Влизане във форма след малко отсъствие и подготвяне за "истински" тренировки през зимата

AZ

27.07.10
12:56

Пуснах го в СПАМ темата,за да не отварям нова,но никой не ми отговори...

казано от az100yan на 27.07.10, 12:08:

Момчета,от месец-два съм занемарил тренировките,поради независещи от мен причини и от утре смятам леко по леко да се подготвям и да влизам във форма,за да мога зимата да тренирам нормално.Та чета днес блога на Петко и реших да започна да тренирам по тази програма,като се стремя да покачвам тежестта с всяка тренировка:
Тренировка едно.
А. Набиране на лост или скрипец до гърдите
Б. Раменна преса по избор (с щанга или дъмбели, от стоеж или седеж - варианти има много)
В. Мъртва тяга (класическа, сумо или румънска – според структурата на тялото и целите)

Тренировка две.
А. Гребане с щанга, дъмбел или на скрипец
Б. Лежанка (може и наклонена) или кофички
В. Клек с щанга (или преден клек)

Мислех да я променя малко,да сложа клека и тягата първи или някакви олимпийски движения,но се отказах.Целта ми е просто да вляза леко във форма,за да мога зимата да тренирам тежко(за моите възможности де :) )Сериите ще са 4 за упражнение,а повторенията 6-8.Може да вмъкна някое упражнение за преса.Ще тренирам 3 пъти в седмицата и постепенно ще оправям и изчиствам храната от боклуци.Та какво мислите?

GO

27.07.10
13:39

Имам мътни спомени за тази..
В тренировка 1(едно) мисля,че е подредена както трябва,но тренировка 2(две) не е ли по-добре първото упражнение да е клек,след това лежанката и накрая гребането?
То е най-добре Петко К да си каже,щом от там си я видял. ;)

AZ

27.07.10
13:50

Аз пък мислех клекът да е пръв,след това гребане и накрая лежанка,но не знам.Може наистина легът да е след клека,за да играе донякъде ролята на пулоувър в суперсерия с клек(въпреки,че упражненията ще си ги правя с почивка,не с редуване или суперсерии.)Той пишеше,че нарочно било така,защото начинаещите обикновено искат да наблегнат на горната част на тялото,но естествено програмата може да се промени.Надявам се той да се включи или може да му пиша едно ЛС,за да се посъветвам :)
Едит:Ще я правя както той я е написал,ако има нещо,ще я променя малко,но едва ли.

Мнението беше редактирано от az100yan на 27.07.10 14:08.

27.07.10
16:33

Reg Park’s Beginner’s Routine

Тренировка A:
клек 5?5
набиране под или надхват 5?5
кофи или лег 5?5
бицепсово сгъване прав 2?10
китки/предмишница 2?10
прасец 2?15-20

Тренировка B:
преден клек (или заден обаче по лек от тренировка А) 5?5
гребане 5?5
раменна преса прав 5?5
тяга 3?5 (2 серии загряващи, 1 работна )
китки/предмишница 2?10
прасец 2?15-20

Въртиш тренировките по този начин 3 пъти в седмица
седмица 1: A, B, A
седмица 2: B, A, B
седмица 3: A, B, A и т.н.

А тази ?? :)

AZ

28.07.10
07:36

Да,благодаря за тази.По-нататък може да пробвам и нея,но тя горе-долу е същата,като изключим прасеца и предмишницата,които мога да добавя и в предишната.Иначе ще ги въртя по същия начин.Ръцете няма да ги тренирам все още.Иначе аз и зимата може да карам по подобна програма или кръгова.
Поздрави и отивам да тренирам!

28.07.10
08:40

За зимата ще я пробвам и аз,но някой упр сигурно ще ги сменя както ми е удобно.КЛЕКА е най-важен за тази програма! Поздрави ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1