Съвет за фитнес програма за покачване на сила

31.07.10
16:22

Здравейте, правя тази тема за да изкажете мнение за сегашната ми програма и трябва ли евентуално да променям нещо в нея.
Но да започна първо с малко информация, на 22 години съм 192см 92кг, тренирам сериозно от около 7 месеца.
Първоначално тренирах по системата :
ден1 - гърди, бицепс - повдигане на щанга от лег, пек-дек, скотово сгъване и сгъване с дъмбели
ден2 - почивка
ден3 - гръб, трицепс - горен/долен скрипец, щанга от лег с тесен хват и дърпане на горен скрипец за трицепс
ден4 - почивка
ден5 - рамо, корем - повдигане на ръце напред/встрани, коремни преси и повдигане на крака
ден6 - почивка
ден7 - почивка
Упражненията ги изпълнявах 3 серии по 7-8 повторения.
Като цяло съм доволен от тренировките, като почнах да тренирам бях 87кг. Проблема е, че ми липсва сила , което донякъде е разбираемо, като се има предвид, че преди да почна да ходя на фитнес не съм тренирал нищо. Освен това адски трудно качвам килограми на повдигане на щанга от лег.
Наскоро реших, че трябва да сменя програмата и минах на друг вариант :
ден1 - гърди, гръб, рамо - щанга от лег, повдигане от 45 градусова лежанка,  флайс, горен скрипец, долен скрипец, раменна преса със щанга и повдигане на дъмбели над главата (не му знам точното име на това упражнение)
ден2 - бицепс, трицепс, крака - сгъване за бицепс с щанга, скотово сгъване с дъмбели, френско разгъване с крив лост, разгъване с дъмбел над глава
ден3 - корем, “колело” - коремни преси, повдигане на крака и 30 мин въртене на колело
ден4 - почивка
и тези 4те ги редувам пак ...
Въпроса е, за да постигна покачване на сила , трябва ли да сменя нещо в упражненията или брой повторения и т.н.
Мога да тренирам всеки ден, работата ми го позвоялва.
Относно храненето мога да кажа, че е добро - тоест ям по средно 5 пъти на ден, почти без мазнини , както и ям всеки ден пилешко месо.

31.07.10
17:02

Малко са ти упражненията.Като липсват някоя базови упражнения за основните мускулни групи,без тях скоро няма да покачиш силата на лежанката.

В деня за крака не виядх упражнения за крака,данеби разходката до залата(аз така бих нареъл твоята тренирвка)да е част с краката?

Ако искаш сила ето ти топ упражненията:
1.Клек
2.Мъртва тяга
3.Вдигане от лег
4.Раменни преси с лост или дъмбели(това на което не му знаеш името).
5.Набирания
6.Кофички

Освен това за гръб включи гребане основно упражнения за маса в гърба.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 31.07.10 17:02.

31.07.10
18:27

Според мен ще е добре 5x5 като наблягаш на базовите упражнения, както Biad ти каза

Мнението беше редактирано от Нежния на 31.07.10 18:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1