Програма за крака - два пъти или един път седмично ?

30.07.10
20:36

Здравейте.Започнах да правя наскоро преден клек,за да наблегна на часта над коляното,която за момента не се връзва с останалата част от бедрата.Просто изтъняват към коляното.Та въпроса ми е,как трябва да изглежда програмата при положение,че след предният клек не мога да правя заден и лег преса.Просто като натоваря първо тази част от крака и нямам сила.Та заден клек,преден клек и бедрено разгъване/напади с по 5 серии всяко,много ли ще ми дойде.Дефакто сериите не са много,но упражненията са тежки.Другият вариянт е да тренирам краката 2 пъти седмично,като в едната тренировка правя преден клек,а в другата заден.Тогава какви ще е хубаво да са другите упражнения?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:10.

30.07.10
20:50

това нямам сила е много странно.яж повече!!или просто прави с колкото сила имаш!
заден,преден и разгъване няма да ти дойде много.всичко зависи от сериите,но като упражнения не са много ;–)
аз ако бих тренирал крака 2 пъти седмично бих разделил квадрицепс и хамстринг+глутеус,а ако се чудиш за преден или заден просто ги редувай през тренировка ;)

за упажнения ето един пример:
клек(преден или заден от двата заедно мн смисъл не виждам)
лег-преса
напади
разгъване
това само за квардицепса.започвай с 8-10 повторения на базовите и увеличавай до 12-15 на изолиращите ;)

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 30.07.10 20:50.

30.07.10
20:56

То не е точно нямане на сила,но просто като натоваря първо зоната около коляното и като се напълни с кръв,после ми е некомфортно да клякам с тежестта отзад.Точно и аз това се чудех дали има смисъл от преден и заден клек в една тренировка.Ще пробвам тази програма,която написа,но без лег пресата.Ще я спра малко,защото я правя на всяка тренировка за крака и мисля,че няма да е зле да вкарам малко разнообразие на нейно място :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 30.07.10 20:57.

30.07.10
21:02

не изключвай лег-пресата ?
какво разнообразе смяташ да вкараш вместо нея ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1