Помощ за направяне на програма за сила ?

Темата е заключена.

03.08.10
21:57

Добър вечер момчета.. :) от половин година се занимавам с фитнес ( тей като преди тази половин година се занимавах 1 година с бокс ) . Проблемат ми е такъф.. От тази половин година ми стана интересно това : Не взимам химия.... не пия ( събота понякога ) , хапвам доста добре ( не сам нито на диета нито пак ям мазнотии ) а бе що годе хапвам нормално . Висок сам 1/73 тежа 70 кг . От тази половин година сам на 1 и съща програма : понеделник - гарди бицепс ( гарди 3 упражнениа 4 серии 10 пъти , бицепс 2 упражнениа 4 серии 10 пъти ) , сряда ( гръб 3 упражнениа 4 серии 10 пъти , трицепс  2 упражнениа 4 серии 10 пъти ) , петак ( рамо 3 упражнениа 3 серии 12 повторениа трапец 4 серии 12 повторениа ). След 2-риа месец дигнах с МАЛКО килограмите който дигах преди това и до сега вече минаха 4 месеца някаде е седя на 1 и същи килограми и няма и грам промяна в мен... нито в сила нито в издражливост нито в нищо... това мисля че би трябвало да е от програмата... :) А и да не пропусна : на всяка тренирофка прая 100 коремни преси и 5 мин кардио след тренирофката.. :D . Дайте някоя четири дневна програма която да попромени този застой в мен.. ще сам доволен ако само ми кажете серийте и повторениата за упражнениата и колко да бъдат упражнениата в дадената мускулна група... за СИЛА.. изкам да стана малко по ЗДРАВ така да го кажа :) . А и да спомена ... крака не правя ... ( корем - малко ) .

Темата беше редактирана от Петко К на 04.08.10 21:21.

АН

03.08.10
22:24

5х5 или кросфит, избери си.

03.08.10
22:33

Това 5x5 да ви кажа го прочетох но не правя крака 1-во и 2-ро много много не го разбрах... :) а за това 2-рото не сам го и чувал... Ще е добре да поговоря с някой човек за упражнениата повторениата и сериите на тренировката за сила като цяло ми се струва .. но незнам дали ще има навит.. ^^

АН

03.08.10
23:48

Прави крака. Поне клекове и напади.

04.08.10
05:13

казано от b0x1nG на 03.08.10, 22:33:

но незнам дали ще има навит.. ^^

Няма да има, особено щом започваш така:

но не правя крака

и правиш по 6-7 правописни грешки на ред.

Но като цяло има писано в доста теми, с търсачката пробвай все ще излезе нещо. На хората малко или много сигурно им е омръзнало да се пише едно и също по 100 пъти. Успех.

Мнението беше редактирано от G33K на 04.08.10 05:14.

04.08.10
06:07

@ G33k Клипът в подписа ти кърти :D :D

04.08.10
06:46

За тази една година бокс,май доста бой си изял в главата.Ти каква пормяна очавкашда видиш за една година,при положение че тренираш половината тяло.Нормално да не качиш нито сила,нито издръзливост като липсват клек и тяга.

04.08.10
06:46

Немога да разбера едно нещо , това че правя грешки означава че не трябва да пиша ли ? Това до колкото знам не е сайт за Български език и Литература а бодибилдинг ? А второто нещо което ми е странно - КАТО НЕ ПРАВЯ КРАКА - НЕТРЯБВА ДА ПРАВЯ СИЛА ?! Приател.. тука странниа си ТИ :)

04.08.10
06:54

Не, че не трябва, а не може.

04.08.10
06:56

С 2 думи ще го обесня.В краката са можеби най-големите мусклули в тялото,като ги тренираш тялото отделя повече тестостерон и следователно това е по-добре за цялото тяло

04.08.10
07:06

Начи да го разбирам така - не правя ли поне клекове СИЛА В РАЦЕТЕ и като цяло в тялото тяло АЗ НЯМА ДА ИМАМ ? :D:D:D:D ?

04.08.10
07:08

Най-накрая си разбрал нещо. Добро начало.

04.08.10
07:12

Аз и друго разбрах , но мисля да си го запазя за мен ... :) Дано се сетите :P

04.08.10
07:20

Цял ден ще ме гложди какво друго си разбрал. :(

04.08.10
07:38

Без крака...няма големи ръце :D

04.08.10
07:40

Погледни коя да е програма за сила 5х5 или 5/3/1 примерно. Не съществува програма за сила без клек, мъртва тяга и лежанка. Ако искаш сила ще клякаш няма как.

04.08.10
07:46

Това с краката и рацете са пални глупости.Може да имаш големи раце и да си на инвалидна количка всичко е вапрос на тренировки и диета.Иначе краката ако искаш да качиш циалосно маса ако ти липсват килограми са наи добриая инструмент за това. :)

04.08.10
08:19

На 70 кг сам си добре.. Лежанка си правя , с тяга нямам проблем да почна , НО КРАКА НЕ ИЗКАМ ДА ПРАВЯ - добре са ми ... бих казал доста добре от многото кардио което сам правил.. и сам сигурен че имам ПО-ГОЛЕМИ крака от палячовците дето ми обесняят че НЕМОЖЕ да имам сила в рацете ако не правя крака... :) . Просто изкам някаква относителна програма пак за цялото тяло но БЕЗ КРАКА. То по-точно ме бърка това че незнам как се тренира за сила отностно серийте , кг , и повторениата... упражнениата те попринцип до колкото знам за сила са си тези по - натоварващите ( усновните ) :)

04.08.10
08:24

Често казано би било смешно да правиш 1ци на концентрично. :D

Мнението беше редактирано от П.М. на 04.08.10 08:25.

04.08.10
08:34

По-смешно ми звучи , че ако не правя КЛЕК няма да имам СИЛА ! :) :D :D :D :D :D :D :D :D

04.08.10
08:38

Еми отивай да сгъваш за бицепс и след 5 години ще дърпаш камиони.

04.08.10
08:41

Не... Мисля да отида да напрая 1 клек и да си напомпя баниците.. че тей по ще имам шанс да го дръпна :D

04.08.10
08:44

Ние за твое добро ти ги казваме тия неща, ти се смееш и си знаеш твоето. Прави каквото си искаш. Често казано едва ли ще сбърка някой тук, освен теб.

04.08.10
08:57

Знам че е така- клека доста спомага.. и като цяло че краката са да не казвам най-важната група в тренирофките но ЕДНА от най-важните... Но не сам сагласен да ми казвате че само БЕЗ КЛЕК немога да направя сила в тялото ми ... !

04.08.10
08:58

Не че съм от най-компетентните, но някак си ме напушва на смях, като си представя мъж със суууупер голямо тяло нагоре, а в краката - някакви две клечки забити. А и как така се изгражда сила в ръцете, като краката са слаби. Да не говорим пък, че най-голям % от силата в тялото е концентрирана в краката (по мое мнение)...

04.08.10
09:05

Споменах че преди сам правил крака ( клекове , упражнениа , доста кардио ) и са ми добре но ми писнаха да ги правя - ПРОФЕСИОНАЛИСТ или ИЗВАЕН ОТ ХАПОВЕ ДОКТОР няма да ставам.. просто любителски тренирам. Обзалагам се ( ако изкате може да ги снимаме и да ги видим ) че на повечето САВЕТНИЦИ краката са им по малки от мойте.. преди бях пълен и с многото кардио краката ми станах ПЕРФЕКТНИ бих казал , особенно прасците.. Но не ми харесва да са ми дебели краката... а за това че неможе да имам сила в рацете щото не правя ТЪПИА КЛЕК може да се хвърлите от някаде без да остаяте и писмо... ;)

04.08.10
09:10

Еми добре, дай 1-2 снимки и мерки да видим. Предполагам като си ги тренирал си правил клек с 200кг и сега обиколката на бедрата ти е към 90 и не можеш да си намериш дънки.

04.08.10
09:40

Идеята да тренираш краката не е да ги правиш големи или тн........а тялото да произвежда повече тестостерон нвм :D

04.08.10
09:53

Темата е за бисерите, а момчето е уникален тип...

Мнението беше редактирано от Riko на 04.08.10 09:53.

04.08.10
09:59

Клека ти е основата около която се изгражда тяло. Клек, тяга, лежанка. военна/пуш преса. Ти се занимаваш с боен спорт кви са тия билдърски сплитове? Прави цялото тяло в една тренировка или го раздели на горница долница или дърпане бутане. Ръце изобщо не прави. Обиколката ти на краката нито ще стане 90 нито ще клякаш с 200 скоро та дишай ще можеш да си намериш дънки. Плюс това ква е тая сила в ръцете бе човек . Удара ти идва от таза и рамената , няма значение колко згъваш за бицепс.

04.08.10
10:05

казано от everytime we touch на 04.08.10, 09:59:

Ти се занимаваш с боен спорт кви са тия билдърски сплитове?

Сигурен ли си в това, което казваш  :D
Занимава се колкото се занимава и с щанги според мен, изобщо не знам какво му обяснявате .. то от 3тия пост натам си личи за какво иде реч, ако толкова държите да му помогнете поне го изчакайте да порастне. Та той е боксьор с перфектни крака, вие кои сте че да му обяснявате??

Мнението беше редактирано от G33K на 04.08.10 10:06.

04.08.10
10:28

Пьрво за да правиш сила с крака или без тябва да махнеш сплита по това две мнениа няма от това почваш. Успех  :D

04.08.10
10:38

казано от b0x1nG на 04.08.10, 08:19:

Просто изкам някаква относителна програма пак за цялото тяло но БЕЗ КРАКА.

Интересен израз...

04.08.10
11:03

казано от G33K на 04.08.10, 10:05:

казано от everytime we touch на 04.08.10, 09:59:

Ти се занимаваш с боен спорт кви са тия билдърски сплитове?

Сигурен ли си в това, което казваш  :D
Занимава се колкото се занимава и с щанги според мен, изобщо не знам какво му обяснявате .. то от 3тия пост натам си личи за какво иде реч, ако толкова държите да му помогнете поне го изчакайте да порастне. Та той е боксьор с перфектни крака, вие кои сте че да му обяснявате??

О приятел треньори занимавали се с бокс по 20 и повече години има които са на същото мислене като това момче. Яко лежанка, бицепс, трицепс и нема как да не си яко копеле.. Крака за кво нали тичаш?

04.08.10
11:45

Така.. от фитнес може и да не разбирам много и за това питам но за БОКС моляви не ме бъркайте и не ми говорете ГЛУПОСТИ. 1-во за УДАРА си праф не ми трябва да сгъвам за бицепс защото в удара участва най-много ТРИЦЕПСА ... то ако участваше бицепса трябваше сам да се бия. 2-ро НАЙ- ПРОСТАШКОТО нешо което чух някога - ЗА БОКСИОР ТРЯБВАТ големи крака.. Боксиора трябва да има леко по големи крака в бедрата а прасците му и особено долната част на крака ДА БЪДЕ как да го кажа - ТЪНКА, за да може по лесно да се предвижва и да не се изморява много . В бокса е 80 % крака 20 % останалото. А големите крака правят боксиора по тромаф и по НЕМАНЕВРЕН и неможе да избягва УДАРИ - УМНИКО. Боксиора прави крака само с ТИЧАНЕ. Както казах че имам здрави крака само от добро КАРДИО.Така че точно за бокса не ми давай тъпите ти савети. Благодаря на всички който писаха и гледаха и се смяха - както и на мен че не разбирам много от фитнес ( вярно е защото тепърва започвам ) така и на този идиот който НЕ разбира от БОКС и дава САВЕТИ. Чао на сички... добър сайт но БЪЛГАРСКИ... секи гледа да спами и да се драка.. Така и ще си останете ЗДРАВЕНЯЦИ... Чао от мен . Повече няма да пиша -спамете си.

04.08.10
11:57

казано от b0x1nG на 04.08.10, 11:45:

Така.. от фитнес може и да не разбирам много и за това питам но за БОКС моляви не ме бъркайте и не ми говорете ГЛУПОСТИ. 1-во за УДАРА си праф не ми трябва да сгъвам за бицепс защото в удара участва най-много ТРИЦЕПСА ... то ако участваше бицепса трябваше сам да се бия. 2-ро НАЙ- ПРОСТАШКОТО нешо което чух някога - ЗА БОКСИОР ТРЯБВАТ големи крака.. Боксиора трябва да има леко по големи крака в бедрата а прасците му и особено долната част на крака ДА БЪДЕ как да го кажа - ТЪНКА, за да може по лесно да се предвижва и да не се изморява много . В бокса е 80 % крака 20 % останалото. А големите крака правят боксиора по тромаф и по НЕМАНЕВРЕН и неможе да избягва УДАРИ - УМНИКО. Боксиора прави крака само с ТИЧАНЕ. Както казах че имам здрави крака само от добро КАРДИО.Така че точно за бокса не ми давай тъпите ти савети. Благодаря на всички който писаха и гледаха и се смяха - както и на мен че не разбирам много от фитнес ( вярно е защото тепърва започвам ) така и на този идиот който НЕ разбира от БОКС и дава САВЕТИ. Чао на сички... добър сайт но БЪЛГАРСКИ... секи гледа да спами и да се драка.. Така и ще си останете ЗДРАВЕНЯЦИ... Чао от мен . Повече няма да пиша -спамете си.

Ако масата в краката ти е функционална няма да си тромав.И като цяло клека ти дава сила навсякъде а не само в краката.Абе боксйор ти поне роки гледал ли си го как тренира  :D

Мнението беше редактирано от mehur40 на 04.08.10 11:58.

04.08.10
12:00

Браво бе... депресирахте го.
Никой не ти е казал че ти трябват дебели крака. Ако така лесно разтяха мускулите всички щяхме да сме каро Рони.

04.08.10
12:01

Човек гледам да спазвам добрия тон, но си тъп и то яко. Трицепса ти е дотам да си разгънеш ръката, каква е силата в този удар замисли се малко. Силата в удара идва като вкараш таза. Разучи как тренират боксьори. Най - лесно достъпно ще ти е да видиш клипове на Тайсан. И той си е клякал както е тичал 10+ километра на ден. Като клякаш краката ти няма да станат задължително огромни. Като си 70 кг няма как да имаш големи и затрудняващи бързината ти крака. Спринтьорите клякат, а тяхната основна цел е бързина. Стига с тия селташки разбирания за спорта бе хора. Седнете и прочетете не го карайте на свободни разсъждения. Жив и здрав.

04.08.10
13:56

казано от b0x1nG на 04.08.10, 11:45:

...

Глупостите които пишеш, при това неграмотно, няма да ги коментирам. Но понеже някъде беше писал, че си на 17 - значи първите ми тренировки в бойните спортове са били горе-долу по времето, когато си започнал да пресичаш улицата без майка ти да те държи за ръката (айде, съвсем малко след това). Недей да обясняваш неща, които си видял за малко и отскоро и си решил, че си много в час с тях.

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=7t_WjcH1njw&feature=player_embedded
Не е боксьор, но пък и не е да му куца маневреността. И не е като да са му станали много дебели от трениране.
За справка: http://www.youtube.com/watch?v=5C3CmtpuTgw&feature=player_embedded

На кой друг му писна от 16 годишни капацитети? Ще взема да пусна анкета...

Мнението беше редактирано от G33K на 04.08.10 13:59.

04.08.10
21:21

Темата е за кофата, а автора и без това си отиде сам, та ми спести усилията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1