещо по-гадно - киноа :-)
До декември си поставям за цел да стигна 60 кг. за тяга!
казано от Madboy на 25.07.10, 14:54:
И тягата и лег-а са супер - браво!
х2
Много хубаво си направила като си помогнала на човека за рамото му. :)
Инис може би,ако беше сготвила ориза без нищо щеше да ти хареса повече. Въпрос на вкус все пак.
О,гаден е кафявият ориз.Аз също не го одобрих и го смених за ръжени макарони,които подправях с риба тон,сирене и лютеница за диабетици.....доста по вкусно е.
казано от гаги на 26.07.10, 11:35:
О,гаден е кафявият ориз.Аз също не го одобрих и го смених за ръжени макарони,които подправях с риба тон,сирене и лютеница за диабетици.....доста по вкусно е.
Какво не му харесвате на кафявия ориз? Аз го обожавам и даже го предпочитам пред белия. Ям си го чист без подправки, само варен.