Мнение за тренировачната ми програма

26.07.10
10:05

здр изкам да ми кажете мнението си за моята програма и да ме корегирате.С програмата ми се опитвам да кача мускулна маса.
Етоя и моята програма:
Понеделник:
Прасец:
Повдигане на пръсти на лег преса 5 серии до отказване с 60кг.Сменям упражнението всяка седмица.
Корем:
Коремни преси 4х30 с 35кг.
Привеждане на горен скрипец 4 серии до отказване с 50 кг.
Модификация на Странична опора 4х20 без допълнителни кг.

Вторник:
Гърди:
Загрявка с 20 кг на лег
Средна,Горна,Долна лег 4х8 започваам с 50 кг и стигам до 72кг.
Бицепс:
Скотово згъване 4х8 започвам с 20кг и стигам до 40кг.
Кръстосано чуково згъване с дъмбели 4х8 с 14-18 кг.
Бицепсово згъване с щанга 4х8 с 35-40кг.
Чукчета 4х8 с 18-20 кг

Сряда:
Рамо:
Раменни преси с дъбели 4х8 18-20кг
Раменни преси с щанга 4х8 35-52кг
Трицепс:
Скрипец 4х8 с 45-50кг
Скрипец с въже 4х8 с 25-35кг
Френско 4х8 с 25 кг макса ми
Отново на скрипец с въже но зад главата незнам как се казва :( 4х8 с 20-30кг
Четвъртак:
Крака:
Бедрено згъване 4х8 с 70 кг
Клякане с щанга 4х15 с 52 кг
Затваряне на бедра на Аддуктор машина 4х8 с 60кг
И опражнение за задните части с 4х20 с 45кг
Петък:
Гръб:
Широко гребане с дъмбели под наклон с 14кг 4х8
Придърпване на вертикален скрипец зад галва 4х8 с 50-70кг
Трапец:
С дъбели 4х8 с 30кг
С В-образен лост 4х8 30кг

Събота:
Отново гърди и бицепс.
Неделя:
Latissimus Dorsi или така наречената кофа:
Набирания 4х8 без тежести.
Придърпване на долен скрипец 4х8 с 50-60 кг
Привеждане на горен скрипец 4х8 с 20-35 кг
Гребане с дъмбели 4х8 с 18-20кг.
Предмишница:
Бицепсово згъване с надхвад 4х8 с 30-35 кг
Навиване на въже с 3кг 4х8
  Е това е моята програмка. Едно време почивах ама почнах да правч крака и сега вече не почивам.

Темата беше редактирана от Vikenti на 26.07.10 17:06.

26.07.10
11:23

Според мен не става тая програма :
в понеделник само прасец и корем ли правиш ?

За бицепс са много 4ри упражнения.

За рамо само с раменни преси не става, трябват си и упражнения за средно и задно рамо.

Това само на първо четене..
А да тренираш 2 пъти седмично гърди и бицепс не е добра идея.
Също така и долната лежанка не е добра идея.

И все пак не си написал колко си годишен, какъв ти е стажа в залата и на какви препарати си ?

ПП: ако имаш 3-4 месеца стаж -> http://www.bb-team.org/workout/1290/#axzz0umotil8r
ако е повече може да преминеш на 4-ри дневен сплит -1. гърди;2. гръб;3.почивка;4.  ръце ;5. крака+рамо (не я намирам точно, но я има в сайта)

Мнението беше редактирано от Caleb на 26.07.10 11:28.

26.07.10
11:30

Сега видях : правиш само 2 (ДВЕ ) упражнения за гръб  и после в неделя правиш още 4-ри ?
Доста странна работа, но виж примерни тренировки за гръб

ПП: като цяло доста си разместил упражненията. Виж на сайта има доста примерни програми (аз съм ти посочил 2) , разгледай ги и 100% ще си по-доволен отколкото сега

Мнението беше редактирано от Caleb на 26.07.10 11:32.

26.07.10
11:42

значи аз съм на 16г висок съм 172см тежа 66кг. Разместил съм така упражненията УЖ да ума по голям ефект и да нахранвам мускулите на макс.Не взимам нищо само ям като прасе всичко от месо и тфа е .Опита ми е малко раскъсан щото не съм мн послушен и ми се налага да спирам за мн дълго време от периода на 8 месеца и то тфа е наи лошото.Общо съм тренирал около 5/6 месеца но нито веднъж не съм имал дори 2 месеца един след друг.

Мнението беше редактирано от Vikenti на 26.07.10 11:52.

26.07.10
11:50

Според мен си слабичък за повече от 3-дневен сплит.
Въобще пробвал ли си кръговата тренировка някога ?
1-2 месеца ще ти се отрази доста добре в комбинация с добрата храна и ще имаш резултати.
После може да преминеш към 3-дневната схема , която съм ти посочил в 1-вото си мнение.

26.07.10
11:55

казано от Caleb на 26.07.10, 11:50:

Според мен си слабичък за повече от 3-дневен сплит.
Въобще пробвал ли си кръговата тренировка някога ?
1-2 месеца ще ти се отрази доста добре в комбинация с добрата храна и ще имаш резултати.
После може да преминеш към 3-дневната схема , която съм ти посочил в 1-вото си мнение.

Аз лично с1м правил тази програма преди само нея правех и сега реших да си разпределя по малко мусколи и да наблягам здраво на тях,а и се чусвам супер тъпо къто поне един ден не ида във фитнеса не мога да си намера място :D

26.07.10
12:02

бих бил доволен ако намеря някоя по изтощаваяща програма която да ме изцежда на макс и да има ефект за масата

26.07.10
15:34

Защо не си зададеш един прост вьпрос кои  хора тренират 6 дни в седмицата и защо  :)  колкото повече тренираш по малко ще растеш.

26.07.10
17:00

прав си и аз знам че наи важното след хубавата тренировка е хубавата почивка такче треа да си пеостановя програмата просто така си мислех че ще има макс ефект,но пак си се притеснявах за почивката а и иам един въпрос същто по колко пъти да си тренирам рамото? Мисля че мога да го тренирам на всеки 2-3 дни нали така ? Или се бъркам

26.07.10
20:22

Тренирай го веднъж седмично.
Няма смисъл да го тренираш през 2 дни.
Пак ти казвам - разгледай програмите , които са качени на сайта, разгледай и темите тук и ще се ориентираш какво е добре за теб/
И накрая - какво не ти харесва в 3-дневния сплит , който ти пуснах по-горе

26.07.10
21:26

казано от Caleb на 26.07.10, 20:22:

Тренирай го веднъж седмично.
Няма смисъл да го тренираш през 2 дни.
Пак ти казвам - разгледай програмите , които са качени на сайта, разгледай и темите тук и ще се ориентираш какво е добре за теб/
И накрая - какво не ти харесва в 3-дневния сплит , който ти пуснах по-горе

Еми само 3 дни в седмицата а и тренировката за крака е заедно с прасеца а всички във фитнеса ми казват да не го правя заедно щото така ще има по голям ефект за прасеца а изкам да го направя мн голям щото ми липсва а не изкам да изоставам ;)

26.07.10
21:30

Какьвто и сплит да избереш не прави повече от 4 тренировки на седмица. :)

26.07.10
21:38

да започвам да се уверявам в тфа преди тфа правех 4 тренировки и тфа е но нямах време а сега съм прекалено свободен и се чуда къде да си израсходч енергията а също така разбрах че ме болят костите къто вдигна дъмбелите и след кът ги оставя ме заболява адски силно коста на предмишницата на какво се дължи това ??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1