25.07.10
14:33
Казвам се Николай.Тук може би не е точното място за тези въпроси,за което се извинямам.Аз съм на 15 години и се занимавам с футбол.181см 83 кг.Утре започвам подготовка с отбора ми,за новия сезон.Очаква ме голямо бягане.По принцип издържам много,но сега не се чувствам силен,през времето което сме в почивка съм качил килограми и съм изгубил форма.Взимам л-карнитин - помага ми за свалянето на килограми,но не ми дава енергия и издръжливост.Това със сигорност не е първата такава тема за което също се извинявам.Вапросьт ми е-какво да направя зада издържам повече.Какви добавки да взимам?Ако може някои да ми каже някаква елементарна диета ще му бада много благодарен.Благодаря за отделеното време!
Разчитай най-вече на чистата храна. Хамбургерите и дюнерите ще те подуват и т.н. сещаш се. Аз бих заменил карнитина със BCAA или със добър протеин изолат.
Пич, ти си на 15, това което можеш да направиш е да се образоваш за правилното хранене, добавки не ти трябват, използвай пубертета си
25.07.10
18:43
Не ям лоши храни!Казах -ако някои може да направи простичка диета,да я направи!Не ми помогнахте особено много.За BCAA може и да пробвам.Но в момента немога да си позволя да си купувам за всеки месец BCAA и Протеин изолат.Oсвен ако са евтини и некачествени а ас не съм фен на некачествените добавки,ако има евтин протеин и BCAA ми кажи,досега не сьм зимал такива и незнам цените.Моля ви за проста и лесна диета.Благодаря!
Мнението беше редактирано от Nikolai_Nikolov на 25.07.10 18:48.
25.07.10
18:49
Някъде за подобен случай (издържливост при футбол) бяха препоръчали аргинин :)
25.07.10
18:51
казано от Vask0 на 25.07.10, 18:49:
Някъде за подобен случай (издържливост при футбол) бяха препоръчали аргинин :)
Трябва ми нещо евтино нямам големи финансови възможности в момнта!
Приеми съвета на Nazgull. Ще имаш енергия и издържливост като се храниш правилно и спиш поне по 8 часа на денонощие.Лягай преди 12, дори преди 11 ако можеш.
25.07.10
18:59
казано от flexman_adlct на 25.07.10, 18:55:
Приеми съвета на Nazgull. Ще имаш енергия и издържливост като се храниш правилно и спиш поне по 8 часа на денонощие.Лягай преди 12, дори преди 11 ако можеш.
Благодаря много и на двама ви!Но не можете ли да измислите някаква диета-лесна елементарна.По възможност да присъстват плодове и зеленчуци.Това обичам да ям!
ами диета хмм сутрин овесени ядки с 250 мл мляко(и моляте недей ме пита както един друг да с прясно мляко ако ти харесва може и с кис.) пил. месо или риба обед преди вечеря кис. мляко с плод вечеря салата с пил. месо или риба и можеш през деня или преди да си легнеш 30 гр. ядки
а за енергия и не скъпо - кофейн 15 -20 лв струва има мн таблетки и ще ти свърши страхотна работа особе след като си на 15 години!!!!
Успех
Ако не си помогнеш сам. Няма кой да ти помогне. Като не полагаш елементарни усилия да прочетеш какво е вече писано по темата с диетите няма да имаш и особен ефект в спазването й. Прочети за РБД, състави си меню с качествена храна, която имаш налична или ще ти купуват вашите и я напиши, за да ти дадем съвети.
Успех.