04.08.10
21:13
Имам въпрос за изпълнението.
Лактите да са фиксирани възможно най-близко до тялото и позицията им да не се променя при изпълнението или да плават нагоре?
Тежестта да се отпуска ли в долно положение или не?Тоест да допира ли тялото?
Досега винаги съм го правил с фиксирани лакти и без да отпускам тежестта, но миналия път ми направиха забележка, че е трябвало да вдигам леко щангата нагоре.Надявам се си представяте движението...
04.08.10
21:32
Точно това повдигане може да се зачете като чийтинг и ти предлагам да го правиш в края на серийте, ако не можеш да изпълниш упражнението с правилна техника. Друг начин за “мамене” е поклащането напред.
http://www.bb-team.org/exercise/1161/#axzz0vfuaYvwW
Не съм съгласен, има разлика между клатене на цялото тяло и изнасяне на лактите, даже бях чел, че някои от културистите правят таквиа серии от 8 стандартни повторения и 8 с изнесени лакти, така бицепсите дърпали повече.
05.08.10
08:14
Ами с изнесени лакти е по-лесно и бицепсът се натоварва малко по-различно,заради самия ъгъл,но така пък рамото поема натоварването вместо изцяло бицепсът.Затова го прави възможно най-чисто,чак накрая на сериите може да вкараш няколко такива повторения,като се измориш.За долната точка-някои отпускат съвсем до долу,някои не,за да държат мускула под напрежение непрекъснато-изборът е твой.
05.08.10
21:32
Най-важното е лактите да не плават в страни, колко ще е широк хвата зависи от това къде искаш да атакуваш бицепсите, дали ще отпускаш до долу или ще задържаш пак зависи от това какво целиш - с по-голяма тежест с цел маса ще отпускаш до долу защото изпълнението е по-трудно и по-бавно, с по-малка тежест с цел релеф ще задържаш защото мускула трябва да е в постоянно напрежение за да се напомпа максимално, изпълнението е по-изчистено и концентрирано. Относно това дали ще изнасяш лактите напред за да завършиш упражнението по-високо зависи от личния ти избор и предпочитание, с по-висок завършек обема на движение се увеличава и това спомага мускула да расте в дължина, с по-късо движение мускула става остър.
06.08.10
09:41
казано от Ангел Василев Тодоров на 05.08.10, 21:32:
Най-важното е лактите да не плават в страни, колко ще е широк хвата зависи от това къде искаш да атакуваш бицепсите, дали ще отпускаш до долу или ще задържаш пак зависи от това какво целиш - с по-голяма тежест с цел маса ще отпускаш до долу защото изпълнението е по-трудно и по-бавно, с по-малка тежест с цел релеф ще задържаш защото мускула трябва да е в постоянно напрежение за да се напомпа максимално, изпълнението е по-изчистено и концентрирано. Относно това дали ще изнасяш лактите напред за да завършиш упражнението по-високо зависи от личния ти избор и предпочитание, с по-висок завършек обема на движение се увеличава и това спомага мускула да расте в дължина, с по-късо движение мускула става остър.
Моето мнение Ачо е, че изнасянето на лактите напред включва предното рамо, т.е нещо което не искаме да правим. Дали е грешно ами навярно не но нали правим бицепс а не рамо. Бицепса може достатъчно добре да се натовари и без да изкарваме лактите напред........и още по-добре ако лактите са дори назад.
06.08.10
10:05
казано от Ангел Василев Тодоров на 05.08.10, 21:32:
Направо разби представите на мене и на много хора за всичко.
Сега разбрах защо бицепсите ми стават все по-дълги и нямат връх.
06.08.10
11:04
Както казах въпрос на лично предпочитание е как точно ще се изпълни упражнението, взависимост от това което целим. Гледал съм видеа на професионални билдъри които изпълняват това упражнение завършвайки го на височината на челото, вярно е че рамото участва което по принцип не е добре тъй като когато тренираме определен мускул се стремим да вложим цялата енергия и сила единственно и само в него за да е по-ефективна тренировката, но по някога изпадаме в застой и се налага да променим нещо в изпълнението за да се получи стрес, тогава подобна тактика не е за изключване.
26.08.10
18:41
абе и културистите нали виждате как се клатят и го правят ‘’грешно’’ ама ръцете им колкото нашите крака... ако пък не мърда лактите съвсем може да се получи травма особенно при сгъване с щанга което е базово упражнение за бицепса