04.08.10
12:44
Въпросът ми е следният.Повечето хора комбинират тези мускули по точно определен начин - в 1 ден гърди и трицепс или трицепс и бицепс.Та искам да попитам ,не е ли по-добре да се тренира всеки мускул отделно (както и крака и рамене)?Ще кажете ,че 6 тренировки седмично са крайно изморителни в сравнение с 4 такива - е аз мисля точно обратното.Не е ли по-добре да направиш за 2 дена по час тренировка за бицепс и трицепс ,отколкото в един ден двучасова тренировка ?По този начин мисля ,че отделните мускули ще се натоварват по-добре и концентрирано ще се набляга на всеки един от тях.
Изкажете мнение по въпроса.
Ако мислиш, че си заслужава да ходиш за 15 мин в залата, за да правиш само бицепс..
казано от Kennel на 04.08.10, 12:44:
Не е ли по-добре да направиш за 2 дена по час тренировка за бицепс и трицепс ,отколкото в един ден двучасова тренировка ?
Това е някаква абсурдна тренировка - час бицепс, час трицепс.
Сподели какви упражнения правиш за това време. Ако почивките ти не са по 10 минути, просто не знам какво правиш по един час.
казано от vast на 04.08.10, 13:03:
казано от Kennel на 04.08.10, 12:44:
Не е ли по-добре да направиш за 2 дена по час тренировка за бицепс и трицепс ,отколкото в един ден двучасова тренировка ?
Това е някаква абсурдна тренировка - час бицепс, час трицепс.
Сподели какви упражнения правиш за това време. Ако почивките ти не са по 10 минути, просто не знам какво правиш по един час.
Извинявам се ,че не се изразих правилно.Това трябва просто да служи за пример.Аз тренирам бицепс и трицепс в един ден за около 1h30m ,като включвам в този промеждутък от време и загрявката ,а след тренировка се мотам малко из съблекалните.Да речем ,че тренирам всяка мускулна група по 40 минути , като правя 3 упражнения по 4 серии.
Идеята е не да се хващате за конкретни цифри , а да изразите обосновано становище относно двата вида тренировка.Аз съм лаик във фитнеса и затова приемам съвети ,но все пак предпочитам да чета аргументирани постове ,за да мога да взема правилно решение относно своя тренировъчен план.
Та идеята ми е - вместо тези час и половина тренировка за двата мускула ,да правим по 50 минути на мускул в отделни дни , като добавим например още 1 упражнение за по-добър ефект.
казано от Kennel на 04.08.10, 13:12:
Та идеята ми е - вместо тези час и половина тренировка за двата мускула ,да правим по 50 минути на мускул в отделни дни , като добавим например още 1 упражнение за по-добър ефект.
Правиш по 3 упражнения за бицепс и трицепс и искаш да добавиш още едно за по-добър ефект? (shake).Какви са тези тренировки за ръце по час и половина.Прави си по две упр. за бицепс и три за трицепс, няма смисъл от повече, ще претренираш и после ще питаш защо нямам напредък.
Мнението беше редактирано от anton1o на 04.08.10 19:27.
Като тренираш голяма мускулна група, например гръб, гърди също се натоварват и ръцете.Затова обикновено се комбинират голяма с малка група.Тренировка по-дълга от 1 час/90 мин, ако правиш кардио или загрявка поне 15 минути според мен води до претрениране,постоянна умора.Отиваш във фитнеса да тренираш нали, не на лаф с мацки/аверите.
До скоро правех гърди+бицепс 4 упр по 3 серии за гърдите и 3 упр по 3 серии за бицепс по 10 повторения всяко.От собствен опит разбрах, че нещо не е наред.Намалих на 3 упр по 3 серии за гърди и 2 упр по 3 серии за бицепс. Цялата тренировка заедно със загрявката ми е 40-45 минути и се чувствам перфектно.Това си е лично мое мнение и всеки си знае за себе си кое ще му подейства най-добре.
Мнението беше редактирано от aleks на 04.08.10 19:42.