20.03.05
12:39
от скоро го правя тва упражнение и ми се струва че няма голям ефект или не толкова голян като предишното което правех а то беше следното
заставаш в стойка за гребане пак , хващаш дьмбела и после нещо като обратен флайс ама с 1 рька
какво е вашето мнение?
това, което описваш като обратен флайс не съм го правил, но повече ми прилича на упражнение за задно рамо, ако съм те разбрал правилно де.
Гребането с дъмбел е много ефективно, ако го правиш както трябва. Аз дълго време го правих погрешно /натоварването ми отиваше в бицепса/ и по едно време го бях зарязал това упражнение.
От скоро обаче го правя като вдигам дъмбела чисто, т.е. само с latissimus dorsi и съм много доволен.
20.03.05
12:59
За мен тва е жестоко упражнение!Лично аз редовно го правя и съм много доволен! :lol: 8) :lol:
21.03.05
15:40
упражнението според мен е основно и много добро.
но аз нещо явно не го правя както трябва, като го правя ме боли кръста. Боли ме като умора, не като травма (сякаш съм правил 10 серии тяга).
дайте съвет от какво може да е.
пичове даите някав линк да го видим тва упражнение че нещо немога да загрея :)
ееееее ама тва ли е :) аз пак нещо не съм в час то с тия тука обратни флаисове савсем ме обаркаха
Много добро упражнение,но става още по-добро ако се сменя наклона на пейката,най-вече за тези които тренират и задно рамо с гръб
Да,чудесно е,но маи работи повече за плътност от колкото за ширина.
Малко е досадно това че трябва да работи с двете ръце по отделно,но
поне не натоварваизлишно кръста(за разлика от гребането с щанга)
02.04.05
01:23
не извъртате ли долу дъмбела
По-скоро гръбнака опънат на МАХ,и лакитната става да се движи
по посока на седалищните части :)
Аз не го правя, защото много ме удря в рамото като ползвам голяма тежест. Пък при по-малка тежест не го усещам.
упражнението е много добро само ме дразни това че требва всеки път да си права дъмбел и тва досадно прехвърляне от едната страна на пеиката на другата :x
03.04.05
16:23
[quote author=“Krustev”]По-скоро гръбнака опънат на МАХ
А това защо се прави?
03.04.05
16:32
[quote author=“Crusial_Balistix”][quote author=“Krustev”]По-скоро гръбнака опънат на МАХ
А това защо се прави?
За да се намали максимално натоварването от кръста и съответно да се предпази от травми.
03.04.05
17:25
Така обаче натоварването не отива ли във врата или се лъжа?Аз пробвах така да правя,но дали,защото не съм свикнал как се прави и нещо ме заболя врата.
03.04.05
18:44
[quote author=“Crusial_Balistix”]Така обаче натоварването не отива ли във врата или се лъжа?Аз пробвах така да правя,но дали,защото не съм свикнал как се прави и нещо ме заболя врата.
Прави го с колкото можеш по-леки тежести тогава, докато свикнеш правилното му изпълнение. И това важи не само за това упражнение.
Ето тук има картинка на упражнението.
и аз вече от няколко седмици го правя и наистина е добро просто е малко трудно докато нацелиш правилна стойка
Упражнението си е много добро според мен, само дето и аз като го правя нещо не мога да усетя някакво напрежение в гърба(никъде не усещам). Лактите са прибрани до трупа ми, погледа е напред и даже съвсем леко нагоре и не използвам читинг. Ще прегледам отново описанието на упражнението в сайт-а.
09.04.05
22:36
Мерси много Владо,а chiochips пробвай да качиш тежестите щом не усещаш нищо.
Упражнението си е добро но ти обърни внимание на изпълнението и дали работи точно тренирания мускул а не друг (главната роля)
10.04.05
10:50
Правете го с щанга, прави, без опора и после гарантирам, че ще го усетите много добре.
Щото картинката си е картинка и е много красива, ама лошото на това упражнение е че често се дърпа на ръце, а не с гърба и още по - лесно става дърпането на ръце като държиш дъмбела в ръка. Това на картинка не се учи. Без да говорим, че много начинаещи се радват на тежестите и безполезно се хвърлят на големи такива на разни упражнения, които обаче остават без покритие; в смисъл на стандартните уреди не вдигат бързо тежестта, а го правят само на разните трапци, лег преси, та и на това упражнение например. И естествено за да се справи с тежестта, тялото включва и “помощни средства”. Заучава се грешно и ефект няма.
Когато се прави с щанга, двете ръце действат в синхрон, и ако и позицията да е малко трудна и да иска техника, контролът върху гърба е по - лесен - един вид двете “крила” се движат синхронно, напрежението в ръцете по - лесно се усеща.
Опитайте! За начало слошете обаче на щангата - ако не сте го правили преди - толкова тежести, колкото дърпате с дъмбел с една ръка. Направете чупката в кръста, преведете се хубаво напред, така че ръцете ви да се спускат покрай коленете, отпуснете ръцете хубаво и започнете да дърпате към корема. Само че дърпането да започва от гърба; с него дайте тласък, а не от ръцете!