07.08.10
09:36
Здравейте, искам да попитам има ли разлика в хранителния състав дали яйцата са сварени или пържени ?
07.08.10
10:17
#1
казано от siemens15 на 07.08.10, 09:36:
Здравейте, искам да попитам има ли разлика в хранителния състав дали яйцата са сварени или пържени ?
Според теб има ли ?
Не съм запознат ама при термична обработка не се ли променят някой качества на храната ?
Нека съпоставим 2та процеса :
Варене и пържене.
При варенето е нужна само вода , докъто пърженето изисква мазнина .. е дали има разлика?
Стига с тия глупави теми бе хора ...
И да има е минимална.
Яж ги, както ти харесва.
07.08.10
14:14
#5
казано от emzo на 07.08.10, 12:07:
И да има е минимална.
Абе зависи, ако ги пържи със свинска мас няма да е много минимална :D
казано от Иван Шишманов на 07.08.10, 14:14:
казано от emzo на 07.08.10, 12:07:
И да има е минимална.Абе зависи, ако ги пържи със свинска мас няма да е много минимална :D
Винаги си ги пържа в свинска мас, стават прекрасни. :)
07.08.10
21:09
#8
На тефлоновия тиган без грам мазнина.
08.08.10
09:09
#9
казано от hardrlz на 07.08.10, 19:49:
Със зехтинче
Зехтин минал през термична обработка ....не ти препоръчвам.Все пак не съм сигурен, но мисля, че се скапваше
казано от Иван Шишманов на 08.08.10, 09:09:
казано от hardrlz на 07.08.10, 19:49:
Със зехтинче
Зехтин минал през термична обработка ....не ти препоръчвам.Все пак не съм сигурен, но мисля, че се скапваше
х 2
Скапва се, само мас / масло за пържене.
Точно краве масло. И изобщо мазнина от животински произход - като свинска мас.