01.08.10
18:08
Досега тренирах по следната програма:
1 ден бицепс гърди
3 ден гръб трицепс
5 ден крака рамена трапец предмишница
3 серии по 10 10 8 (килограмите се качват на осмицата) повторения с 1 минута и половина почивка между сериите, 2 между упражненията и 4-5 между групите
Целта ми е да постигна сила и здравина на цялото тяло, както и релеф.Нямам мерак да качвам ненужна мускулна маса тъй като намирам идеята за качване на мускули, които нямат стойност за загуба на време.Искам силно, енергично и издържливо тяло с реални физически качества.Да продължавам ли да тренирам по тази програма или да търся друга и ако трябва да я сменям каква ще ми препоръчате?
Темата беше редактирана от strenghtbilder на 01.08.10 18:09.
казано от strenghtbilder на 01.08.10, 18:08:
Да продължавам ли да тренирам по тази програма или да търся друга и ако трябва да я сменям каква ще ми препоръчате?
Търси информация относно това как се тренира за сила, и по пътя сигурно ще попаднеш и на доста програми, подходящи за времето, което си тренирал. С тая схема е далеч по-вероятно да качиш “ненужни мускули” отколкото сила, ако изобщо качиш нещо ;)
Четене му е майката, нещата не са толкова прости, че да стават без него.
Мнението беше редактирано от G33K на 01.08.10 19:46.
Ами относно подчертаното - в програмата трябва да присъстват неща коренно различни от тридневен сплит по схемата 3х10. Но все пак не сме гадатели, ясно ти е. Бъди по-конкретен. Какъв тип сила искаш? Искаш да тичаш по-дълго? Да спринтираш повече с по-голяма скорост? Искаш цялостна сила на всичките изолиращо ипражнения, или само на Големите Три (клек, лег, тяга)?
Направи списък с абсолютно всичко, което искаш от тялото си (конкретни неща кажи, ние ще му мислим) и дай повече информация за себе си - от кога тренираш, как се храниш и прочее.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.08.10 20:36.
Според мен да трениреш за сила по сплит е тъпо,по добре виж 5х5
Мнението беше редактирано от mehur40 на 01.08.10 22:14.
02.08.10
05:28
казано от G33K на 01.08.10, 19:45:
Да продължавам ли да тренирам по тази програма или да търся друга и ако трябва да я сменям каква ще ми препоръчате?
Търси информация относно това как се тренира за сила, и по пътя сигурно ще попаднеш и на доста програми, подходящи за времето, което си тренирал. С тая схема е далеч по-вероятно да качиш “ненужни мускули” отколкото сила, ако изобщо качиш нещо ;)
Искам цялостна сила на всички мускули в тялото.Проблема с програмата 5по5 във форума, е че не мога да правя клекове следващите 6 месеца, а мъртватата тяга ми преебава кръста.Знам, че е нужно много четене, но информацията не е концетрирана на едно място, а е разпръсната.В един сайт ще вида един съвет, а в друг сайт корено различен нещо.
Първият ми път, в който сериозно започнах зала беше сигурно преди 2-3 години, но с чести прекъсвания по болест и трамви.От добавките си зех креатин, а за храненето никога не отивам в залата гладен и след излизане никога не оставам гладен, другото може и да куца, но гледам да го оправям.
Мнението беше редактирано от strenghtbilder на 02.08.10 05:31.
Ти без клек и тяга,каква сила очкваш.
като видгаш 40-50 кг за бицепс ще качиш такава сила,че скоро ще изкривяваш лостовете.
02.08.10
06:53
Клел или каквото и да в било за крака в изключено да правя скоро.Тягата не може ли да се замести с нещо?
казано от strenghtbilder на 02.08.10, 05:28:
казано от G33K на 01.08.10, 19:45:
Искам цялостна сила на всички мускули в тялото.Проблема с програмата 5по5 във форума, е че не мога да правя клекове следващите 6 месеца, а мъртватата тяга ми преебава кръста.Знам, че е нужно много четене, но информацията не е концетрирана на едно място, а е разпръсната.В един сайт ще вида един съвет, а в друг сайт корено различен нещо.Първият ми път, в който сериозно започнах зала беше сигурно преди 2-3 години, но с чести прекъсвания по болест и трамви.От добавките си зех креатин, а за храненето никога не отивам в залата гладен и след излизане никога не оставам гладен, другото може и да куца, но гледам да го оправям.
Ми значи ти куца техниката,започни да ги правиш с лека тежест и накарай някой да ти обясни как става.
02.08.10
09:14
Травмите не са от фитнеса
02.08.10
09:53
За съжаление няма как да тренираш за сила ако имаш проблеми ... изчакай да мине всичко и ще започнеш отново нормално да си тренираш
02.08.10
11:22
Проблема е само в краката.Мъртвата тяга ще я започна и нея, да видим как ще се отрази.
казано от strenghtbilder на 02.08.10, 11:22:
Проблема е само в краката.Мъртвата тяга ще я започна и нея, да видим как ще се отрази.[/quote Добре ще се отрази,ако не се изсилваш с килограмите преди да научиш техниката
казано от strenghtbilder на 02.08.10, 11:22:
Проблема е само в краката.Мъртвата тяга ще я започна и нея, да видим как ще се отрази.
А ти тягата на челна стойка ли ще я правиш ?
Когато акцентът е сила, тялото трябва да се възприема като едно цяло, затова не тренирай по сплит. Силата следва да се разглежда като умение да генерираш максимално напрежение на мускулите в цялото тяло за единица време. Базовите упражнения като клек, военна преса, предна везна и мн други особено ефективно постигат това цялостно натоварване върху тялото; колкото повече мускули са въвлечени в едно движение, толкова по-активно работи всеки един от участващите мускули ( например, бицепсът има по-голям работен потенциал при набирането, отколкото в изолираното сгъване за бицепс).
Също така, силата и умората се изключват взаимно. От друга страна, силата обикновено се благоприятства от чести тренировки. За да се преодолее този парадокс, те съветвам да тренираш с много малко упражнения, да работиш с големи тежести, да тренираш почти всеки ден, да правиш много малко серии, както и големи почивки между тях. Така ще бъдеш възможно най-свеж и нервната система ще има по-добра възможност да развие силата.
Започни тягата от 20-30 килограма. Попитай инструктор как се прави. Накарай го да те погледне. Научиш ли тягата, ще ти бъде доста по-лесно да изградиш сила и маса по цялото тяло. След време клек и така ;)
Според мен, момчето малко Ви подведе с изреченията си. Би ли ни дефинирал какво точно разбираш под силно, енергично и издръжливо тяло. Защото има голяма разлика между това да си силен ( да клекнеш с 300кг ) и това да си издръжлив ( да бягаш 40км ).
03.08.10
16:37
Максимална ефикасност от всеки грам мускул.Паркур тяло, милитари тяло, супер хироу тяло...не се сещам как да го обясня.
Какво мислите за тази програма:
1 ден гърди бицепс
3 ден гръб трицепс
5 ден крака рамена трапец предмишница
3-4 упражнения на група 5х5
казано от strenghtbilder на 03.08.10, 16:37:
Максимална ефикасност от всеки грам мускул.Паркур тяло, милитари тяло, супер хироу тяло...не се сещам как да го обясня.
Какво мислите за тази програма:1 ден гърди бицепс
3 ден гръб трицепс
5 ден крака рамена трапец предмишница3-4 упражнения на група 5х5
За супер хироу тяло ще трябва да се научиш и да летиш, да не стане само като в началото на Kick-ass филмчето :D
Паркурът (как звучи :x ) не води до никакво кой знае какво тяло, защото тия неща малко или много са умения и нямат голям пренос в друг тип спортна активност. Военните, поне в щатите - вдигат яко тежки щанги и са говеда, поне тези които ти имаш предвид най-вероятно.
Така че, не знаеш точно какво искаш. За такива случаи - бих те насочил към КРОСФИТ раздела на форума, почти съм сигурен че ще те удовлетвори. Хората там са готини и ще ти дадат насоки кое как, пусни една темичка там.
За програмата ти:
- разделянето на мускулни групи е противопоказно за целите ти
- 6-8 упражнения в 5х5 на тренировка грубо го виждам като 2 часа и нагоре забавление в залата, 3 пъти седмично - отново крайно противопоказно, независимо от целите
Пиши на кросфитърите да те насочат, остави ги тия импровизации засега. Успех!
Мнението беше редактирано от G33K на 03.08.10 16:53.
03.08.10
21:03
Кросфита ми допадна наистина и ще го започна след някой друг месец, когато почуствам, че мога да си натоварвам краката по-сериозно.Интересно как никога не бях виждал до сега тази секция...
Прочитайки отново мнението на voyager стигнах до тази програма :) :
1 Гърди и Бицепс Лежанка 5х5, Набирания 5хМакс или сгъване с щанга (което мислите, че е по добро)
3 Гръб и Трицепс Набирания широк хват 5хМакс и/или дърпане на хоризонтален скрипец 5х5, Лежанка тесен хват 5х5
5 Клек 5х5 Раменна преса 5х5
А сега как е?